Söndagsbilden

 
Veckans "Söndagsbild" är också FÖRSTA ADVENT, men av DET skymtar man inte så mycket...Iallafall inte om man nu föreställer sig ett lite frostnupet och vintrigt scenario. Bilden vittnar istället om gråtunga skyar och i skrivande stund faller också regnet. Det är några få plusgrader och vindstilla - kunde lika gärna varit en dag i höstmånaden oktober.
 
Det är också just därför det är extra skönt att det ÄR Advent. För i alla fönstren lyser det så vackert av juleljus. Det är stjärnor som tindrar och ljusstakar och figurer av alla de slag som lyser upp tillvaron i det annars så mörka och grå...Och Blommor av alla de slag ståtar i krukor och i vaser. Jag hade Gäster igår och förärades denna vackra vita Snitt-Amaryllis=D En klar Favorit bland Julens alla Blommor.

Jag vill önska alla en härlig Advent och njut nu av ljus och mys i denna tindrande tid!

Trolda - With Weekly Report And In Advent!

"Serverat På Ett Fat..."

 
"Serverat på ett fat..." Inte ätbart, men väl en dinering för ÖGAT =D 
 
Silver och Grönt - så skönt! Här samsas två Klotljus med doftande Hyacinter och slingrande Murgröna. Lite vita Stenar och härligt grönskimrande Mossa passar fint till. Silvertråd och Silverkulor sätter lite elegans till arrangemanget. En gren av Ormhassel gör formen mer intressant.

"Lätt som en plätt" - och så vackert! =D

Trolda - With Decorations =D

"Inne-Mys-Pyssel"

 
UTOMHUS rasar vinden och snön vräker ner. INOMHUS är det VARMT och MYSIGT och jag är på "PYSSEL-HUMÖR" =D Alltså har jag gjort ett besök på VINDEN och burit ned ett litet BORD jag nu installerat lite trevliga ting på...Bordet i sig är ingen vacker historia, men med en DUK på (nåja, det är faktiskt en GARDIN, men det syns ju inte...;-)) blir det inte så pjåkigt.
 
Och så ÄR det ju så PRAKTISKT att ha en "AVSTÄLLNINGSYTA" alldeles bredvid fåtöljen...(om det nu får plats något mer vill säga...;-)) Här kan man ställa sin thé-kopp eller lägga ifrån sig sin bok...Och mysa med tända ljus =D
 
Det är lite blandad kompott på "kakfatet" Det som på bild nästan ser ut som POTATIS (!) är ingalunda det, utan det är helt enkelt torkade frökapslar från ett sedan länge införskaffat "doft-potpurri" Och så är det ett par av ZASSI´s ursöta TYGHJÄRTAN placerade på fatet (de finns säkert fortfarande att köpa i Hennes trevliga lilla "web-shop" om man vill...)

Som sagt, UTE är det sannerligen ett riktigt BUS-VÄDER, men INNE är det varmt, mysigt och ytterst trivsamt. Och här lär jag förbli med fortsatt pyssel och mys, så är det! =D

Trolda - From Inside...=D

Söndagsbilden

 
Idag lär knappast temperaturen stiga över nollan till plusgrader. Den ligger där och nosar och jag trodde kanske att den med Solens hjälp skulle orka över, men Nordan friskar i och står på minusgradernas sida. Efter en skön långpromenad runt viken kan jag tillägga att det KÄNNS vintrigt ute...Vinden riktigt biter i kinderna och det är rejält kallt. Vantar och mössa anbefalles! Jag hade iallafall det ENA, men BORDE haft båda..."Skyll mig själv! - Så är det"

Annars är det en klar och vacker dag med hög, frisk luft. Och under förmiddagen låg det  rimfrost på trädens grenar och Naturen blir då trots sin nakenhet  en skön syn för ögat. Nu är snart månaden november till ända, och månaden december nalkas. Härligt, tycker jag, för november kunde man väl lika gärna hoppat över i almanackan!? I december blir det en helt annan stämning och mys-känsla med alla "jule-ljus" som tänds i var mans Hem.
 
"Frostnupna" är även mina kottar...Här samsas de med Kuddmossa på ett fat och Hyacinter i glas. Jag hoppas Hyacinterna sätter fart att växa snart så jag kan njuta av dess alldeles fantastiskt ljuvliga doft. Men de är faktiskt även vackra nu som gröna och knoppiga utan doft.

Trolda - With Weekly Report =D

TREVLIG HELG!

 
TREVLIG HELG vill jag bara önska Eder alla med att visa en bild på mina nyinförskaffade "klenoder" =D
 
Det är en söt liten "Kanin-dam" som fått fint sällskap i form av "Änglar på burk" =D
De sitter där på symaskinen i hallen och välkomnar när man stiger in genom dörren.

Allt inhandlat på en nyligen besökt "Julmarknad" i en presentaffär här i området.

Trolda - Have A Nice Weekend!

"När Hjärtat Blir Varmt"

 
Vad passar väl bättre så här i den mörka och ganska så trista månaden november än att kura upp i soffan och mysa med en FILM!?! När vinden viner runt knutarna och regnet piskar mot rutorna och mörkret lägrat sig tätt, tätt, är det verkligen skönt att få drömma sig bort en sväng...Och drömmer sig bort GÖR man verkligen i denna vackra film.
 
Som så ofta när jag rekommenderar en film är det av det ROMANTISKA slaget...;-) Jag ÄLSKAR ju verkligen romantiska filmer och det skall helst vara med LYCKLIGA slut, såklart. Och utan att berätta allt för mycket om filmen i sig, kan jag utlova ett lyckligt slut =D

Man BLIR verkligen "varm om Hjärtat" av att se den. De fantastiskt vackra miljöerna är en bidragande orsak till det...Historien utspelar sig nämligen i det underbara TOSCANA, som enligt mig är ett av Världens mest tilltalande områden. Här tas man med till de gamla härliga stenhusen, och här vandrar man längs kullerstensgatorna. Man sitter med på uteplatsen och intar en italiensk måltid med tillhörande vin. Man vandrar längs vinodlingar och besöker olivlundar, allt inramat av böljande grönska. Man blickar ut över det mjuka landskapet och man riktigt känner doften av Lavendel...Filmen är också gjord med lite HUMOR, och det är inte sällan man drar på smilbanden.

Det är BRA skådespelare i filmen och den kanske mest kände av dem är "pappan" till dottern i filmen, Harvey Keitel, som spelar en "gammal avdankad författare" med liten tilltro, eller ingen alls, till sitt eget skrivande. Den unge och ambitiöse bokförläggaren som skall försöka få den mytomspunne mannen att skriva igen, och som blir handlöst förälskad i dottern, spelas av Joshua Keitel. Dottern är som så ofta i denna filmkategori, vacker och rar och spelas av Claire Forlani.

Det är en "må-bra-film" på hög nivå. Detta är alltså mycket också tack vare de underbara miljöerna, och de, som det känns, äkta människorna man får möta i filmen. Och naturligtvis är det "tår-varning" på slutet...;-) Om än LYCKLIGA sådana =D

Se den nu i Höst-rusket, dröm dig bort, och må bra!

Trolda - At The Movie =D

Det Närmar Sig Advent...

 
ADVENT är det bästa med hela Julen tycker jag...Det är då man har som mest lust att pyssla och dona inför de kommande helgdagarna och det är då man har tid. Och i mörka november månad behövs det sannerligen lite ljus och pynt! På min arbetsplats är vi redan i full gång med förberedelser inför "Pysselhelgen Nummer Ett" - Advent.
Vi gör bland annat DÖRRKRANSAR i olika fomer och färger. Denna tilltalar MIG mycket och jag kan absolut tänka mig något liknande på MIN dörr. Det är en stomme gjord av "Ädelgran" (Nobilis), pyntad med Taklök (Echeveria), Kanel, Pärlemorskimrande kulor och en silverfärgad liten slinga av Al-kottar. En Rosett pryder sin plats och döljer bindstället.
 
Vi gör även lite olika PLANTERINGAR, och ofta är det det enkla som är det vackra...Jag är ju själv en stor fantast av LÖKVÄXTER av alla de slag, och de kan man verkligen frossa i denna tid. Här ses Hyacinter tillsammans med en Taklök på en bädd av Grönmossa - enkelt att göra och skönt för ögat att se på. Lite GLAMOUR får man av de "gnistrande" pärlorna...Och de vita Tomtarna är ganska gulliga och känns trivsamma att ha i arrangemanget.
 
Ursnygga är de glittriga SKÅLARNA med Tazetter i. Ett par "disco-kulor" på mossbädden är pricken över i...Det FÅR glittra till Advent ;-)
 
Enklare än så här kan det väl knappast bli!?! Tryck ned en Hyacintlök i ett glas av något slag och täck med lite mossa..."Glittra till det" med vad du har - och du har ett litet vackert - och DOFTANDE - Adventsarrangemang att njuta av.
 
Lite mer arbete krävs det av detta arrangemang...Här är Hyacinterna "inbakade" i en liten "kruka" gjord av Kanelstänger. Lite "Snöspray" på burk ger en vintrig känsla och förhöjer det andra.

Som sagt älskar jag verkligen tiden runt Advent! Jag pysslar och donar gärna både på jobbet och i Hemmet och njuter av att tända LJUS inne, lyssna på JULMUSIK och bara MYSA =D

Trolda - It´s My Time =D

"Leverantörs-Haveri..."

Jojomensan, så ligger det dessvärre till. Jag lär inte få någon kontakt med min leverantör förrän tidigast MÅNDAG! Ve och fasa, usch och fy...För onekligen är det smått irriterande att vara "dator-lös" en hel helg, det måste erkännas. Jag har nu tillgång till en bärbar historia för tillfället, och det är väl gott så, men några inlägg med BILDER lär det inte bli från Trolda denna helg.

Jag vill dock passa på att önska alla en fortsatt FIN HELG, och glöm nu inte att besöka "Slottsträdgårdsmästaren" för att spana in bilderna - och RÖSTA - som nu är inlagda hos honom i FOTOTÄVLINGEN!

Trolda - Have A Nice Weekend =D

"Utmanad" - 7 Saker Om Mig Själv...

Min kära Blogg-Väninna POPPINS http://poppinstradgard.blogspot.com/ har sänt mig denna lilla "UTMANING" där man skall uppge 7 saker om sig själv. Jag har ju deltagit i liknande uppdrag tidigare, och för att inte riskera en eventuell upprepning om mig själv, utvecklar jag utmaningen med ett litet "Jul-tema" =D För nu stundar ju snart denna ljuvliga JULE-TID och alltså skriver jag här 7 saker om mig själv och mitt förhållande till JULEN!
 
1) Julen är för mig synonymt med PYSSELTID! Jag älskar att pyssla. Det pyntas nästan i varje liten vrå och det är framför allt BLOMMOR, MOSSA, LJUS och NATURMATERIAL jag använder mig utav. En oerhört viktig ingrediens i de olika arrangemangen är också naturligtvis DOFTEN - det skall dofta Jul! Och det gör ju faktiskt den lilla uppsättningen jag gjort nu på morgonen VERKLIGEN. Det är Favoritblomman nummer ett så här i vintertid, HYACINT, som samsas med en annan doftande Skönhet, nämligen TAZETTEN. Mossan doftar av Skog, och Kanel och Apelsin skall det bara vara till...

2) Jag är nu knappast någon "BAKERSKA" av rang, utan köper hellre färdigt - så är det. Inte för att jag nu tycker det smakar godare - för det FINNS väl inget godare än HEMBAKT!?! - utan på grund av att jag helt enkelt inte tycker det är så roligt med bakning, och kan för egen del faktiskt vara utan kakor helt...(MAT däremot gillar jag att laga...=D) Men ÅTERIGEN vill jag ju ha DOFTEN av Julens kryddor och "nybakt" Därför sätter jag gärna in en plåt med färdiggräddade Pepparkaor i ugnen en stund för att känna dess väldoft sprida sig i hela Huset...;-) Jag dekorerar även med Kryddnejlikor i apelsiner och har satt Glögg, där doften av Kardemumma blandas med den underbara Kaneldoften. Det skall alltså DOFTA till Jul =D

3) Ingen riktig Jul utan en JULGRAN i Huset! Den får gärna vara liten och knubbig och härligt rund...och så skall det vara MYCKET pynt i den! Inte alla färger och former nu, utan hellre ett fåtal färger som samsas fint tillsammans, men MYCKET av dem alla..."Ett ÖVERDÅD av pynt, och en STJÄRNA i toppen... uj, uj, uj, så GRANT" =D Jag brukar även ha små "byttor" med TALLRIS eller ENRIS i. Här blir dekorationerna dock något mer sparsmakade, men även här skall det iallafall pyntas liiiite grand =D

4) ADVENT är det bästa med hela Jule-tiden! Dagen infaller ju alltid på en SÖNDAG, men det är redan på FREDAGEN det skall pyntas enligt Trolda! Det är stjärnor och ljusstakar i fönstren som skall sättas på plats, det är kanske ett par julgardiner i köket som skall sättas upp, och det är också här det övriga pyntet dammas av, ses över och tas fram i ljusens sken. Allt ackompanjerat av JULMUSIK och till doften av GLÖGG =D

5) Ja, JULMUSIKEN har jag ju redan nämnt...Och utan överdrift får jag väl erkänna att jag faktiskt nästan BARA lyssnar på det just nu. Ingen Jul-stämning utan musik - så är det. Och det är alla de sorter som spelas - bara det sjungs om JUL går det bra =D

6) JULKLAPPAR tillhör ju Julen också, men är något som prioriteras allt mindre för varje år. Jag satsar istället hellre på trevligt UMGÄNGE med nära och kära runt middagsbordet eller framför granen - det är DET som känns allra viktigast! Jag KÖPER några julklappar varje år, det gör jag, och tillhör tyvärr den skaran som springer runt i affärerna i sista sekunden...Varje år tänker jag att "NÄSTA år skall jag minsann vara ute i god tid..." Men det är NÄSTA år det =D

7) Och så har vi ju JULBORDSMATEN - detta ÖVERDÅD av mat som nästan får mig att må lite illa...Jag kan på inget sätt tillgodogöra mig alla de rätter som dukas upp på de dignande borden. Jag äter hellre då en vällagad middag utan all denna saliga blandning det bjuds på till Jul. Är det NÅGOT som lockar på Julbordet är det de många och fantastiska SILLINLÄGGNINGARNA - av dem äter jag gärna och mycket. Och gärna en bit LAX med citronsmak på. MUMS =D


Ja, så var "UTMANINGEN" till ända. Och jag är nu ombedd att sända den vidare till 7 stycken andra kära BLOGGARE! Jag skickar den således till Ejmis, Ragnvi, Zassi, Eva, Slottsträdgårdsmästaren, Åsa och Tingeling. Men bara om ni har tid och lust =D

Trolda - Challenged =D

Julmusik!

Jodå, nu är det dags! Det är full volym på stereon i bilen på väg till jobbet som gäller, och det handlar om JULMUSIK...Och jag sjunger! Högt, ljudligt och med. Tindrar med ögonen, det ringer bjällror i öronen, och visst KOMMER det väl några snöflingor dalandes ned från den gnistrande stjärnklara Himlen...!?! Det är Elvis, det är Carola och det är Tommy Körberg bland andra. Absoluta Favoriten är dock Aimee Mann med sin "One More Drifter in the Snow", och här kan jag verkligen texten utan och innan vid detta laget...;-) Det är KUL på HJUL och snart JUL. Jag laddar för fullt och gasar på lite extra till dessa LJUVLIGA JULSKIVOR jag älskar så mycket att sjunga med till =D (TUR kanske att jag oftast reser ensam i bilen...;-))
 
Har ni den ännu inte i er samling så se till att skaffa den - den är bara SÅ bra! Hon har en fantastisk känsla i sin röst och är det någon som kan sprida värme och hetta under kyliga stjärnklara nätter där snöflingor falla är det denna Dam.

Trolda - Full Of Music ;-)

Söndagsbilden

 
Riktigt GRÅ-VÄDER råder det på veckans "Söndagsbild" Det är egentligen mitt på dagen, men det ser ut som sen eftermiddag eller tidig kväll. Regnmolnen ligger tunga över viken och det blåser en frisk vind som får regnet att kännas riktigt ruggigt. Som gjort för en dag inomhus med MYS och tända ljus med andra ord =D
 
Och LJUS-KÄLLOR finns det ju onekligen gott om i detta Hus...;-) De senaste i samlingen är dessa två helt uuunderbara golv-ljusstakar jag bara inte kunde låta bli att införskaffa =D De är gjorda i något sten-material och "väger bly" kan jag meddela...Glas-kuporna är bulliga och mjuka i sin form. De är dessutom höga, den största mäter hela hundrafyrtio centimeter och jag tycker de är mycket vackra att se på.

Trolda - With Weekly Report And With Candlesticks...=D

Julkänsla A´la Uven =D

 
En av mina kära "Rugguggle-Väninnor" (nämnda i förra inlägget) - närmare bestämt "Uven" =D - hade gjort denna fantastiska SKYLTNING i blomsteraffären Hon arbetar i häromdagen (jodå, de är faktiskt också Florister alla tre, även om en av dem numera driver en inredningsbutik  istället) Och Hon ÄR så fantastiskt duktig!
 
Även om nu inte JAG föredrar färgen svart till Jul blev jag oerhört inspirerad...(och det skulle inte förvåna mig alls om jag faktiskt inhandlar något ÄNDÅ i denna kulören...;-))
 
Då föll jag betydligt mer för detta vita och gröna...Skulle passa PERFEKT i granen som skall placeras i Vardagsrummet...=D
 
Glas, vitt och grönt - är skönt!
 
Nu är jag absolut ingen "tomte-människa" och har knappast någon rödluvad nisse alls i Hemmet, men dessa små söta mossiga filurer frestade verkligen till inköp...För att inte tala om de vackra GLASEN bredvid.
 
Snyggt, snyggt..."Uven i sitt esse" - då BLIR det bra! (till saken hör att Hon har ett fantastiskt pyssligt och snyggt HEM dessutom...)
 
Rött till Julen går alltid hem...Dessa snygga kransar och manschetter var riktigt vackra och "naturtrogna" att se på. Och de höga glasen är bara underbara...
 
Ja, se denna Kvinna...! Här får Hon till och med FJÄRILAR att verka som ett naturligt inslag i Juletid...Och tillsammans med de övriga vackra glasprodukterna blir det bara så rätt.
 
Och så lite GULD...Denna för mig den ultimata färgen som jag ju faktiskt har året om i Hemmet tycker jag blir EXTRA vacker så här närmare Juletid, och gärna då tillsammans med rött.
 
En av Höstens färger inom kläder och inredning har ju varit LILA. Och den kommer även med på ett hörn till Jul för dem som nu behagas av kulören. Jag är absolut inte en "lila människa" men så här tillsammans med silver och svart blir det riktigt maffigt. Och kolla in FATEN kulorna huserar i...Uj, uj, uj så fina =D

Ja, som sagt, min Kära "Uv-Väninna" är otroligt duktig på färg och form och allt som hör därtill. Hon är även en fantastiskt duktig Florist och det är alltid inspirerande att besöka Hennes avdelning i affären Hon arbetar i.

Och det bästa av allt är ju att Hon FÖRUTOM alla dessa kvalitéer och egenskaper är en UNDERBAR Vän =D

Trolda - With Friends =D

Ljus och Ljust...

 
LJUS i Huset och LJUS i Sinnet blir det alltid när tre av mina allra bästa och käraste Väninnor kommer på besök! Vi träffas tillsammans några gånger per år och äter god mat, dricker gott rödvin och MYSER. Vi pratar om ALLT, skrattar mycket och ofta, och TRIVS verkligen tillsammans. Det blir oftast väldigt låååånga sejourer och inte sällan hamnar klockan på arla morgon...Vi kallar oss för "Ruggugglorna" =D Där finns Uven, Ruggugglan, Lill-Ugglan och Pärlugglan.  En skön samling av de visaste av Fåglar med andra ord =D Denna gången var det MIN tur att stå för bjudningen och det var med stor glädje jag hade dem alla här som mina Gäster  i mitt nya boende.

Och så brukar vi alltid ha med någon PRESENT till varandra =D Och det är ju alltid så trevligt att både GE och att FÅ! Och SE så fina LJUSSTAKAR de hade med sig till mig! De passar helt perfekt in i mitt Vardagsrum och jag är så glad för dem. TUSEN TACK kära och söta "Ruggugglor" =D Ni sprider verkligen LJUS omkring er.
 
Äkta Vänskap är något av det finaste som finns, och det känns verkligen som dessa tre kära Väninnor är bland de bästa att få! Det kan gå en längre tid ibland innan vi ses, men ändå är det "som om det var igår" vi sågs, och det är alltid roligt och inspirerande att träffas och samtalen tryter aldrig... Och som sagt blir det alltid en LJUSARE tillvaro i deras underbara sällskap och jag är så tacksam för att få ha dessa LJUS-SPRIDARE i min närhet =D

Trolda - Lightening Up =D


Glögg-Tider...

 
Så här i mörk november med månaden december och ADVENT allt närmare inpå knutarna och vad allt DET nu innebär, passar det väl alldeles utmärkt att tänka på GLÖGG! Denna värmande och stärkande söta dryck som smakar så gott.

Jag har fått ett recept av en rar Arbetskamrat som är enkelt att göra och gott att smaka, och som enligt Henne "smakar alldeles precis så som glögg SKALL smaka" Jag har själv tänkt att "laga till receptet" till helgen och därmed få några flaskor färdiga lagom till jul att bjuda mina nära och kära på.

GLÖGG

5 liter svagdricka
5 st skivade potatisar
1 pkt jäst
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit hel ingefära, ca 5 cm
1 kanelstång
500 g russin
2,5 kg socker

Blanda allt i en tiolitershink och täck med gladpack
som du sticker små lufthål i. Låt stå i lugn och ro i
cirka tre veckor. Sedan är det bara att sila och hälla
upp i flaskor.

Visst låter det enkelt och gott!?! Jag skall med fördel placera min hink inom köksregionerna för att få JULENS DOFT i näsborrarna när jag stökar runt där...Drycken kan tydligen med fördel lagras flera år, och blir enligt min Arbetskamrat ÄNNU godare då. Så jag tänker absolut lägga undan ett par flaskor för framtida bruk =D
 
Och kan man senare servera den på detta eleganta vis smakar det garanterat ÄNNU godare =D

Trolda - "With A Hot Drink" =D

Söndagsbilden

 
Det är fortfarande klara färger som råder på "Söndagsbilden" Gräset är grönt, Havet är blått och Himlen ger även den sken av blåskimrande toner. De få höstlöven som idogt klamrar sig fast på de annars ganska kala träden ger värme åt bilden. Vimplarna på flaggstängerna hänger rätt ner och talar om att det i stort sett råder stiltje. Temperaturen är väl cirka åtta grader och luften är hög, frisk och uppiggande. Det är NOVEMBER, och efter en skimrande och fartfylld OKTOBER med FEST, RESOR och GLAMOUR =D, hoppar jag egentligen gärna över denna grå och något trista månad för att hellre landa i det tända ljusets månad DECEMBER. Men som alla andra måste väl också JAG följa almanackan och acceptera att det ÄR november...och då istället göra det BÄSTA och MESTA av denna tid!
 
Och något av det BÄSTA jag vet, och som jag gör för det MESTA, är att "fixa och dona" i Hemmet. Hemmet är för mig en oas, en källa till glädje. Jag TRIVS hemma och ÄLSKAR att få arrangera en, iallafall för mig och den Käre Sambon och även för Gäster, trivsam miljö. Det tycker jag därför att månaden november bland annat skall ägnas åt! Var hemma och MYS! Gör det trivsamt och trevligt i Hemmet. Det ÄR så härligt att nöjd få "kura in" och "mys-pysa", tända ljus och bara VARA vid denna årstiden. För att inte tala om alla goda MÅLTIDER som kan avnjutas i en hemtrevlig miljö...
 
Mitt VARDAGSRUM börjar verkligen kännas gemytligt...Här sitter jag gärna bekvämt i soffan och ånjuter Livets möjligheter och kopplar av. Det är inte helt färdigt ännu (och det skall det väl egentligen ALDRIG bli...!?!), det är några attiraljer och detaljer som skall falla på plats, och det planeras ständigt i huvudet...=D Men som sagt BÖRJAR det kännas riktigt bra och jag tar mig därför an månaden november fylld av härlig inspiration och glädje, och hoppas på kreativitet och lust!

Trolda - With Weekly Report And With A Living-Room =D

FOTOTÄVLING!

I månaden november behöver vi väl alla muntras upp...Ett trevligt bidrag till glädje är SLOTTSTRÄDGÅRDSMÄSTAREN´s initiativ till en FOTOTÄVLING!!! Alla kan deltaga och regler och tillvägagångssätt finner ni på hans blogg, http://gardener.blogg.se/ 

Jag tycker det är ett mycket trevligt initiativ av honom och skall med glädje själv försöka plåta något käckt =D Tack för detta Mr Slottsträdgårdsmästare, och till mina läsare här säger jag bara "Var med och deltag och Lycka till i tävlingen"

Trolda - With A Camera =D

Port Mogan

 
Så här i mörk november månad känns det smått overkligt att man faktiskt bara för dryga veckan sedan befann sig på sydligare breddgrader där dagstemperaturen visade på dryga trettio grader på land, och tjugofem i Havet...Och det är då det är så skönt att tänka tillbaka och minnas de LJUVLIGA dagarna under en Soldränkt Himmel. Och något jag tänker mycket på med stor glädje är båtturen till den lilla fiskebyn Port Mogan, som här är fotat från bästa däcksplats på båten.
 
Den lilla pittoreska fiskebyn Puerto De Mogan känns betydligt mer genuin än de övriga "turistparadisen" och åker jag någon gång tillbaka till Gran Canaria är det här jag vill bo. Här möter man de "riktiga" spanjorerna och får ta del av deras vardag på ett helt annat vis. Visst kryllar platsen av turister, men man ser inga gigantiska hotellkomplex på tjugo våningar och allmänt överflöd, utan här är boendet inbakat i de gamla charmiga kvarteren i form av mycket små och mysiga hotell eller lägenheter, och din granne kan mycket väl vara en spanjor.
 
De små och trånga gatorna löper kring hela hamnområdet och är helt bilfria. Här finns flertalet olika mysiga små restauranger för alla smaker. För egen del bestod dagens lunch av italiensk mat, serverat av en ditflyttad italienare som enligt egen utsago trivdes här "bäst av alla platser på Jorden..." Ville man handla lite "turistkrafs" fanns det också affärer för det, men skönt nog var utbudet här ytterst begränsat av den kategorin varor. För nog blir man ganska fort trött på färgglada souvenier med texten "Gran Canaria" på...!?!
 
Husen var mycket vackra och ofta översållande av Blommor.
 
Bougainvillan slingrade sig i överflöd upp efter husväggarna och de söta murarna som fanns överallt. En fantastisk syn att se denna, här i Sverige iallafall, lite exklusiva krukväxt i sin naturliga miljö.
 
Mysigt, mysigt...Här var det ett sant nöje att strosa runt och insupa atmosfären. Och så lugnt och stilla, helt fritt från den normala hetsen och stressen man kanske upplever annars på Gran Canaria.
 
Port Mogan ligger alldeles vid Havet nedanför en bergskam och naturligtvis lockade det att trots den höga temperaturen bege sig längst upp i staden för att få en fullkomlig utsikt över hela härligheten...Gamla och slitna trappor ledde oss upp mellan de små husen med hög charmfaktor mot vårt mål. Här mötte man verkligen det genuina och äkta från invånarnas leverne och boende. Inte alls lika "glamouröst" som nere vid hamninloppet, men ack så mysigt. Bland annat stötte vi på två gamla härliga Damer i hucklen och långa kjolar som satt och språkade med varandra på hög volym under den heta Solen. De gav oss långa blickar och skrattade åt oss när vi under dygnets varmaste timma stretade på i sakta mak uppför de glatta trapporna med svetten lackandes i pannorna. Säkerligen var vi inte de första förbipasserande och ej heller de sista, och säkerligen skrattar de nog ofta åt oss turister med våra ideer och utfärder. 
 
Vårt "slit och stret" uppför de närmare trehundra trappstegen var absolut mödan värd! Utsikten var hänförande och här satt vi en lång stund och bara njöt av Horisont, Himmel och Hav.
 
Och vände vi blicken mot inlandet möttes vi av de vackra och mäktiga brunfärgade Bergen som präglar hela ön. Här ser man också ny byggnation samsas med det gamla, och jag måste säga att de just här i Port Mogan förenar detta på ett diskret och bra sätt utan att förstöra känslan av det gamla och äkta.

Som sagt, reser jag någon gång tillbaka (och det GÖR jag säkert...=D) är det här jag vill leva och bo under vistelsen. Jag är nämligen inte så svag för det alltför "turistiga" som genomsyrar de flesta orterna på Kanarieöarna, utan föredrar det genuina och lugna Livet, och det fann man verkligen här.

Trolda - Visiting Port Mogan =D