Lite Nya Växter... :)

 
Förvisso är jag ju Florist till yrket, och VET precis hur växterna skall skötas... MEN, jag är också SMÅBARNS-MAMMA, och har således en ganska så bra ursäkt för att viss skötsel av Blommor uteblir... ;-) Jag har RENSAT bland mina "blader" och har fått slänga en hel del nödsakade växter - OCH införskaffat NYA! :)  
 
Och visst är det väl trevligt med lite nya "blader" i Huset!?! Det blev den något törstiga (och därmed "svårskötta"...) "PLÄTTAR I LUFTEN", eller Muehlenbeckia som den heter på latin. Den får ALDRIG torka ut, så vi får väl se hur länge den är så här fin... ;-) Det blev också ett par av den betydligt mer lättskötta TAKLÖKEN - Echeveria - som verkligen VILL torka ut. De lär nog förhoppningsvis få bo länge här i Hemmet. :) Och så blev det ett exemplar av den härliga MURGRÖNAN - Hedera. Med sina långa rankor och "lagom-vattning" är den tacksam och oerhört dekorativ. :)

Nytt här i Hemmets lugna vrå är numera också att vi kör "DUK-FRITT"!!! ;-) Och varför skall man ha dukar när man kan ha rostiga BRICKOR istället!?! ;-) (Och så ÄR det ju så att "Lilleman" blir allt längre och längre och huuuuu vad långa hans armar kan bli... ;-))

Trolda - With New Plants! :)

Glad Midsommar! :)

 
Midsommarafton - och bara sex månader till jul... ;-) Nåja, nu skall vi inte gå händelserna i förväg, men inte har det varit något SOMMAR-VÄDER direkt...eller så är det precis det det HAR - lite regn, en del blåst och för årstiden blygsamma temperaturer. MEN, vi har firat ändå!  OCH dansat kring stången! =D
 
För första gången besökte vi det traditionella MIDSOMMAR-FIRANDET här i Ljungskile som äger rum varje år på FOLKHÖGSKOLAN, och var med när stången restes. Det var musik, folkdans, spelmän och dans kring stången. Trivsamt tyckte vi, och Linus förundrades och var glad över allt "ståhej" kring det hela såklart. Och så många söta TJEJER i fina klänningar och hårkransar att spana in... ;-) 
 
Och det var en välbesökt tillställning får jag säga, trots väderleken. Små och stora svingade "sina lurviga" och alla fick vara med oavsett stil. För egen del svirade jag loss med tio kilo Linus i famnen och därför blev det heller inte så många varv... ;-) Men som sagt, TREVLIGT och GEMYTLIGT, som sig väl bör en afton som denna.

GLAD MIDSOMMAR till Er alla som kikar in här!!! =D

Trolda - Happy Midsummer! =D

8 Månader! =D

 
Idag fyller Linus 8 månader!!! =D Hur fort går inte tiden...!?! Igår var vi på barnavårdscentralen för vägning och mätning, och den "lille" Juvelen har nu passerat tio kilo - närmare bestämt 10665g! Lång är han också, han mäter hela 74 centimeter - ett riktigt praktexemplar med andra ord! ;-) Jag kan nog också tänka mig att Pappa´s 47:or i skor blir något han kommer att ärva... ;-)
 
Och så har han fått sin första riktiga KOMPIS! =D Det är en liten kille vid namn Leo, som är en månad yngre, och vars mamma är väldigt rar. Än så länge "LEKER" de väl på måttlig nivå med varandra, men man kan se att de iallafall UPPSKATTAR varandras närvaro och har LITE kul tillsammans. Jag och den rara mamman har iallafall väldigt trevligt ihop. :)

Ja, det är mycket Linus just nu... Och det ÄR ju så att han faktiskt är hela min lilla Värld just nu, och att jag glädjer mig till fullo av detta fantastiska. Så därför BLIR de flesta inlägg just om HONOM, hoppas Ni "står ut"! :)

Och 8 månader - DET är väl värt att firas med ett inlägg!?! ;-)

Trolda - Happy Mother! =D

Karusell-Mys! =D

 
Idag har det varit "Ljungskile-dagen" som går av stapeln en gång om året med diverse aktiviteter och begivenheter i vårt lilla samhälle. Vi har naturligtvis varit på plats och tagit del av händelserna. Och Linus har åkt KARUSELL för första gången i sitt Liv! =D Och lite kul och spännande var det allt - även om det faktiskt ser ut som om Mamma hade allra roligast... ;-) 
 
Runt, runt gick det och JAG blev faktiskt alldeles snurrig i huvudet... Linus spanade in vårt "grann-fordon" GIRAFFEN väldigt noga...säkert för att han ju har en dito Hemmavid som han tycker mycket om. :) 
 
Ja, det har verkligen varit en rolig och trivsam dag idag, och "Lilleman" har fått tagit del av mycket spännande saker. Han har bland annat fått sin första BALLONG, fastsatt på en pinne, som var hur spännande som helst att titta på och "vinka" med, en MJUKGLASS att mumsa på och sett på PONNY-RIDNING. Det som blev dagens absoluta Favorit (både hos honom och hos mig) var dock dessa LJUVLIGT HÄRLIGA hemstickade BLÄCKFISKAR, som en dam stod och sålde på marknaden. 
 
UNDERBARA tycker jag, och Linus har såklart redan godkänt dem genom att "smaka av dem" allihop. ;-) Jag har tänkt hänga dem över "Lillemans" säng tills vidare, senare skall jag hänga dem i fönstret i hans kommande rum. Det är en "Mamma" med två små "Bebisar" - URSÖTA! Och TÄNK vad en del är duktiga på att sticka och handarbeta! =D

Trolda - Happy Days! =D 

Att Ta Till Vara På Nuet! :)

 
Jag läste ett sådant tänkvärt inlägg hos Mormormu -
http://mormormu.blogg.se/ - häromdagen. Hon skrev om det viktiga och det betydelsefulla i att LEVA I NUET. Att TA TILL VARA på nuet, att GLÄDJAS åt nuet och att vara TACKSAM för allt det som man har. Att INTE sukta efter sådant som man kanske aldrig får utan att glädjas för det man HAR. Och visst är det mycket man har!

Och när jag säger "mycket man har" menar jag i detta fallet inte materiella saker. DET kan man glädjas åt en stund såklart, men nu menar jag VIKTIGA saker. Viktiga saker såsom VÄNNER, KÄRLEK och FAMILJ exempelvis. Viktiga saker såsom att man får vara FRISK, att man har tillgång till en fantastisk NATUR och att man faktiskt kan äta sig mätt var dag. 

Och tänker man nu så så blir Livet precis så underbart det nu kan vara! =D För egen del försöker jag alltid att tänka positivt och se Livet från den ljusa sidan. Allt blir så mycket lättare då, och det blir en glädje i själva vardagen. Oftast är det ganska så enkelt, men vissa dagar känns det kanske svårare. Men tänker man då på allt som man HAR, så BLIR det bra! 

Jag har så mycket att glädjas åt! Underbara Vänner, en fantastiskt gó Sambo som älskar mig, och så är jag ju dessutom Mamma till min älskade lille son Linus! =D Jag är också tacksam för att få vara FRISK och njuter till fullo av vår vackra NATUR. Mat på bordet har jag också varje dag. Ett Liv som i ett LYCKORUS med andra ord... ;-) 

Det är detta som räknas i längden! HAR man allt detta, eller iallafall delar utav det, är det lätt att känna tacksamhet och glädje i tillvaron. Att LEVA I NUET och att GLÄDJAS åt allt detta fina. Jag tror vi ibland kanske behöver en liten påminnelse om detta FINA som Livet erbjuder för att verkligen uppskatta det. Så TACK Mormormu för att du påminde mig om hur mycket fint jag har att vara glad över! =D

Dessutom skiner SOLEN! ;-)

Trolda - Grateful In Life! =D    

"Min Första Tand!" =D

 
"Tittar Ni riktigt noga så ser Ni att det glimmar lite i min mun - jag har fått min FÖRSTA TAND! Ja, det är faktiskt till och med TVÅ av dem om man anstränger sig riktigt noga för att se!" ;-) 

Ja, Linus har alltså fått sin första tand! :) Och är han nu söt INNAN, hur söt lär han väl inte bli NU då, med ett par "risgryn" att charma med i sina leénden!?! ;-) Men det har verkligen inte varit helt smärtfritt... Han har kliat och kliat i munnen och varit lite hängig och till och med ledsen. Jag tror det just är när tänderna "skall igenom" tandköttet som är det allra värsta stadiet för honom, och att det gjort ganska så ont. Han är dessutom lite svullen i munnen och man kan se att det nog är lite ömt.

Jag vet ju att flera av Er som läser här är både Mödrar och Mormödrar (och Fädrar och Farfädrar)...säkert har Ni kanske något "husmoders-tips" på hur man kan underlätta för "Lilleman"!?! Alla tips emottages tacksamt! :) 

Trolda - Smile! ;-) 

Glad Pingst! :)

 
PINGST - Svensk Sommar när den är som allra bäst, eftersom man har hela långa härligheten framför sig. :) Denna bild av slumrande kossor är från förra helgen då Solen sken och temperaturen väl passerat de tjugofem. Idag däremot, är det gråmulet och runt femton grader, men det är ändå SOMMAR! Och det är så fantastiskt VACKERT ute nu, så oavsett väder kan man lätt bli hänförd - precis som det sig väl bör på självaste Pingstafton!?!  
 
Och att inte bli hänförd av dessa fantastiskt vackra Rosor är svårt...om inte annat så gör DOFTEN att man blir lätt berusad! :) Ja, det är sannerligen en underbar tid nu på alla sätt och vis, och det är bara att passa på att NJUTA! =D

TREVLIG PINGST önskar jag till Er som kikar in här, och KRAMAR! =D

Trolda - Happy Whitsun Eve! =D

Fågel-Bad =D

 
Det blir inte alls lika PYNTAT som vanligt här Hemmavid måste jag erkänna. Jag lägger hellre energin på att umgås med Linus - det är både roligare och känns betydligt viktigare. =D Jag tror bestämt det dessutom är mer kreativt... ;-) "Pyntandet" blir ju så här i "Kryp-Och-Ställa-Sig-Upp-Tider" dessutom särskilt intressant för små fingrar och riskerar därmed att falla i bitar...i bitar som det gärna då skall smakas på... ;-) Men LITE pynt blir det, och det mesta är upplyft från golv-nivå! :)
 
Detta ur-söta lilla FÅGELBAD kunde jag bara inte motstå! Nu är det ju inte bara till glädje för oss i Familjen att TITTA på, det fyller ju även en FUNKTION! Och det har faktiskt redan till vår stora lycka haft en liten besökare i form av en liten Gråsparv! Och där är Linus precis som sin Mamma - man kan TYDLIGT se att han tycker om Fåglar och är väldigt intresserad av de Vingförsedda Vännerna. Och han ler med hela ansiktet när de hälsar på oss på Balkongen - Mammas kille! ;-)

Fågelbadet är från mitt Arbete, och i den gamla zinkbyttan huserar en vit Pelargon och två små avflagnade Fåglar (de har stått ute över vintern och färgen har delvis lossnat...det är väl det som kallas "shabby chick"... ;-)) tillsammans med en lite rostig krona i. Enkelt och fint tycker jag. =D

Trolda - At The Balcony! =D  

"Och Så Ställer Vi Oss Upp..." ;-)

 
Bland det allra roligaste i Livet just nu är naturligtvis att STÅ! ;-) För SE bara så duktig jag är!!! =D 

Ja, i dryga veckan nu, närmare bestämt från och med den 25 maj, bemästrar numera Linus alltså konsten att STÄLLA SIG UPP! Och det är onekligen med andan i halsen man tittar på... ;-) 
Helt själv reser sig alltså denna lilla BEBIS från golvet med hjälp av starka armar och starka ben. Tar tag i det som bjuds och med en något vinglig koordination blir slutresultatet oftast så här glatt. Och när han lyckats med bedriften så vänder han alltid på huvudet och LER - "- Se Mamma, vad jag KAN!" =D Och Mamma ler tillbaka såklart, och är så stolt, så stolt! ;-)  
 
Bilderna är från idag, på BALKONGEN, där den krypvänliga "gräsmattan" numera alltså ligger. UNDERBAR att gå på även för ett par 39:or vill jag lova, men framför allt skön för bara Bebis-knän. :) Ja, det är verkligen FULL FART just nu...Linus utvecklas i en rasande takt och jag bara öppnar famnen och Hjärtat och tar emot och njuter! =D

Trolda - Happy With A Happy Baby! =D

Sommar I Juni! =D

 
Redan JUNI!?! Oj, tiden verkligen bara rusar iväg! Och nu verkar det äntligen som om VÄRMEN och SOLSKENET också skall komma för att stanna - underbart! =D

Ja, som SMÅBARNS-MAMMA (=D) går dagarna VERKLIGEN fort! Är det inte blöj-byte eller mat, så är det lek och bus... Det allra bästa just nu är att packa en liten korg med mat till mig och Linus och gå ut i den närliggande PARKEN. Där breder vi ut en filt och bara MYSER i grön-gräset tillsammans. Vi kikar på spirande växter och förunderliga insekter. Stora TRÄD är en Favorit, och så mycket roliga FÅGLAR som huserar där! Där emellan går vi till GUNGORNA och tar oss en svängom - allt till Mamma´s fantastiska sångröst och Linus glada skratt... ;-)

Vi går även till Havet och kikar såklart. Där finns det ju intressanta saker som musslor och snäckor, sand och spännande stenar. För att inte tala om de stora och ofta skräniga MÅSARNA i skyn! Och på trädäcket är det ypperligt att krypa kan jag lova - allt under Mamma´s uppsikt såklart! :) Nu är dock själva KRYPANDET inte det primära...för "Lilleman" har numera lärt sig att STÄLLA SIG UPP! Och DET är ju hur kul som helst... ;-) Ett par vurpor då och då blir det tyvärr, och det är med Hjärtat i halsgropen man ser på...men det går bättre för var dag, och balansen blir allt stadigare. Och han ser så NÖJD ut där han står, hållandes i stolen eller bordet eller i mig. Lyckliga, söta Linus, lyckliga, glada Mamma. =D

Ja, det är sannerligen glada och härliga dagar! Och ligger det någon sanning i att ett "gott skratt förlänger Livet" lär väl jag bli flera tusen år...för så många härliga skratt det bjuds på tillsammans med Linus, så kan man inte annat! =D

En fin LÅNG-HELG önskar jag Er alla som kikar in här på min lilla Blogg! =D

Trolda - Happy Mother! =D