"Bröllopsbinderi"

I Alingsås finns det en blomsterskola vid namn "FloraDekor" som satsar en hel del på EKOLOGISK inriktning. De arbetar således mycket med naturmaterial, driver egen odling och handlar lokalt. Igår var där visning av elevarbeten med temat  "Alla Hjärtans Dag" , återkommer därför med DEM lite längre frampå. Samt demonstrationer av lärare och av en otroligt duktig norsk Florist med temat "Vårbrud-binderi" . Jag var där och här kommer lite bilder från kvällen och dess tema "Vårbrud-binderi".

107318-281

Den klassiska "Droppformade" brudbuketten blir väl aldrig inaktuell. Här är den dock ganska rejält tilltagen och kräver väl därför sin Brud, både i längd och bredd...=)

Buketten är gjord av främst BRUDSLÖJA och AMAZONLILJOR. Ett riktigt "pill-arbete" är det med mycket trådar till att fästa med. Alltid vackert med Vitt och Grönt!

107318-279

Ännu mer "pill" är det med den "FINGERBURNA" modellen. MÄNGDER av små pinnar vi kallar  "Mekado-pinnar" , klippta i små, små bitar. Allt lindat med silverglänsande Buljongtråd. Några klockor av den vackra och mycket hållbara Cymbidium-orkideén är instuckna i redet. Den bäres i en ögla på fingret!

107318-269

Kanske något för den "tuffare" Bruden!? Buketten bäres som en "sköld", och är väl aningen udda. Spretig och enkel i sin utformning. Består endast av Pärlhyacinter och Björngräs. Stjälkar av båda sorterna ingår också i designen.

107318-277

Lite mer romantiskt är det kanske då med "Muff-buketten"! Den träs på handleden som en muff, och man behöver alltså inte frysa....Björkris hör ju våren till och här är stommen utformad av detta fantastiska material. Några Phalaenopsis-klockor är fastsatta i buketten tillsammans med Murgröna-rankor. Pärlor på tråd förhöjer feststämningen.

107318-271

Som en pastellig Gräddbakelse.....Ljuvlig med sina mjuka färgtoner...Här får Nejlikan revansch! En mycket underskattad blomma! I bulliga, runda buketter är den helt enkelt fantastiskt fin att använda! Här tillsammans med sina något mer exklusiva vänner Phalaenopsisorkideén och Kallan.

Stommen utgörs av Mekadopinnar och - hör och häpna - PIPRENSARE!

107318-280

Jag avslutar med att visa en liten NÄBBUKETT med Pärlhyacinter, Brudslöja och vita Hypericumbär. Näbbuketten skall ju oftast vara liten, söt och enkel. Den får absolut inte stjäla uppmärksamhet från Brudbuketten och Bruden, som ju dagen till ära skall stå i centrum.

Mannen - Brudgummen - får hålla tillgodo med ett litet Corsage, bröstblomma. Som ju helst skall innehålla någon blomma från  Brudens bukett.

Kanske någon går i GIFTASTANKAR och kanske jag då förmedlat lite inspiration!? Hoppas det iallafall! =)

Trolda - Unmarried!

Mänskligt svineri!

107318-268

På min arbetsplats tillhandahåller vi med en så kallad KUNDTOALETT. En ren och fräsch inrättning som till och med ståtar med trevligt möblemang och växter.

Helt enkelt en service för våra KUNDER som behöver uträtta eventuella behov.

Döm om vår förvåning när en tilltänkt besökare till vår förnäma inrättning, istället för att stiga på blir ståendes på tröskeln, och därefter tillkallar personal...

MITT PÅ GOLVET ligger en BLÖJA full med avföring! Och nu är det inte BARNBLÖJOR vi talar om här, utan VUXENBLÖJOR!!! (VEM i hela världen använder DET!?!)

Någon VUXEN med BLÖJA har alltså helt sonika lagt resterna från sina behov rätt upp och ner på golvet! Bara LUKTEN från det fick oss att må illa...Och ÅSYNEN av eländet framkallade nästan en kräkning....Usch, och Usch och Fy! Vilket SVINERI!

Till saken hör att det finns depositionsmöjligheter i inrättningen. Där finns en stor behållare för diverse sopor man nu eventuellt behöver att slänga. Men vår kund i fråga hade alltså INTE använt sig av den...

Tack och lov är detta inte vanligt förekommande! Men man blir så fruktansvärt BESVIKEN på människor som beter sig på detta viset. Och jag kan inte förstå hur man fungerar när man gör så!?

Det är ofta samma visa när man SJÄLV tvingas uppsöka offentliga toaletter. Några VUXENBLÖJOR har jag dessbättre ännu inte fått uppleva, men ett allmänt griseri existerar överallt. Det stinker av urin och andra odörer och toapapper ligger ofta utspritt över golven.

Varför skall det svinas så på de offentliga toaletterna? Är de som svinar lika grisiga på sina EGNA toaletter?

Jag kan inte för ett ögonblick acceptera sådant beteende! Usch!

Trolda - Upset at the Closet!

"Mina Djur"

107318-267

Eftersom det verkar så omåttligt populärt att skriva om DJUR denna afton, får väl heller inte jag vara sämre...=)

Så här ser det ut nästan varje dag vid mitt fågelbord. Ett antal RÅDJUR struttar runt och mumsar solrosfrö, havre och bröd. Till fåglarnas förtret och irritation!

En fantastisk syn tycker jag och jag har dem GÄRNA i min trädgård till beskådan! Visst - jag lär få bjuda på några tulpanlökar fram på vårkanten - men det gör jag så gärna så....=)

Damen längst till vänster i bild kallas "Strutta" och är mer eller mindre halvtam. Jag kan gå ut till fågelbordet utan att Hon springer iväg. Jag kan även prata lite med Henne och kommer så nära inpå som cirka två meter. Hon har Världens vackraste ögon, och Hennes blick säger mer än tusen ord....Jag tror inte det dröjer allt för länge innan Hon tar en brödskiva ur min hand.

Jag är så glad att kunna leva "mitt i Naturen"!!! Känna DJURENS närhet, känna SKOGENS doft, leva och uppleva, förnöjas och glädjas över allt det fantastiskt underbara som erbjuds!

Trolda - Fortunated!

"Morgonens Visdomsord"

107318-263
Helt övertygad om att Sambon´s omtanke och kärlek har del i mitt kurerande och den härliga frånvaron av huvudvärk, ger jag er här "Morgonens Visdomsord".

"Älska mig som mest
när jag förtjänar det som minst,
för det är då jag behöver det som bäst."

Trolda - Good Morning!


Huvudvärk

107318-262
Det har pågått i min närhet i ÅTSKILLIGA veckor nu. Det har snörvlats, hostats och nysts från alla de håll. Det har gnällts och klagats över allehanda "eländestillstånd", såsom ledvärk och huvudvärk.

Själv har jag dock negligerat gnällandet av andras krämpor, och med glatt sinne insett att jag gått BACILLFRI ur närkamperna. Ända tills NU iallafall.

Så nu är det väl MIN tur att få GNÄLLA lite....Jag har nämligen en FRUKTANSVÄRD huvudvärk idag! Ett allmäntillstånd som gör mig högst GRINIG och lite smått otrevlig! Därför är jag också idag mycket osocial, och undviker till och med telefonen.

Den käre Sambo´n har säkert lust att fly huset och min närhet. Men istället rekommenderar Han sängläge, varm dryck och apelsiner. Samtidigt som det är Han som står för "markskötseln" såsom matlagning, diskning och annat. Han eldar också lite extra i spisen, då jag FRYSER lite...=)

Han är bara SÅ GÓ!!!!

Så jag följer väl Hans råd och tar mig således till sängen igen, och hoppas att morgondagen innebär lite bättre humör och mindre huvudvärk.

Ja, nu har jag fått GNÄLLA lite, och banne mig om det inte redan känns lite bättre!?! =)

Trolda - in Bed.

Göksäter

107318-261

Tillsammans med Goda Vänner tog vi en biltur ut  på den vackra ön ORUST! Medhavd kaffekorg intogs på hög höjd med utsikt över Havet, i fullt solsken. Det är så vackert ute i kustbandet, och det doftade nästan lite av VÅR i luften!

Vi passerade Henån och vår färdriktning justerades därmed lite, och ett besök på "Göksäter" gjordes. Det är en sådan där riktig "BÖS-affär" som har ALLT och mer där till, till humana priser. Och man kan helt enkelt inte låta bli att handla....

Eftersom jag nu är stor konsument av LJUSKÄLLOR av alla de slag, införskaffades detta "3-setet" med ljuslyktor! (Trots Sambon´s kommentar om att "Vi faktiskt redan HAR ett antal av den varan." =)) Jag tycker VERKLIGEN om dem! Och de kostade endast dryga tvåhundra kronor, för alla TRE! Som hittat!

Jag införskaffade också TYGET i bakgrunden. Ett riktigt härligt romantiskt VÅRTYG, som så småningom skall förvandlas till gardiner och kuddar.

Sammantaget alltså en mycket TREVLIG dag i gott Sällskap, och dessutom med ytterligare förnöjelse i form av lite shopping!

Trolda - Shining!

Fredagsmys!

107318-259

Upplagt för MYYYYSFREDAG! =)

Nyinköpta VÅRAZALEOR, som dessvärre kanske blir något kortlivade här i hemmet, då jag INTE är speciellt bra på att vattna....Men jag KUNDE inte motstå dessa skönheter. Likt KÖRSBÄRSTRÄD i full blom strålar de med sin LIVSKRAFT! Och ger mig kraft i retur, och "fredagskänsla".
107318-258

"Fredagskänsla" får jag också av "Världens Bästa Irishcoffee`s", nämligen SAMBON´s!! (Jodå, han har ett ANTAL kvaliteér....=)) Och jag MÅSTE tillstå det efter ett antal beprövade "Irish´s", Sambon´s ÄR bäst! I hela Världen! Faktiskt. Så ÄR det!

Alltså, som sig väl BÖR en FREDAGSKVÄLL - MYYYYS!!! =D

Trolda - Wishing You All a nice Weekend!

Mot ljusare tider!

107318-257
Nu börjar det märkas REJÄLT! Lite mer och mer för varje dag. Idag var det hela 5 (!) minuter längre än igår! Imorgon är det OCKSÅ 5 minuter....Längre än idag. Och så lär det fortgå, dag efter dag, minut efter minut.

Jag syftar förstås på SOLENS upp-;  och nedgång, som jag VERKLIGEN känner för och tänker på nu.Jag LÄNGTAR och TRÄNGTAR efter det LIVGIVANDE UNDERBARA ljuset!

Ljuset som skall fylla mig med ENERGI, GLÄDJE och INSPIRATION! Äntligen börjar det komma åter! Det är väl bara så UNDERBART HÄRLIGT!

Jag får lust att FIRA, att CELEBRERA, att ROPA UT! KOM, KOM, KOM till mig! =D

Trolda - with Light!

Vårlikt i Hallen

Efter en uppfriskande långpromenad med Grannen fick jag lust och energi till lite PYSSEL! Dammade så av Farmors gamla kristallskålar och "pyntade till" dem. Blev riktigt härligt VÅRFRÄSCHT tycker jag!107318-254

Ljus och blommor som vanligt.....=) Jag tröttnar förhoppningsvis ALDRIG på det!107318-255

Och de här små söta kristallskålarna med lock är väl som gjorda för lite godis...Och PÄRLHYACINTERNA är ju som godis i sig, iallafall för ögat.107318-256

Flytljus med färskskurna CITRONSKIVOR ger dig sinnlighet och doft vid hemkomsten! Andas in och NJUUUUUT!

Och njuter gör jag nu.....Känner mig OERHÖRT sund och rosig efter promenaden och pysslet. Nu skall jag bara sätta mig i favoritfåtöljen, greppa en bok, lyssna på musik och bara vara....HÄRLIGT!

Trolda - a Fresh Spirit...=)!

Vinter

107318-253

Eftersom jag är REALIST inser jag krasst att det lär DRÖJA innan båten vänds och det är dags att ro ut i ljuva sjön.....Och jag bidar min tid.

Min GRANNE däremot låter inget tillfälle förfaras....VINTERMÄNNISKA som Hon uppenbarligen är! (Aaargh!!!) Därför packar vi dagen till ära en kaffekorg och förbereder oss på en långpromenad ihop.107318-251

Och blir himlen lika blå och vacker som häromdagen kommer nog till och med JAG att njuta! För det är verkligen OTROLIGT vackert ute just nu!107318-252

Så istället för att sitta inne och SURA över minusgrader och snö, paltar jag ÅTERIGEN på mig "Michelin-utstyrseln" och stegar iväg! Och hoppas på en fin dag! (Och varmt KAFFE!)

Trolda - Walking!

"Morgonens Visdomsord"

107318-250

"Morgonens Visdomsord" gör att jag med lätt hjärta och glatt sinne paltar på mig hela "Michelin-utstyrseln" och går ut i de 15 minusgraderna för att skrapa rutorna på bilen.

"Låt inte bagateller störa din sinnesro...
Livet är alltför värdefullt för att man ska slösa bort det
på sådant som är oväsentligt och förgängligt..."

(Grenville Kleiser 1868 - 1953)

Trolda - LOOOVES Winter....

Döda Poeters Sällskap

107318-249

En av de filmer som jag kan se om och om igen är "Döda Poeters Sällskap".

Det är en fantastisk film där huvudrollsinnehavaren Robin Williams gör sin hittills kanske allra bästa rollprestation.

Det är en film om HOPP, om TRO, om VISIONER och MÖJLIGHETER. Det påvisas att "allt är möjligt" och att man inte skall ge upp. ÄVEN om man motarbetas och trycks ned.

Den ger mig tillit och mod till att "Fånga Dagen" (Carpe Diem) och kanske våga göra det där lilla extra. Jag fylls med värme över Livets möjligheter och skapar mina egna visioner.

Naturligtvis blir det också tillfälle till ett litet "skval", men tårarna torkar fort och jag tar fasta på det LYCKLIGA!

Filmen kom ut redan 1989 och har säkerligen setts av många, men har Du mot förmodan inte sett den, så SE den! Och har Du redan sett den, så kura upp i soffan, mys till det, och se den IGEN! Det är den VÄL värd!

Trolda - with Visions!

Svordomar!

107318-248
Jag märker en TYDLIG tendens till FLER och GRÖVRE svordomar inom massmedia.

Kanske inte så mycket inom Tidningsvärlden, men desto mer inom Teve och Radio.

En mycket oroväckande och tråkig attityd tycker jag. Skall det verkligen vara NÖDVÄNDIGT att använda sig av dessa fula ord!?! Är inte det svenska språket tillräckligt fullt av starka, kraftfulla och väl beskrivande ord förutom svordomarna!?

Värst av dem alla är de så kallade "Kommersiella" Radiokanalerna. Där spys det galla över allt och alla i form av okvädningsord. Usch!

Kanske tycker vederbörande det är "fräckt" och "coolt" att uttrycka sig på så vis, men för egen del tycker jag endast det tyder på verbal oförmåga och inkompetens!

Måhända är jag gammalmodig och töntig, men jag ser varken något nytänkande eller fräckt i bruket av svordomar! Svordomar kan användas i begränsad upplaga, såsom vid utbrott, aggressioner och vid chockartade händelser, men inte som vardagligt språk, som dessutom vi vanliga svenskar tvingas lyssna på om vi nu väljer att se på Teve eller Radio.

Trolda - "Fuck it"!

Vinterskrud!

En stilla söndagspromenad resulterade i dessa vackra bilder. En NYPUDRAD Natur bjuder in till ett skådespel i grå-vit-brun färgskala. 107318-245

Över sjön har en tunt istäcke lagt sig till ro. Också det delvis pudrat av nattens snöfall. Sjön inbjuder iallafall inte MIG till något bad, men kanske finns det någon därute som blir lite sugen...!?!107318-246

Naturen i VILA....Här strosar TJURARNA och KALVARNA runt på Sommaren. Av dem syns inga spår, annat än en och annan gammal "komocka", som STARARNA senare kommer att utforska ingående, i förhoppning om att hitta något ätbart!107318-247

Min härliga Ormhassel fyller onekligen sin "funktion" som dekorativ även i snö! Ringlande, slingrande grenar som jag gärna kapar av och tar in....(MED samvetsbetänkligheter!) Så här vackert ståtar den nu i min trädgård, och av mina "kapningar" syns inte mycket.

Jag är ingen "Vintermänniska", men jag måste säga att idag är Naturen riktigt sagolikt vacker! Tyst, stilla, inte en vind....Ren, vacker och nypudrad. Och jag njuter.

Trolda - with Powder.

Snö!

107318-244
Ja, så har vi då fått SNÖ. Jag skall inte säga att jag är GLAD för det, inte alls egentligen, MEN det lyser ju upp litegrann. (Även om det så här i det knappt befintliga eftermiddagsljuset ser lite mörkt ut...).

Det är också en ny STORM i antågande. Förhoppningsvis inte lika nyckfull och katastrofal som stormen Per var.

Med alla förberedelser gjorda inför det eventuella ovädret kurar vi nu så in....Tänder ljus, eldar i båda spisarna medan snön VRÄKER ner utanför fönstret.

Dricker ett glas värmande rödvin, lyssnar på musik och känner oss på riktigt  MYSHUMÖR! =)

Att bida sin tid, att känna sig nöjd över möjligheten att KUNNA kura in och mysa, att kunna vara två, att ha varandra. Allt detta i den vardagliga tillvaron gör att man känner sig tillfreds med livet, att man inser att man är lyckligt lottad, och man är glad för det.

Jag önskar Er alla en fortsatt trevlig lördag, och hoppas att vi alla slipper det värsta av en eventuell storm! Hur som helst är det väl ändå ett tillfälle till en möjlig MYS-lördag!?!

Trolda - in a Cosy Mood!

Äntligen Fredag!

107318-243
Vissa veckor riktigt SEEEEGAR sig fram....Denna veckan var just en sådan utdragen historia. Ingen speciell orsak, inget att klaga över, inget annorlunda alls, men SEG var den verkligen.

Så nu när det ÄNTLIGEN är fredag-kväll känns tillvaron så mycket trivsammare, så mycket lättare. En HEL ledig helg utan krav, utan måsten. Underbart!

Jag och min käre Sambo startar upp kvällen med RÄKOR och vitt vin. Allt uppdukat i skenet av stearinljus, och lugn fin musik i bakgrunden. (Och naturligtvis en bukett tulpaner!)  Man kopplar av, man myser....Och själva "räk-ätandet" är så trivsamt i sig!

Senare lär det bli dessert i form av lite olika slags ostar, salta kex och ett glas Portvin. Och naturligtvis rundar vi av med en liten mörk choklad-bit. Mmmmmm, SÅ gott!

När man arbetar ÄR det en speciell "fredagskänsla" som smyger sig på. Dagen flyter lite lättare, folket är lite gladare, tillvaron känns ljus och man har lättare till skratt!

Nu skall jag så sätta mig till bords, skala lite räkor, dricka lite vin och bara vara, bara njuta, bara LEVA.

Koppla av.......=)

Trolda - Friday on My Mind!

En Officer och En Gentleman

107318-242

Ibland behöver man KOPPLA AV.....Det gör jag med böcker, tidningar, musik, promenader och FILM. (Bland annat) Och det ultimata filmvalet för avkoppling är enligt mig ROMANTISKA FILMER! =)

Ikväll känner jag stort behov av att "fly verkligheten" och drömma mig bort en stund. Och det gör jag så GÄRNA med en av "de gamla favoriterna".

Och den HAR några år på nacken, filmen "En Officer och En Gentleman". Närmare bestämt 25 år!107318-241

Och jag har nog sett den lika många gånger.....Nästan iallafall...=) MEN vad spelar det för roll när den är så HIMLA härligt romantiskt bra...!?! Och när Richard Gere är så himla snygg!

Och på slutet är det väl sig som det bör "inte ett öga torrt"! (Iallafall inte mina).

Trolda - True Romance!

Vårblommor

Under min vistelse i Australien kunde jag ibland passera trädgårdar där doften av MIMOSA totalt hänförde mig....Och det är från Australien mimosan härstammar från allra första början, för att senare importeras till den betydande europeiska parfymindustrin, och därmed Frankrike.107318-239

Tänk er själva att kunna inhysa denna skapelse i sin egen trädgård! Jag hade säkerligen tillbringat hela blomningstiden (februari - april) sniffandes runt plantan. För jag ÄLSKAR verkligen dess doft!

Nu är ju detta dock inte möjligt i Sverige, då klimatet är alldeles för kallt. Men då kan man ju ÄNDÅ få ta del av skönheten och doften genom att köpa sig en liten kvist från blomsteraffären.

Här har jag blandat mimosa med tulpaner och ranunkel, ytterligare en favorit bland vårblommorna.107318-240

Buketten står här hemma på köksbordet och tillsammans med morgonens kaffekopp skall jag ta mig en stund till pur njutning. Sniffa lite, drömma lite....Mysa, dofta och må gott. För man riktigt känner krafterna och livsglädjen återvända med dessa underbara vårblommor!

Trolda - with Scent!

Jerringpriset

107318-238
Även om jag själv röstade på "TRE KRONOR" som "JERRINGPRISVINNARE" vill jag GRATULERA Susanna Kallur, som med BRAVUR tog hem segern!

Kallur verkar vara en FANTASTISK tjej med båda fötterna på jorden. Bakom segern ligger ÅTSKILLIGA träningstimmar och slit.....Och jag unnar henne verkligen detta pris!

Det är bra för svensk idrott att få sådana här fantastiska förebilder! Med sitt enkla sätt och med sitt  stora hjärta får hon iallafall MINA sympatier!

Så trots min önskan om "TRE KRONOR" som nummer ett, är hon en VÄRDIG VINNARE!

GRATTIS SANNA!!!

Trolda - Entitled to Vote.

Stormen Per!!!

107318-237
Normalt brukar MÄNNEN som figurerar på min lilla blogg vara av det ATTRAKTIVA slaget....(Iallafall enligt MITT tycke och smak...=)) Idag gör jag dock ett UNDANTAG....Och publicerar en bild på vår allas "METEROLOG-PÄR"!!!

"Meterolog-Pär" riktigt FROTTERAR sig i DOMEDAGSPROFETIORNA!!! HÄNFÖRD läser jag alla hans inlägg och visa ord......Och CHOCKERAS, blir FÖRUNDRAD, känner RÄDSLA inför kommande tider, och FASCINERAS!

Och nu har så mannen självt fått en ORKAN uppkallad efter sig !?!

Jag ANAR hans lycka, hans glädje inför namnvalet.....Och han FÖRTJÄNAR det onekligen!!! REALIST, VERKLIGHETSBASERANDE, och OPTIMIST! Allt detta är han! I samma andetag han deklarerar elände och misär, grund till förändringar och följder det kan få, tar han NYTT andetag och redogör för "VAD VI ALLA KAN GÖRA FÖR ATT FÖRÄNDRA!!!!"

Och jag är glad att han finns...Han förhöjer onekligen TV´s väderdebatter med sitt HÅR a´la HÅRDROCKERS.....(Vad man nu tycker om DET!), och med sitt kunnande!

GLAD åt ORKANEN PER är jag dock så här i efterhand inte...Det ENDA positiva var att jag fick LEDIGT från arbetet på söndagen, och därmed mer kvalitetstid med käre Sambon!!!=)

De andra NEGATIVA bitarna är dock så här i efterhand lite nedslående fakta.....En stor del av ladugårdstaket flög helt sonika iväg......Ljuslyktor (ja, hur dum får man VARA!!? - Ha dem UTOMHUS i stormvarning...ja,ja..) kraschade i tusen bitar, min GETINGFÄLLA i glas blev naturligtvis helt demolerad(men vad spelar DET för roll så här i "anti-geting"-tider...=)).

Vi var också STRÖMLÖSA och TELEFONLÖSA, som sig väl BÖR här ute på vischan...Så jag skall inte KLAGA! Man har ju onekligen hört betydligt värre händelser ute i det vida Landet...Till och med sådana tragedier som dödsfall....Usch och fy vad hemskt!

Man känner sig onekligen LITEN i sådana här sammanhang.....Det är inte mycket man kan göra för att styra vädrets makter. Samtidigt som jag fylls av rädsla inför ovädret, fylls jag också med något sorts glädjerus inför krafterna...Det liksom ilar och pirrar i hela kroppen...Jag kan inte hjälpa det...

Så här i efterhand konstaterar jag OCKSÅ att man faktiskt har det ganska så bra! Man kom skonsamt undan, man lever och har hälsan i behåll....Och man fick tillfälle till att känna sig "som ett med Naturen", och "Väder-Pär" lever onekligen kvar som en säker källa...=)!

Trolda - Stormy Weather!

"Dagens Visdomsord"

107318-225
Jag tycker "Dagens Visdomsord" klargör ett och annat vad gäller den ständigt aktuella frågan om JÄMSTÄLLDHET.....

"Bakom varje framgångsrik MAN finns en förvånad KVINNA..."!!!

Trolda - no doubt about it!!! =)

Mina Pissemissar!

107318-224
Det är något VISST med att komma hem och mötas av min lilla "Pissemisse-skara"......=)

Det är ett JAMANDE, ett GNÄLLANDE och ett SPINNANDE.......Precis som om de ALDRIG fått någon mat - någonsin!  Men det har de - DEFINITIVT!!!  De små LIVEN utfodras varje morgon, och varje kväll. Och det är främst BURKMAT som favoriseras......TORRFODRET verkar inte vara lika attraktivt. (De KRÄSNA små marorna...=))

Eftersom jag är allergisk mot en hel del saker, och där KATT är det värsta av alltihop, bor de ute i ladugården! Samtliga av dem är även FÖDDA där, så de är vana med att vara "ute".

Ibland kan jag dock inte LÅTA BLI att klappa dem iallafall, trots allergin....(Och så får jag genast gå in och tvätta händerna.)

Från vänster i bild visas de två SYSTRARNA; Jord och Fräsan, därefter figurerar Trulsa (Jord´s dotter!), Den lilla Gråá (Fräsans dotter!) och en helt ny liten sak som kom SENT i höstas och går under namnet Dumbo! (För att Hon onekligen är MYCKET trög.....Även Hon har Jord som Moder.)

Fadern  till de små ättlingarna kommer sporadiskt på besök, och är en FET, LAT och FJÄSKIG katt som vi kallar STOREPISSEN.

Ja, jag är ju en DJUR;- och NATURMÄNNISKA av stora mått....Och jag BLIR oerhört glad av att mötas av mina små PISSEMISSAR när jag kommer hem! Man känner sig onekligen BETYDELSEFULL och EFTERLÄNGTAD! =)

Trolda - with Cats!

Morgonens Visdomsord

107318-218

"Morgonens Visdomsord" gör att jag inser att det bara är att "BITA IHOP" och masa sig iväg till arbetet, även om lusten inte finns där......

"Var tacksam över livet
för det ger dig
möjligheter att älska,
att arbeta, att leka
och att se upp mot stjärnorna."     

(Henry Van Dyke 1852 - 1935)

Alltså, TACKSAMT ignorerar jag den sköna sängvärmen, ger mig ut i snö och kyla, och tar mig till arbetet.... Med ett LEÉNDE på mina läppar.......=)! Och av tacksamhet till LIVET!

Trolda - so Grateful.......

Välkomnande hall....

107318-215

Jag tycker det är trevligt att komma hem till en lite lagom pyntad HALL.....

När man trött efter dagens vedermödor öppnar dörren är det alltid fint att riktigt "känna sig HEMMA"!!!

Det tycker jag att jag GÖR hemma hos mig...."Home Sweet Home"...=)!107318-216

Ibland kanske man inte har så mycket BLOMMOR hemma, men då går det ju an att "köra lite BUDGET"! Besök frukt ;-och grönsaksdisken och Du skall finna inspiration! Med dagens utbud av allehanda varor är det bara FANTASIN som sätter gränser.....

Här är det måhända inte så EXKLUSIVT FANTASIFULLT, men jag tycker det är trivsamt likväl....Vanlig GUL lök, och små VITLÖKAR "piffar upp" de gamla jularrangemangen, och "vips" så får Du något nytt och fräscht att glädjas åt!

Trolda - Home Sweet Home!

"Black Pearl"

Så har Hon ÄNTLIGEN kommit.....Min NYA bil, "Black Pearl"!!!!

OCH VISST ÄR HON SÖÖÖÖÖÖÖÖT!!!!!!!!107318-214

Det är allra första gången jag köpt en HELT ny bil....Och jag känner mig riktigt GLAD över det!107318-213107318-212

Hon var riktgit GÓ att köra, även om det nu inte är något FART-PAKET direkt....Men då blir man ju istället LAGLYDIG genom att hålla hastighetsgränserna! 107318-211

Ja, jag känner mig faktiskt ganska så STOLT över min lilla "Black Pearl"!!!!

Trolda - with Brand-New-Car!!!

Skyll mig själv!

Jag och min käre Sambo tillhör "det VEDELDANDE folket".....Det blir väl lätt så när man bor i ett hus som är över 200 år.....Då ÄR det VED som gäller! (Vi HAR nu också andra värmekällor, men snikna som vi är eldar vi mest med VED...=))

Med VEDELDNING följer vissa ÅTAGANDEN! Bland annat skall den HUGGAS, SÅGAS och KLYVAS. Man säger ju att "Veden värmer minst TRE gånger....." Vid huggning, vid sågning och vid själva eldandet. DET håller den käre Sambon onekligen med om - ty detta är HANS del i det hela.=)

För EGEN del står jag delvis för STAPLINGEN, som ibland tenderar att falla ur det tilltänkta "stapelmönstret" måste jag erkänna....Jag engagerar mig också gärna en het sommardag, då kalla ÖL ingår i pauserna, med KLYVNINGEN! (Vi har en MYCKET smidig maskin som sköter merarbetet...=)) Då känner man sig som en riktig "NATURMÄNNISKA" minsann.....! Det är REJÄLA tag som gäller...!

Sedan tillkommer ju då också MYSFAKTORN i det hela! Man tänder upp en brasa och det knastrar och sprakar....Där sätter jag mig GÄRNA för att filosofera en stund. Dessutom DOFTAR det friskt och gott av ved i hela huset! Det är dock något man är så VAN vid att man inte noterar det , men nyanlända Gäster poängterar det alltid.

Det ingår också mer TRÅKIGA bitar i det hela...Bland annat "TÖMNING av ASKA"! Man skrapar rent i underdelen av kökspannan eller vedspisen och tömmer det i medföljande behållare, en så kallad "asklåda" (anno 1790....).  DÄREFTER är det ju tänkt att du skall tömma DENNA tingest också! Oftast blir det i ett närliggande buskage, och OFTAST är det på MITT gebit...Och det kan jag ta, med tanke på arbetsfördelningen i veden´s TIDIGARE skede....

Och ibland ÄR jag lite lat med det måste jag erkänna.....Det KAN gå dagar innan jag kommer "till skott", och då är asklådan minst sagt RÅGAD.....Och jag får problem. Är det dessutom en dag som DENNA, med ihållande BLÅST och hällande REGN, har man ju inte alltid lust till att besöka ovan nämnda buskage....Och därför öppnar man i sin lathet KÖKSFÖNSTRET!

Det NYPUTSADE, nydekorerade köksfönstret...Med alla vackra vårblommor....Med putsade glas, ljus och annat pynt. Och så en RÅGAD asklåda....

Med stark vind och lite rådande allmän TRÄNGSEL i mitt fönster försöker jag således TÖMMA eländet....Med det HÄRLIGA resultatet av att MINST halva asklådans innehåll hamnar INNANFÖR fönstret......AAAaaaarrrrgggghhh!!!!!

Man konstaterar torrt att det STRAFFAR sig att vara lat! HADE jag nu istället gått de futtiga metrarna TILL buskaget hade det ju blivit BETYDLIGT enklare för mig! Men, men......INGET att hänga läpp över!

Nu har jag så istället fått ett ULTRARENT och nypyntat köksfönster! Och DET är ju alltid något att YVAS över! Och jag har också fått mig en liten läxa..."Töm ALDRIG asklådan i stark vind...."!!!!

Trolda - with Ashes!

Mobil-löst!

107318-210

Uppenbarligen tillhör jag ett UTDÖENDE släkte! Kanske anses jag till och med som STUPID, OMODERN och TORFTIG!?!

Själv tycker jag att jag är INTELLIGENT, MODERN och FRÄCK!!! Och det känns SKÖNT att inte vara som alla andra! =D

För visst VÄCKER det uppmärksamhet och frågor i dagens samhälle om du inte har en MOBILTELEFON om du är under , säg 70 år....

Jag har fast telefon i hemmet (jodå, LITE modern är jag...=)) ,och på mitt arbete finns det naturligtvis också telefon, om någon vill nå mig. Det RÄCKER faktiskt för mig! Den ÖVRIGA tiden, som ju är MIN fritid, vill jag inte kunna nås jämt och ständigt. Så är det.

Jag behöver EGENTID och LUGN och RO. Jag har inget BEHOV av att ständigt vara "aktuell" och prata "nonsens" - som jag - mobillös som jag nu är - inbillar mig att "nio av tio" samtal är...

Naturligtvis är jag inte dummare än så att jag inser att det säkerligen kommer att INTRÄFFA skéenden i livet där jag ÖNSKAT att jag hade en mobil-telefon...Vid hemskheter såsom OLYCKOR, akuta SJUKDOMAR med mera.....(Men ÄR det så "mycket mera"...!??) Men då är det ju fint att ALLA ANDRA har en......! =)

Mitt liv och leverne fungerar alldeles UTMÄRKT i skrivande stund utan denna "tingest"! Och jag betvivlar STARKT att jag överhuvudtaget kommer införskaffa en heller!

Jag måste tillstå att jag faktiskt till och med känner mig lite positivt UNIK! =)

Trolda - Unique!

Sverige - den nya tidens Riviera....

107318-207

Om sisådär FEMTIO år framåt i tiden behöver tydligen inte alla vi SOLTÖRSTANDE och VÄRMESÖKANDE svenskar överhuvudtaget ens FUNDERA på att resa iväg för att erhålla just nämnda ting...

Enligt en artikel i Aftonbladet finns det nämligen en nyskriven KLIMATSTUDIE som bestämt hävdar att just "Medelhavsklimatet" lär hamna HÄR -  i Sverige, om ungefär femtio år....

Och jag kan inte låta BLI att börja fundera och önska små ting i det EGENTLIGA mycket tragiska och skrämmande i förfarandet....107318-208Tänk bara att sitta stilla under en parasoll och njuta av VARMA vindar och höra vågornas brus sakta slå mot strandkanten....Du kan BADA i 25-gradigt vatten utan att ens behöva FUNDERA på om det "är kallt".....Under LÅNG period...Faktiskt nästan ÅRET OM!!!

107318-209Samtidigt som du sitter där och filosoferar ånjuter du dina EGNA druvors avkastning i form av ett gudomligt gott Rödvin.....

Till syrsors spelande sitter du utomhus långt fram på småtimmarna....Under stjärnklar himmel.....Ahhhh, HÄRLIGT!

Jag funderar OCKSÅ på om vi SVENSKAR isåfall skulle anamma något av de ÖVRIGA sydländska vanorna....!? Kommer vi att ta SIESTA? Blir vi mer "ÖPPNA" i vårt sätt att vara? Kommer vi att ÄTA annorlunda mat? Vad kommer vi att ODLA, och hur kommer våra TRÄDGÅRDAR att utformas? Hur skall vi INREDA våra hem? Kommer vi att ta oss mer TID för "vardagliga" ting?

Ja, TROTS att det ju definitivt är ett steg i FEL riktning kan jag som sagt inte låta bli att fundera och spekulera så smått....Och jag måste ju också säga att även om det skapar stor ORO med framtida klimatförändringar KAN man ju se en LITEN, LITEN ljusglimt då också iallafall....För JAG hade då rakt inte mått sämre i ett Medelhavsklimat direkt...

Trolda - Mediterranean Girl.....

"Favorit i repris"....

107318-206
Eftersom jag onekligen är ganska så trööööög, vad gäller tekniska saker och nu har kämpat TIMVIS med detta försök till ett inlägg med fler än EN bild, så gör jag här ett försök med redan tidigare publicerade bilder...Från mitt KÖKSFÖNSTER, som från idag dessutom har gardiner uppsatta (dock ej på bildERNA!).

107318-204

Och BANNE mig det verkar ju fungera till sist! ÄNTLIGEN!107318-205 Och så känner jag mig faktiskt ganska STOLT måste jag erkänna........=) (Just nu hade alternativet varit en KROSSAD dator....!)

Att jag erhållit lite TIPS och RÅD från en kär MEDBLOGGARE (Tack, Cleo!) underlättade säkert det hela!
Jag har också erhållit tips vad gäller LÄNKANDET, men den biten får jag ta en annan dag, för nu hinner jag inte, ej heller är jag just nu så motiverad....=)

Nu skall jag till vår nya GRANNE på middag! TREVLIG LÖRDAGKVÄLL önskar jag er alla!

Trolda - At last......!

Rätt svar.....

Härligt med alla SPEKULATIONER.....Här kommer så historierna bakom, och det "felaktiga påståendet"!

1  Jodå, visst har jag besökt 43 OLIKA LÄNDER! Jag har faktiskt tillbringat längre perioder i mitt liv på resande fot. Ett antal tågluffar genom Europa, långresa i Asien, boende och arbetande i Australien och Skottland, och au-pair i Schweiz. Utöver det har det även blivit kortare resmål till specifika länder. Jag ÄLSKAR att resa!

2  BRUCE SPRINGSTEEN var min STORA idol på 1980-talet! Jag har sett honom LIVE fem gånger och "HANDSKAKNINGEN" ägde rum under en sådan konsertresa i KÖPENHAMN. Döm om min förvåning när jag timmarna före konserten ser Mr Boss Himself komma gåendes på STRÖGET! NATURLIGTVIS kunde jag inte motstå att gå fram till Honom och hälsa....=) Strax därefter greppade Han (efter förfrågan!) en GATUMUSIKANT´S gitarr och underhöll hundratals människor mitt på Ströget! Lyckan var TOTAL! (VILKEN MAN!)

3  Med mitt sinne för DRAMATIK (!) ,med mitt DOCKLIKA utseende (allt är relativt...=)), och med mina ROSIGA kinder, BORDE jag väl ta plats på "MADAME TOUSSEAU" i London utan problem....=) MEN, "Madame Tousseau" har jag dessvärre aldrig bevistat överhuvudtaget, TROTS ett antal gånger i London...Så DETTA var alltså "den felande länken"!!!

4  Jodå, i min RUSIGA ungdom och med Chiantin´s värmande druvor i mitt blod, tog jag mig vatten över huvudet och badade i "FONTANA DI TREVI"!!! Troligen inte ens med hälften av Anita Ekberg´s GRACE, ej heller blev det dokumenterat (och tur var väl det...), men BADADE gjorde jag!

5  Trots med brist av det nödvändiga ARBETSTILLSTÅNDET i Australien nästlade jag mig in i den KOMMUNALA hierarkin och erhöll arbete som "Marknadsundersökare". Med karriär på bensinstationer och i småbutiker med penna och papper i högsta hugg, ställde jag frågor till besökarna. Allt i syftet att utvärdera kommunens framtida stadsplanering. Så BYGGS det i SYDNEY är det delvis MIN förtjänst! =)

Ja, detta var sannerligen kul tycker jag. Själv har jag farit runt på bloggar och gissat och läst...Och jag är glad för era kommentarer och gissningar i MIN! I skrivande stund är det enkom TVÅ personer som gissat rätt..Så LITE klurigt var det allt..=)!

Trolda - with Answers!

Utmaning

Jag har blivit utmanad av TVÅ av mina Medbloggare idag! Av Maria, och av Cleo. De båda utmaningarna avser samma sak, och därför nöjer jag mig med att endast göra ETT inlägg utav det!

Det hela innebär att jag skall skriva ner FEM påståenden varav ETT är fel....Alltså, FYRA av sakerna är riktiga och EN är felaktig. Så får ni gissa vilken som är FEL!

1  Jag har besökt 43 olika länder.

2  Jag har skakat hand med Bruce Springsteen.

3  I min ungdom blev jag förväxlad med en vaxdocka på "Madame Tousseau" i London.

4  Jag har badat i "Fontana di Trevi" i Rom, dock ej naken.

5  Jag arbetade för Sydneys kommun UTAN arbetstillstånd med marknadsundersökningar.

Ja, så får ni gissa vilken ni tror är fel! Och som sig väl bör, förmedlar jag "Utmaningen" vidare....Och den går till: Therese, Inga M, Fialotta, Lars Anders och Janne.

Nu är det ju meningen att jag skall vara kapabel till att "LÄNKA" till dem, men efter TVÅ omskrivningar då ALLT föll bort, väljer jag att inte försöka igen.....Kontaktar däremot mina UTVALDA "som vanligt", på deras bloggar!

Trolda - Challenged!

Vårlikt!

107318-202
Jag har även erhållit motion i form av STÄDNING idag!

Julen halvvägs ute, våren halvvägs inne.....Nyputsade fönster, gardinlöst - för att ta till vara på LJUSET- och så mina ÄLSKADE vårblommor!

Riktigt fint blev det tycker jag!

Trolda - Satisfied!

Nya Nyårstag!

I förhoppning om att decimera de något väl tilltagna KURVORNA som figurerar just nu på min lekamen, och därför att jag erlagt ett offentligt NYÅRSLÖFTE på Maria´s blogg (emen.blogg.se), har jag idag greppat mina tills nu avlagda STAVAR, och stegat iväg i dryga timman.

Förutom STAVARNA till sällskap hade jag också den käre Sambon´s NYÅRSPRESENT i öronen! Som en liten gåva inför det nya året (och kanske även HAN med den förhoppningen om en något mindre Trolda....Nejdå, som den käre Sambo han nu ÄR, så tycker han bara det är mer att älska...=)) erhöll jag en MP3-spelare! Något HELT nytt för mig, som tidigare huserat med en något klumpigare "freestyle".

Så till tonerna av bland annat James Brown, Robbie Williams, Bruce Springsteen och Queen har jag verkligen ÖST på! Och jag känner mig så NÖJD och GÒ!!!

Nyårslöftet innebar minst två motionsdagar i veckan, varav en HELST skulle vara simning. Det kan jag dock inte garantera i skrivande stund, men minst två stavpromenader i veckan skall det bli! Och kanske till och med tre......För nu känner jag mig MOTIVERAD och lustfylld inför det nya året!

Trolda - On the Road!

Kvällens Visdomsord

107318-201
Kvällens Visdomsord gör att jag får lust till att krama Sambon lite extra....

"Gårdagen är förbi.
Morgondagen kanske aldrig kommer.
Bara nuets under existerar.
Njut av det. Det är en gåva."

(Marie Stilkind)

Alltså.....Dags för lite MYSPYS! =)

Trolda - Good Evening!

Vårkänslor!

107318-200
Jag hör nog till dem som är FÖRST med att "ta in Julen"......Jag hör nog också till de första att "KASTA UT" den.....Och hade det inte varit för att den "Julkäre" SAMBON är van vid att ha lååååång jul, med granen helst inne tills inte ett BARR återstår, så hade den åkt ut NU! (Men i den tvåsamhet som råder, och kärleken med den, så KOMPROMISSAR man så kärt....Och därför står granen fortfarande grann i stugan...=))

Men  idag KUNDE jag inte motstå att köpa hem några små söta VÅRLÖKAR! Och lite ANDRA blommor i FRÄSCHT vårgrönt! Pärlhyacinter, Hemtrevnad och Våreld! Och ett par nya stearinljus i matchande kulör....=)

Våren SKALL ju inte infinna sig ännu enligt tidigare Kalendarium, men tittar man ut känns den ju onekligen aktuell....Och i mitt hjärta spirar den redan, och gror! Och den gör mig så GLAD och HOPPFULL! Så enkelt ÄR det!

Trolda - with SPRINGTIME!

Nyårsfunderingar

107318-199
NYÅRSDAGEN är en HÄRLIG dag tycker jag! Speciell och skön för att den på något vis ger möjligheter till att RENSA UT, GLÖMMA och FÖRLÅTA, och STÄNGA dörren bakom sig.

Stängt, igenbommat, låst. Slut, finito, no return. PUNKT SLUT.

Det gjorda är gjort och kan inte göras ogjort. Inget att hymla om, så är det. BASTA.

Men samtidigt som man stänger dörren för året som gått, öppnas en NY dörr på glänt! Oförstörd, outforskad,  ren och fri, bjuder den in och ut till NYA möjligheter, nya känslor och hopp och tro!

Full av LIVSGLÄDJE och NYFIKENHET stiger jag på....Optimismen spirar och jag går VIDARE! In i en framtid som förhoppningsvis erbjuder livskvaliteé, kärlek och lycka. En framtid jag faktiskt tror man kan påverka till stor del själv också.

Jag skall vara GOD mot mig själv och göra VÄL mot andra.Jag vill sprida glädje och hopp omkring mig och ta till vara på vardagens små glädjeämnen! I stillhet och i frid skall jag njuta av Livet och det nya året.

Jag tror och hoppas att år 2007 blir ett BRA år!

Trolda - with New Thoughts!