Trollhätte Kanal

 
Förra helgen var vi en liten sväng till min gamla hemstad Trollhättan. Det är en vacker liten stad med dryga 50 000 invånare och där den genomgående KANALEN spelar en viktig roll. Runt kanalområdet finns vackra parker och strövområden och själva stadskärnan präglas utav vatten.
 
Vart tionde år, eller kanske är det till och med vart tjugonde år (?), TÖMMER de delar av kanalen för reparationer, underhåll och städning. Det hittas många i sammanhanget lustiga saker på botten kan tilläggas, såsom cyklar, barnvagnar (!), parkbänkar, möbler och till och med bilar! Bland annat. Det är hur som helst en underlig syn att se denna "stadens ryggrad" vara helt tömd, och man förundras över hur djup den faktiskt är kanalen. Här ses en av "avspärrningarna" vid den öppningsbara KLAFFBRON mitt i centrum.  
 
Och här är alltså den tömda delen ner mot SLUSSARNA till. Bilden talar inte till sin rätt vad gäller djupet...det är mycket djupare i verkligheten. 
 
Och här ser man de stora slussportarna (som inte heller de kommer till sin rätt på bilden...) nere vid slussområdet där underhåll utförts. Här huserade dessutom grävmaskiner och lastbilar på botten och det gav verkligen en uppfattning av hur stort området egentligen faktiskt är.

Nu dröjer det väl ytterligare tio eller tjugo år innan nästa "städ-insats" utförs, och jag är glad att vi tog oss en liten sväng till staden för att få se detta hända, för det är lite speciellt och spännande. :)

Trolda - In Trollhättan :)

Kommentarer
Postat av: Inga Magnusson

Vilka fantastiska bilder! Roligt att Du lade ut dem här. Det ser helt osannolikt ut, nästan spöklikt! Men det är förstås nödvändigt att städa ibland. Kan tänka mig att det är ett rätt dyrbart projekt.

Postat av: Sara

Åh vad roligt att se! Det har jag aldrig sett faktiskt så det var bra att du la ut bilder :) Sånt där tänker man ju inte på, men såklart måste det ju göras.Sötaste bilderna på lillkillen - och REDAN 11 månader :)Kramkram/Sara

2011-09-26 @ 08:16:09
URL: http://blogg.magnusochselma.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback