Grattis, och Tack och Farväl !

TROLDA fyller 1 år idag! Jag gratulerar mig själv å det varmaste...=D Det hela startade alltså för exakt ett år sedan idag och det har sannerligen inneburit en FANTASTISK resa inom bloggandets värld. Det har stundom varit oerhört inspirerande och roligt att få SKRIVA...Och KAMERAN har från att ha legat på hyllan blivit en trogen följeslagare i vardagen, allt för att dokumentera vardagslivet här på bloggen. Men det ALLRA mest fantastiska har varit den respons och GLÄDJE och fina kommentarer man fått av ER kära, kära Bloggläsare! Här har jag funnit värme, tillit, gemenskap och kärleksfulla ord och tankar. En sann källa till glädje och inspiration. Också att få titta in hos ER och få ta del av ERT liv och leverne, tyckande och tänkande, har givit mig mycket, mycket tillbaka...Man inser hur många UNDERBARA, HÄRLIGA och GÓA människor det finns där ute...Och man känner VÄRME, så ÄR det.
   
Det sägs ju att man skall SLUTA när man ligger "PÅ TOPP"...Nu vet jag inte om jag ligger "på topp", men sagan är all, och det mesta har en ände...Trolda känner att idag är DAGEN då det har sitt slut här och för nu. Så ÄR det. Det betyder dock inte att jag inte kommer att kika in sporadiskt till ER och hälsa på emellanåt, det kan jag helt enkelt bara inte låta bli...För NI har blivit en stor, fin del i mitt Liv och några av ER känner jag mig till och med VÄLDIGT nära...Allt genom bloggandet och det skrivande ordet.

Så jag TACKAR för mig, jag TACKAR ER och jag kanske, kanske återkommer en dag framigenom, men inte nu...För att NI skall komma ihåg mig en liten stund till lägger jag ut en bild på mig från sommaren som gått. En bild där jag tycker jag ser "ytterst trivsam" ut om jag får säga det själv....=D Och det är ju just sådant där man FÅR skriva och SÄGA på sin EGNA blogg, eller hur...=D Hur TRIVSAMT som helst helt enkelt, så ÄR det!
image946 
Återigen, STORT TACK till ALLA fina och underbara människor, och en varm, varm KRAM från mig, TROLDA.

Trolda - "That´s It !"

Ännu en skörd...=D

image940 
Massor av TOMATER och EN (!) PAPRIKA. Stoltheten och glädjen känner inga gränser...=D
  
Allt från mitt lilla Växthus...Och det smakar ju bara så gott =D

Paprikan och den sista GURKAN får ju intas med andakt...Tomaterna däremot kan jag riktigt "lyx-frossa" i då det är hundratals kvar...(om än dock gröna än så länge)

Trolda - From The Greenhouse!

Varma färger

Jag gillar VARMA färger. Och om HÖSTEN känns min kärlek till dem extra påtaglig...Överallt i Naturen börjar färgerna riktigt "värmas upp". En del kanske ser det med vemod an och tänker på förgänglighet och förfall, men själv ser jag istället NY skönhet i skiftningen och det är en påminnelse om det naturliga KRETSLOPPET. Och det ständigt pågående varandet... En utveckling, en förändring, som vi väl ALLA behöver emellanåt !?

Jag får också MYS-KÄNSLOR...Ser långa, varma och sköna kvällar framför brasan för mig...Tända ljus, ljuv musik, högvis med böcker...Filtar, kuddar och bekvämlighet. God mat och god dryck...Trevliga samtal under härliga middagar med nära och kära. ALLT det där ser jag i de varma färgerna, så är det.

Och idag blev jag sugen på att plocka in lite av den känslan...Med blommor från trädgården och med ett ljus skapar jag stämningen och känner värmen sprida sig i hela huset...
image937 
Det är Kaprifol, Daggkåpa, Kärleksört och Clematis blandat med olika sorters "gröna" växter från trädgården. Ett par apelsinskivor tar upp ljusets färg och förhöjer dekorationen. Och så är det den lilla "pärlslingan" som ånyo piffar till det.
  
De varma färgerna lockar också till skogspromenader...Att strosa över stock och sten och uppleva färgsättningen på nära håll och insupa de mustiga dofterna är fantastiskt för kropp och själ. Och så mycket vackert man kan finna där att inspireras av...Så ut och njut i de härliga färgernas Värld...Ta er an Hösten med kärleken till det sköna.

Trolda - Colourful...=D

Söndagsbilden

image936 
"Söndagsbilden" är från i morse, strax före min avfärd till jobbet. Grått, blåsigt och lite "småruggigt". En sådan där morgon då SÄNGEN känns extra varm och gó...=D Fjorton grader och HÖST, det är bara att konstatera fakta.

Och regnat har det sannerligen gjort under dagen! REJÄLA skurar med inslag av hagel...DET i kombination med "SISTA FRIIDROTTSDAGEN för VM" gjorde att kund-tillströmningen delvis uteblev...(Och inga medaljer för Kajsa eller Emma blev det tyvärr i dagens höjdhoppsfinal...)

Direkt efter jobbet tog jag och en Väninna en långpromenad i SLUSS-området i Trollhättan. Detta oerhört vackra område som erbjuder så fina promenadstråk. Hon hade packat med sig KAFFE och på en bänk vid älven intog vi detta under gemytligt småprat...Promenaden avslutades med en gigantisk RÄK-MACKA på "Sluss-Cafét", ett säsongsöppet ställe som just är berömt för sina alldeles utsökt goda mackor...Och det smakade sannerligen gott efter den uppfriskande och stärkande promenaden.

Augusti är till ända och SEPTEMBER är här...Tiden bara rusar iväg och jag har nästan svårt att hinna med...Nu tar vi oss an HÖSTEN och MYS-KÄNSLORNA med den. Vi kurar in, kurar tätt och samlar oss kring ljus och värme, med nära och kära. Vi blir PYSSEL-SUGNA och känner stillheten och lugnet infinna sig. Det är tid att andas ut...

Trolda - With Weekly Report.

"Det enkla..."

..."kan ofta vara det vackraste..."

Och enkelt och vackert tycker jag det blir med de sista "resterna" från trädgården tillsammans med levande ljus och glas...Ett par sekunder att arrangera och genast känns hemmet lite pyntat och fint...=D
image934 
Det är de allra sista blommorna från den pyttelilla buskrosen som bidrar med sin fägring...Och så är det den till synes evigt blommande Clematisen som förgyller tillvaron lite extra med sina underbara lila blommor.
image935 
Vackert och enkelt är det med flytande blommor...Och ljuvlig är doften. Mer behövs egentligen inte...

Trolda - With Flowers...