Glögg

107318-74

Så här inför stundande mörker och kyla, och med alla kommande Advents,- och Julfester, vill jag dela med mig av ett riktigt gott recept på GLÖGG! Det bör "sättas" nu snart, för jäsningstiden är 3-4 veckor. Och ju längre det lagras, desto godare blir det!

6 liter svagdricka (köp på ICA eller COOP)
3 kg socker
1 pkt jäst
0,5 kilo russin
1 påse hela nejlikor
1 påse kardemumma
1 bit ingefära
6 st medelstora råa potatisar i skivor

ALLT blandas i ett kärl (en 10-liters plasthink fungerar utmärkt)
LÄGG över en handduk
LÅT jäsa i rumstemperatur i 3-4 veckor

Enkelt och riktigt värmande gott i Nordisk vinterkyla. Och ju längre den lagras, desto godare blir den! Jag smakade på en "2-åring" förra året, och tillsammans med russin, pepparkakor och trevligt sällskap var det en fantastiskt god smak!

SKÅL!

Trolda - with Warmth!

Kommentarer
Postat av: cleopethra

Vad spännande! Jag brukar göra min på vodka som står och drar med kryddor ett dygn och sedan rött/vitt portvin och rött/vitt vin. Eller rättare sagt jag har bara gjort med rött vin än, men tänkte prova vitt också. Och så vore ju Ditt recept skoj att prova också;-)

Postat av: Tobbe

Tack :) länka till mig, länkar till dig bloggkompis ;)

2006-10-22 @ 22:34:37
URL: http://tobbzor.blogg.se
Postat av: cleopethra

Jag lade in en länk till ditt glöggtips på mitt inlägg om glöggservisen, så får fler njuta av deet! ;-)

2006-10-23 @ 09:01:45
URL: http://cleopethra.blogg.se/
Postat av: Fialotta

De lät härligt gott de där. Har inte testat att göra glögg själv. Har dock tillbringat många timmar i kokeriet med faster som glöggar och säljer. De luktar så ljuvligt! Och hur god är inte första muggen glögg mmm

2006-10-23 @ 10:25:37
URL: http://fialotta.bloggagratis.se
Postat av: Emma

va där svagdricka?

2006-10-23 @ 11:36:38
Postat av: Trolda

Ja, visst är det gott med GLÖGG! Och doften är ju fantastisk!Härlig faster du har!

Emma, Svagdricka finns att köpa i vanlig livsmedelsbutik. Jag tycker det är "ett mellanting" av julmust och mörkt öl...Ungefär så...Smakar inte så mycket i sig kanske - men i glöggen blir det gott!

Det är bara roligt Cleo! Och fler förtjänar absolut att ta del av receptet!

Trolda - Glöggigt värre!

2006-10-23 @ 12:28:09
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Cadial

Ett alkoholfritt alternativ tycks här pa sin plats:
Köp BOB:s röda saft(!), spád med vatten, häll i en gryta och koka en timme med russin, nejlika, kardemumma, ingefära och massor av socker (gar antagligen att byta ut mot sötningsmedel). Lat var och en krydda med krossad mandel efterat, sa att inte nötallergikerna missar festen.

2006-10-24 @ 13:41:33
Postat av: Trolda

Tack för det Cadial....Men måste det vara BÖB´s...!??

Trolda - med INGVAR istället....!!??

2006-10-24 @ 19:16:52
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: cleopethra

Jag har inte kommit mig för att göra Din glögg, men jag sitter i alla fall med lite glögg nu, medan sambon och bonusdottern ser på Idol. :-)

2006-11-10 @ 21:10:21
URL: http://cleopethra.blogg.se/
Postat av: kasper

Jag har gjort glögg ett par gånger hemma, men denna julen är jag i Schweiz så jag kan inte köpa svagdricka.Är det någon här som har provat att göra glögg på mörkt öl typ porter eller guinnes

2006-11-18 @ 14:01:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback