"Världens Sötaste..." ;-)

 
Världens sötaste lilla TJEJ huserar numera hos "Extra-Mormor"! Hon heter Bella (som sig väl bör... ;-)) och är 8 veckor gammal. Charmigaste lilla "vovvan" i Världen! :)
 
Världen sötaste lille KILLE heter Linus och huserar här Hemmavid såklart! ;-) Här kör han BILEN, och ljudet låter "brrrr, brrrr" naturligtvis. Charmigaste killen som finns! Och så gó, så gó! =D

Och de tycker verkligen om varandra Bella och Linus! Riktiga små "busfrön" är de båda två och har riktigt kul tillsammans! :)

TREVLIG HELG till Er alla som kikar in här! =D

Trolda - So Sweet! ;-)

Höst!

 
För en tusendels sekund, eller kanske för en HEL (?), spirade VÅRKÄNSLORNA i Hjärtat där jag låg i min säng tidigt om morgonen, VÄLDIGT nyvaken... ;-), och hörde KANADA-GÄSSENS spektakulära läten... För för mig är deras "trumpetande" synonymt med deras ankomst om Våren. INTE deras flytt om hösten! Men så insåg jag att det visst inte är Vår - långt därifrån. Det är HÖST och löven börjar skifta i fantastiska färger, träden dignar av bär och frukter, luften är frisk och klar, och en del FÅGLAR samlar ihop sig för sin gemensamma färd söderut. 

LITE vemodigt ÄR det, men också fantastiskt VACKERT! OCH en påminnelse om att allt "rullar på", i evig tid. Ett kretslopp i tidens anda. Så på återseende kära FLYTT-FÅGLAR! :) 

Trolda - In The Autumn! :) 

Ni Glömmer Väl Inte...

Ni glömmer väl inte att ta chansen att få en fin GÅVA med anledning av mitt 5-års jubileum som Bloggare!?! Fram till och med fredag har Ni på Er... Rulla ner till inlägget "5-års jubileum! =D" för att ta del av informationen. Närmare ADVENT skickar jag gåvan, och det kommer vara något passande just till den högtiden! :)

Trolda - =D

Trollhätte Kanal

 
Förra helgen var vi en liten sväng till min gamla hemstad Trollhättan. Det är en vacker liten stad med dryga 50 000 invånare och där den genomgående KANALEN spelar en viktig roll. Runt kanalområdet finns vackra parker och strövområden och själva stadskärnan präglas utav vatten.
 
Vart tionde år, eller kanske är det till och med vart tjugonde år (?), TÖMMER de delar av kanalen för reparationer, underhåll och städning. Det hittas många i sammanhanget lustiga saker på botten kan tilläggas, såsom cyklar, barnvagnar (!), parkbänkar, möbler och till och med bilar! Bland annat. Det är hur som helst en underlig syn att se denna "stadens ryggrad" vara helt tömd, och man förundras över hur djup den faktiskt är kanalen. Här ses en av "avspärrningarna" vid den öppningsbara KLAFFBRON mitt i centrum.  
 
Och här är alltså den tömda delen ner mot SLUSSARNA till. Bilden talar inte till sin rätt vad gäller djupet...det är mycket djupare i verkligheten. 
 
Och här ser man de stora slussportarna (som inte heller de kommer till sin rätt på bilden...) nere vid slussområdet där underhåll utförts. Här huserade dessutom grävmaskiner och lastbilar på botten och det gav verkligen en uppfattning av hur stort området egentligen faktiskt är.

Nu dröjer det väl ytterligare tio eller tjugo år innan nästa "städ-insats" utförs, och jag är glad att vi tog oss en liten sväng till staden för att få se detta hända, för det är lite speciellt och spännande. :)

Trolda - In Trollhättan :)

11 Månader! =D

 
Linus fyller 11 månader idag den 21 september! =D Och naturligtvis har vi firat dagen lite extra med mycket bus och lek, samt GLASS! =D
 
Och TÄNK vad tiden gått fort!?! Andra föräldrar säger att "snart är han 20 och flyttar hemifrån...", och fortsätter det i samma takt så är vi ju snart där... ;-)
 
Och han är så GÓ min lille kille! =D Här sitter han och MYSER i Pappsens knä, som för dagen klätt sig i unisona kläder... ;-) Nu går han för fullt både MED och UTAN skor kan tilläggas! Så dagarna tillbringas gärna i PARKEN med gungning, inspektioner av träd, buskar och Blommor (Mammas kille... ;-)), och så sparkar vi boll (Pappas kille... ;-)).

Vi HURRAR och GRATULERAR, och vi sprider Kärlek och léenden! =D

Trolda - Happy Mum! =D

På Jobbet :)

 
Jag har arbetat ett par helger i rad nu och det känns riktigt roligt. :) "Mamma-Livet" Hemmavid är LJUVLIGT, men det är också fint med lite variation och möten med andra vuxna emellanåt.
 
Och jag älskar verkligen mitt Arbete! Det är en helt underbar plats att vara på måste jag säga. :) Det känner man nog också lite extra nu när man inte är där varje dag...
 
Nu i dagarna har vi dessutom fått in MASSOR med nya varor! =D IDAG var jag faktiskt uppe och fikade tillsammans med Linus och vi KUNDE bara inte motstå de nyinkomna NALLARNA exempelvis... ;-) Har ingen bild på dem HÄR, men vi införskaffade en riktigt gammal "klassisk" nalle och en ursöt liten vovve. Allt för Linus såklart... ;-) 
 
Ja, det finns verkligen mycket fint på min Arbetsplats! Och Cheferna är helt underbara dessutom! =D 
 
Den kommande helgen innebär dock ledighet, och jag och min älskade Sambo och min älskade lille Son skall hitta på något riktigt MYSIGT tillsammans, har vi sagt! =D Jag önskar Er alla som kikar in här en riktigt fin och MYSIG helg också! =D

Trolda - "Happy At Work" =D

"På Egna Ben..." ;-)

 
Helt plötsligt var SOMMAREN slut och HÖSTEN här!?! Och "Lilleman" som "växer så det knakar" och dessutom numera GÅR (!) behövde NYEKIPERAS! Alla sommarens kläder var helt plötsligt inte passande för klimatet och dessutom väl trånga... ;-) Och så behövdes det SKOR! Hemmavid spatserar han utan problem UTAN skor, men här ses premiären MED skor. Inte så populärt kan jag tillstå, men övning ger färdighet! :)
 
Och är han tuff i sina nya kläder, eller är han TUFF!?! ;-) Kunde bara inte motstå den lilla "gubb-kepsen"... ;-)
 
Mammas tuffe lille kille! =D (Och att MAMMA är lika fräck som alltid är ju bara givet... ;-)) 

Så mycket GLÄDJE detta lilla Liv som heter Linus ger! Mammas UNDERBARE son! =D

Trolda - Proud Mother! =D

5-års Jubileum! =D

 
Jo, det är faktiskt sant - min lilla Blogg firar 5 år idag! =D Och inte hade jag väl trott att jag skulle sitta här fem år senare med samma Blogg när jag då skrev de allra första raderna... Men så är det alltså, och det vill jag FIRA! =D

Mycket har hänt under dessa fem år vill jag påstå. Bland annat en ny Kärlek i form av en UNDERBAR Sambo, nytt Hem och nytt Arbete. Och så då det allra största av allt - jag har blivit Mamma! =D Ja, ser man tillbaka så har mitt Liv verkligen förändrats och mycket har som sagt hänt. Nu tillhör jag ju inte den kategorin människor direkt som delar med mig av allt här på Bloggen, utan håller mig mest till "enklare" ämnen såsom inredning, Blommor och "Happy Times!" ;-) Men som sagt, en hel del har ju hänt som jag även delat med mig utav här, och jag har i stort sett bara positiva erfarenheter av själva Bloggandet. Jag har dessutom fått den stora glädjen att lära känna så många fina och fantastiska andra "Bloggare" som fått plats i mitt Hjärta. :) 

Jag tänkte att jag skulle fira med Er kära läsare genom att lotta ut någon fin liten GÅVA! Det enda som krävs för att deltaga i utlottningen är att Ni här, under detta inlägg, skriver några rader där Ni berättar om Ert finaste och bästa SOMMAR-MINNE från Sommaren som gått! Det kan vara tankar eller funderingar Ni haft, eller trevliga händelser. Kanske något speciellt möte som etsat sig fast extra i Ert Hjärta eller helt enkelt bara ett minne från den soligaste dagen Ni låg alldeles ensamma vid Havet! Det spelar ingen roll VAD det är, bara det är något fint från Sommaren alltså.

Jag kommer att skriva Era namn på små lappar och enhällig "lott-dragare" kommer LINUS att vara då han bara ääälskar att greja med papper av alla de slag... ;-) Ni har hela september på Er att fundera och skriva, och gåvan kommer att skickas ut lagom till ADVENT hade jag tänkt, och kommer vara passande till just den tiden - LJUSETS tid! :) Så dröm Er nu tillbaka till Sommaren som gått och skriv några rader om Ert härligaste minne därifrån om Ni vill vara med i utlottningen! =D

Trolda - Celebrating! =D