Köks-Mys

 
Till min stora glädje fick jag ett presentkort på "Hemtex" för ett tag sedan. Och i helgen fann jag en tygserie där som tilltalar mig mycket. Tyget är mönstrat med äpplen och päron i rött, grönt och orange på en mörk brun botten, riktigt sött tycker jag =D Och som GARDIN i köket passar den utmärkt.
 
Det blev en LÖPARE till köksbordet också...Och när man sätter sig där på morgonen för att äta sin frukost blir man faktiskt extra glad åt de vackra färgerna.
 
När man sedan ätit färdigt och disken återstår går väl också den som en dans när man får torka den med HANDDUKARNA i samma stil...Och vad skulle man ta sig till utan GRYTLAPPAR!?! Dessa
OUMBÄRLIGA ting...;-)

 
Ljuv musik uppstår också när DUKEN samsas med den nyinköpta "retro-radion" =D Jag bara älskar den! Den är inte bara snygg att SE på, den LÅTER fint också och så LYSER den =D Perfekt att ha i köket på morgonen när man vill lyssna på nyheterna och det "lokala skvallret" samtidigt som kaffebryggaren puttrar på =D

Trolda - In The Kitchen =D

Söndagsbilden och "Utmaning"

 
Morgonens härligt klara Höst-luft bäddar för en dag ute i det fria! Inte ett moln på Himlen och vinden friskar i emellanåt. Havets färg går i blått och ser onekligen lite frestande ut för ett dopp, men eftersom temperaturen helst bör överstiga de tjugo för att iallafall JAG skall njuta av det,  är ett bad inte att tänka på...Nej, istället står det TIPSPROMENAD på schemat! Det kommer bli en återkommande aktivitet under Höstens söndagar då det är ytterst stimulerande och dessutom hälsosamt. I eftermiddag blir det även FOTBOLL! Ljungskile möter Djurgården och det blir garanterat en spännande match...Naturligtvis håller jag som vanligt alla tummar för "mitt" lag och kommer att heja på dem så mycket jag kan!

Rara LILY har skickat mig en liten "UTMANING" =D Det handlar om BÖCKER och LÄSNING som väl också är en ypperlig aktivitet så här om Hösten och i "Bokmässotider"...Jag tar mig an uppgiften med förtjusning och skickar den med glädje vidare till 5 andra Bloggare; Ejmis, Ragnvi, Inga M, Nina på Johangården och Zassi. Men bara om Ni har tid och lust!

"UTMANING"

Vilken bok läste du senast? Jag läser just nu "Gentlemen" av Klas Östergren.

Är det övervägande kvinnliga eller manliga författare i din bokhylla? Det är nog ungefär lika...Kanske något fler män.

När du läser en bok, räknar du ner hur många sidor som är kvar, eller tänker du "nu har jag en fjärdedel kvar", "en tredjedel", "hurra bara hälften kvar"?  Nej det gör jag inte. Är det en bra bok vill man ju att den skall pågå länge!

Hur väljer du böcker du vill läsa? Oftast genom tips av andra. Det kan vara recensioner i tidningar eller tips från andra Bloggare och Vänner. Ibland tilltalas jag också av omslagen ute i affärerna och köper "på impuls"

När blir en bok för lång? När historien inte tilltalar mig och boken känns trög och tråkig.

Läser du lika gärna på engelska som på svenska? Nu läser jag i stort sett bara på svenska. När jag bodde i Australien och i Skottland var det endast engelska böcker som stod för underhållningen.

Vilken bok blev du senast berörd av? Det är en bok jag nyligen läst ut av Hanne-Vibeke Holst som jag fick av min kära danska Väninna. Den heter "Kvinnan med de vackra händerna - och andra livshistorier" och är en sann skildring från hennes tid som FN-ambassadör i fattiga länder. Hon berättar om olika möten med starka kvinnor som gjort stora intryck på henne - OCH på mig.

Kan du lämna en bok som du tycker är tråkig? Yep! Inga problem med det. (Men jag kikar nog liiiite i slutet för att få veta hur den faktiskt slutar...;-))

Vilken bok lämnande du senast? Det kommer jag inte ihåg. Jag har väl förträngt den helt eftersom den var så trist...;-)

Vilken genre är överrepresenterad i din bokhylla/lånar du ofta? Det är väl DECKARE jag läser mest. Men även ROMANTIK är härligt att koppla av med...Och så har jag många böcker om inredning och trädgård, ej att förglömma!

Rekommendera FEM författare! Jag läser gärna böcker av John Grisham, Elizabeth George, Nora Roberts, Maeve Binchy och Henning Mankell. Men visst finns det fler...

Ja så var uppdraget slutfört! Och söndagen med det vackra vädret ligger som en oläst bok framför mig =D
 
Trolda - With Weekly Report And With Books!

Höstkväll

 
EN av fördelarna med att bo vid HAVET är att det är så lätt att " ta sig ut "...Havet liksom lockar och drar, pockar på uppmärksamhet och vill dela med sig av sin fantastiska energi och skönhet. Alltså GÅR man ut på en promenad TROTS att man kanske arbetat hela dagen och egentligen är ganska trött och hellre hade satt sig till ro i soffan...Och så  går man ut, fylls av energi...Det RUSAR i kroppen och man känner LYCKA och GLÄDJE och man bara mår så BRA!
 
Och är det man får SE så här vackert och behagligt ångrar man definitivt inte sin lilla tur ut i kvällen...Hösten känns påtaglig, väldigt nära. Det DOFTAR speciellt, det är ett speciellt skimrande LJUS och det LÅTER av Höst. Det råder  stillhet, lugn och ro. Hösten - en Pärla.
 
Och när man sitter där på den PERFEKT situerade parkbänken på "Strandpromenaden" och tar del av Solnedgången över ULVÖN kan man bara instämma i att "Sverige är fantastiskt" SÅ vackert, SÅ underbart. Och det ÄR faktiskt så att ALLA årstider har sin prakt, sin skönhet och sina fördelaktiga ting. Nu ÄR jag väl lyckligt lottad som KAN känna glädjen över de alla fyra årstiderna och NJUTER av att få ta del av dem i dess HÄRLIGA och BÄSTA tid =D
 
Det är HÄRLIGT att LEVA, det är HÄRLIGT att vara Människa, det är HÄRLIGT med HÖST! Och jag ÄR så lycklig =D

Trolda - Autumn-Girl =D

Nymålat!

 
Mitt tidigare BRUNA ekskåp har fått "skruda om" för att bättre passa in i mitt nya Hem! Och även om det faktiskt är med liiiiite dåligt samvete jag gjort det, (eftersom jag egentligen vurmar för det gamla och genuina...) , så är jag samtidigt väldigt nöjd =D  För visst blev det väl fint!?!
 
Nu skall jag i ärlighetens namn ingalunda åtaga mig äran av att ha målat det SJÄLV...Nej, det är min underbare Sambo som skött om penslarna med säker hand...=D (på min inrådan dock ;-))

Det söta TYGHJÄRTAT finner ni i Zassi´s eminenta lilla Webb-shop! Även de vackra ÄGGEN på hyllan fyndas där. Hon HAR så mycket trevligt där...;-)

Trolda - With A White Cupboard!

Söndagsbilden

 
"Söndagsbilden" bjuder på Sol och värme och inbjuder verkligen till aktiviteter! Med ett spegelblankt Hav och nästan ingen vind att tala om blir man ju bara så sugen på att NJUTA utomhus i det vackra sensommarvädret...Nästan som på beställning startar säsongens första TIPSPROMENAD i området och naturligtvis deltog jag och den käre Sambon med stor förnöjelse =D
 
"Mitt i de djupa skogarna" under tipspromenadens gång sitter istället för en "fråga" en lapp med "utsikt" och tillhörande pil...Nyfiket vandrar vi efter den snitslade banan och kommer upp till denna mycket vackra och hänförande syn. Vilken utsikt! Här satt vi en bra stund och bara NJÖT av stillheten och Solens värmande strålar.
 
Allra längst bort i bild "bakom skogen" skymtar Stenungsund. Området närmast i bild heter Resteröd och Restenäs, och ligger väl endast cirka en knapp mil från Ljungskile, denna Havets lilla Pärla =D
 
Vände man istället blicken åt andra hållet var det denna vackra syn som visades...Härlig grönska, böljande ängar och lantlig idyll. Sverige är fantastiskt!
 
Som om inte dagens aktiviteter redan vore NOG...passade vi också på att åka hem och packa en kaffekorg för att bege oss ut i SVAMPSKOGEN! Och till vår stora glädje fann vi dessa TRATTKANTARELLER som kommer att ge magnifik smak till Höstens kommande middagar =D Skogen var verkligen FULL av dessa små sötnosar och det blir förmodligen en tur till inom de närmaste dagarna.

Med härligt trötta ben och Sol i sinnet skall det strax dineras och därefter blir det bara lite MYS - precis som en Söndag väl skall vara!?!

Trolda - With Weekly Report And With A Smile =D

Ljuvliga Apelsiner!

 
Vid denna tiden börjar Apelsinernas smak bli LJUVLIGT god, och jag formligen frossar i dem =D Jag föredrar dem skalade i klyftor precis som de är, men kan även klyfta dem och äta dem "från skalet" eller pressa dem till saft som hälls i ett glas och drickes med andakt...Men jag använder också gärna och ofta Apelsiner i dekorationer ( då gärna i SKIVAD form...) ! Tillsammans med kanelstänger ger de en julig känsla...Ihop med Blommor ger det en liten exotisk känsla och doften blir extra ljuvlig. Ett ljusarrangemang med torkade Apelsinskivor ger extra myskänsla i Höstmörkret, eller varför inte pynta Höstens DÖRRKRANS med skivade Apelsiner och ÄPPLEN!?!  Ja, möjligheterna är många och kan väl varieras i det oändliga...För egen del har jag inga direkta planer på till VAD jag skall använda dem till, men jag vet ATT jag skall använda dem iallafall =D
 
Därför har jag också idag förberett inför mina tilltänkta dekorationer genom att lägga dem på tork! Ett ugnsgaller är perfekt för ändamålet då det ger luft till torkningsprocessen. Jag väljer att göra det i rumstemperatur och då tar det några dagar, men jag får ju då dessutom njuta av DOFTEN, och så är det ju så vackert att SE på...=D Annars är det enkelt att torka dem i ugnen också. 75 grader brukar väl rekommenderas i ett par-tre timmar...sen har man färdigt material som det bara är att sätta igång att dekorera med, endast fantasin sätter gränser! Vill man torka ÄPPLEN går man till väga på samma vis. Vill man förhindra att skivorna blir BRUNA som de ju gör i kontakt med luft, kan man doppa dem i lite CITRONSYRA och VATTEN, då förhindras processen och de förblir ljusa.

Trolda - With Oranges =D

"Grönskande kakfat..."

 
När man ÄNTLIGEN är på plats i sitt nya Hem och alla "måste-packa-upp-lådor" har reducerats betydligt kan man ägna sig åt lite "finlir", att PYNTA =D För det ÄR ju bara så kul, speciellt nu om Hösten.
 
Det är återigen min älskade KUDDMOSSA som får stå för huvudingrediensen i den enkla dekorationen. Tillsammans med härliga ÄGG blir det böljande mjukt, mysigt och hemtrevligt. I de små krukorna har jag planterat "Hjärtan på tråd", eller Ceropegia woodi som de heter på latin. De är mycket lättskötta och kräver inte vatten mer än en gång per vecka, vilket ju passar mig alldeles UTMÄRKT. Kan placeras i Sol eller en bit in i rummet. I den större krukan frodas en liten stickling från en "Glashuskaktus", eller Rhipsalidopsis som den också heter. Inte heller den kräver någon större mängd vatten, den är däremot något mer ljuskrävande.
 
Man får pynta lite i taget. Liksom "känna in" vart tingen gör sig bäst och trivs. Det får ta sin lilla tid och säkert flyttas det runt, hit och dit, innan allt faller på plats...Men det grönskande kakfatet får bli där det är - tror jag...För jag tycker det gör sig riktigt fint på det slitna och nötta lilla bordet =D

Trolda - Decorating...=D

"Pumpa-Mys"

 
Hösten är så härlig på många sätt och en klar glädjespridare som tillhör denna färgsprakande årstid är väl absolut PUMPORNA! Få skapelser från frukt;- och grönsaksdisken sprider väl sådan glädje och lycka som Pumporna med sina underbara färger och former!?! Och de är ju så härliga och enkla att dekorera med.
 
"Pumpa-Mys"...Så här i all enkelhet på ett FAT tillsammans med ett doftande ljus och kanelstänger sätter de små Sötnosarna färg på tillvaron...Man blir ju bara så GLAD =D
 
Ännu enklare är det att bara lägga en pumpa på en bädd av halm i en gammal sliten lerkruka...Situerad som här på köksbordet känns den både kulinarisk och aptitretande!

Trolda - Pure Pumpkin =D

Söndagsbilden

 
På veckans "Söndagsbild" märks det tydligt att det mörknar betydligt fortare om kvällarna nu och HÖSTEN känns väldigt närvarande. Jag trodde jag skulle hinna hem innan Solen gick ner, men ack så jag bedrog mig...Men visst är Himlen otroligt vacker i sin färggranna skrud!?! Och med det fallande mörkret UTE, myser man ju gärna INNE, och det är precis vad som väntar nu i skrivande stund efter uträttat dagsverke och andra bestyr.
 
"Andra bestyr" består i tillagning av ÄPPLEMOS! Mitt allra första faktiskt, och jag erkänner att jag faktiskt känner mig riktigt STOLT över det uträttade ärendet =D Medan jag ändå var igång och kände mig så härligt HUSLIG passade jag på att "slänga ihop" en fantastiskt god ÄPPLEPAJ också...;-) Det är DEN som skall inmundigas nu tillsammans med krämig vaniljsås.
 
Mmmm..."Känner Ni den smarriga doften!?!" Och då skall Ni bara veta hur den SMAKAR!!!  Dessutom är den BUSENKEL att göra och det passar onekligen mig alldeles ypperligt =D

ÄPPLEPAJ 4 personer

125 gram smör
1 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
äpple

Skiva äpplena i bitar och lägg i en ugnssäker form. Smält smöret i en kastrull och rör i socker, mjök,vaniljsocker och bakpulver. Låt det bli en "kletig" massa. Bred massan över äpplena och sätt in i ugnen cirka 25 minuter på 225 grader. Servera med glass, vaniljsås eller vad Ni nu tycker passar till! Smakar riktigt gott =D


Jag önskar Eder alla en härlig Höstkväll i MYSETS tecken =D

Trolda - With Weekly Report And In The Kitchen =D

Zzzzovrummet!

 
Tapeten i SOVRUMMET är randig och går i vitt och beige. Jag tycker Giraffen "Bror" passar riktigt fint in där på bädden, prickig som Han nu är...;-) Jag tycker också att de svarta sovrumsmöblerna som gjorde sig så bra till tapeten i min FÖRRA lägenhet konstraterar bra i den ljusare miljön. Och jag sover som en stock i, som det känns, det mycket harmoniska rummet =D
 
Harmoni blir det också av LEVANDE LJUS och BLOMMOR! Så naturligtvis får också de ta plats i rummet.
 
Det blir dock lite trångt med TRE i sängen, så den gode "Bror" får vackert ta plats nedanför sängen när det är sovdags...Där har Han dock en förnämligt fin beige liten ryamatta att ligga på, som säkert gör även Hans nattsömn odiskutabelt skön och störningsfri =D

Zzzzovrummet vetter mot en trevlig liten bakgård där bland annat den vackra KASTANJEN man ser genom fönstret frodas. Under trädet står Husets utemöbler till förfogande om lusten faller på och om vädret nu tillåter en liten sittning i "det gröna" =D

Trolda - In The Bedroom

"Lite Rosa..."

 
Nu ÄR väl inte jag någon "rosa person"egentligen, utan föredrar de lite varmare och mustigare färgerna, men eftersom mitt VARDAGSRUM nu kommer gå i en neutral färgskala där någon "piffig accent-färg" känns nödvändig, och där just ROSA skulle passa in alldeles utmärkt, så får det BLI rosa iallafall!  Och lite grönt, för det ÄR ju skönt. Och jag inser att jag faktiskt tycker riktigt mycket om det =D

De nyinförskaffade rosa LJUSEN skall tändas till Helgen...Och den rosa KRUKROSEN gör sig riktigt fint i den gamla zink-krukan. I bakgrunden hänger de alldeles nyuppsatta gardinerna, som går i en grå-brun ton och ger lite myskänsla så här inför den kommande mörkare årstiden.
 
Tillsammans med gardinerna blev det också ett antal KUDDAR i samma tyg beställt. Närmare bestämt tolv stycken, som senare skall husera i soffan så man riktigt kan "bulla upp" och göra det bekvämt för sig där...;-) Fyra rosa, fyra gröna och fyra grå. Jag tror det blir riktigt bra när den nu beiga soffan så småningom genomgår en förvandling till VIT (IKEA´s Ektorp-serie, bara att byta kulör efter humör...;-)), och även får sällskap av en FÅTÖLJ med FOTPALL framöver.

Det är så KUL att inreda och "fixa till" det runt omkring sig...Nu börjar det dessutom bli riktig ordning i den nya lägenheten och man kan ta sig fram utan att kollidera med alltför många lådor och möbler i sin väg...HÄRLIGT!

Trolda - "Pretty In Pink =D"

Söndagsbilden

 
Så är det PREMIÄR för den NYA "Söndagsbilden" Och SOLEN håller som bäst på att ta sig igenom den allt mindre molniga Himlen. Det är som gjort för att gå ut och ta en härlig söndagspromenad längs med Havet, som ju är det som figurerar på bilden. Det är Ljungskile-viken med Ulvesund i bakgrunden och jag känner doften av sälta och tång ända hit =D Det är varmt och skönt och vinden friskar i emellanåt, en riktigt härlig Sensommardag i början av månaden september.
 
Det nya MATRUMMET börjar ta form...Här är det tänkt att eventuella GÄSTER skall sitta trivsamt och förhoppningsvis avnjuta en delikat middag framigenom. Liksom i övriga delar av lägenheten går väggarna i ljusa toner och jag tycker guld-tonerna och det svarta smidet gör sig fint till...Känns härligt att få in lite FÄRG också, speciellt nu vid denna årstiden då man börjar kura in och MYSA lite mer =D
 
I andra ändan av MATRUMMET har jag fixat till en liten "Läs,- och Mys-hörna" Här är det tänkt man kan sitta och njuta av en god bok eller Havsutsikten om man så vill...En rykande kopp thé i Höstrusket smakar nog ljuvligt gott här. Det börjar som sagt ta form och jag STORTRIVS med min nya tillvaro här i Ljungskile =D

Trolda - With Weekly Report And At Home =D

På Plats!

 
Ikväll blir det en stillsam middag på "Lyckorna Restaurang" med den käre Sambon =D  Det äger rum på huset/restaurangen  längst ut till höger i bild, väldigt vackert situerat alldeles vid det friskt doftande Havet! Det blir en härlig liten promenad längs med "Strandpromenaden" som det faktiskt även blev FÖRRA helgen, då man helt enkelt inte har lust (eller tid) till att laga mat hemma när man har "FLYTT-BESTYR" som pockar på...För det vet väl alla som flyttat att det ÄR mycket!?! Men det BÖRJAR ta form och jag känner det som om jag "KOMMIT HEM" - bättre betyg finns inte och jag ÄR så lycklig =D
 
Vi passerar även Ljungskile´s BÅTHAMN på vägen dit, och visst är det en inbjudande syn...Man får lust till att hissa segel direkt och ge sig ut på de vida Haven!
 
Mitt VARDAGSRUM går i VITT och GRÅTT. "Nytapetsering är INTE aktuellt!" (Citat från hyresvärdinnan...med en MYCKET bestämd röst...;-)) Och jag inser att mina vita möbler och mina ljusa inredningsprylar passar alldeles UTMÄRKT in =D Det lär BLI ett par ommålningar av möbler och det är just i detta NU gardinuppsättning, med tillhörande KUDDAR som pågår...Grå gardiner, grå, rosa och gröna kuddar - det blir bara SÅ bra =D
 
Zassi´s ÄGG (=D) matchar fint till tapeten och i kombination med glas, gammalt och nytt är det riktigt fint!  Ja, JÖSSES, det BLIR så bra, så bra...=D Ibland undrar man stillsamt om man bara förtjänar all GLÄDJE och LYCKA som självaste Livet kan erbjuda!?! Att det bara FÅR kännas som om man lever i ett litet härligt och bubblande LYCKORUS!?!

Trolda - So Happy =D

"Flyttrapport"

Med extra lååååånga armar och väldigt trötta ben konstaterar jag att ÄNTLIGEN är allt på plats! Iallafall I lägenheten, sedan att det mesta fortfarande huserar i LÅDOR och lite överallt utmed väggarna är ju en annan sak...;-) Och det känns bara alldeles UNDERBART fantastiskt härligt!  Och HAVSUTSIKTEN finns...=D

Inte helt oväntat (!) i kontakt med ny leverantör av bredband, och därmed en fungerande dator, har saker och ting inte framskridit helt planenligt...Uppkoppling och leverans är fördröjd, och därför har jag heller ingen EGEN funktionell dator med tillhörande kamera och allt där till. TUR då att SAMBON har en bärbar variant iallafall...så jag kan hålla mig LITE ajour med tillvaron...;-) Och min KOMMER förhoppningsvis att fungera inom snar framtid.

Alltså på grund av detta lilla dilemma och rådande fortsatta flyttbestyr, dröjer det ett tag till med bilder och andra blogginlägg från min nya lägenhet och omgivningen här omkring, men det KOMMER! Jag är heller ingen flitig besökare av ER just nu för att ta del av ERA blogginlägg och aktiviteter, men också DET kommer! Och då har jag med all säkerhet mycket trevligt att läsa och ta del av =D

Tills dess önskar jag alla ER en trivsam tillvaro i det fantastiskt härliga sensommarvädret! =D

Trolda - At Home =D