GOTT NYTT ÅR!!!

107318-198
Jag vill passa på att önska ALLA mina kära medbloggare ett RIKTIGT härligt GOTT NYTT ÅR!!!

Jag vill samtidigt också TACKA för alla kommentarer och inlägg på min lilla blogg.......=).

Jag vill också TACKA er för ERA fina små bloggar, som bereder mig STORT nöje att läsa och sprider glädje till mitt hjärta! Att få ta del av andras vardagliga trivialiteter och få en liten inblick i andras tankar och funderingar fyller mig med kärlek och hopp!

Det känns nästan som om man har fått helt nya VÄNNER!!! Och jag är så GLAD att ha er!!!

Trolda - Happy New Year!!!

Nyårsarrangemang

107318-197
Cymbidium-Orkidéer tillhör absolut de blommorna  vi säljer MEST av till Nyår!

Här har vi "delat upp" klockorna och använt dem en och en ihop med lite olika sorters grönt och naturligtvis med GLITTER! För på Nyår SKALL det glimma och glittra!

Nedstuckna i de HÄRLIGT bubbliga vattensvällda GELÉKULORNA och i "drinkglas" blir det nästan som en alldeles egen festlig drink....

GELÉKULORNA skymtas också lite i arrangemanget ovan, där som "ISKUBER". Det ser verkligen läckert ut med dem och de är dessutom ÅTERANVÄNDNINGSBARA! =)  (Bara lägg dem på tork i ett par dagar så krymper de ihop till knappnålsstorlek igen.......Sedan när man har lust att använda dem åter, är det bara att fylla på med vatten igen så sväller de! Fiffigt värre!)

Trolda - with Cymbidium on the Rocks....=)!

Kärlek

Allt som allt har det blivit TRE förhållanden under tjugo år. Så speciellt ombytlig anser jag mig nu inte vara!

Alla tre har haft olika karaktärer, men med den gemensamma nämnaren att de alla tillhört "den ÄLDRE generationen".

Min allra FÖRSTA kärlek fick jag faktiskt nys om i den lokala dagstidningen! Ett senare möte på Tjörn, resulterade i långvarig kärlek..... Ett enkelt beslut!

Kärlek nummer TVÅ övertog jag från en märkvärdig kvinna från Uddevalla. Också där blev relationen kärleksfull, om än något mindre långvarig.

Allra kortast relation får jag så med nummer TRE! Efter knappt ens tre år tillsammans går vi nu skilda vägar!

Och jag måste säga att det ÄR med stor sorg i hjärtat och med vemod i själen jag tagit mina beslut! Men ibland KRÄVS det förnyelse, och just nu med kommande NYTT ÅR i antågande, och med ett nästan OEMOTSTÅNDLIGT erbjudande, kände jag att NU ÄR DET DAGS!

Dags att sälja min gamla "Pärlan", en VOLVO av 1990 års modell.

Hon har sett sina bästa dagar och går väl inte alltid som jag skulle önska att hon gjorde....Men det ÄR lite ledsamt att veta att Hon numera skall rulla under annans styre....

I nästa vecka blir affären klar och sagan all...Och tills dess skall Hon få lite EXTRA beröm och lite EXTRA klappar!

Hennes ERSÄTTARE blir så småningom en HELT NY (!) TOYOTA Yaris, svart, och jag hoppas på en kärleksfull och långvarig relation med Henne också!

Alla mina tidigare bilar har titulerats "Pärlan" och min NYA får naturligtvis namnet "Black Pearl"!

Trolda - soon with "Black Pearl"!

Robbie Williams

107318-196
Med TRÖTT huvud och "skrivkramp" inser jag att snyggingen Robbie Williams får bli kvällens "räddning" vad gäller bloggandet....

För inte är man någonsin för trött för att lyssna till HONOM !?! Och man är DEFINITIVT aldrig  för trött för att TITTA på honom iallafall....!!!

Han bara ÄR så........KARISMATISK den Mannen....! "Jäklars.....!." =)

Trolda - Mrs Williams....=)

Aftonens Visdomsord

107318-195
Efter dryga 14 års Samboliv känns "Aftonens Visdomsord" verkligen upplyftande....=)

"Håll fast vid din Man -
 Han kan bli "inne" igen"

Trolda - with Love!
 

God fortsättning!

107318-194
TOMTEN vänder åter och JULEN är till ända.....Jag önskar en GOD FORTSÄTTNING och hopp om nöjda JULFIRARE!

Trolda - Satisfied!

James Brown

107318-193
Han var inte min STORA favorit, ej heller den jag lyssnat MEST på, men Hans musik har alltid fyllt mig med GLÄDJE och ENERGI!

Det är till Hans toner som DAMMSUGAREN får lite extra fart....Det är till Hans musik (och skrik) som BILEN accelererar lite snabbare....Det är till Hans musik man DANSAR allra bäst till klockan två på natten...

Han har alltid förmedlat LIV, ENERGI och RÖTTER med sin musik! Karismatiskt sprakande gav Han ljud till toner man knappt trodde fanns...Från djupet av sitt hjärta.

Och nu är "The Number One Funk Soul Brother" död....Och Världen KÄNNS lite tråkigare och fattigare utan Hans existens....Lite mer tomt, lite mer tyst...

Men om det nu FINNS en HIMMEL (och det tror jag det gör!), så är jag ÖVERTYGAD om att Han fortsätter sitt "rockande" där uppe....Och även här hemma hos MIG lär Hans musik fortsätta ljuda!

Trolda - Sister of Soul!

Julfunderingar

107318-192
"Har jag närt en KOMMUNIST vid mitt bröst!???"

Uttalandet görs av allas vår HJÄLTE Karl-Bertil Jonsson´s tjocke och rike far, när han inser att sonen i fråga har dedikerat redan rikas julklappar till FATTIGA.

Och det handlar förstås om Tage Danielssons fantastiska historia "Sagan om Karl-Bertil Jonsson´s julafton", tecknad av Per Åhlin. Vi har väl alla sett den ett antal gånger och får oss säkert  en och annan tankeställare så här i JULTIDER!

Att TA från DE RIKA och GE till DE FATTIGA. Att förmedla HJÄRTLIGHET, KÄRLEK och OMTANKE.
Att GLÄDJA, att GE, att BRY SIG OM!

Behöver man vara KOMMUNIST för det.....!??

Jag skänker en tanke till Världens alla fattiga. Till alla ensamma stackare som varken har familj eller vänner att gå till. Till alla de som har det svårt denna Julaftons kväll.

Själv har jag tillbringat julafton tillsammans med nära och kära. Med mat i överflöd, och med julklappar. Fridfullt, kärleksfullt och familjärt. PRECIS så som man önskar att ALLA kunde ha det.....(JÄMT!)

Jag hoppas på bot och bättring i en svår Värld! Jag hoppas på mer Kärlek och på mer Omsorg, jag hoppas på MER för ALLA! Jag hoppas på en FÖRÄNDRINGENS VÄRLD!

Och jag hoppas på FLER Karl-Bertil´s! (Och kanske då även på fler Kommunister!?!)

Trolda - Communist!

God jul!

107318-191
Jag, TROLDA önskar ALLA mina kära MEDBLOGGARE en RIKTIGT, RIKTIGT HÄRLIG JUL!!!!!

Trolda - Merry Christmas!

Julkort

107318-190
Varje år är det likadant.....Man erhåller JULKORT från personer man HELT GLÖMT BORT (eller STRUNTAT i......!) att skicka till!

En lite genant och pinsam känsla infinner sig, och man ångrar djupt sitt tilltag.....Eller iallafall bristen av det.

Och då FINNS det alternativ!

Antingen negligerar man det hela HELT, och lär således förhoppningsvis inte emottaga fler julkort från vederbörande. Aldrig någonsin.

Eller så skyndar man ner till närmaste postkontor och hoppas att den returnerade julkortshälsningen FÅR "bäst-före-datum", i detta fall FÖRE julafton.....("Jag skickade alla mina julkort för LÄNGESEDAN, men det är klart, posten HAR ju så mycket att göra....")

Att RIKTIGT krypa med svansen mellan benen tycker jag alternativet "Nyårskortet" är....."Gott Nytt År", julhälsningen föll visst bort någonstans på vägen....:)

Man kan också göra som så att man faktiskt RINGER till personerna i fråga! Oftast handlar det ju dock om människor man har föga intresse till, eftersom man nu helt GLÖMT dem!, och risker med samtalen finns....Det kan bli stelt, genant och MYCKET ordfattigt.......(Bättre att låta bli...)

Sedan finns det ju också den kära MAILEN, räddaren i nöden! Det ÄR ju dessvärre inte alla som HAR denna uppfinning tillgänglig.

Dags dato är det TRE obesvarade julkort jag håller i min hand. Det dåliga samvetet skyller både på MILJÖHOTET (spara, spara, spara...) och hårt arbete inom Floristyrket!

Kanske ringer jag, eller kanske BLIR det det RIKTIGT dåliga alternativet "Nyårskortet".....Jag lär DEFINITIVT inte åka två mil extra till närmaste postkontor iallafall....Och mail HAR dessa julkortsavsändare icke!

Eller så "SKITER" jag helt enkelt i dem......Det BLIR jul ändå!

Trolda - with ChristmasCards!

Ljuset åter!

107318-189
I natt skall det åter vända
Årets mörkaste natt till ända

Jag jublar och vrålar ut
Ljus! Ljus! med stor salut

Trolda - Illuminated!

"Död åt Körsbär i Likör"!

107318-188
Normalt sett brukar jag inte ta upp ANDRAS bloggämnen på MIN blogg, men just nu känns det både NÖDVÄNDIGT och som DET ENDA RÄTTA !!!

Och det är med STORT intresse och med skräckblandad förtjusning jag följer Lars Anders Johansson´s strid för "Körsbär i Likör" på "slott.blogg.se".

Det handlar om den där SLISKIGT ÄCKLIGA pralinen i den föga exklusiva chokladasken "Aladdin" som vi alla till mans överhopas med kring jul. Är det månne brist på julklappsfantasi och det överkomliga priset som bidrar till den orsaken tro.....!??

Iallafall.....Enligt ovan nämnda skribent ligger tydligen pralinen "Körsbär i Likör" risigt till i framtida produktion av Aladdin´s praliner! Och Han vill således försöka påverka denna utveckling och manar till "upprop"! Och det är väl väl och fint i sig, MEN i samma upprop HÅNAS och NEGLIGERAS min favoritpralin "Noisetten"! (Som dessvärre redan HAR uteslutits ur sortimentet...snyft!) Tillmälen som "Död Åt Noisetten", insinuationer om att de som njuter av "Körsbär i Likör" också ånjuter fler hjärnceller görs....

Jag känner därför att MÅTTET ÄR RÅGAT! GRÄNSEN är NÅDD! Det är dags att ta till MOTSTRID!

DÄRFÖR kära Bloggläsare.....=) Ni JORDNÄRA, RESPEKTFULLA läsare....Som säkerligen tycker som JAG.....(Annars behöver ni INTE skriva....jodå, som den DIPLOMAT och RÄTTVISEMÄNNISKA jag är, är ALLAS åsikter önskvärda!) ÄR det inte DAGS att visa UT "Körsbär i Likör" - för gott!!?

Bara NAMNET tycker jag talar sitt tydliga språk...ALLA andra praliner har ETT namn...Åsyftade pralin tar både längre TID att uttala och definitivt att skriva! Den är så sötsliskigt vidrig i sitt utförande att jag redan här och nu, utan nämnda pralin i min närvaro, känner oro i magen....Att den dessutom totalt ruinerar Körsbärets annars så gudomligt goda smak är en skymf i sig!

Alltså...Vad TYCKER ni om "Körsbär i Likör" kontra "Noisetten"??? Är det inte dags att ÅTERINFÖRA "Noisetten" på "Körsbär i Likörs" bekostnad!?? Eller är det så att ni faktiskt - Gud förbjude! - tycker OM pralinen i fråga!?? Svar önskas, tack!

Trolda - with Engagement!

Julpyssel

107318-186
Eftersom jag inte bara införskaffade "julsetet" i GULD, utan även i RÖTT, får jag ju även använda mig utav det!

Här samsas en Julen med Murgröna och Hyacint. Hyacinten är ju en OEMOTSTÅNDLIG julblomma med sin doft.....Synd bara för alla allergiker som inte tål den.

MER doft blir det med färska apelsinskivor. En Ilexkvist hamnade i arrangemanget också, tillsammans med min älskade KUDDMOSSA! Och höstens kastanjer fyller ut....

TULPANERNA vid sidan om kunde jag inte motstå heller....Även om jag EGENTLIGEN först vill ha dem EFTER jul...Men de är ju så RÖDA och fina!

Nu är det minsann snart JUL!!!!!

Trolda - with Decoration!

Julpyssel

107318-185
Eftersom jag redan ÄR stolt innehavare av sisådär fyrtiosjutusen JULKULOR fanns det sannerligen inget DIREKT behov av att fylla på med fler......

MEN under mitt "snabb-besök" på IKEA i helgen kunde jag ICKE motstå frestelsen...

Men med tanke på granens REDAN  NU dignande börda av krimskrams och kulor, beslöt jag mig således för att ansluta mig till "den TRENDIGA skaran"....=) Och pynta med kulor PÅ FAT!!!

Eftersom jag dessutom är FLORIST fick jag ju också lust till att "peta i" lite annat...(Vi får gärna det...vi florister....=)) Min älskade MOSSA är på plats naturligtvis! Den samsas med kanelstänger, nyskuren LIME (doftar FRÄSCHT!) och en Echeveriaväxt. Ett par murgrönarankor fyller ut och fixar lite spänning i arrangemanget. Frostad plumosa tar upp Echeverians färg....

SNYGGT, ENKELT och DEKORATIVT om jag får säga det själv.....(Och det får jag ju....=))!

Trolda - with Decoration!

Morgonens Dikt

107318-184

En ny dag strålar i Öst
Fyller mig med värme och tröst

Hopp och glädje likt ett rus
Jag tillhör Världens Hus

Till aftonen glöd i Väst
Och Hemmets härd känns allra bäst

Trolda - with Poetry.

Wimbledon

107318-183En riktigt härlig "Må Bra Film" är den, Wimbledon.....Med duktiga skådespelare i huvudrollerna, Kirsten Dunst och Paul Bettany.

Historien utspelar sig i vacker engelsk miljö, snyggt filmat med många natursköna bilder. England framstår som pittoreskt, genuint och som en småstadsidyll...

Naturligtvis innehåller den en hel del ROMANTIK.....Och humor, och glädje. Men även den SPORTINTRESSERADE kan få sitt lystmäte stillat....Iallafall om man nu är svag för TENNIS.

För som titeln utlovar handlar det just om tennis och "Wimbledon".

För den SPRÅKINTRESSERADE kan tilläggas att det är den "klassiska engelskan" som pratas. Den där HÄRLIGT, lite snobbiga brittiska accenten som iallafall JAG älskar att höra.

Så har du tid över, känner dig lite ROMANTISKT upplagd, eller helt enkelt bara vill njuta och koppla av en stund - SE DEN!!!

Trolda - Satisfied!

Dagens Visdomsord

107318-182
Med önskan  om en fin och fridfull tredje Advent förmedlar jag här "Dagens Visdomsord", som är skrivna av Nietzsche (1844 - 1900).

"Våra största upplevelser
 finns i våra mest
 rofyllda ögonblick."

Absolut en orsak till att ta det lite lugnt utan dåligt samvete idag.....

Trolda - in peace and quiet.

Julbord

107318-181
Så har vi ånjutit årets första JULBORD!

Tillställningen ägde rum på  "Restaurang Villa Lindesnäs", oerhört vackert situerad vid inloppet till Uddevallas hamn, med slående utsikt över havet och den förhållandevis nya "Uddevallabron".

För att med gott samvete kunna smaka på så mycket som möjligt av det dignande julbordet tog vi alla en promenad längs den upplysta "Strandpromenaden" före sittningen. Och det var sannerligen ett vackert scenario som mötte oss med tända marschaller och facklor i kvällens mörker. I alla träd runt omkring var det dessutom ljusslingor högt och lågt. Riktigt trivsamt!

Maten smakade utsökt och jag som älskar fisk i alla dess former blev sannerligen inte besviken! Som sig väl bör när restaurangen ligger alldeles vid havet, serverades det rikligt av sill och lax och andra läckerheter. Svärmor däremot, hon som sitter bredvid mig, blev som alltid extra förtjust över skinkan...

Det var en mycket trevlig kväll med gott att äta och gott att dricka, och vi var alla mycket nöjda och tillfreds med aftonen!

Nu känns det faktiskt lite mer som att JULEN närmar sig....

Trolda - at the Table!

Rymdprat

107318-180
Visst var det MYSIGT att se och höra allas vår Christer Fuglesang DIREKT från RYMDEN igår!!!

Han såg så GLAD och LYCKLIG ut!

Det måste vara en alldeles oerhört fascinerande känsla att rotera runt där uppe....Helt tyngdlös, helt befriad från komplikationer såsom "vilken sida skall jag sova på...." Det är bara att surra fast sig och "tryna in"! (Däremot skulle jag med fasa inta toaletten......Huuuu, VAR skall det hamna...)

Och så satte han ju VÄRLDSREKORD....Med sin kära "leksak".....Det är inte för inte man är stolt över att vara SVENSK!

Fascinerande är också hur helt plötsligt stora delar av Nationen får en känsla av ENIGHET och SAMVARO! Och det tycker jag är härligt att vara med om. Det pratas och diskuteras, det engageras i form av "rymdutställningar" och specialföreläsningar.....Från "liten till stor". Och till och med KRONPRINSESSAN var ju med och ställde frågor!

Sådana saker som ENIGHET och GEMENSKAP lyfter absolut MIG! Det ger mig hopp och tro på mänskligheten och vårt vara. Det visar att vi trots allt elände i världen kan komma oss samman och dela saker. Uppleva saker, göra saker.

Det är faktiskt nästan så upplyftande så jag svävar mot rymden.....=)

Trolda - in Space!

En sådan HÄRLIG morgon!

107318-179
Vissa dagar pirrar det sådär EXTRA i magen. Man är FULL av glädje, förväntan och lust!

Man vill ge någon en kram, man vill locka till skratt, se ljuset sprida sig vida omkring!
Man vill dela allt och inget i lustfylld samvaro. Man vill ta hela VÄRLDEN i sin famn!

IDAG är en sådan dag!

KANSKE för att det är fredag och ledig helg....
KANSKE för att ett dignande julbord i goda Vänners lag hägrar i morgon kväll....
KANSKE för att det snart är JUL och GRANEN skall få komma in i stugvärmen....
KANSKE helt enkelt för att det är HÄR och NU....

Jag bryr mig inte om att ANALYSERA så mycket....Istället fångar jag känslan och njuter! För det är så HÄRLIGT och UNDERBART att känna glädje och hopp spira! Jag blir så LYCKLIG!

Trolda - wish You a very, merry weekend!

Kvällens Visdomsord

107318-178
Kvällens Visdomsord får helt plötsligt mitt dragiga gamla hus att framstå som rena värmekällan....

"Glädjen kommer till dig
 när du inte söker den,
 när du är upptagen av vardagliga göromål.
 Glädjen kan, liksom solljuset,
 slinka in genom den smalaste springa."

(Anne Swärd)

Trolda - with Joy!

Regnigt värre....

107318-177
Till följd av mänskligt leverne och därmed GLOBAL uppvärmning, håller Västsverige med Göteborgsområdet i fokus på att "regna bort" !

Vägar rasar, hus och källare blir vattenfyllda, åar och vattendrag utvidgar sina tidigare domäner betydligt.

För EGEN del är det eventuellt snart  idé att införskaffa mig en båt som alternativt fortskaffningsmedel.....Två av tre möjliga vägalternativ för min resa till arbetet är just nu avstängda på grund av översvämning. Och det tredje alternativet är på god väg att flyta bort det också !

Och det känns dessvärre som  detta bara är BÖRJAN !

Med det ihärdiga regnandet försämras inte bara vägar och omgivningar, utan även folks HUMÖR !

Jag ser dagligen TYDLIGA exempel på detta. Från att tidigare varit lite "decemberystra" med JULEN i fokus, är det mest gnäll, sura miner och irritation. Humöret är verkligen URUSELT på majoriteten av svenskar just nu !

SÅLEDES är det väl HÖG TID till att reflektera och framför allt till att AGERA ! För ÄN är det inte försent !

Och VILL vi nu inte tillbringa våra framtida dagars leverne i fullastade pråmar,  fraktandes högvis med griniga människor under ständigt grå himmel, så bör vi göra något NU !

Och det ÄR inte så mycket som skall till...

Släck en lampa extra....Konsumera mindre och vettigare....Kör mindre bil eller välj kollektivtrafiken om möjligt....Om ALLA nu gör det gör det "lilla" STOR skillnad !

Så för vår gemensamma framtids skull, ta TAG i ditt leverne med ett leende och se en NY ljusare tid an !

Trolda - with Forecast !

Lucia

107318-176
Med LJUS och VÄRME skrider Hon fram genom Midvinterns mörka tid.

Med GENEROSITET och KÄRLEK sprider Hon sitt vackra budskap i gryningens timma.

Med VÄN stämma och BLID blick förmedlar Hon tro på glädje och hopp.

Det är VACKERT att se på, det är VACKERT att höra på.

Med nybryggt kaffe och med en varm, fluffig pläd njuter jag av skådespelet uppkrupen i soffan.

Det är TRADITION det !

Trolda - Traditional.

SEGER !

107318-175
De SVENSKA damerna i HANDBOLL "sopade mattan" med våra nordiska grannar Danmark !!!

Och jag njöt varenda sekund !

GRATTIS TJEJER - nu kör vi för GULD !!!

Trolda - Optimistic !

Kvinnlig fägring

107318-174
Så har jag funnit "kameraredigeringsknappen" efter ett halvår.....

Och som bekant är ju allt RELATIVT....=)

Trolda - with Cartoon.....

Manlig fägring

107318-173
Så här före en lång arbetsdag kan vi väl alla behöva lite "Manlig fägring..."!?!

Det tränger JAG till idag iallafall.....=)

Och får det i form av RUSSELL CROWE, den uuuuurtjusige australiske skådespelaren !

YEP, så kan det vara.....

Trolda - simply that !

Symaskin

107318-172
TÅLAMOD hör väl inte till de kriterier jag förknippas med direkt.....

Det är väl troligen också på grund av det, ett fåtal försök till nykreation av hemmet i form av gardiner och kuddar , slutat i raseriutbrott, tårar och sönderrivna tyger.....

(Svärmors lånade maskin har tack och lov dock undgått blessyrer och attacker från min sida vid dessa tillfällen...Kanske just för att den ÄR Svärmors...Och att jag faktiskt har NÅGON form av gränser...=))

Därför har således söta Svärmor alltid avslutat mina små projekt. Med gott resultat !

MEN SE NU SKALL DET BLI ANNORLUNDA.......!!!

För första gången i mitt liv är jag nämligen STOLT innehavare av en SYMASKIN ! Här skall minsann sys !

Mina visioner är än så länge ganska blygsamma...Raka sömmar till gardiner, ett kuddfodral om andan faller på, kanske till och med att jag kan lägga upp eventuella byxor själv !?! (Ja, inte ens DET har jag klarat av...!)

Så med TÅLAMOD, KREATIVITET och ny SYMASKIN skall här inredas....

Och det är med förtjusning jag åtar mig eventuella sömnadsbeställningar...=) (Eller kanske kan vi börja med små "tips" istället...!?? =))

Trolda - with Sewing - machine!

Naturligt

107318-171
ÅTERIGEN är det naturliga vackrast !

De här Adventskransarna gjorde vi på jobbet häromdagen, och jag tycker de är väldigt vackra att se på. Det är "mini-mini-äpplen" på buxbomsunderlag och på cypress; - och ädelgransunderlag.

FINT tycker jag, och som sann FÅGELVÄN fyller den ju en DUBBEL funktion ! =)

Trolda - loves the Nature!

Status....

Det är med STOR förvåning jag konstaterar att jag, kanske för allra första gången i mitt 38-åriga liv, kan ta plats på en så kallad "innelista" där ämnet är "STATUS" !!

Enligt en lista publicerad i Aftonbladet är du "inne" och har "status" i dags dato om du anser dig vara / ha...:

ALLMÄNBILDAD....Det tycker vi väl lite var till mans att vi är....=)
DUKTIG FÖRÄLDER......Jag har aldrig hört mina Ankor klaga....
HAR EN IHOPARBETAD FÖRMÖGENHET......Hmmm, ja allt är ju relativt....(och man kan väl vara rik på annat än PENGAR!?!)
DUKTIG PÅ SITT ARBETE....Och det tror jag faktiskt att jag är...=)
SPRÅKKUNNIG.....Yep!
STÖDJER VÄLGÖRENHET....Så sent som IGÅR gav jag en hundring till "Rädda Barnen"....
HAR MÅNGA VÄNNER.......Yep!
BO I STOR VILLA ELLER LÄGENHET....Särskilt STORT bor jag kanske nu inte..Men jag säger bara "läget....VILKET läge...." =)
HA EN HELT EGEN STIL....Och det är väl förhoppningsvis på grund av det jag aldrig tidigare har platsat på en sådan här lista.....

HELT UTE  och TOTALT STATUSBEFRIAD är du om...

DU KÄNNER HORACE ENGDAHL.......ÄNTLIGEN ett namn jag aldrig HÖRT TALAS om.....
KAN SPELA TENNIS......ALLDELES för jobbigt...
HAR EN FULLBOKAD ALMANACKA......Det FINNS luckor i min...
SPELAR POKER......Det tycker jag Mr Bond sköter alldeles UTMÄRKT i sin senaste film.....
HAR ETT INTENSIVT UTELIV.......Och då syftar de nog INTE på skogen, som ju är MIN domän....
ÄR DISKJOCKEY........Som bekant sjunger jag hellre MED....
SINGEL MED LÖSAKTIGT LEVERNE.....Och där konstaterar jag iallafall att jag är SAMBO....=)
HAR GÅTT PÅ FRISKOLA........Arbetarbarn som jag är fanns det inte möjlighet till sådana "extravaganser"..
HAR STÄDHJÄLP......Räknas Sambon!??
INNEHAVARE AV PÄLSKAPPA......Alldeles för dyrt, och vad skulle mina DJUR säga!??
HAR EN MINST 15 ÅR YNGRE PARTNER......Min Sambo är 1,5 månader YNGRE, så DET räknas väl knappast....

Jag konstaterar således att jag är "HELT RÄTT" !!! Som vanligt....=)

Trolda - with Status!

Gratulationer!

107318-170
NOBELFEST i all ära.....Men idag tänker jag allra mest på min Käre Bror, som fyller år just på denna dagen!

Han blir 42 år och faktiskt VET jag inte riktigt helt vart han just nu befinner sig....Från att tills ganska nyligen varit bosatt i Spanien, är han återigen på resande fot...Någonstans mitt emellan två länder skulle jag tro....

Iallafall - GRATTIS !!! - min Käre Bror på födelsedagen! Hoppas du får en fin dag!

(Och naturligtvis SKALL jag titta till "Glamouren" på kvällens Nobelfest OCKSÅ...För visst ÄR det lite kul att se "sociteten" festa litegrann...Och man MÅSTE ju bara kolla in Silvia´s senaste festblåsa....=))

Trolda - with Congratulations!

Sverige i rymden!

107318-169
Det är väl sin LIVS resa "allas vår"  Fuglesang just nu är på!

Och man känner sig faktiskt lite extra stolt som SVENSK en dag som denna! =)

Man undrar också vad för tankar som far genom hans huvud i denna stund...Och om det pirrar lite extra i magen....

Det måste vara en FANTASTISK upplevelse att göra en sådan RESA !  Jag glädjs med honom och jag glädjs med SVERIGE!

LYCKA TILL , Christer!!!

Trolda - proud of being a Swede!

"A lot like love"

107318-168
Säkert inte en NY film...men för MIG var den det....=)

"A lot like love" med Ashton Kutcher och Amanda Peet innehåller ALLT det där en romantisk "Trolda" vill ha........Skratt, humor, kärlek, passion, förvecklingar och (MYCKET viktigt!) ett LYCKLIGT slut!

En typisk "tjejfilm" med andra ord.....Och jag bara ÄLSKAR sådana filmer!

Jag antar att det är för att det är en härlig flykt från "omvärlden", från vardagens inte alltid så glädjande vara, en avkoppling där LYCKLIGHETEN får råda.

Och på "simpelhetens nivå" NJUTER jag så!

Trolda - loves a Lovestory!

Helgmys

107318-167
Som Florist är det sällan man föräras någon blomsterbukett. Oftast tror de att "Hon som JOBBAR med blommor vill väl inte HA blommor".....(Och så kommer de med något annat FINT istället...=))

Men så ÄR det inte....Jag ÄLSKAR ju blommor! Och därför unnar jag mig då och då en härlig bukett! Som denna,  "lite lagom" julig....

Den står nu på köksbordet och sprider sin väldoft och skönhet och ger mig en extra myskänsla över helgen! För så skall det vara, extra MYS på ledig Helg!

Trolda - on Holy-day!

Morgonens Visdomsord

107318-166
Morgonens Visdomsord kanske får Christer Fuglesang att inte deppa ihop helt.....

"Undret är inte
 att flyga i luften
 eller att gå
 på vattnet
 utan att vandra
 på jorden."

(Kinesiskt ordspråk)

Trolda - on Earth.

Min allra bästa Arbetskamrat!

107318-165
Det är alltid tråkigt när någon på ens arbetsplats skall sluta. EXTRA tråkigt blir det när personen i fråga är ens allra, allra, ALLRA bästa Arbetskamrat! För det ÄR han, utan tvivel!

Det är inte ofta man möter människor som man vet kommer att vara en Vän för livet....(Speciellt inte på jobbet...) Där allting stämmer, och man känner gemenskap och tilltro till varandra. Man kan prata om allt mellan himmel och jord, skratta ihop, sura ihop och bara konstatera att man "tycker om"!

Precis så har det varit med min käre Arbetskamrat. Snällare, góare människa får man sannerligen leta efter! Han ställer alltid upp och hjälper till. Fixar och donar, och är en oerhörd tillgång på jobbet!

Och det är med honom jag kan dryfta mina små vardagsbekymmer, mitt Samboliv och andra trivialiteter.

Det är således med STOR sorg och saknad jag ser honom gå.....Fy, fy och FY vad trist det känns! Aaaaaarrrggghh!!!

Naturligtvis är jag GLAD för hans skull! Han får ett mer välbetalt jobb, bättre arbetstider och närmare till sin Käresta! Men för egen del känns det "skit"!

Vi har lovat varandra att vi skall fortsätta hålla kontakten, och jag hoppas verkligen det blir verklighet!

För FY vad jag kommer att sakna honom!

Trolda - with lack!

Il Divo

107318-164
MÅHÄNDA är de minst lika "diviga" som namnet antyder....Men jag BRYR mig faktiskt inte om det så länge som "Grabbarna" tar ton!

ÅTERIGEN är det JULMUSIKEN som fångar mitt intresse, och deras julskiva "The Christmas Collection" är UNDERBAR!

Är man som jag dessutom lite (LITE) bevandrad i den vackra ITALIENSKAN och sjunger hellre än bra, ja, då är detta en skiva att varmt rekommendera!

Tillsammans med kvartetten kör jag bara på......Toner som säkert låter HEMSKA i andras öron smälter generöst samman i  perfekt harmoni.....Det är JAG och dem, och tillsammans tar vi ton!

Trolda - in Harmony....

Är Tomten DANSK?!?

107318-163
Det finns vissa DANSKAR som hävdar att Tomten är just DANSK!

Jag känner mig nödgad att, här och nu, ta fram bevis för att så inte är fallet! (Och som SVENSK menar jag att Tomten DEFINITIVT är från VÅRT kära Moderland!)

Det FINNS onekligen vissa saker som talar till Danskarnas fördel....

Ta KLÄDSELN till exempel....Med Hans röda och vita dress påminns man onekligen om den Danska flaggan - "Dannebrogen". Och jag måste tillstå att Han säkert skulle se ganska patetisk ut i gult och blått...

Således fördel till Danskarna.

Sedan har vi  Tomtens KROPPSFORM.....Han framställs ALLTID som stor och rundmagad.  Ett UTAN TVEKAN Danskt lyte, som härrör från alldeles för många pilsner.

Alltså...2-0 till Danskarna.

Sedan har vi "JULGRÖTSKOPPLINGEN"....Hur många gånger har man som Svensk inte haft lust till att köra ner en ROTBORSTE i halsen på dem, för att överhuvudtaget få fram något mänskligt ljud alls...!? Man FÖRSTÅR dem helt enkelt inte ibland...."Grötigt värre", alltså......

Och det är 3-0 till Sydlänningarna....

Med tanke på Danmark´s GEOGRAFISKA läge, borde det väl vara GIVET med Svensk fördel....MEN så kommer man till att tänka på GRÖNLAND (!) - som ju av någon oförklarlig anledning visst tillhör landet i fråga! Plötsligt är det MINST lika stora möjligheter till snöfall, och jag beslutar mig således för "OAVGJORT" i detta spörsmål.

Så står det 4-1.

Så har vi "Rudolf Ren".....Jag har ALDRIG någonsin skådat en REN i Danmark...Knappast ens ett enda fyrfota djur,  förutom tamboskapen! I SVERIGE däremot.....DÄR har vi vildmark och RENAR! UTAN TVEKAN poäng till oss!

4-2

Så har vi SPRÅKET! Har ni NÅGON gång hört Tomten prata DANSKA!?? Nä, tänkte väl det...ÅTERIGEN ett poänglöst Danmark...

Och vi har 4-3, fördel Danskarna.

Tomten är LÅNG! Och bevisligen (förutom någon stam i mörkaste Afrika!) är människor här uppe i Nord LÄNGRE än sina sydländska grannar....Alltså.....

4-4....lika.

Eftersom JAG är SVENSK , ENFALDIG, och ENVÄLDIG Domare i frågan, ger jag YTTERLIGARE ett poäng till oss kära Svenskar! Således utgår vi med SEGER i Tomtefrågan!

5-4 till Sverige! Och Danskarna får "Tji"!!!

Men eftersom vi SVENSKAR är så HJÄRTLIGA, och GOÀ människor, och eftersom TOMTEN tillhör OSS, så kan vi ju alltid skicka ned Honom ett varv runt Landet....Och där kan Han sprida sitt glada budskap, dela ut sina paket, och kanske äta lite av Julgröten...För TROTS allt är man ju lite svag för de där Sydlänningarna.....=)


Trolda - Miss Brownie....Min gröna Juvel

107318-162
Mäktig, magisk och magnifik står den där i all sin prakt, och påkallar min uppmärksamhet.

Pockande och lockande, med löften om frid, sinnlighet och skönhet, sträcker den sina grenar emot mig. Och ber mig stiga på, in i dess trolska värld......

Och så fort jag stiger in i dess värld, är det som att Världen runt omkring blir mindre påtaglig.

Elände, terror och misär känns långt, långt borta......Och jag kan andas igen.

Helgens stress och vedermödor lyfts varsamt från mina axlar, och jag slappnar av. Eventuella bekymmer och negativa tankar far iväg med vindarnas fart, och sakta återställs mina sinnen,  och jag finner ro.

Med sin Kärlek omfamnar den mig och låter mig bara VARA....Den jag faktiskt bara är.......

I ständig förändring och i evig förnyelse känns den ÄNDÅ som min trygghet i Livet, och jag vet att den alltid finns där för mig....

Det är i SKOGEN jag finner lugn och ro. Det är i SKOGEN mina sinnen får vila.Det är där jag kan andas igen.

Det är i SKOGEN jag finner lust och glädje, det är i SKOGEN jag får min skaparkraft! Det är i SKOGEN de lyckliga, harmoniska känslorna sprudlar. Det är i SKOGEN jag finner glädje till Livet!

SKOGEN, min sköna, gröna Juvel......

Trolda - in the forest.

Adventspynt

107318-161
I brist på VINTER ute, försöker jag skapa känslan av den INNE!

I min glasskål på fot pyntar jag upp med frostiga kulor, istappar och lav....Naturligtvis lite mossa och "barrig grönska"  också!

Avslutar med ett par varv av min nyinköpta ljusslinga.

Och så är det minsann ADVENT även här.....=)

Trolda - in the mood!

Välkomstdrink

107318-160
Till min Sambo´s födelsedagsfest serverar vi alltid GLÖGG som "välkomstdrink"!

Igår var heller inget undantag!

Det är alltid en värmande och välkomnande dryck att bjuda på, och EXTRA gott smakar det ju när den är hemgjord! Här serveras den i den gamla glöggrytan i koppar, tillsammans med pepparkakor, russin och mandel.

Ha en TREVLIG ADVENT allesammans!

Trolda - Relaxed.....

Samboliv

Ibland är det EXTRA härligt att vara SAMBO! Som IDAG till exempel.....

Att komma hem efter en MYCKET hektisk och lång arbetsdag och finna att den käre Sambon,  FÖRUTOM obestridliga kvalitéer i sänghalmen (som vi INTE skall gå in på här och nu...=)), ÄVEN är en "Städare av rang", ett "Ljushuvud till elektriker" och en "Gourmetkock"...... Så UNDERBART!

 Vad MER kan man önska sig...!?!

Det första jag noterar vid min hemkomst är ett varmt, härligt sken från våra fönster. Samtliga stakar och stjärnor på plats, och de lyser så fint, så fint....Till och med ljusslingorna för UTOMHUSBRUK välkomnar mig med sin glöd.....

Med värme och glöd står också min "Dyrgrip" med ett leende i dörren....Hans ljuvliga doft av aftershave blandas med doften av nyskurade golv....Med "golvmoppen" i högsta hugg deklarerar han, att han nu minsann skurat ALLA golven, efter att först farit runt med dammsugaren!

En HIMMELSK doft från köksregionen talar också om att det mesta av KVÄLLENS middag, är färdiglagad....Endast ett fåtal göromål återstår att klara av.....

Så det enda som återstår för MIG är att ta mig en varm, härlig dusch.....Ta på mig kvällens klänning, och bara vara.....Och invänta Gästerna.

Vid tillfällen som dessa inser man att man "liksom har det ganska bra...." Till och med RIKTIGT bra.....Och man fylls av KÄRLEK! Kärlek till Livet, och kärlek till sin Sambo!

Trolda - with Partner!

HIPP HIPP HURRA!

107318-159
IDAG, den 1 december vill jag GRATULERA min KÄRE, GOÉ SAMBO!!!

Han fyller 38 år idag! GRATTIS!

Och ikväll får han PAKET......=) Av MIG.......(Han ÄLSKAR paket...-och vem gör inte det!?)

IMORGON blir det ÄNNU FLER paket, då vi håller ett litet födelsedagskalas på kvällen!

Så STORT GRATTIS min "lille Goíng" - Jag älskar dig!

Trolda - Congratulations!