Trevlig Valborg

 
Idag firar vi VÅRENS ankomst, och även om vädret kanske inte visar sig från sin allra bästa sida just idag, KÄNNS det i Luften och i hela kroppen, att visst ÄR det Vår! =D 

För egen del blir det ett stilla firande vid en av ortens alla brasor ikväll tillsammans med den käre Sambon, där Våren skall sjungas in och kanske en och annan korv grillas. Morgondagen bjuder på shopping på annan ort och fotboll hemmavid, och på kvällen skall det ätas gott i goda Vänners lag.

Om söndagen blir det naturligtvis tipspromenad - säsongens sista - och därefter kommer en före detta arbetskamrat på besök och fika. Däremellan skall det förhoppningsvis hinnas med att plantera lite fler Blommor på Balkongen, allt för att celebrera att den ljuvligaste tid är nu!

En ganska så fullspäckad helg med andra ord... Jag önskar Eder alla som kikar in här en alldeles fantastiskt fin helg och Valborgsmässoafton!!! =D

Trolda - Celebrating The Spring! =D

Blommor På Bordet Och Ny Klänning

 
Det är alltid trevligt att ha lite Blommor på bordet, speciellt när man skall ha Gäster. Ibland räcker dock inte tiden och lusten alltid till till att göra något större arrangemang och då får det lilla arrangemanget duga. Och man får ta vad man har hemma just då... "Hemma just då" fanns det några dekorativa LIMEFRUKTER som jag tycker är mycket vackra att använda tillsammans med Blommor. Den gröna MURGRÖNAN finns i ett otal varianter i mitt Hem och den mår bara bra av att "ansas" lite emellanåt. På ett annat bord ståtar en HORTENSIA som fick dela med sig av ett par knoppar till arrangemanget. Den lime-vita KRYSSANTEMUMEN fick införskaffas i all hast från butiken. Inte märkvärdigt alls, men ändå ganska så sött blev det om jag får säga det själv... ;-)
 
Märkvärdig och söt tycker jag iallafall KLÄNNINGEN är som jag förärades av mina kära Gäster samma afton! =D Jag blev verkligen riktigt glad för denna fina gåva! TACK kära Vänner! =D
 
Till mina svarta "mamelucker" blev den dessutom ganska så fräck tycker jag! =D Och så fick jag vara med och ståta för EGEN del på bild dessutom, allt utlovat till mina Gäster! Dessutom VAR det faktiskt ett tag sedan jag huserade på bild här på Bloggen, så kanske det var dags att visa sig så Ni inte glömmer hur jag ser ut! ;-)

Trolda - At Home! =D

Kryddor På Balkongen

 
Jag ÄLSKAR verkligen att odla och att omge mig med KRYDDVÄXTER! Det beror dels på att de Sol-älskande små liven är lättskötta och inte kräver så mycket skötsel, det beror också på att jag tycker de är fantastiskt vackra att se på, och att jag ofta och gärna använder dem i matlagningen (och känner mig som en riktig gourmetkock i köket samtidigt... ;-)). Men framförallt tycker jag nog så mycket om dem för deras DOFT - som är ljuvlig och väcker känslor och tankar till liv.
 
Här har jag alltså STARTEN på min förhoppningsvis digra samling... =D Det är Timjan, Citrontimjan, Gräslök och Rosmarin - alla Favoriter samlade på en och samma plats. I korgen har det också hamnat små FÅGLAR! Tror de kommer trivas alldeles utmärkt där... ;-)  I bakgrunden ståtar mitt övervintrade OLIVTRÄD, och det är med stor stolthet jag ser att det har klarat vintern alldeles galant här hos mig! =D

Trolda - "Spicy Woman" ;-)

Morgon-Människa

 
Jag är helt klart en utpräglad "MORGON-MÄNNISKA"! Oavsett om jag skall iväg till arbetet eller om jag är ledig vaknar jag tidigt och att somna om är näst intill omöjligt, och heller inte intressant, då alltför många funderingar och tankar börjar ta form över vad den nya DAGEN kan innebära och dela med sig utav. För visst ÄR det väl fantastiskt härligt att vakna upp till en ny dag som är full av möjligheter och upplevelser!?! Som ett blad i en oskriven bok ligger den där öppen och blank, DAGEN, och till stora delar är det DU som kan fylla den med de mest fantastiska fraser och formuleringar. Även om dagen kanske inte alltid är fylld med så mycket spänning och äventyr direkt, kan man lätt krydda den med glädje och positivt tänkande, ty mycket av innehållet handlar om just ens handlingar och tankar, och dem styr vi ju till stor del över själva. 

När kvällen kommer är jag dock trött. Redan klockan nio börjar gäspandet och ögonlocken känns tunga. Men då är det oftast med gott samvete och med tillfredsställelse jag kan blicka tillbaka på dagen och konstatera att visst blev det skrivet denna dag också, och både skratt och glädje finns som oftast med, av den enkla anledningen att man helt enkelt ställer sig in på det när man vaknar. Att vakna upp till en ny dag är Livet, och det skall man ta till vara på!

Trolda - "That´s Life!" =D

Pelargon

 
Gissa om jag blev glad när den kära Väninnan som var inbjuden i all enkelhet på en fika idag, kom med en BLOMMA till mig! =D Och inte vilken Blomma som helst nu, utan en vacker, rosa PELARGON, som jag ju tycker så mycket om. För mig är det faktiskt årets allra första Pelargon här i Hemmets lugna vrå, och därför känns det extra roligt. Tusen TACK raraste Du!

Lite längre frampå lär jag införskaffa ett antal själv som skall få husera på Balkongen, men då får det bli lite varmare ute först. Vi har fortfarande minusgrader om natten här, även om dagarna bjuder på desto behagligare temperaturer. Men tills dess njuter jag alltså mycket av denna lilla Skönhet inne, och kanske njuter jag allra mest av den fina gesten det innebär att få något av en god Väninna. =D 
 

Trolda - Grateful! =D 


Söndagsbilden

 
Rejält blåsigt har det varit den gångna natten och det verkar hålla i sig även idag. Termometern visar på blygsamma tio grader, men i läsidan och när Solen visar sig, är det betydligt behagligare. Dagen har inneburit TIPSPROMENAD runt området som kallas "Lyckorna" och längs med vägen fanns det bland mycket annat flertalet Blommor att glädjas åt. 
   
Scilla, Vitsippor och Krokus - det är en LJUVLIG tid vi lever i nu!  
 
Nästan högst upp i området är utsikten hänförande och vi stannade flertalet gånger för att bara njuta av vyerna (och för att pusta ut efter de branta uppförsbackarna kan tilläggas... ;-)). 

Nu drar det ihop sig till FOTBOLL! Ljungskile har premiär för årets allra första hemma-match i eftermiddag, där vi möter Landskrona, och självklart skall vi gå! Inte minst kul för att den "gamle góingen" Henrik "Henke" Larsson ju är ny tränare för laget från syd - alltid kul med lite "kändisar" i byn! Naturligtvis tror jag på HEMMA-SEGER, trots denne eminente man som tränare för motståndarlaget, och hoppas på att det skall gå bra överhuvudtaget för oss i serien! =D

Trolda - With Weekly Report On A Sunday! =D 


Delad Glädje Är Dubbel Glädje

 
Igår när jag på min dagliga promenad till arbetet passerade dessa två stolta Skönheter kunde jag inte låta bli att föreviga dem på bild med min kamera. När jag stannade till för att zooma in dem kom de mig direkt till mötes, en av dem klev till och med upp på land, och jag förstod att de naturligtvis var hungriga, de små Liven. :)
 
Eftersom jag nu är så REDIG (;-)) att oftast ha med egen mat till arbetet fanns det ju också då något att förse dem med! =D Alternativet var varmrätten beståendes av kyckling och ris, två knäckebrödsmackor med ost eller apelsiner...kanske inga Favoriter för Svanar direkt, men ändå MAT! 
 
Det fick bli knäckebröden jag delade med mig utav, det kändes mest naturligt i sammanhanget, och som synes smakade det tydligen riktigt fint! =D IDAG däremot är jag ju FÖRBEREDD på att kanske återigen få möta dessa Raringar och kommer ta med mig MJUKT bröd, som jag tror de kommer uppskatta ännu mer. För delad glädje är ju som bekant dubbel glädje, så sant som det är sagt! =D

Trolda - "Animal-Friend!" =D

Rosbukett Att Njuta Av

 
Blommor gör väl vem som helst glad!?! Det gör det iallafall med MIG! =D Därför införskaffade jag dessa fantastiskt vackra Rosor igår, och jag hoppas få njuta av dem länge.
 
Nu börjar ju Tulpanerna gå mot säsongens slut, och efter att ha haft en bukett hemma på bordet i stort sett varje vecka kändes det tomt på bordet utan något levande i snittblomsväg. Därför blev det alltså dessa ljuvligt söta Rosor istället.
 
Något specifikt artnamn har jag dessvärre inte på Skönheterna, men de är lika vackra att se på ändå. =D

När man köper just Rosor för att sätta i vas är det viktigt att ge dem långa, genomgående snittytor, samt att därefter sätta dem i riktigt varmt vatten, då håller de längre.

Trolda - With Roses! =D

Små Lyckliga Ting

 
Jag tror jag har haft turen att blivit begåvad med en "låg tröskel" för vad som gör mig lycklig! =D Ty dagens ledighet med tillbringande stunder på Balkongen har gett mig det ena lyckoruset efter det andra. Och det är inga "märkvärdigheter" jag upplevt utan simpla ting såsom Solsken, besök av paret Sädesärla, besök av ett antal olika Fjärilar och en jättestor Humla. Bland annat. En skål med Choklad-glass kom också väl till pass i värmen, allt för att svalka rosiga kinder... ;-) Förutom blickarna jag sänt ut över viken, där det klarblå Havet glittrar och glimmar, har jag också kastat ögonen i en god bok och plöjt igenom ett antal inredningstidningar. Allt detta gör mig bara så LYCKLIG, och jag njuter stort och sant av tiden som är nu. Den bästa, utan märkvärdigheter men full av små, stora ting. =D

Trolda - Simply So Happy! =D

Söndagsbilden

 
"Morgonstund har guld i mun..." Veckans "Söndagsbild" är tagen tidigt på morgonen denna ljuvliga söndag och vittnar om en dag med kommande strålande Solsken. Det är dessutom utlovat hela femton plusgrader! =D Det är stilla, det är rofyllt, det är underbart, det är VÅR i luften, och jag andas in och njuter i fulla drag. Det enda som låter så här tidigt ute om dygnet är Fåglarna, och de får ljuda precis hur mycket de vill, det är bara så härligt. För egen del är det jobbhelg, och med tanke på det underbara vädret som bjuds tänker jag tillbringa så mycket tid som möjligt UTOMHUS på jobbet idag, allt för att få ut så mycket som möjligt av dagen. EFTER jobbet lär det bli en middag serverad på BALKONGEN i gassande Sol, allt utlovat enligt den käre Sambon. =D

SÄDESÄRLAN har dessutom kommit! Igår hade vi sällskap av ett piggt litet par som trippade runt och kikade in tegelpannorna på hustaket, och förhoppningsvis kommer de att finna att allt är gott och välja att sätta bo här hos oss! =D

En HÄRLIG söndag med mycket Sol och värme önskar jag Eder alla! =D

Trolda - With Weekly Report! =D

Blommor På Balkongen

 
Med dagens TOLV-gradiga temperatur kunde jag inte låta bli att införskaffa de första Blommorna till balkongen! Blir det frost, så blir det...det får bära eller brista, och man kan ju alltid skaffa NYA växter om så behövs... ;-) Jag har planterat förhållandevis tåliga MURGRÖNOR och vita FÖRGÄTMIGEJ i amplarna. Förgätmigejen syns dock lite dåligt bakom allt det gröna, men förhoppningsvis växer de strax till sig. =D

Det är bara så UNDERBART allting just nu!!! Det är helt klart årets bästa tid, och allt, ja verkligen ALLT känns bara så där fantastiskt härligt och Livet leker!!! Det är bara till att tacka och ta emot, njuta så mycket man kan, och helt enkelt släppa loss och hänga med! =D

Trolda - At The Balcony! =D

Söndagsbilden

 
Påsk-Helgens fantastiska väder fortsätter även idag, och det råder en klar-blå Himmel och äntligen visar sig ett öppet Hav! Så härligt! =D Tydligen skall det komma in ett regnväder till kvällen, men det spelar mindre roll just nu... Och gårdagens ytterst trivsamma middag tillsammans med våra Danska Vänner startade med en välkomstdrink i full Sol på balkongen...med en termometer visandes på hela 23 (!) grader i lä och i Sol...snacka om LYX! ;-)
 
LYX var det verkligen också att upptäcka de små SNÖDROPPARNA som huserar i vår lilla Trädgård alldeles vid bäcken! =D Hade ingen aning om att de fanns just där och blev naturligtvis väldigt glad. En och annan liten Krokus har också gjort mig den äran av att lysa med sin närvaro nedanför huset. =D
 
Riktigt LYXIGT var det också att stöta på dessa Skönheter! De fantastiskt vackra och gracila TRANORNA har anlänt till området! =D Det är en alldeles speciell känsla att se dessa vackra Fåglar strosa omkring i Naturen på långa och gängliga ben i sin jakt på föda. Man blir bara så lycklig! =D
 
Lite LYX var det också att häromdagen fynda dessa härliga och ROSTIGA skålar på loppis för en tia per styck. Nu vet jag ju av erfarenhet att inte alla gillar dessa rostiga prylar och gärna hade sett dem rosta bort på någon soptipp, men för egen del är rostiga föremål guld värt! ;-) Och så här med lite Påsk-pynt i är de väldigt trevliga tycker jag. =D

Trolda - With Weekly Report And Luxury! =D

Glad Påsk!

 
En riktigt GLAD PÅSK önskar jag Er alla kära Blogg-Vänner som kikar i här! =D Hoppas Ni alla får en härlig helg med mycket Sol, trevligt umgänge och ett och annat Påsk-ägg att öppna! =D

För egen del blir det en helg i DANSKT tecken, då våra underbara Vänner från Danmark ÄNTLIGEN kommer på besök. Det var ett tag sedan sist nu och det är alltid lika roligt att få umgås med dessa fantastiska människor från syd som sprider så mycket glädje och värme omkring sig. =D

Trolda - Happy Easter! =D