Vår-Känslor! =D

 
Måhända är det på grund av att LJUSET numera känns mer kraftfullt och livgivande än på länge, eller så är det det faktumet att årets, enligt mig, tråkigaste månad nu går mot sitt slut, för nu har jag faktiskt redan fått VÅR-KÄNSLOR!!! =D
 
Därför passade jag också på att förstärka dessa med enkla medel i form av KVISTAR. Ett litet björk-rede med ägg och en vas med lite längre kvistar, och VIPS så är det Vår även inne! =D

Åh, denna LJUVLIGA tid vi har framför oss! =D

Trolda - With Spring-Feelings! =D

"Gungeligung" =D

 
"Ganska så förvånad i början, men sedan blev det ju riktigt roligt!!!" =D

Jag har fått låna en GUNGA/HOPP-GUNGA till "Lill-Trold" av en Väninna och idag har vi testat den för första gången. Som sagt, lite förvånad först, men sedan blev det betydligt mer intressant och ett och annat leende bjöds det på också. =D Den kommer säkert vara ännu roligare NÄSTA gång för honom, då han har lite mer vana! =D Mamma och Pappa hade iallafall minst lika kul... ;-)

Trolda - Happy! =D

Solen Värmer! =D

 
De senaste dagarna har SOLEN kikat fram då och då och GENAST börjar snön och isen smälta! =D 
 
Fantastiskt vackert är det iallafall, som skulpturella konstverk!  
 
Här har VATTNET frigjort sig från vinterkylan och rinner i sakta mak mot Havet. Och det bästa av allt är att ju mer vatten det rinner, desto mer is smälter! För nu vill jag ha VÅR!!! NU!!! Tack! ;-)

Trolda - Longing For Spring-Time!!! =D

Kärlek! =D

 
När jag kom hem efter gårdagens promenad med Linus stod dessa fantastiskt vackra ROSOR i en vas på bordet! =D Det var den käre Sambon som ville visa sin KÄRLEK och omtanke lite extra med denna ljuvliga bukett. 
 
Och gissa om jag blev GLAD...!?! Det är verkligen underbart att bli överraskad och att få känna sig uppskattad i vardagen, man fylls av värme och Kärlek. =D 
 
Jag tror det är så viktigt att man faktiskt gör det där "lilla extra" för varandra emellanåt i ett förhållande! Det behöver naturligtvis inte vara att man ger en bukett med Blommor eller saker varje gång, utan att man faktiskt visar sin uppskattning och glädje över den andra parten i ord och handling. Då blir den "grå vardagen" lite mer exklusiv och lättare att hantera och man känner en extra värme sprida sig i kropp och själ. Man får det definitivt också SJÄLV lättare för sig att föra de Kärleksfulla handlingarna vidare till sin omgivning. Till slut blir det alltså en enda KEDJA av lyckorus oss människor emellan... ;-)

Så GÖR en Kärleksfull handling idag! Det kan vara något så enkelt som att tala om för någon hur mycket du faktiskt tycker om personen i fråga, eller att dela ut en värmande kram... Det kan också vara att ge någon Blommor eller en sak, men det viktigaste är att du ger av dig själv med Hjärtat till någon annan, och därmed sprider stor glädje omkring dig!

Trolda - Happy Family! =D

Vår-Blommor! =D

 
Jag tog en sväng upp till JOBBET igår och möttes av härliga Blommor som visst förgyllde dagen! =D Här är det rosa Primula och en rosa Engelsk Pelargon som lockar ögat.
 
Dessa vita PRIMULOR är bara ljuvligt söta tycker jag! 
 
Snitt-Rosor och vit Campanula...nu längtar man verkligen efter Våren!
  
Julrosor samsas med Änglar...kanske inte så vårlikt direkt, men ack så vackert!

Ja, nu stundar det ljuva tider för oss Blomster-älskare! Våren är absolut den tid på året då iallafall JAG får mest lust till att botanisera bland vårt härliga utbud av BLOMSTER! =D

Trolda - Visiting Work! =D

Min Sötnos! =D

 
Raraste RAGNVI  
http://rankans.blogg.se/ efterlyste fler bilder på lille Linus...och det behöver hon verkligen inte be två gånger om! ;-)  
 
Så håll tillgodo käraste Ragnvi och alla andra som eventuellt är intresserade! =D Bilderna är från i morse och "Lilleman" är lika söt som vanligt... ;-)

Trolda - With Baby! =D

Min Mamma-Ledighet... =D

Jag måste erkänna att det var med STOR skepsis man lyssnade till andra mammors kommentarer tidigare som exempelvis "-Jag hinner INGENTING längre nu när jag är mamma-ledig...", eller "-En dag går så fort nu när man har en liten bebis..." Då tänkte jag i mitt stilla sinne att de måste väl ha ALL tid i VÄRLDEN nu när de går hemma och "drar" med en liten Bebis... Det var DÅ det! Nu vet jag bättre. ;-)
Visst hinner man EN DEL andra saker, det gör man, men man lär sig att PRIORITERA vad som faktiskt är viktigt, och det ÄR helt enkelt den lilla Bebisen - och det TAR tid! =D

Jag tänkte beskriva lite hur en dag kan se ut i min lilla "Bebis-Värld" och under Mamma-ledigheten. 

07.00 "Mini-Trold" slår upp ögonen och LER emot Mamma. =D Den käre Sambon kommer med kaffe på sängen! =D
07.15 MAT!!! Det goda humöret på "Lilleman" slår snabbt över om det inte serveras mat ganska omgående...så efter blöjbyte är det alltså dags att amma.
07.45 Efter frukosten är han oerhört nöjd och glad och vi MYSER i sängen tillsammans. Först blir det lite kulturell underhållning i form av att läsa tidningen (!) - Bohusläningen är riktigt underhållande även för en liten Bebis kan jag lova, speciellt när Mamma eller Pappa läser högt! =D Efter det ger jag honom MASSAGE med en mjukgörande kräm och det är så gott, så gott... Vi kikar och gosar också med en hel del kram-djur såklart! 
08.45 Vi går upp i köket och förbereder frukost för de vuxna. Jag passar även på att ta dagens dusch medans Linus ligger på golvet i badrummet och jollrar och skrattar. Kanske är det åt Mamma det skrattas...vad vet jag!?! ;-) Blöjbyte igen. 
09.00 Nu äter jag morgonens gröt, samtidigt som Linus underhålls på golvet... Han ligger på en mjuk madrass och vi leker med olika saker. Jag passar också på att diska upp efter oss, allt under tiden som jag pratar med Linus, han ÄLSKAR att höra min eller Pappas röst! =D 
09.30 MAT - igen!!! Nu är han åter hungrig och det är amning på schemat igen. Det är onekligen en liten mat-glad herre vi har fått i huset... ;-) Även här inleds mat-stunden med ett blöj-byte. 
10.00 Efter avslutad måltid grejar vi lite tillsammans. Vi bäddar bland annat sängen som är en favorit-sysselsättning med mycket bus mellan täcken och kuddar. Även här smyger sig kramdjuren in i leken, och "TITT-UT" under täcket är riktigt skoj. Vi tar även hand om gårdagens förhoppningsvis torra tvätt, och TÄNK vad kul det kan vara med färger och mönster och att analysera Pappas kalsonger... ;-)
11.00 Blöj-Byte och kläd-påtagning. Vi går ut på en lång-promenad med barnvagnen, och "Mini-Trold" somnar ganska så omgående. Jag PROMENERAR i ganska så exakt en och en halv timma, men Linus sover förhoppningsvis i tre. =D Under den tiden när han sover passar jag på att fixa och dona lite här hemma, men också koppla av lite i lugn och ro med en tidning exempelvis, eller så läser jag bloggar.

Som ni förstår så försöker jag varva renodlad lek med en del praktiska göromål. Jag trodde exempelvis inte att tvättade kläder kunde vara så roande för en liten Bebis...men hela tiden beskriver jag färger och former och pratar oavbrutet med Linus, så det BLIR intressant och roligt. Mycket pedagogiskt med andra ord... ;-) Och när vi bäddar sängen busas det som sagt mycket, och han skrattar nästan oavbrutet! =D  

14.00 Linus vaknar och det är åter dags för blöjbyte och MAT!
14.30 Nu busar och leker vi tillsammans igen och det är MYCKET som roar "Lilleman" här i huset vill jag lova... Det kan vara enkla saker som att studera LAMPOR eller kika ut genom fönstren, eller varför inte försöka TA på olika saker och hålla fast dem i handen!?! Sakta men säkert greppar han allt fler saker och man ser att han själv blir lika imponerad som Mamma blir... ;-) Jag eller min käre Sambo förbereder också lite mat till OSS nu och alla ingredienser redovisas såklart för Linus - han skall minsann få veta vad ALLT heter... ;-)
16.00 MAT-DAGS igen! Först för "Lilleman" och sen för oss. Linus sitter med vid bordet efter sin måltid i sin "baby-sitter", eller så ligger han på madrassen på golvet och kikar. 
16.45 Här tar vi antingen en promenad igen, eller så åker vi en tur med bilen. Kanske har "Mini-Trold" redan fallit i sömn efter maten och då stannar vi som regel hemma. Normalt sover han en timma eller två nu. 
18.00 Nu serveras det som regel lite mellanmål i form av "välling". Inte alls lika gott som Mammas mat förstås, men det får duga... ;-) 
18.30 Vi myser tillsammans i soffan och en favorit-sysselsättning nu är att rida på Pappas knä eller att "flyga" i hans armar - mycket bus och lek blir det, och många härliga skratt. =D
19.30 Vi tar på PYJAMASEN och går in i sovrummet där jag läser en SAGOBOK för "Mini-Trold". Han är inte alltid så intresserad av det för tillfället, utan är istället mer ivrig efter maten som skall komma från Mamma... och efter intagen föda somnar han så sött, så sött. =D
20.00 Nu blir det MYS-STUND för Mamma och Pappa i soffan... ;-)
22.00 Runt denna tiden är vi väldigt trötta och går gärna till sängs! 
00.00 Ungefär vid denna tiden vaknar Linus igen och han får återigen lite mat.
00.30 Hela Familjen sover sött igen! =D
04.30 MAT!!! Som jag sa så ÄR det ett riktigt litet matvrak... ;-)
05.00 Vi sover gott och väntar på morgonen... =D

Ja, så här kan alltså en "normal" dag te sig just nu! Med vissa avvikelser emellanåt såklart. Man skall också ha tid för att träffa folk, ta en fika och umgås, och det får man se till att på något vis klämma in på schemat. Man vill ju även ta sig en TUR då och då och man behöver handla emellanåt, så det får planeras noga.

"Tur i oturen" har vi verkligen också haft med tanke på att min älskade Sambo är säsongsanställd på Golfklubben och således sällan jobbar över vintern... Han har alltså varit "ledig" sedan veckan FÖRE Linus kom till Världen och endast arbetat lite då och då, så vi har ju till ALLAS glädje hittills oavbrutet varit TRE tillsammans på vår resa!!! UNDERBART, att ha varandra och att få dela allt tillsammans med Linus! Jag är oerhört tacksam för det också på grund av att det ger MIG en hel del "avlastning" i min Mamma-ledighet! =D

Ja, jag har alltså insett att det verkligen är "fullt upp" att vara Mamma-ledig! Det är också en alldeles UNDERBAR tid och jag/vi njuter verkligen fullt ut! Må det vara lääänge! =D

Trolda - Pure Mother! =D   

    

Lite Rosa... :)

 
Nu när man slängt ut JULEN känns det fräscht med lite ROSA färger tycker jag. Julen är underbar att pynta upp till men också väldigt skön att slänga ut... Det är lustigt det där, men så fort nyår har passerat vill jag ta bort alla julsaker och en längtan efter VÅREN sätter in. =D
 
Och det behövs inte så mycket för att få den där känslan... Ett rosa LJUS i lyktan, fler rosa ljus i tak-kronan, och den gamla härligt blommiga DUKEN passar fint till som underlag. Och så ett par söta små BLOMMOR såklart! Det är ett par "mini-calandiva" som hamnat på bordet - perfekta här hos mig där vattningen är sparsam... ;-) 
 
KOTTARNA får vara kvar ett tag till...för mig är de inte så "juliga" och dessutom matchar de ju den rostiga BRICKAN alldeles utmärkt! Det är härligt att få in lite pasteller nu när vi lämnat julen bakom oss och trivs i LJUSARE tider! =D

Trolda - "Pink Lady" ;-) 


Sol! =D

 
TÄNK vad Solen kan lysa upp! Efter några dagar med grått väder och bitande kyla regerar SOLEN åter på Himlen, och man får onekligen lite VÅR-KÄNSLOR direkt, och humöret och Sinnet strålar... ;-) Och visst märker man att den faktiskt dessutom VÄRMER redan!?! Ååååh, dessa LJUVLIGA tider! Och dagarna blir märkbart ljusare  - UNDERBART! Dessutom är det PLUSGRADER! =D

Ja, nu känns det bara så skönt att det iallafall NÄRMAR sig den kanske ljuvligaste tiden som finns - Vår! Visst är det fortfarande vinter enligt almanackan, men snart har halva januari gått och det är ju fantastiskt härligt bara det! Februari är ju som bekant kort, och alltså är vi snart inne i mars! VÅR-MÅNADEN mars... ;-) (Så TJI! på dig Kung Bore - din tid är snart ute! ;-)) 

Det är dagar som dessa som gör att tillvaron återigen känns alldeles förträfflig efter en lång och mörk vinter, det är dagar som dessa som åter inger hopp och lust om en kommande tid. Det är dagar som dessa som det spritter lite extra i benen och som Hjärtat tar det där glädje-skuttet i bröstet, och det är dagar som dessa som bara känns så underbart HÄRLIGA!!! =D

Kort och gott ; Livet leker!!! =D

Trolda - "Happy Days!"

Dagens Sötnos! ;-)

 
Jag måste bara få sprida lite bilder på min urgullige Sötnos! =D Här sitter han i "babyliften" och myser medans Mamma fixar med dagens frukost. 
 
Och busig är han... =D Tänk, jag tycker bara han blir sötare och sötare för varje dag...var skall detta månne sluta!?! ;-) 
 
Och Pappa hoppas på att det skall bli en liten fotbollsspelare i framtiden... ;-) Bollen köpte han redan innan Linus var född med förhoppningar om att se honom växa upp till en riktig "lirare"!  =D

Trolda - Proud Mother! =D

Vintrigt Värre...

 
Bilderna är tagna på Nyårsdagen och vittnar onekligen om ett vintrigt väder. Just denna bild är tagen från vägen upp till min Arbetsplats som ju har en fantastiskt fin utsikt ner över viken och det lilla samhället.
 
För egen del längtar jag OERHÖRT till varmare väder! Jag vill inte ha vinter, snö och kyla längre utan drömmer om ljumma vårvindar och öppet Hav! (Jag VET att det lär dröja, men DRÖMMA kan man väl få göra...!? ;-))
 
Öppet vatten längtar med all säkerhet dessa ÄNDER också efter! Nu har de endast en liten glipa av vatten att husera i och isen breder ut sig allt mer. Jag tar nästan dagliga turer förbi dessa små Vingförsedda Vänner och delar med glädje med mig av brödet till dem. 
 
En stackars båt ligger kvar i den annars så ödsliga båthamnen, och inte lockar väl varken vädret eller omgivningen till någon seglats inte!?! Båten heter "Millan III" och man kan väl undra vem som inte förbarmat sig över denna lilla Havets Pärla!?! (Tur att inte ALLA Millor är under isen iallafall... ;-))

Ja, vintern håller i sig, men det HAR blivit betydligt mildare och idag visar termometern faktiskt till och med på en PLUS-GRAD, så som sagt, HOPPET lever, och DRÖMMA kan man alltid göra!!! =D

Trolda - Longing... =D