Port Mogan

 
Så här i mörk november månad känns det smått overkligt att man faktiskt bara för dryga veckan sedan befann sig på sydligare breddgrader där dagstemperaturen visade på dryga trettio grader på land, och tjugofem i Havet...Och det är då det är så skönt att tänka tillbaka och minnas de LJUVLIGA dagarna under en Soldränkt Himmel. Och något jag tänker mycket på med stor glädje är båtturen till den lilla fiskebyn Port Mogan, som här är fotat från bästa däcksplats på båten.
 
Den lilla pittoreska fiskebyn Puerto De Mogan känns betydligt mer genuin än de övriga "turistparadisen" och åker jag någon gång tillbaka till Gran Canaria är det här jag vill bo. Här möter man de "riktiga" spanjorerna och får ta del av deras vardag på ett helt annat vis. Visst kryllar platsen av turister, men man ser inga gigantiska hotellkomplex på tjugo våningar och allmänt överflöd, utan här är boendet inbakat i de gamla charmiga kvarteren i form av mycket små och mysiga hotell eller lägenheter, och din granne kan mycket väl vara en spanjor.
 
De små och trånga gatorna löper kring hela hamnområdet och är helt bilfria. Här finns flertalet olika mysiga små restauranger för alla smaker. För egen del bestod dagens lunch av italiensk mat, serverat av en ditflyttad italienare som enligt egen utsago trivdes här "bäst av alla platser på Jorden..." Ville man handla lite "turistkrafs" fanns det också affärer för det, men skönt nog var utbudet här ytterst begränsat av den kategorin varor. För nog blir man ganska fort trött på färgglada souvenier med texten "Gran Canaria" på...!?!
 
Husen var mycket vackra och ofta översållande av Blommor.
 
Bougainvillan slingrade sig i överflöd upp efter husväggarna och de söta murarna som fanns överallt. En fantastisk syn att se denna, här i Sverige iallafall, lite exklusiva krukväxt i sin naturliga miljö.
 
Mysigt, mysigt...Här var det ett sant nöje att strosa runt och insupa atmosfären. Och så lugnt och stilla, helt fritt från den normala hetsen och stressen man kanske upplever annars på Gran Canaria.
 
Port Mogan ligger alldeles vid Havet nedanför en bergskam och naturligtvis lockade det att trots den höga temperaturen bege sig längst upp i staden för att få en fullkomlig utsikt över hela härligheten...Gamla och slitna trappor ledde oss upp mellan de små husen med hög charmfaktor mot vårt mål. Här mötte man verkligen det genuina och äkta från invånarnas leverne och boende. Inte alls lika "glamouröst" som nere vid hamninloppet, men ack så mysigt. Bland annat stötte vi på två gamla härliga Damer i hucklen och långa kjolar som satt och språkade med varandra på hög volym under den heta Solen. De gav oss långa blickar och skrattade åt oss när vi under dygnets varmaste timma stretade på i sakta mak uppför de glatta trapporna med svetten lackandes i pannorna. Säkerligen var vi inte de första förbipasserande och ej heller de sista, och säkerligen skrattar de nog ofta åt oss turister med våra ideer och utfärder. 
 
Vårt "slit och stret" uppför de närmare trehundra trappstegen var absolut mödan värd! Utsikten var hänförande och här satt vi en lång stund och bara njöt av Horisont, Himmel och Hav.
 
Och vände vi blicken mot inlandet möttes vi av de vackra och mäktiga brunfärgade Bergen som präglar hela ön. Här ser man också ny byggnation samsas med det gamla, och jag måste säga att de just här i Port Mogan förenar detta på ett diskret och bra sätt utan att förstöra känslan av det gamla och äkta.

Som sagt, reser jag någon gång tillbaka (och det GÖR jag säkert...=D) är det här jag vill leva och bo under vistelsen. Jag är nämligen inte så svag för det alltför "turistiga" som genomsyrar de flesta orterna på Kanarieöarna, utan föredrar det genuina och lugna Livet, och det fann man verkligen här.

Trolda - Visiting Port Mogan =D

Kommentarer
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Det ser helt underbart ut...vilken fin reklam du gör för platsen Trolda, så vackra bilder!

Postat av: Åsa

Hjälp vill också åka dit..=) Härliga bilder. Det är annat än vår kalla snöiga tillvaro som vi har nu! / kram åsa

2008-11-02 @ 08:33:42
URL: http://asas.tradgardsblogg.se/
Postat av: Zassi - Sara

Oj vilken underbar reseskildring! Dit kan jag oxå tänka mig åka! Och vilka mysiga gränder. Och lite annorlunda när man bor mitt bland alla andra och inte på dom "vanliga" turistfällorna :)

2008-11-02 @ 18:42:36
URL: http://katterochpasta.blogg.se/
Postat av: Poppins

Det låter som en plats för mig. Precis som du är jag inte mycket för det "turistiska" även om man måste erkänna att man faktiskt ÄR en turist. Men jag vill inte ha svenskt kaffe och köttbullar när jag åker på semester utan jag vill gärna försöka uppleva det genuina. Och kanske försöka känna hur det skulle kännas att BO just där...

2008-11-03 @ 17:18:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback