"Guldigt Auktions-Fynd" =D

 
Nu har väl BIBLAR med all säkerhet förändrat mer än en del av ett RUM (!?), men det var iallafall vad som skedde HÄR i Hemmet, efter det att den käre Sambon ropat in den vackra Bibeln på auktion. :) Ljusstakarna och sköldpaddan är från mitt Arbete, bysten är ett annat gammalt fynd - en gång vit. 
 
Det blev alltså helt enkelt en liten "MYS-HÖRNA" med stänk av KITSCH i GULDIGA toner! ;-) Och allt detta på grund av den vackra boken, som väger dryga sex kilo - en riktig TEGELSTEN med andra ord. ;-) 
 
Och som av en händelse hamnade de båda FOTONA på "Lilleman" och Mamma Trolda bredvid varandra. "Lilleman" är cirka åtta månader vid tillfället, och jag är väl cirka två år kan jag tro. "Lika som bär" säger min käre Sambo, och det är inte utan en hel del glädje jag faktiskt kan konstatera att vi iallafall inte är HELT olika. :) (De allra flesta tycker dock att han liknar Pappa mest.)
 
Trolda - "Pure Gold!" ;-)
  
 

Glad Midsommar!!! :)

 
GLAD MIDSOMMAR önskar jag till Er alla som kikar in här!!! =D
 
Må det bli en dag full av Kärlek, bus och lek, dans kring stången och skön sång! Blommor och blader, sill och potatis, glass och JORDGUBBAR! Nära och KÄRA runt omkring, kramar och MYS! Och så SOL då förstås! ;-)
 
Svensk SOMMAR när den är som bäst!?! Jajamensan, såklart det är! ;-)
 
Trolda - Have A Happy Day! =D

"Växt-Vård!" :)

 
Jag känner mig så OERHÖRT nöjd! =D Jag har länge dragits med, i detta fallet, ganska så angenäma "problem" vad gäller mina kära VÄXTER - de allra flesta av dem har för längesedan vuxit ur sina krukor och blivit så stora och frodiga att de riskerat att välta ur sina krukor. Detta är nu efter dagen idag ett minne blott, och nu kan de åter andas frihet och sträcka ut sina grenar i full längd. =D På bilden ses en av CITRUS (!) ljuvligt doftande Pelargon.
 
Jag har alltså PLANTERAT OM! =D Ny jord (välj en BRA sort om Du skall plantera om!) och större krukor har de fått, jag har klippt bort vissna rötter, blad och grenar, och så har de alla fått en välbehövlig DUSCH! =D I den större krukan huserar en klassisk Monstera, i den mindre en Elefantfot - som jag haft i "hundra år", omhändertagen och uppvuxen från en alldeles pytteliten planta. :)
 
Och är det inte så att jag faktiskt HÖR att de nu ånyo "växer så det knakar"!?? Ja, åtminstone SER de oerhört kraftfulla ut, fulla av Liv och med en fräschör som heter duga. Och JAG, ja, jag känner mig alltså OERHÖRT nöjd över dagens insats, som på något vis fräschat upp hela det ljuvliga Hemmet! ;-) På symaskinen bor Porslinsblomman, och på golvet en alldeles UNDERBART tålig Suckulentsort jag dessvärre inte har något namn på. Jag fick den som litet skott av min kära danska Väninna för många år sedan. :) 
 
Här är det en rödbladig Peperomia som hamnat i FIIINT sällskap! ;-)

Ja, nu är det alltså åter Liv i Hemmet, och det känns alltså oerhört skönt att ha fått ge mina gröna och sköna Vänner den behandling och omsorg de förtjänar! =D Nu återstår ett antal växter att pyssla om, men de får vänta ett litet tag tills NÄSTA infall infinner sig! :)

Trolda - With Plants! =D

Karusell! =D

 
Lite spänd förväntan innan karusellen tog fart var det allt... Men bara TÄNK att få ratta en EGEN bil!!! =D 
 
DET är minsann grejor det, speciellt då det är en röd SPORT-BIL man kör! ;-) 
 
Och riktigt, riktigt kul var det! Så roligt att det till och med blev TVÅ rundor i samma bil!!! =D

Ja, det är verkligen sann LYCKA att låta vår älskade lille son få ta del av Livets alla glädjeämnen, om det så är att betrakta ett grässtrå som vajar i vinden, eller som här att åka karusell. =D

Trolda - Happy Mum! =D

"Tjock-TV"

 
Så här i FOTBOLLS-TIDER har det väl inte undgått någon att det strömmar in reklam-blad där PLATT-TV är högsta prioritet!?! "Bästa bild, bästa ljud, wide-screen, si och så många tum, allehanda finesser och möjligheter ingår..." Och alla är de endast milimeter-tjocka. 

Härom dagen hade jag en Väninna på besök här hemma för första gången. Vi har träffats på grund av att vi båda har barn i samma ålder och vi känner inte varandra så väl, men har det trivsamt ihop. Det allra första (och enda (!)) hon kommenterade angående mitt Hem var; -"Vilken gammal TV ni har!!!?" Hon sa inte ett ord om exempelvis hur vackra VÄXTER jag har, eller hur SMAKFULLT jag nu inrett (;-)), nej, det var TV:n som drog... Inte för att jag nu BRYR mig, nej faktiskt inte det minsta. Men man undrar ju, är det BARA vi som huserar en så kallad "tjock-teve", eller finns det fler "stofiler" där ute!?!  (Nu har vi väl en NÅGOT nyare upplaga av teve än den på bilden (lånad från nätet) kan jag tillägga... )

Skatteåterbäring i all ära, men INTE att jag skulle köpa en ny teve ändå. Nej, den gamla hederliga, härligt tjocka teven, får brumma och gå tills den går sönder. Och vem vet, då kanske den till och med klassas som en raritet, en antikvitet, och ger riktigt STATUS-VÄRDE!?! ;-)  

Trolda - Happy At Home! ;-) 

Semester! =D

 
Så har man då SEMESTER!!! =D Det handlar om två hela veckor NU, och mer att se fram emot senare. Inte dumt alls kan jag tillägga... ;-)

Det blir inga större utfärder, utan små dagsturer och besök hos Vänner står på agendan. Och så blir det MYCKET bus och lek i parken med Linus och allt som hör där till såklart! =D Det är nämligen bara jag och Linus som har ledigt just nu, den käre Sambon får snällt vänta ett litet tag till - allt för att skapa så mycket ledig tid för "Lilleman" och för att dagiset håller stängt i tre veckors tid framöver.

Vädret är väl inte det bästa just nu, men det skall tydligen bli bättre. Och skall man tillbringa tid i GUNGORNA och i SANDLÅDAN, så är väl vädret PERFEKT som det är nu egentligen!?! ;-) 

Ja, oavsett väderlek skall det bli SKÖNT och oerhört MYSIGT och ROLIGT att verkligen få vara LEDIG tillsammans med min "lille Juvel"! =D 

Trolda - "So Long"! ;-)