Karameller...

 
Nu är det inte begreppet "karameller" i sin kanske vanligaste bemärkelse som åsyftas främst...Även om skålen med godsakerna även DEN kan kännas lockande (och nästan redan är uppäten av undertecknad...). Nej, nu syftar jag på det HOLLÄNDSKA epitetet...Och då blir det för denna gång på engelska och lyder "CARAMEL". Så kallas nämligen den HÄRLIGA mix av dubbla TULPANER som anläder direkt från de låglänta vidderna. Och jag kunde naturligtvis heller icke motstå DEN frestelsen...Speciellt inte med en varandes FREDAG, och stundande HELG!
image1116 
LJUVLIGA är de...Jag får nästan lust att även kalasa på DEM!
   
Kalasa på ANNAT blir det att göra imorgon...Min allra käraste Väninna kommer på ett övernattnings-besök =D Det blir till att frottera sig i godsaker och "gamla minnen". Säkert blir det utöver en delikat middag, en hel del gott rödvin och andra "karameller", även många och långa härliga skratt. För FINNS det något MYSIGARE än att filosofera med BÄSTA Väninnan över Livets alla gåtor!?!

Jag önskar alla mina KÄRA Medbloggare en EMINENT helg med en hel del KARAMELLER!

Trolda - Sooooo Sweet.........=D

Pärlhyacinter

image1110 
Tätt, tätt, tätt i en plåtkruka står de i spirande väntan, längtandes efter solens värmande strålar...Pärlhyacinterna, kanske en av Vårens allra vackraste små lökväxter.

   
Så här i väntan på den riktiga Våren frossar jag gärna i lökväxter...Det är en speciell känsla att ta hem dem, se dem växa till sig och gå i blom. Har man dessutom en trädgård att tillgå planterar man självklart ut dem där efter blomningen inomhus. På så vis får man njuta av dem år efter år framöver...
image1114 
Små "Mini-påskliljor" eller "Téte a Téte" som de också kallas är också oerhört söta. Så här placerade i glas där även de vackra rötterna får synas tycker jag de blir som allra vackrast.

Det finns idag många sorters lökväxter att välja på i blomsteraffärerna. Jag tycker man skall passa på att köpa hem dem nu och på så vis få njuta lite extra av Vårens kommande fägring i förskott.

Trolda - "Spring-Time"...

Söndagsbilden

image1107 
Veckans "Söndagsbild" är mulen och grå. Ett från i morse lätt duggregn har nu övergått i ett ihållande ösregn och vinden har tilltagit. Det blåser rejält och mina planterade Penséer på balkongen har därför tagits in inomhus för lite skydd. Annars är det oerhört milt för årstiden och temperaturen har varit uppe på hela nio plusgrader.

Det har varit en riktig "inne-mysar-dag"...Gårdagen bjöd ju på BOWLING i goda Vänners lag och idag har jag efter den insatsen vilat ut ordentligt...Det gick faktiskt hyfsat bra och jag och min lagspelare tog med gemensamma krafter hem segern!  Räknar man individuella insatser hamnade jag på en hedrande tredje plats, något jag är riktigt nöjd med =D

"Inne-mysar-dagen" har annars förutom läsning inneburit två avsnitt av den nyss lånade serien "Morden i Midsomer". Jag gillar de brittiska deckarserierna som visas på teve eller film. Kanske är det den "riktiga" engelska accenten eller de oftast fantastiskt vackra miljöerna som tilltalar extra...Eller så är det "knorren" - upplösningen - på de dramatiska mordgåtorna som lockar...Bra ÄR de iallafall.
image1108 
Och kommissarie Barnaby (John Nettles) är riktigt underhållande och bra som seriens "hjärna" och huvudrollsinnehavare. Kanske blir det ytterligare ett avsnitt lite senare ikväll...Jag får se.
image1109 Jag har hur som helst dryga tio avsnitt till att frottera mig med =D

Trolda - With Weekly Report and With Midsomer Happenings...

Lördag

Efter en mycket stormig natt där vindbyar på orkan-styrka uppmättes har lugnet åter lägrat sig...Det har blivit en härlig stärkande långpromenad och lite shopping ( =D ) under dagen, och nu väntar jag på några Vänner som skall komma på en liten drink innan vi skall iväg och BOWLA =D
image1106 
Jag har ingen direkt vana av att BOWLA. Tror endast det har blivit tre spel genom åren...Men som den dåliga förlorare jag nu är (=D) skall jag naturligtvis ge ALLT för att fixa några "strikear". Vi är sex personer som tillsammans först skall intaga lite förtäring på stället, för att senare alltså utöva denna lite speciella sport. Det är lag-spel som gäller om två och två. (Så SKULLE jag nu mot förmodan förlora skyller jag ALLT på min medspelare...=D)

Det är ytterst trivsamt att ibland umgås med Vänner över någon form av aktivitet...Jag gillar verkligen TÄVLINGS-MOMENTEN i det hela och går som sagt in i uppgiften med STOR entusiasm och med en förhoppning om att segra...=D Men det allra viktigaste och det som är självaste poängen är att UMGÅS, TRIVAS och ha KUL tillsammans i GODA Vänners lag!

Det önskar jag också till ER denna härliga lördag, ha kul, umgås och mys med varandra!

Trolda - With Friends =D

Påskris...

image1103 
"Nej, men inte påskris REDAN...!?!"

Jo, men visst - precis så ÄR det !!! =D Och ser man det krasst så ÄR det inte så långt kvar till självaste PÅSKEN som är TIDIG i år...För egen del kändes det bara VÅR-LIKT med riset och de så för Våren symboliserande ÄGGEN.  FJÄDRARNA sätter extra "piff"!
image1104 
Nu är det ju också så att PÅSKEN definitivt är den "högtid" jag uppskattar allra mest! Det beror troligen på att LJUSET  kommer åter, att NATUREN spirar och grönskar och att ENERGIN aldrig är så stor och stark som just då. Det SPRAKAR helt enkelt om Påsken, brasa eller ej...=D

Och då är det väl inte fel att få njuta lite "i förskott" !?! För det GÖR jag verkligen...NJUTER, och GLÄDJS. Med alla sinnena, hela tiden. Så ÄR det.
image1105 
Dessutom tycker jag de nyinförskaffade ÄGGEN är HÄRLIGA med sina brun-guldiga och transparenta toner. Och bruna FJÄDRAR känns helt rätt.

Trolda - With Easter-Eggs...=D

Kärlek...

image1102 
...skratt och Vänner är alltid välkomna här.

Dessa vackra väggskyltar fick vi in till mitt arbete häromdagen och jag kunde inte låta bli att införskaffa en av dem...Jag har tänkt hänga upp den på min ytterdörr för att riktigt hälsa mina Vänner välkomna. För visst är det så att Kärlek, Glädje och Vänner är en oslagbar kombination som man bör njuta av och ta vara på!

Trolda - With Love, Laugh And Friends =D

"Nostalgi"...

Jag tog vägen förbi mitt förra Hem och konstaterar att det mesta är sig likt...
image1098 
Den tidigare "Söndagsbilden" är lika fantastiskt hänförande som alltid...En tunn isskorpa låg över sjön och i solljusets sken skapades det vackra skiftningar i isen.
image1099 
Rådjuren är på plats...Mumsandes det februari-gröna gräset. Sällan har de väl haft en så lättvindig "vinter" som i år...
image1100 
Min gamla "Ute-Katt" JORD är fetare än någonsin...=D Kanske har också Hon haft det extra lätt att denna vinter fånga små möss...
image1101 
De små söta SNÖDROPPARNA kommer på samma plats år efter år. Också de har haft en ytterst mild vinter och blommar därför extra tidigt i år.

"Nostalgi"...Visst känns det underligt att återigen besöka platsen där man huserat i cirka femton år...Men tider förändras och nytt sker. Platserna finns trots allt oftast kvar och är öppna för besök när andan faller på. Idag var en sådan dag då det kändes dags för ett besök. Och jag blev inte besviken...För allt var sig likt, och mitt hjärta kommer alltid att klappa lite extra för de vackra omgivningarna. Så är det.

Trolda - Nostalgic...


Söndagsbilden

image1096 
Söndagen bjuder på sju plusgrader och grå himmel, en lite ettrig vind far runt och kyler. Dagen IMORGON skall dock bli bättre! Det är utlovat SOL och TIO plusgrader och ingen direkt blåst att tala om. Undertecknad är dessutom LEDIG då och kan således NJUTA av det härliga Vår-vädret =D

Till min STORA glädje var det tidigt imorse tre stycken vackra RÅDJUR som strosade runt på gärdet alldeles nedanför fönstret! Jag såg även en ståtlig och vacker HÄGER komma svepandes på vida vingar ner över ån =D

Jag har fönster åt två väderstreck från min lägenhet. Åt NORR figurerar den återkommande "Söndagsbilden" som jag genom att "vräka" mig ut genom köksfönstret lyckas ta, medans de andra fönstren ligger åt SÖDER och där jag även har min lilla balkong - som ju bådar gott inför kommande soliga dagar man vill njuta av sol utan att gå så långt...(Jag har STORA planer för balkongen...=D)

Tänkte här visa hur utsikten ser ut just från min lilla balkong, där jag alltså skall sitta och njuta av de värmande strålarna framigenom...=D
image1097 
Som synes har jag alltså väldigt nära till det lilla samhällets kyrka. Och varje söndag hör jag kyrk-klockorna klämta i enhällig klang...Inte störande alls faktiskt utan snarare lite gemytligt måste jag säga.

Trolda - With Weekly Report!

Tulpaner =D

image1094 
Denna UNDERBARA bukett förärades mig på "Alla Hjärtans Dag"... Och jag blev så GLAD =D
image1095 
Det är röda "Papegoj-tulpaner" eller "Rokoko-tulpaner" som de också kallas. Ett litet sött kort med trivsam formulering (=D) var dessutom istucket i buketten...

Jobbar man som jag med blommor är det sällan man FÅR blommor...Oftast tror eventuella givare att "Hon som jobbar med blommor vill väl inte HA blommor!?!"...Men ack så fel det är! Jag har förmånen att arbeta med något jag själv älskar och GÄRNA berikar mitt Liv med, och blir alltså YTTERST glad åt en liten blomma då och då...Så är det =D

Trolda - With Tulips...=D

Alla Hjärtans Dag

image1093 
Det är återigen dags för "Alla Hjärtans Dag". En dag då vi skall visa våra NÄRA och KÄRA lite extra uppmärksamhet och omtanke.

Som arbetande Florist får man verkligen "bekänna färg" en sådan här dag...Försäljningsmässigt är det en av årets STORA dagar och det är framför allt snittblommor som säljs, och då främst RÖDA ROSOR.

För egen del tycker jag det räcker alldeles utmärkt med en KRAM, ett telefonsamtal eller ett litet kort. Hyfsat nybliven innehavare av mobiltelefon kan jag till och med acceptera ett modernt sms...Bara det innehåller äkta KÄRLEK, GLÄDJE och OMTANKE från mina Vänner och bekanta =D Det allra bästa är förstås den VARDAGLIGA kärleken och omtanken man visar till varandra NÄR SOM HELST!  Att ge - och att få - den där kramen, att höra de där värmande orden och att få säga något fint till någon man vet blir till glädje...Att faktiskt ringa och bara säga "hej" för att höra hur det faktiskt egentligen ÄR...Och att få det där telefonsamtalet där någon undrar hur man har det...Den vardagliga omtanken är viktig! Ack så viktig. Det tycker jag vi alla skall tänka på EXTRA en sådan här kärleksfull dag!Därför vill jag här förmedla en rosbukett till alla mina KÄRA MEDBLOGGARE som tittar in här och som förgyller min tillvaro så oerhört med fina kommentarer och vackra ord! TACK för att Ni finns och TACK för att Ni delar med Er av Era tankar, funderingar och bilder i Era bloggar. Det värmer, det sprider glädje och det ger energi. Så är det.

Trolda - By Heart...=D

Årets första Penséer!

image1089 
Inte kunde jag motstå dessa små SKÖNHETER när de som "Årets Första Penséer" anlände till mitt arbete idag!

Jag vet att det är tidigt men med tanke på den gångna grå och trista så kallade Vintern, och den nu så efterlängtade kommande Våren, skyndar jag på scenariot lite...

De skall nu inte husera inomhus alls, utan skall få bo på min lilla söta balkong som jag nu fick stor orsak till att fixa iordning...För visst kräver de sin plats de små Sötnosarna...
   
Och visst ger de Vår-känslor!?!

Trolda - With Spring-Feelings =D

Söndagsbilden

Jag väntade in i det längsta med veckans "Söndagsbild" i hopp om att de grå DIMMOLNEN äntligen skulle lätta, men så blev det nu inte...Så därför är det en bild i dimmolnens grå töcken och tecken. Men i LUFTEN är det trots allt en spirande VÅR-DOFT! Åt DET kan dimman inget göra - så ÄR det!
image1085 
Det är cirka ÅTTA plusgrader och den svaga vinden känns full av löften...Löften om kommande värme, sol och spirande knoppar. För nu känns det verkligen som om Våren är i antågande - februari till trots - och det passar mig alldeles UTMÄRKT =D

Dagen idag har annars inneburit en stärkande TIPSPROMENAD! Denna ytterst trivsamma kombination av MOTION och ALLMÄNBILDNING. Jag svarade rätt på 10 av 12 frågor och det var väl hyfsat...Nu är jag ju en tävlingsmänniska av rang i sådana här göromål och känner mig väl egentligen inte HELT till freds, men inser att det inte är så pjåkigt iallafall...Det skall bli bättre NÄSTA gång!
image1086 
Denna fråga var det dock inga tvivel om...ALLA vet väl att Kungen och Silvia gifte sig 1976...Och BARNFRÅGAN var en "baggis" - som sig väl bör...=D Det var även "SKOGS-BINGO" där jag faktiskt hade turen att kamma hem en rad...Eventuella vinnare meddelas senare...

Det är HÄRLIGT att komma sig ut i Naturen! Jag njuter i fulla drag av de små vandringarna över stock och sten...Och under färden passerade jag en utsökt PARK som säkert blir riktigt vacker i Vårens kommande skrud...Här nästan VET jag att det kommer att vara FULLT av Vitsippor framöver...
image1087 
Det blev också en KAFFE-PAUS vid ett "fika-ställe". Här njöt man gott av de bruna bönornas värmande dryck. Det smakar väl aldrig så gott som med FIKA utomhus i det fria!?!
image1088 
Trolda - With Weekly Report!I Väntan på Våren...

image1082 
Jag fick sådan lust häromdagen under en promenad att bara slå mig ned på bänken och invänta VÅREN...Se de sista resterna av snön smälta bort, se den första spirande Snödroppen kika fram, njuta av Fåglarnas sång och bara vara, finnas till och njuta av tillvaron. Bara sitta där på bänken och vända upp mitt ansikte mot de allra första värmande solstrålarna...Sitta där och filosofera över det underbara LIVETS alla möjligheter...I väntan.
image1083 
Alternativet hade varit de mycket inbjudande STUBBARNA. Här doftar det av mylla och av mossornas Liv! Här kunde man verkligen ha suttit och fördjupat sig i ett fridfullt sinnestillstånd...Sniffat och insupit de ljuvligt Vårlika dofterna...Väntat...
image1084 
Väntar gör också MARKEN inunder de sista snöresterna...Och de gracila grenarna som sträcker sig längtansfullt upp emot skyn. Väntar på solljuset och värmen som skall ge dem nytt Liv. Här skall det spira och växa, här skall det gro! Kanske blir det en äng av Ängsblommor? Eller så blir det kraftfullt, spirande gräs som i sin tur ger näring och Liv till oss alla andra...Och tänk bara vilken färgprakt träden skall bidraga med!

VÅREN - denna tid jag älskar allra mest. Det är förväntningarnas tid, det är NY tid. Den inger hopp och förtröstan. Den kommer med Liv och ger spirande Kärlek. Våren - jag väntar!

Och under tiden jag väntat har det visst redan blivit FREDAG! Veckorna går i rasande fart...Och så länge de liksom LANDAR på fredagar med efterföljande ledig Helg - kan jag GÄRNA följa med i dess takt...Och ju närmare kommer vi ju VÅREN...=D

Trolda - Longing...

Hylla

image1076 
Så är HYLLAN på plats...=D (Och helt plötsligt känns det lite naket på väggen INUNDER...Så DET får väl bli ett KOMMANDE projekt =D )
 
I de två krukorna på hyllan huserar de ytterst tåliga växterna som kallas "MILLION HEARTS". Kanske kräver de något mer ljus än vad de får HÄR, men de kan mycket väl också överleva och frodas under mindre bra förutsättningar, så jag provar!

Jag är nöjd med att äntligen fått en hylla över soffan. Det blir lite mer ombonat och trivsamt och intressant med ett nytt blickfång, och nya "pynt-möjligheter".
  
Och så har KUDDARNA i soffan förökat sig...Jag bara ÄLSKAR att böka runt bland mjuka härliga kuddar i soffan...Helst ett par sköna FILTAR att kura in under också...Jag antar att jag kan titulera mig som en riktig "SOFFLIGGARE" =D

Trolda - In A Cosy Mood...=D

Söndagsbilden

image1074 
Det är lite FUSK med veckans "Söndagsbild"...Bilden togs nämligen redan IGÅR, då den föregående nattens och morgonens ymniga snöfall satte kulör på omgivningen. Men jag ångrar ingenting...För IDAG är snön på träden ett minne blott efter ett ihärdigt regnande, och det som ligger kvar på marken är betydligt decimerat... Dagen idag är grå, regnig och bister. Då var gårdagen betydligt vackrare och får också därför figurera som "Söndagsbild". Man börjar liksom att TRÖTTNA på det grå...
image1075 
Vi har sagt FARVÄL till månaden JANUARI och hälsar FEBRUARI hjärtligt VÄLKOMMEN! Man ser nu tydligt hur LJUSET allt mer återkommer för var dag, och Livslusten med det. Februari är en vintermånad, men en KORT sådan, och allt som för mig närmare den riktiga VÅREN anammar jag med GLÄDJE!

Min nyupphängda "Fågel-matar-station" lär väl inte bli så långvarig om GRANNARNA nu får bestämma...Efter ett ytterst trivsamt och lyckobringande besök av sex stycken SMÅFÅGLAR (talgoxar och gråsparvar) är det nu en skock KAJOR som huserar på min lilla balkong...Och det är ju liksom inte lika trivsamt för han som bor INUNDER, eller damen BREDVID...Inte så trivsamt för mig HELLER egentligen med tanke på eventuell spillning och störande skrän. Så det blir väl till att montera ner automaten eller finna på LIST med någon sorts inhängnad eller dylikt som gör att jag kan BEHÅLLA småttingarna och SLIPPA de större flygfäna. Nu TYCKER jag ju egentligen även att de STORA fåglarna förtjänar daglig mat, men det känns inte så passande att förse dem med deras dagliga bröd i ett hyreshus-område direkt...Vi får se hur det går.

Trolda - With Weekly Report.

IKEA

image1070 
I ett mycket blåsigt och kallt Göteborg verkade det som om halva staden funnit ut i att "IDAG åker vi OCKSÅ till IKEA..."  Kanske liksom för att hålla värmen i snålblåsten...För FYYYYY vad folk där var...Men IKEA är IKEA och ibland LOCKAR det liksom bara till ett besök...Så ÄR det.

Jag åkte dit i ett speciellt syfte. Det saknas en HYLLA över min soffa, och IKEA´s "LACK" i vitt skulle bara passa SÅ fint =D Men naturligtvis blir det också lite ANDRA små trevliga inköp när man ändå är där...
image1072 
Ljuvligt doftande LJUS...VANILJ är doften som sprider sig i Hemmet...(Med en radie om hela KVARTERET!?? Så KÄNNS det iallafall...Nåja, det bjuder jag GÄRNA på...=D )
image1073 
Ett sött FAT jag tänkt fylla med GODIS fyndade jag på REA! Säkert en JUL-attiralj, men i det Troldska Hemmet passar det året om =D Kanske jag också fyller det med hängande VINDRUVSKLASAR en speciell afton...Möjligheterna är många, och det är bara tillfällena som ger besked om vad som frestas skall.

En vit hylla BLEV det! Den är dock icke på plats ännu, men förmodligen inom det närmaste - och det ser ut som den kommer att passa perfekt! =D

Efter att ha haft ett smärre "dator-haveri" är jag återigen AJOUR...=D Önskar mina kära medbloggare en HÄRLIG lördagsafton!

Trolda - Shopping...=D