Söndagsbilden

 
Veckans "Söndagsbild" är disig och grå, men vad som inte syns är att det äntligen är PLUSGRADER, efter som det känns en EVIGHET med temperaturer på minus, och DET mina Vänner är bara SÅ härligt!!! =D Jag har dessutom fått den äran att lyssna till KOLTRASTEN´s ljuvliga sång om att visst närmar det sig Våren! En och annan TALGOXE säger detsamma, och faktum är att vi redan IMORGON skrider in i Vårmånaden mars! Det FINNS alltså hopp, som det ju ALLTID gör! =D
 
Så måste jag visa en bild från mitt Sovrum, där det faktiskt hamnat en KONSTGJORD växt!?! Nu ÄR jag ju definitivt normalt ingen vän av dessa "plastiga saker" men i vissa fall kan det fungera...och det tycker jag det gör här. Efter att ha haft ett antal växter på platsen som inte trivts överhuvudtaget gav jag helt enkelt upp och införskaffade denna gröna växt som varken behöver ljus eller vatten...för en växt där vill jag ha! Och resultatet BLEV nu inte så tokigt om jag får säga det själv...och det FÅR jag ju göra. ;-)

Trolda - With Weekly Report! =D

Stafett-Guld

 
En FANTASTISK insats gjorde Sverige igår när de överlägset tog hem guldet i herrarnas stafett 4x10 km! Jag HURRAR och GRATULERAR och känner mig omåttligt stolt! =D

Absolut en tröst nu när vi dessvärre alldeles nyss förlorade kvartsfinalen i ishockeyn, och därmed är utslagna... Bläää, så trist! Men, men "bara" fyra år tills NÄSTA OS... ;-)

Trolda - Proud Swede! =D

Ny Granne

"Det är det Livet handlar om..."  "Om möten mellan nya människor, och om att ta till vara på dem, och att LEVA. Att se positivt på tillvaron och att glädjas åt det lilla."

Dessa visdomsord uttalades häromdagen av den nye Grannen, en pensionerad änkeman, liten och rund med pigga och strålande blå ögon, och med en sällan skådad Hjärtlighet. Trots att Han ganska så nyligen mist sin älskade hustru, lämnat sitt Hem efter många år där, och säkerligen känner enorm saknad efter Livet som varit. Men istället för att låta sorgen och de tråkiga känslorna regera, ser Han alltså framåt med tillförsikt och glädje på det NYA, det kommande, framtiden. Och DET är väl en fantastiskt fin egenskap och beundransvärt på många sätt och vis!?!

Samtalet oss emellan ägde rum när jag assisterade Honom med startkablar då Hans bil inte ville starta på grund av kylan... Det var alltså där emellan oljelukten och en gnisslande motor som Hans visdomsord klingade högre än något annat, och jag blev berörd och glad. Glad åt att ha fått en sådan trevlig och rar Granne, berörd av Hans syn på Livet, som ju egentligen är väldigt enkel...helt enkelt att "LEVA, och ta till vara på Livet!"

Jag är glad åt att ha fått en sådan "Mys-farbror" till Granne och ser fram emot fler möten med denne lille, store man framöver. Kanske över en kaffekopp här i den lilla Trädgården när Våren gjort sitt antågande och när Fåglarna sjunger, för det är ju mötena i Livet som är att LEVA och som betyder så mycket i tillvaron!

Trolda - With A New Neighbour! =D


Vårfärger Vill Vi Ha

 
VÅRFÄRGER längtar man väl efter nu... Och kan man inte få dem UTE (där allt är vitt, vitt och vitt...) får man skapa dem INNE. Här en enkel bukett med ljust gula Tulpaner och vit Brudslöja i ett litet rede med små lime-färgade kulor.
 
Enkelt och sött med endast ett par rosa Rosor, Brudslöja och Eucalyptuskvistar. Även här i ett litet rede.
 
Och en klar Favorit i kruka - Hortensia! Ljuvlig och vacker är den.
 
Ljuvlig är också Primulan! Denna modell kallas "touch me" och är framtagen för att även allergiker skall kunna njuta av Skönheten, något den vanliga arten dock däremot inte inbjuder till då den är starkt allergiframkallande vid beröring.
 
Den ljuvliga Ladyn i form av en rosa Påskhare är väl bara oemotståndligt söt...!?!
 
Förnäm och stilig i sin hatt... =D

Ja, som sagt, vitt, vitt UTE, då får det bli annat INNE! För nu längtar man oerhört efter lite värme och lite färg i Moder Natur och jag hoppas verkligen det sätter fart snart!

Trolda - "Colourful" ;-)

Grattis Min Älskling

 
Min Käre Sambo och Älskling fyller år idag, och utöver denna lilla söta BUKETT jag gjorde igår på jobbet (som väl var liiite i egenintresse också... ;-)) har Han även fått en VERKTYGSLÅDA innehållandes helt andra saker än just verktyg, nämligen sex par STRUMPOR och ett par JEANS, utav mig. Och Han blev naturligtvis riktigt glad! =D

Den inplanerade middagen med Gäster blir tyvärr dock framflyttad tills imorgon på grund av det pågående snöovädret...men då blir Han ju å andra sidan firad i dagarna TVÅ istället! ;-) Och det är ju aldrig fel... =D

Buketten känns riktigt ROMANTISK, som sig väl bör en sådan här dag ;-), och består av Hortensia, Rosor, Anemoner, Brudslöja och grönt. En Pärla förhöjer och sprider glädje.

Trolda - Celebrating My Darling! =D 


Serverat På Silverfat

 
Vad passar väl bättre än att ge de vackra Favoriterna ÄGGEN en upphöjd position på ett silverfat!?! Ett litet "Fågelbo a`la exklusiv" helt enkelt... ;-)
 
PRECIS vad de förtjänar, tycker jag! Och så MYSIGT det blev i Köket. =D

MYSIGT med HELG är det också, och MYSIGT att vara INNE nu när det befintliga snötäcket bara fylls på med mer av de till synes outsinliga resurserna från ovan vi kallar snö... En MYSIG helg önskar jag också till Eder alla!

Trolda - In A Cosy Mood! =D

Andra Medaljen

 
Ja, men är det inte alldeles fantastiskt!?! Sverige tar sin andra GULD-MEDALJ på kort tid i detta OS och nu är det den, som det verkar, super-trevlige BJÖRN FERRY som ger oss den äran. Och det är Han väl förtjänt av efter många års slit i spåren! GRATTIS Björn, och TACK! =D
 
Stort GRATTIS och ett TACK också till Charlotte Kalla som ju gjorde samma bedrift för ett par dagar sedan! Det är så KUL när det går bra för SVERIGE i sådana här internationella tävlingar och det är inte helt utan att Hjärtat sväller lite extra av stolthet! =D

Trolda - "Going For Medal´s!" =D

Livet Är Underbart

 
Ja, men fattar Ni...!?! Ledig dag och årets första FIKA på balkongen, nya "Drömhem&Trädgård" i brevlådan, Fåglar som sjunger (!), och allt detta i en SPIRANDE och VÄRMANDE Vår-Sol!!! Kan det BLI så mycket bättre!?! =D (Och det skulle inte förvåna mig om jag även skaffar mig en liten Sol-bränna till på köpet också... ;-))
 
Ja, en härlig och lite pirrig känsla i magen gör sig påmind... Nu börjar det "banne mig likna nå´t" - nu börjar det kännas som VÅR!!! =D Och jag är så glad, så glad, så glad... Livet är underbart! Tjohooo!!! =D

Trolda - Longing For Spring-Time! =D 

Söndagsbilden Och Alla Hjärtans Dag

 
Vintrigt, vitt och kallt... 
 
Festligt, rött och värmande... FINT att vi har något mysigt och värmande som "Alla Hjärtans Dag" en dag som denna att fira när vintern fortfarande håller oss i ett järngrepp.

Jag skickar en varm tanke och en kram till alla Er kära Blogg-Vänner och hoppas Ni får en HÄRLIG dag tillsammans med nära och kära! =D

Trolda - With Weekly Report On Valentine´s Day! =D

Kakfatet

 
Mitt KAKFAT är en utmärkt plats att pynta på! Här är det lätt att variera utbudet efter humör, och idag intog ett par gulliga små HARAR plats tillsammans med ett litet rart FÅGELBO med ÄGG i. I sektionen ovan doftar det ljuvligt av "Honung&Vanilj" i form av ett POTPURRI.
 
Nu vet jag att harar INTE lägger ägg, men vem har sagt att det nu är DERAS ägg!?! Och kanske är det rent utav så att de bara är behjälpliga mina små FÅGLAR som jag nyss införskaffade, i deras lilla vardag...!?! ;-)
 
Ja, GULLIGT är det hur som helst tycker jag, och så trevligt att kunna variera med små saker i inredningen! =D

Trolda - Decorating! =D

OS I Vancouver

 
Ja så drar det ÄNTLIGEN igång - OS i Vancouver! Och som man väntat... =D 
 
Det som absolut kommer toppa det hela är naturligtvis ISHOCKEYN, där TRE KRONOR förhoppningsvis tar ännu ett OS-guld... Och med legenden Peter "Foppa" Forsberg i laget skapas det stora förhoppningar och man kan ju bara hoppas på att Foppa´s "gamla takter" sitter i! =D

Sedan är det ju all SKIDÅKNING att se fram emot... Både på längden och på tvären höll jag på att säga... ;-) För att inte tala om den extremt spännande grenen skidor i kombination med skytte... Också där guld-vittring i form av eminenta Helena Jonsson... =D

Ja, det är sannerligen många härliga och spännande stunder att se fram emot för de sport-intresserade, och jag tänker försöka ta del av arrangemanget så mycket som möjligt! Och NATURLIGTVIS heja på Sverige med "heja-rop" från soffan som förhoppningsvis hörs ända bort till det stora landet i väst! HEJA, HEJA, SVERIGE!!! =D

Trolda - "Going For The Olympic Games!" =D

Spotify

 
En god Arbetskamrat, och tillika kommande rar Väninna som det känns :), har bjudit in mig till "Spotify", denna gigant vad gäller musikutbud. Här kan man välja och vraka bland Världens alla artister och deras alster, ladda ner deras låtar till en "egen lista", och avnjuta musiken rätt ut ur datorn. (En rekommendation är att skaffa ett par högtalare att koppla till datorn för bättre ljud, något Undertecknad dock ännu ej gjort...)

Den stora fördelen med Spotify är att man kan lyssna på sådant som man egentligen inte känner till för att höra om det är något för ens smak. Man klickar bara på en artist eller en låt för att lyssna och antingen klassar man det som något man inte gillar och bryr sig inte om att bevara det, eller så fastnar man direkt för musiken och sparar det i sin lista. Och man kan ha fler listor i sin repertoar, bara man titulerar dem olika. Jag har exempelvis redan två olika, varav en mer fartfylld som heter "Party Med Trolda" ;-) och med fördel spelas när man har lite trivsamt umgänge omkring sig och känner för lite "galej"...=D Den är dessutom utmärkt att lyssna till när man städar! ;-) På den listan finner man en härlig blandning av artister såsom Bruce Springsteen, AC/DC, Kiss, James Brown, Pink Floyd, Robbie Williams och Elvis Presley. Bland annat. Den andra listan kallas "Softa Med Trolda" och går i ett lugnare tempo och innehåller bland andra Eva Cassidy, Aimee Mann och den danske artisten Kim Larsen.

Säkert är det fler av Er som redan har detta Spotify och njuter av att kunna välja och vraka bland Världens alla artister!?! Vad har NI för Favoriter, och vad kan NI varmt rekommendera? Det går ju som sagt att skapa fler listor och varför inte sammanställa en som kan heta "Trolda´s Blogg-Favoriter´s Hits!" =D

Och än en gång, TACK kära Arbetskamrat för inbjudan till denna företeelse som öppnar hela Världens musik för alla sinnen! =D

Trolda - "Going For Spotify" =D

Söndagsbilden

 
Ja det BLIR tydligen inte bättre än så här vädermässigt sett denna söndag i månaden februari... Då bjöd GÅRDAGEN på betydligt trivsammare väder med en hel del Sol. Dagens temperatur ligger på cirka 3 minusgrader och som synes är Himlen grå. Jag har passat på att vara inomhus och städat, och som "belöning" införskaffades en liten bukett Tulpaner. Allt för att skynda på Våren! =D
 
Våren känns dock ganska så avlägsen just nu... Bilden är från igår och det lokala snödjupet är uppmätt till hela 63 centimeter! Tydligen har det inte varit så mycket snö här sedan år 1966. Och för min del får det gärna dröja lika länge tills NÄSTA gång...för även om det är fantastiskt VACKERT ute tycker jag allra bäst om barmark och spirande tider - så ÄR det! =D 
 
Sjöarna är sedan länge helt belagda med is och alldeles täckta av snö... 
 
Som GJORDA för att köra BIL på...!?! Det var iallafall vad ett tiotal människor sysselsatte sig med på den här sjön igår! Och jag måste säga att det var riktigt kul att titta på dem där de for fram över isen, för att emellanåt köra rätt in i en snövall där de obönhörligen satt fast tills hjälp anlände. Och LITE sugen BLEV jag allt... ;-) Men bäst att hålla sig på torra land! 

Trolda - With Weekly Report!
 

Pippi På Fåglar...

 
Ja, "pippi på Fåglar" kan man väl nästan säga att jag har. Jag vurmar varmt för de vingförsedda Vännerna och matar dem konstant nu under rådande vintertid. Och döm om min förvåning och glädje när denna lilla rara Fågel-familj helt plötsligt slagit sig till ro på mitt vardagsrumsbord... Helt utan förvarning satt de där på betongfatet under murgrönans rankor och kvittrade... ;-) Och SJÄLVKLART får de stanna kvar här hos mig! =D
 
De påminner väldigt mycket om en annan Fågel-familj jag skymtat på jobbet... Kan det månne vara densamma som helt enkelt slagit följe med mig Hem...!?! Jag tror nästan det... ;-) Och som en sann Djurens Vän lär det bli utfodring och ompyssling även för dessa små Sötnosar såklart! =D

Trolda - "A True Bird..." ;-)

Ny Lykta

 
"Som om jag inte hade NOG av dem..." ;-) Men jag erkänner villigt och med glädje; jag ÄR svag för dessa trivsamma ljusbärare som nu LYKTOR faktiskt är! Och denna sprider inte bara ljus i vårt Hus, utan fungerar även som ett litet "tittskåp"! Dubbel funktion alltså, och hur skall man kunna motstå det när man är så PRAKTISK som jag nu är...!?! ;-)
 
Lyktan är införskaffad från mitt Arbete (såklart... ;-)), och vi hade dem redan till jul. Men innan jag bestämt mig för att faktiskt köpa en var de slut! Rejält snopet måste jag säga, men med tanke på att min befintliga "lyktsamling" väl kan anses omfattande, sörjde jag inte så mycket över det hela utan insåg att jag faktiskt klarade mig ganska så bra utan denna lilla Skönhet... ;-)

Tills häromdagen! Då vi helt plötsligt fick in ett litet "rest-parti" av dem och jag insåg att mitt Liv skulle bli berikat med en lykta till i samlingen... ;-) För med en andra chans blev det oemotståndligt! Och jag ångrar mig inte! För visst är det väl en HÄRLIG lykta som nu sprider ljus i vårt Hus!?! Och med några ÄGG, lite grus och ett par TAKLÖKAR inuti känns den extra trivsam. =D

Trolda - "With Lantern´s" =D

Ekorrhjul

Livet är lite som ett EKORRHJUL. Det rullar på, man rullar med och dras obönhörligen med in av den starka centrifugalkraften. Och det är lätt att fastna där i suget, det är lätt att tappa taget om det utanför, känna kraften sina där inne där allt går på rutin. Där "måstena" regerar, där det vardagliga styr. Jobba, äta, sova. Inte TID för annat, inte ORK till något mer. Det är lätt att bli kvar. Och vintern, snön och kylan gör väl heller inte att man tar sig ur snurrandet på ett mer motiverat sätt direkt... 

Dessa tankar föranleds av ett telefonsamtal igår med Käraste Väninnan. Det kändes som en EVIGHET vi pratades vid och jag ringde upp Henne för att höra hur det var. Eftersom det faktiskt är JAG som ringt de senaste gångerna till Henne började jag samtalet med att deklarera att -"Du ringer ALDRIG till mig längre!" -"Jag ringer inte till NÅGON längre", blev Hennes svar. -"Jag ORKAR inte, jag har inte TID."

Och det där med att "inte ha TID" är inte alltid sant, tror jag. Det handlar om att PRIORITERA, om att TA sig tid. Om att VILJA ta sig tid. (Och visst HADE hon tid att prata...samtalet blev nästan en timma... :)) Och att VILJA orka - för inte ÄR det väl speciellt jobbigt att sitta ner och språka i telefon...!?!  Och vad är det vi verkligen VILL ha ut av Livet!?! Är det att rulla runt i det där ekorrhjulet i ett ständigt snurrande utan möjlighet att kunna sticka ut då och då? Är det inte så att det är MÖTENA och SAMTALEN, det trivsamma UMGÄNGET, som ger kvalitét till våra Liv och sätter KÄNSLOR i rullning!? En helt annan rullning än det som ges i hjulet.

För egen del prioriterar jag Vänskapen STORT! Det är genom den jag får min energi och styrka. Det är genom Vännerna jag får kraften att snurra runt i hjulet, men framför allt kraften att ta mig UT ur det också. Utan Vänner och umgänge och allt fantastiskt det innebär, skulle Livet bli betydligt mindre i sin omfattning. För mig ÄR Livet att må BRA, och det är väl precis det man GÖR i trivsam samvaro!?!

Jag försöker verkligen att PRIORITERA i mina val. För många val HAR vi att göra, ständigt och återkommande, i en outsinlig ström. Men det GÅR att ta sig TID och ORK till att välja RÄTT. Att välja att ta sig ur ekorrhjulet då och då, att välja det som ger något stort och fint TILLBAKA, att välja Vänskap. Ack så viktigt i denna av Livets Världar! Det handlar bara om att ta sig TID och att ta sig ORK!

Så enkelt ÄR det! =D

Trolda - "Simply As That!" =D