Ny Granne

"Det är det Livet handlar om..."  "Om möten mellan nya människor, och om att ta till vara på dem, och att LEVA. Att se positivt på tillvaron och att glädjas åt det lilla."

Dessa visdomsord uttalades häromdagen av den nye Grannen, en pensionerad änkeman, liten och rund med pigga och strålande blå ögon, och med en sällan skådad Hjärtlighet. Trots att Han ganska så nyligen mist sin älskade hustru, lämnat sitt Hem efter många år där, och säkerligen känner enorm saknad efter Livet som varit. Men istället för att låta sorgen och de tråkiga känslorna regera, ser Han alltså framåt med tillförsikt och glädje på det NYA, det kommande, framtiden. Och DET är väl en fantastiskt fin egenskap och beundransvärt på många sätt och vis!?!

Samtalet oss emellan ägde rum när jag assisterade Honom med startkablar då Hans bil inte ville starta på grund av kylan... Det var alltså där emellan oljelukten och en gnisslande motor som Hans visdomsord klingade högre än något annat, och jag blev berörd och glad. Glad åt att ha fått en sådan trevlig och rar Granne, berörd av Hans syn på Livet, som ju egentligen är väldigt enkel...helt enkelt att "LEVA, och ta till vara på Livet!"

Jag är glad åt att ha fått en sådan "Mys-farbror" till Granne och ser fram emot fler möten med denne lille, store man framöver. Kanske över en kaffekopp här i den lilla Trädgården när Våren gjort sitt antågande och när Fåglarna sjunger, för det är ju mötena i Livet som är att LEVA och som betyder så mycket i tillvaron!

Trolda - With A New Neighbour! =D


Kommentarer
Postat av: Sara

Åh vad det lät som en mysfarbror :)

Lycka!!



Kramkram/Sara

Postat av: Ann Catrine

Jag tror på att vi genom möten ska lära oss något, undrar vad den härlige mysfarbrorn är "sänd" för att ge dig?!



Kramar!

2010-02-24 @ 15:18:33
URL: http://mormormu.blogg.se/
Postat av: Ingrid ♥

Härligt med mysiga grannar. Honom ska du vara rädd om.

Kram Ingrid

2010-02-24 @ 21:26:49
URL: http://ingridspotpurri.blogg.se/
Postat av: Inga M

Goda grannar är guld värda! Ni kan få mycket trevligt att prata om i trädgårdarna till sommaren.

2010-02-26 @ 07:26:43
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Poppins

Åh, vad det låter mysigt och gulligt! Och så härligt med människor som lyckas se positivt på livet trots motgångar. Det är så lätt att tappa framtidstro och sitt glada humör. Ge lille farbrorn en kram från Poppins. :)

2010-03-03 @ 21:07:50
URL: http://poppinstradgard.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback