Murgröna

 
MURGRÖNOR hör till mina absoluta Favorit-växter! Tåliga, frodiga och vackra. Det här exemplaret på båge mäter väl cirka 80 centimeter i diameter och är definitivt en stolthet i Hemmet! ;-) Och i fint sällskap ÄR hon ju... ;-) 
Ytterligare en 80-centimetare av Hedera Helix (Murgröna på latin) stoltserar på den gamla symaskinen. Också den i fint sällskap! ;-)
 
Murgrönan gillar att bli DUSCHAD på sina blad, då utvecklar den sällan eller aldrig "spinn", en ohyra som annars är ganska så vanlig på växten. I halv-skugga trivs den ypperligt och så här års är det dags att efter vinter-vilan börja ge den NÄRING igen. Då BLIR de faktiskt så här vackra! =D
 
Trolda - Happy At Home! =D
 
 

Krukväxter

  
Nu när LJUSET så sakteliga återvänder är det dags att se om sin kära KRUKVÄXTER lite extra! Jag har haft en dag där jag planterat om nästan samtliga små Skönheter och jag kan riktigt KÄNNA och SE hur glada de blivit! :) Här samsas en Murgröna tillsammans med Taklökar och ÄGG, kanske inte den ultimata kombinationen "vattnings-mässigt" sett, men väl så fint. 
 
Igår förärades jag denna ljuva växt, en Coprosma, av en Väninna som var här på besök! :) Den har dock inte fått ny jord ännu...men bara SÅ fin är den tycker jag, och den lilla FÅGELN i krukan är ju "pricken över i". :)
En riktig trotjänare är Glashuskaktusen på hyllan, och den behövde VERKLIGEN ny jord... Jag tror den kommer växa så det knakar nu! :)
 
Det är verkligen avkopplande och MYSIGT att fixa och dona med sina gröna "Vänner" tycker jag, och man känner sig så nöjd efter uträttat verk! :)
 
Trolda - "Green" ;-)
 
 
 

Havets Hus! :)

  
Lysekil är en fantastiskt vacker "Sommar-Stad" och det är väl då man som turist kanske brukar besöka den...!? Men idag blev det faktiskt en tur dit årstiden till trots, och jag måste säga att SKÖNHETEN finns där även nu, även om den iskalla vinden verkligen "nöp i kinderna" och kändes väldigt bister. Men Havet är Havet och som alltid outsägligt fullt av intryck och fantastiskt vackert! :)
 
Och inomhus på "Havets Hus" - det tänkta utflyktsmålet, var det iallafall varmt och skönt och väldigt inspirerande med alla fiskar och övrigt Havs-liv! Vi hade en riktigt mysig förmiddag och "Lilleman" var väldigt glad och nöjd med besöket liksom vi vuxna! :) En HÄRLIG dag på Väst-Kusten! =D
 
Trolda - At The West-Coast! =D