Söndagsbilden, Advent Och Vardagsrum! =D

 
"Ja, det är mycket nu..." ;-) På "Veckans Söndagsbild" sker det väl egentligen inte så mycket men det REGNAR iallafall inte idag! Ett regnväder skall tydligen komma in lagom till kvällen dock, och jag blir inte förvånad...här har regnat och regnat nu en längre tid och någon blå Himmel har jag inte sett på mycket länge. Men TUR då att vi får lite LJUS i och med ADVENT - som är så underbar och fin på alla sätt och vis! =D
 
I Vardagsrummet har det iallafall hänt betydligt mer! =D HALVA rummet är nu färdigtapetserat och färdigmålat. En trappa delar nämligen av rummet i två delar och "sektion ett" är nu i stort sett helt klar. Lite sladdar och sådant där "trist" jobb återstår att fixa till, och lite roligt pyntande kvarstår, men i det stora hela känns det ÄNTLIGEN klart!
 
Här är bilden tagen från ANDRA sidan av trappan. Bara så Ni har lite koll...;-) Jag ÄLSKAR verkligen tapetvalet och är "ULTRA-NÖJD"! =D Och har Ni sett!?! Den vackra lilla ASKEN som står på bordet och som jag införskaffade ganska nyligen från mitt Arbete har FÖRÖKAT sig!?!  Hur är det MÖJLIGT!?! ;-)
 
För att inte tala om den ena av FONDVÄGGARNA! Ursnygg, tycker jag! =D Tidigare hade jag en SPEGEL över skåpet men nu tror jag att det får bli något annat där, eftersom den tar bort för mycket av tapeten annars. Något vackert PÅ skåpet skall det naturligtvis OCKSÅ bli...och idéer FINNS! ;-)
 
Trappan kommer alltså upp mitt i Vardagsrummet och kommer kläs i DENNA tapet runt om! Ytterligare en liten FONDVÄGG att glädjas åt alltså! =D Jag tycker det blev ett roligt inslag och onekligen lite "fräckt" i rummet. Tapeten är från samma franska leverantör som den blommiga, och banne mig om det inte snart även SPRÅKAS lite franska i Huset också...;-)
 
Så mycket ADVENTS-PYNTANDE som jag VILL få gjort har jag ännu inte hunnit med, men det KOMMER! Det här söta FATET med tillhörande HJÄRTAN är förresten nytt! =D
 
Och naturligtvis finns det plats för mina älskade ÄGG i inredningen! =D
 
Ja, jag är verkligen NÖJD med det hela! Lite "finlir" skall som sagt komma till, såsom nya mattor, organisation av sladdar och lite annat vackert PYNT som skall fram. Men tills dess njuter jag ändå i fulla drag i Vardagsrummet!

Trolda - In The Living-Room! =D

Vitt Och Rost!

 
Jag tycker ofta att KONTRASTER blir fint tillsammans. Som HÄR, då den skira vita AZALEAN och de yppiga HYACINTERNA - också de i vitt - möter det ROSTIGA!
 
Urnan är en gammal Favorit jag haft i många år, och dess make huserar just nu utanför på trappan. Brickan är ett ganska så färskt LOPPISFYND som ursprungligen glänste i silver, men som efter en utomhusvistelse på min balkong numera ståtar med rost-ton. Den rostiga buren som inhyser Hyacinterna är en gammal raritet jag tycker mycket om.
 
Några vackra och väldoftande KANELSTÄNGER matchar och pryder fint på brickan. Och snart är det ADVENT...! =D

Trolda - "Rusty" =D

Söndagsbilden - På En Måndag...

 
Ja inte för att det nu är så mycket att VISA med "Veckans Söndagsbild" direkt, annat än grått, grått och riktigt busväder...men här kommer den iallafall, en dag försenad. Försenad på grund av att jag helt enkelt inte HANN igår eftersom JULMARKNADEN krävde all min tid och ork. En julmarknad på mitt Arbete som var MYCKET lyckad och drog massor med folk! =D
 
Oerhört lyckat känns också TAPET-VALET till Vardagsrummet! =D Tapetseringen har också dock blivit lite "lidande" på grund av mycket arbete, men nu BÖRJAR det bli färdigt - åtminstone den ENA halvan av rummet (det är ett stort rum som delas av med en trappa mitt i...).
 
Speciellt nöjda är vi med FONDVÄGGEN! En tapet direktimporterad från Frankrike för 620 (!) kronor rullen...Inte helt billig men ACK SÅ FIN!!! =D Vit botten, samma grå färg som i den andra tapeten på bladen, och guldiga BLOMMOR! Perfection à la Trolda! =D SNART blir det också till att möblera och pynta!

Trolda - With Weekly Report On A Monday!

Julmarknad På Mitt Jobb! =D

 
Febril aktivitet råder just nu på min Arbetsplats då vi håller JULMARKNAD i dagarna fyra! Butiken är fulladdad med härliga och vackra julsaker och i BLOMSTERAFFÄREN blommar det! =D Ur högtalarna ljuder det stillsam och vacker julmusik och "inte ett öga är torrt"...;-)
 
Vitt, vitt och vitt! Fantastiskt vackert och ger absolut en frostig känsla som tillhör JULEN!
 
En klok och vis UGGLA håller koll på besökarna och ger säkert BLOMMORNA en skvätt vatten nattetid för att underlätta jobbet för Trolda...;-)
 
Ett intensivt och mycket roligt arbete har pågått med alla förberedelser och dekorationer! Planteringar och snittarrangemang finns det att välja på, allt i JULENS tecken. 
 
Julgranskulor för den "kräsne"...Alla munblåsta i tjeckiskt glas - fint ska det vara! =D 
 
Jul, jul, strålande jul...Även de klassiska julfärgerna RÖTT och GULD finns med såklart! 
 
Och utanför är det GRANRISET och levande LJUS som dominerar... 
 
Vår söta Hus-Bock välkomnar trivsamt vid entrén! =D  Välkomnar gör också JAG till alla som eventuellt har vägarna förbi! =D

Trolda - "Christmas At Work!"

Söndagsbilden Och Grått!

 
Åh så GRÅTT och trist det är ute! TÄNK om vi ändå kunde få liiite Sol som lyser upp en dag snart!?! TUR att det snart är ADVENT iallafall...så man får frossa i ljusslingor, adventsstjärnor, ljusstakar och levande ljus! =D Det känns onekligen som man BEHÖVER det nu. Temperaturen visar på behagliga nio grader och det blåser en svag vind som tydligen skall friska i i eftermiddag - riktigt november-rusk med andra ord.
 
Här är det också GRÅTT som gäller, men i betydligt vackrare sammanhang! Den grå laven frodas fint på både staket och björk i vacker symbios med den gröna mossan.
 
Och GRÅTT skall det även bliva i Vardagsrummet inom kort! I skrivande stund har den Käre Sambon just satt upp ett par våder av den grå tapeten och det blir så bara SÅ snyggt! =D Förutom de grå våderna kommer det även sättas upp ett par fondväggar i vitt, grått och GULD! En URSNYGG tapet specialbeställd från Fraaance (fint ska det vara!;-)) som jag glädjer mig oerhört åt! Jag hoppas verkligen rullarna skall dyka upp här i veckan så vi kan få det färdigt också i detta rummet. Det är så roligt att få inreda och dekorera för att göra sitt lilla Hem så där extra mysigt och trivsamt! =D

Det pågår en FOTOTÄVLING hos Slottsträdgårdsmästaren
http://gardener.blogg.se !!! Kika in hos Honom och lägg en röst på den bild Ni tycker är bäst så blir Han glad! =D

Trolda - With Weekly Report And Going Grey! =D

"Välkomna!" =D

 
Det är få miljöer som skapar lika mycket känsla av trivsel och välbefinnande som en vistelse i SKOGEN för mig! Denna gröna och sköna Juvel som väl de flesta av oss svenskar är förunnade att ha bara ett stenkast bort...!?! Idag var min längtan stor och efter en härlig promenad i Juvelens mitt blev jag väldigt inspirerad att ta med lite av Skogs-känslan, det gröna och sköna, och trivseln HEM, och göra en mysig och trivsam ENTRÉ där jag bor.
 
Vi har ju en alldeles EGEN ingång som sig väl BÖR för "fint folk" ;-), och därför är det extra roligt att göra det mysigt och fint! Med ytterst enkla medel såsom MOSSA och GRANRIS skapade jag grunden för det hela. Granris i krukor blir vackra och fylliga arrangemang nu när det tryter på annars passande växtlighet. Murgrönorna här på bilden är inbäddade i MOSSA och små söta ÄPPLE lyser upp.
 
Att klä in ställningar och annat i mossa skapar onekligen en känsla av SKOG, för att inte tala om hur gott det DOFTAR!
 
LITE jul-känsla blir det ju också faktiskt...;-)
 
Den gulnade furu-bänken ska få annan färg till Våren men får duga så länge...Och med pynt på blir den definitivt mindre påtaglig i sin kulör, som väl inte är den allra bästa...;-) Jag känner mig väldigt NÖJD med entrén och tror absolut att mina eventuella Gäster skall känna sig extra VÄLKOMNA! =D

Trolda - Welcome! =D

En Liten Ask...=D

 
På min Arbetsplats får vi in mycket vackra saker hela tiden och eftersom man varken har råd eller plats med allt får man onekligen rannsaka sig själv och sina inköp! Men vissa saker är helt enkelt bara OEMOTSTÅNDLIGA och går liksom inte att stoppa i deras färd mot Hemmet, såsom denna LJUVLIGT söta lilla ASK! ;-) 
 
Med sitt ÄNGLA-PAR som tronar på toppen är den som gjord för att gömma små "hemligheter" i. Eller varför inte husera en KRUKVÄXT i den som här, där jag placerat en "Plättar i luften" (Muehlenbeckia) i den. Eller så kan den helt enkelt bara fungera som prydnad, för en sann prydnad ÄR den! =D

Trolda - With An Angel-Box! =D

Att Blogga...

 
En av mina Väninnor frågade mig häromdagen varför jag BLOGGAR och vad som är så KUL med det...!?! En inte helt enkel fråga att besvara så där direkt eftersom det är så MYCKET med Bloggandet som är så kul och inspirerande!                                                                                                                                            Först och främst så har jag alltid tyckt om att SKRIVA, och det får man ju onekligen tillfälle till här. Jag har också genom Bloggen fått intresse för FOTOGRAFERING (ibland hellre än bra kanske, men KUL är det...;-)) och det är ju något som också hör Blogg-Världen till. Mitt stora intresse för att DEKORERA och INREDA blir ännu större här, och mitt "EGO" växer sig stort och starkt på grund av alla trevliga och vänliga kommentarer man får då man "pyntat till det"! ;-) Sedan är det ju all INSPIRATION och GLÄDJE, och alla TIPS, man får genom alla ANDRAS fantastiska Bloggar!                                                                                                                                                     Allt detta är roligt, men det ALLRA BÄSTA med det hela är BLOGG-VÄNNERNA och den unika GEMENSKAP man funnit här! Här finns människor runt om i hela Landet som verkligen känns som nära VÄNNER trots att man kanske inte har träffat dem, eller ens faktiskt vet hur de ser ut! Ett par av mina Blogg-Vänner HAR jag faktiskt träffat! Det är Zassi och Milla - båda länkade här på min sida - och de var om möjligt ÄNNU trevligare i verkligheten! =D Flera av Er har jag följt genom flera ÅR faktiskt och jag njuter av att få ta del av Era nya projekt i vardagen eller läsa om händelser i Era Liv. Man följer en del genom både glädje och sorg, lycka och olycka, och berörs innerligt av vissa, och önskar alla gott.
Det är detta som gör att man sitter här och skriver och läser! Det är detta som gör det så fantastiskt roligt att få vara med här! Det är detta som ger energi, glädje och inspiration till fortsatt Bloggande! Det är DETTA helt enkelt! =D

Trolda - With Friends! =D

Söndagsbilden

 
Ja det är ingen direkt UPPLYFTANDE syn veckans "Söndagsbild" bjuder på, men det är väl precis så grått och trist det ÄR i månaden november - årets tristaste månad enligt mig. TUR att den är hyfsat kort, och TUR att ADVENT snart är här så vi får lite LJUS i vår tillvaro igen! =D
 
Endast några FÅ färgklickar fanns att beskåda under dagens tipspromenad som mest gick av stapeln till skogs.
 
Några klasar med BÄR lyser upp i det annars så grå...Säkert mums för FÅGLARNA så småningom!
 
Denna magra "dunge" med träd är väl högst signifikativt för grå november...Och det är väl nu drömmarna om en halvårs-vistelse någonstans nere i SÖDERN tar fart...TÄNK att ha ett litet stenhus mitt i Provence till exempel, där säkert Lavendeln fortfarande blommar för fullt...TÄNK att fortfarande kunna njuta av en lunch UTOMHUS under vinrankans blad till doften av ljuvlig timjan... Samtidigt är det väl kanske tur att vi faktiskt HAR våra årstider! Det gör att man alltid har något att längta till och att se fram emot - kanske framför allt i den grå månaden november.

Trolda - With Weekly Report In November!

"Detaljer Från Solrummet!" =D

 
"Solrummet" börjar ta form! Och "form" är det onekligen på BYSTEN kan man väl säga...;-) Egentligen lite för kitschigt i min smak, men ändå lite kul och fräck. Den var tidigare vit och skavd, men nu är den i guld och skimrande. Läste just en översättning av vad ordet KITSCH egentligen betyder och svaret är som lyder; "smaklös och sentimental skenkonst..." - det känns väl ganska så rätt i detta sammanhanget...;-) De fina LJUSSTAKARNA känns dock inte kitschiga och är ju en gåva från min Kära Blogg-Väninna Zassi! =D 
 
Det fattas någon större möbel i Solrummet än så länge...Men mina två små söta KORGSTOLAR passar fint in tycker jag. Kandelabern brinner varje kväll och vi sitter och myser till utsikten av den och viken om kvällarna. =D 
 
Även "Grabbarna" trivs! Och färgmässigt sett kan man väl nästan tro vi tapetserat för DEM...;-) Det är fantastiskt härlig atmosfär i Rummet, och här vet jag vi kommer sitta ofta och länge! =D

Trolda - In The "Sunshine-Room" =D
 


Söndagsbilden

 
Veckans "Söndagsbild" är den första i månaden november och känns VERKLIGEN som november med den GRÅ tonen som genomsyrar hela bilden. Även om en del träd fortfarande håller i sina små löv, som skimrar i olika nyanser, är det ändå den dystra kulören som regerar...Temperaturen visar på blygsamma fem grader och en NORDAN-VIND börjar ta i. Perfekt väder för INOMHUS-MYS! =D
 
Och INNE lyser Solen!!! =D "Gult är fult" må en del tycka, men för MIG är gult SOLEN´s färg och ger mig glädje och positiv energi! "Residenset´s" ANDRA rum är på väg att bli färdigställt...Det VITA är färdigmålat och till stor del har väggarna klätts med tapeter. "Sol-Rummet" (som det numera skall tituleras...;-)) är i direkt anslutning till den mysiga lilla balkongen och är tänkt att fungera som en förlängning av den. Här kan man sitta och MYSA i goda Vänners lag över ett sällskapsspel, här kan man sitta helt i sin ensamhet med en god bok, eller här kan man ha det riktigt romantiskt med den Käre Sambon...;-) Möblemanget är väl än så länge något bristfälligt men är tänkt att vara lite "mustigt och robust"...Hade gärna sett mig själv utsträckt i någon form av SCHÄSLONG, fylld med massor med härliga KUDDAR, framöver...Det skall även husera en hel del VÄXTLIGHET i Rummet!=D Vi får väl se vad det kan bli utav det!

Trolda - With Weekly Report And With Sunshine! =D