Trevlig Valborg!

 
Valborgsmässoafton, och VÅREN´s ankomst hyllas! Här känns det dock mer som SOMMAR, men klart det skall firas iallafall...;-) För varje tillfälle till celebrering av något slag är väl alltid trevligt! =D

Jag önskar Eder alla en SKÖN HELG i det fantastiska vädret och mycket MYS! =D För egen del är helgen fullspikad med trevligt umgänge, grillning och utflykter. HÄRLIGT! =D

Trolda - Celebrating Springtime =D

Sommar-Känsla...=D

 
Än så länge gapar badbryggan tom, men fortsätter denna nästan Sommar-lika värmen att råda, lär det väl troligen inte dröja länge innan badgästerna intar platsen med besked...Lugnet och stillheten var dock rådande igår, när jag mitt på dagen spenderade ett par härliga timmar sittandes och "filosoferandes" på bryggan ovan. Med medhavd kaffekorg och en nyinförskaffad bok njöt jag verkligen av stunden och det fantastiska vädret =D
 
Jodå...ett litet "tå-dopp" blev det, och även om jag nu verkligen GILLAR att bada var det lite VÄL kallt för min smak...Det blir till att vänta ett tag till, gärna med en temperatur överstigandes de tjugo. Och det ÄR tidigt! Man undrar lite faktiskt hur det REDAN kan vara så här varmt...Och tydligen har FLYTTFÅGLARNA aldrig återvänt så tidigt som de gjort i år. Bara att hoppas att det håller i sig!
 
Från bryggan ser man verkligen att det SPIRAR...Och då är det inte bara kyrktornet jag syftar på, utan Naturen i sin helhet. Vartenda träd skiftar i den så vackra ljus-gröna tonen, och de flesta Blommor är på väg upp för att ståta med sin prakt. 
 
Dessa ljuvliga Pingstliljor ståtade verkligen med all sin prakt i full blom där de i skydd av bergväggen fått extra värme och Sol...Och gräset de växer i är redan långt och frodigt.

Det är NU som Sverige är som allra vackrast tycker jag, och det är NU man verkligen uppskattar sitt alldeles fantastiska Land till fullo!

Trolda - Pure Sunshine...=D

Söndagsbilden

 
Veckans "Söndagsbild" är tagen i stämningsfullt skymningsljus och Havet ligger nästan helt spegelblankt. Dagen i dag har annars varit lite molnig men hyfsat varm. De stunder då Solen visade sin närvaro klättrade termometern genast upp mot iallafall tjugo grader, och det doftar verkligen av VÅR. Med värmen som varit den gångna veckan har det fullkomligt exploderat med grönska ute i Naturen och det är en fantastiskt vacker tid nu.
 
Stämningsfull och vacker var också vyn över "Uddevallabron" nu i afton. Jag var helt enkelt tvungen att stanna till och insupa atmosfären när jag for förbi. Nästan helt vindstilla och en ensam båt farandes fram över det stilla vattnet...Harmoniskt, stilla och ack så skönt.

Trolda - With Weekly Report =D

Bara Så Underbart...=D

 
Ibland är Livet bara så UNDERBART! Och i dagar som dessa med gassande Sol, värme och en Moder Natur som gör sitt yttersta för att visa hur vacker Hon är, kan man bara inte annat än att tycka att självaste Livet är UNDERBART! Man glädjs åt så "lite" - det kan vara en spirande liten växt som kikar fram efter sin långa vintervila i den för övrigt skrala rabatten, eller som här en gigantisk matta av VITSIPPOR mitt i Naturen, eller varför inte en nyanländ FÅGEL som flugit många och långa mil för att återigen förära oss med sin visit här uppe i det avlägsna nord. Till och med en fet och övervintrad FLUGA som söker sig till Ljuset i ett fönster, ömsom sprattlandes på rygg, ömsom surrandes mot rutan, väcker Livslust och glädje...(och man hjälper GÄRNA flugan på rätt köl ;-))

"Vår bästa tid är nu"...var det visst någon som sjöng en gång i tiden, och jag är böjd att hålla med - utan tvekan, med glädje. Och utöver ovan nämnda glädjeämnen har man dessutom ett JOBB man trivs alldeles fantastiskt fint med, och en KÄRLEK man bryr sig extra om och älskar...Kan det liksom BLI bättre !?! =D  Ja, Livet är verkligen UNDEBART och jag försöker ta till vara på varje minut av det!

Trolda - Simply So Happy =D

Nymålat!

 
Huuuu...Rejält modernt på 80-talet, och tydligen snart på modet IGEN enligt vissa "trendorakler", men inte tycker då JAG särskilt mycket om "gulnad" furu i dagsläget, och knappast heller i framtiden, även om jag faktiskt föll för trenden då det begav sig... 
 
Nu är detta dock ingalunda något JAG valt som inredning i köket utan luckorna var befintliga vid inflyttning, och en eventuell ommålning var enligt husägaren INTE att tänka på...Det var DÅ det...nu har det blivit annorlunda och det är jag väldigt glad för =D Och mitt färgval är klassiskt vitt, som jag tycker känns rent och fräscht i det förhållandevis lilla köket. Det är också en stor fördel med att välja TAPET (jodå, det måste det ju också bli framigenom...;-)) med vita luckor på plats, då de flesta kulörer passar till det vita, och att man då verkligen kan välja och vraka bland tapet-utbudet...;-)
 
Visst blev det stor skillnad!? Borta är den "gulnade" furun och de hemska små "handtags-knopparna"...Nya fräscha luckor med tillhörande handtag i "antikmässing", så skall det vara! =D
 
Nu återstår bara "finliret" att putsa på...Det har jag ännu inte haft tid eller lust till, men det kommer! Och inspirationsmässigt känns det BETYDLIGT roligare att rumstera om i ett kök som detta än som det var tidigare =D

(Den duktige MÅLAREN kan tituleras "Trolda´s Sambo" ;-))

Trolda - In The Kitchen =D

Söndagsbilden

 
Solen är på väg ned på veckans "Söndagsbild" och återigen har det alltså varit en dag med Solsken och härligt väder. Vinden har dock varit nordlig och lite kylig, men i skydd från vinden har det varit riktigt behagligt. Tidigare i veckan var det temperaturer på över 15 grader i skuggan och man blir snabbt bortskämd, för idag när den med nöd och näppe kravlade sig över det tvåsiffriga strecket kändes det genast lite kallt. Nu kan man även se att det definitivt är LJUSET som regerar och kvällarna blir allt längre och längre att njuta av =D
 
Jag visar också en bild av möbeln jag fyndade för en tid sedan. Den är numera nymålad helt i vitt och tjänstgör dessutom som förvaring av en liten cd-spelare, vars sladdar käckt går rätt igenom baksidan i ett uppborrat litet hål...mycket praktiskt! =D Högtalar-sladdarna skall också försöka döljas lite bättre, men en sak i taget ;-) 
 
Och så lite fina saker ovanpå...=D Jag är helnöjd med resultatet och är mycket tacksam för den Käre Sambon´s insats i det hela...;-)

Trolda - With Weekly Report And At Home =D

Trevlig Helg!

 
Med denna VÅRLIKA bukett jag gjorde idag vill jag önska Eder alla en HÄRLIG helg! Ut och njut i Moder Natur när Hon är som vackrast!
 
Det är vit Lilja, rosa Rosor, rosa Nejlikor, rosavit Kryssantemum, vit Brudslöja och det gröna är små Eucalyptusblad. Björkris med härliga hängen förhöjer buketten och ger den verklig Vårkänsla. =D 

Trolda - Have A Nice Weekend! =D

Blommor, Blommor, Blommor...=D

 
Jag måste bara få visa lite bilder från min Arbetsplats där det blomstrar för fullt nu med Vårens alla Blommor. Jag tycker det är så fint! =D
 
Den ROSA avdelningen bjuder bland annat på Rosor, Pelargoner och små söta Bellis.
 
Gult är INTE fult och grönt är skönt...
 
Blått är flott och rostigt ÄR snyggt...=D
 
Vitt och grått och nästan svarta Penséer - en vacker kombination.
 
Blommor, Blommor, Blommor...=D Och en Hammock att sitta fint i. Våren är här och Livet leker! =D

Trolda - At Work =D

Söndagsbilden

 
Det vackra, nästan Sommarlika, vädret håller i sig...och det är bara alldeles UNDERBART skönt och jag njuter i fulla drag! =D På Havet det blå är det full aktivitet med båtar av alla de slag. Det är kö till bryggan där man lägger i sina båtar och det fejas och putsas i hamnen på vinterförvarade båtar. På bilden är det ett segelsällskap från orten som håller skola och träning för små jollar, och det ser riktigt roligt ut. Temperaturen är också idag utlovad till att stiga till gårdagens närmare tjugo och vinden är frisk. Det blir en HÄRLIG dag idag, och eftersom arbetet kallar ser jag fram emot att ta min fikarast på jobbet ute i det fria sittandes mot Solväggen =D Jag önskar alla en fortsatt fin Påsk-helg!

Trolda - With Weekly Report And With Sunshine! =D

Påskafton! =D

Ja, men fattar Ni eller...!?! Här är man på tillfälligt besök på sin Arbetsplats och de fantastiska cheferna (!) förser en med JORDGUBBAR och rysk CHAMPAGNE...! I Solsken, med en temperatur nåendes tjugo grader...Då ÄR det ju bara att ta cykeln ut i det fria och NJUTA...Njuta av sällskapet (som är den Käre Sambon...;-)), njuta av Havsvindar, njuta av Solen, medhavda smakupplevelser och det alldeles FANTASTISKA Sverige! Och så är det dessutom PÅSK! Kan det BLI bättre!?!
 
Det är dagar som dessa som man längtat så efter! Det är när Solen och värmen kommer åter, när man kan husera UTOMHUS i lätta kläder, vända ansiktet mot Himlen och Solen, känna Havsbrisen ta tag i hårtestarna (;-)), som man verkligen ÄLSKAR sitt Land. Det FINNS liksom inget bättre än att komma sig ut i Moder Naturs Sverige efter en grå och trist vintertid. Det är en av de bästa sakerna med vårt Kära Land.
 
Och så är det fullt av VITSIPPOR längs bergväggen mot Havet...Denna JUVEL bland vilda Blommor som inleder den ljuvligaste tid.
 
Och Scillor...Ljuvligt, ljuvligt blå. Matchar Havets böljor eminent! Åh, sådan prakt de bjuder på.
 
Och så en ljuvligt cool Trolda...;-)  =D Efter intagen Champagne blev det faktiskt också ett litet stopp på den för säsongen alldeles nyöppnade Restaurang Lyckorna Brygga. Man KUNDE liksom bara inte låta bli att få njuta en stund på utomhus-serveringen med ett glas svalkande öl...;-)

Jag önskar Eder alla en fortsatt fin Påskhelg!

Trolda - Simply So Happy =D

Glad Påsk! =D

 
GLAD PÅSK till Er alla KÄRA Blogg-Vänner!!! =D

Hoppas helgen erbjuder Solsken, Påskägg fyllda med ens önskningar och härligt umgänge! För egen del blir det god mat i goda Vänners lag, premiär-picknick (!) på klipporna i Solen, behagligt utomhusliv och skön avkoppling =D Precis vad man önskar sig i denna härliga tid.

Trolda - Happy Easter! =D

Påsk-Pynt =D

 
Välkomnande i hallen tycker jag mitt PÅSKRIS med Fjädrar, Ägg och Hönor i är! =D Det behövs inte så mycket för att skapa Påsk-känsla i Hemmet, ofta räcker det med att sätta fram ett par Hönor, ta in lite Ris och så pynta med lite BLOMMOR förstås! 
 
Söta, söta FÖRGÄTMIGEJ tillsammans med MINI-PÅSKLILJOR i mitt lilla Fågelbo med Mossa, Halm, Fjädrar, och ett par små Hönor, utgör ett trevligt litet Påsk-arrangemang att ha på bordet.
 
Och på köksbordet är det gult, gult och kacklas på för fullt...;-) Lite Ris, några Ägg och ett par Kycklingar, och vips är Påsken här! =D

Påsken är lättsam, trevlig och GLAD. Enkel att ta till sig, enkel att pynta rart till, och så är den situerad på årets allra bästa tid - Våren! Jag GILLAR verkligen Påsken!

Trolda - With Easter =D

Söndagsbilden

 
Veckans "Söndagsbild" är tagen från min arbetsplats och visar samma vik som vanligt fast från ett annat håll. I ett par dagars tid har vi haft ett alldeles FANTASTISKT väder med strålande Sol och nästan 15 (!) grader - UNDERBART! Dagen idag började dock med dis och dimma, men nu i skrivande stund råder det en klar-blå Himmel igen och temperaturen har stigit till tvåsiffrigt =D Det är dessa allra första Vår-dagar som är så alldeles fantastiskt härliga att få uppleva och få ta del av, och man njuter verkligen i fulla drag.
 
För bara några dagar sedan kom årets första HUMLA farandes förbi på min arbetsplats. Idag stiftade jag bekantskap med årets första GRODA! =D Också DEN situerad på min arbetsplats. Och visst är det väl en riktig SÖTNOS!?!

Våren är den tid på året då man upptäcker allt på nytt igen! Våren är den tid som känns allra mest LEVANDE och GLÄDJANDE, och man värdesätter små, små ting i vardagen igen på ett sätt som man kanske skulle göra betydligt oftare egentligen. Våren är helt enkelt bara alldeles UNDERBAR!

Trolda - With Weekly Report And With Spring =D

"Ny-Gammal Matta" =D

 
Efter ett otal antal tvättar och sköljningar på golvet i tvättstugan blev denna, i mitt tycke och smak, väldigt vackra MATTA så här fin! =D Den skulle egentligen ha hamnat på soptippen (!) men räddades i sista stund av en "Fynd-Letar-Trolda" som tycker den passar alldeles UTMÄRKT i sitt Matrum ;-) Visst är det väl HÄRLIGT att ta till vara på gamla saker och ge dem ett nytt Liv!?!

Trolda - With A Old-New Rug =D

"Påsk-Harar"

 
Visst är de LJUVLIGT söta detta "Påsk-Hare-Par" som huserar på mitt arbete!? Jag kunde bara inte låta bli att föreviga dem på bild...De är gjorda i papier-maché och har kläder i tyll. Riktiga små Sötnosar är vad de är =D

Och helt plötsligt inser jag att tiden bara flyger iväg och att det snart ÄR Påsk...! Det får helt klart bli en vända upp på vinden i helgen och bära ned lite smått och gott från Påsk-lådan. För det är absolut en av de trevligaste högtider att pynta på, denna VÅREN´s högtid =D

Trolda - Easter-Feelings =D