Gott Nytt År!!!

 
GOTT NYTT ÅR önskar jag alla Kära Blogg-Vänner!!!

För mig innebär övergången till ett NYTT år alltid något POSITIVT! Man lägger de saker man eventuellt vill glömma bakom sig, man minns med glädje det som är värt att minnas och bevarar det inom sig, medans man har MÄNGDER av spännande möjligheter och händelser FRAMFÖR sig att ta del av. Allt orört och ogjort och med en känsla av HOPP! För ett nytt år inger hopp, så ÄR det. Jag hoppas och tror absolut att det nya året 2010 skall innebära mycket GLÄDJE och KÄRLEK till oss alla! =D

Trolda - Happy New Year!!! =D

Bio-Besök

 
Jag brukar försöka hinna med ett BIO-BESÖK under julhelgerna och så blev även fallet i år! =D Filmen jag såg var "Luftslottet som sprängdes", den sista delen i trilogin "Millenium", filmatiserad efter Stieg Larsson´s böcker.

Synonymt med ett bio-besök för mig är POPCORN, DRICKA och "HÅLLA HANDEN"! Så ÄR det! ;-) Säkert är det några av Er som nu "fnyser" åt det och tycker att "snaskande" i dessa former (!) icke hör hemma på biograferna, men det tycker JAG att det gör, och därför inhandlades också "rekvisitan", plus att en Kär Sambo hade platsen bredvid. ;-)

Men så värst mycket "snaskande" BLEV det just nu inte...det var filmen alltför spännande för! Dramatik från första stund, och en handling som genast krävde tittarens totala uppmärksamhet. Jag har även sett de två tidigare filmerna i serien, och det är nästan en förutsättning för att få ut så mycket som möjligt av handlingen och rekommenderas bestämt, och denna sista del får högsta betyget. Kanske får den det epitetet för att det i filmen skapas någon form av RÄTTVISA!?! Den, enligt mig, allra värsta karaktären i serien får nämligen sitt straff och får sona för sina brott, medans den kvinnliga huvudrollsinnehavaren iallafall får NÅGON sorts upprättelse. Och efter att ha följt Lisbeth Salander´s dramatiska liv i filmerna känner man onekligen för henne och tycker hon förtjänar lite godhet i en för henne så ondskefull värld. 

Jag tycker det är en riktigt bra film som jag absolut kan rekommendera Er att se! Men se de två andra delarna först, i kronologisk ordning, och glöm det där med popcorn och dricka, det hinner du ändå inte med... En Kär Sambo att hålla i handen kan jag dock rekommendera, då filmen innehåller en hel del starka scener och en del otrevliga hemskheter...;-)

Trolda - At The Movies! =D

Söndagsbilden

 
Inte för att det känns som om det REDAN är söndag igen efter alla helgdagar och ledighet (!), men det ÄR det ju och därför kommer här också "Veckans Söndagsbild", som bjuder på rejält "GRÅ-VÄDER" med dis och dimma, ett gradantal runt noll och lite dugg-regn från ovan. Detta skall dock inom kort övergå till mer snö, bitande kyla med flera minusgrader, och jag inser att vintern tydligen är här för att stanna.  
 
Och visst är det väl VACKERT med all snö och is!?! Dessa bilder togs under gårdagens "hurtfriska" promenad runt viken... =D 
 
En del ägnar ju sig tydligen åt att "VINTERBADA"! Huuuu, definitivt inget för MIG iallafall...;-) Och inga spår efter några "entusiaster" heller på bryggan, så kanske det inte är så aktuellt iallafall... 
 
Nu skulle man kanske i och för sig kunna GÅ ända ut till min älskade bad-ö Ulvön, men inte ens HÄR skulle jag ens tänka på att doppa tårna... Nej, det får definitivt vänta några månader än, men jag måste erkänna att jag faktiskt redan LÄNGTAR lite...;-) 
 
Kyrkan med sitt snötäckta tak, och BAD-RESTAURANGEN till höger i bild där undertecknad ganska nyligen intog ett JULBORD tillsammans med goda Vänner, ser stillsamma och sköna ut i vintrigt landskap.   
 
Trolda - With Weekly Report And Winter!  

"Att Göra En Tavla..." ;-)

 
Ja, nu handlar det faktiskt om en "RIKTIG" tavla och inget annat! ;-) 
 
Tapetserar man med en "dyrgrip" till fondvägg vill man väl ta till vara på så mycket som möjligt av tapeten, och vad passar väl bättre än att ge den franska Skönheten en GULDRAM att framträda i!?! Guldramen är ett gammalt auktionsfynd och jag tycker den gör sig alldeles UTMÄRKT tillsammans med mönstret.
 
Jag är ytterst nöjd och konstaterar att det kanske kan bli till att göra FLER tavlor framigenom...;-)
 
"VACKER som en tavla" tycker jag en av julens Favorit-Blommor AMARYLLISEN är! Här ståtar det tre stycken på snitt tillsammans med vackert TALLRIS, och med DEN tavlan vill jag önska Er alla en GOD FORTSÄTTNING! =D

Trolda - "With Pictures!" =D

God Jul! =D

 
GOD JUL till alla rara och söta BLOGG-VÄNNER!!! =D

För en gång skull verkar det som om hela Sverige - från norr till söder - får en VIT jul! Och med snötyngda grenar, en varm-hjärtad TOMTE som tänker på ALLA, och med nära och kära omkring, känns det väl näst intill PERFEKT!?! Hoppas vi alla - från norr till söder, VÄRLDEN ÖVER - verkligen FÅR den jul vi nu drömmer om, i Själ och Hjärta. Med Själ och Hjärta önskar jag Eder ALLA en fröjdefull och underbar JUL!

Trolda - Merry Christmas! =D

Tapet-Yra...=D

 
Vardagsrummet är STORT och består av "två sektioner", varvid en sektion består av "SOFFGRUPP med tillbehör" och den andra sektionen av "MATPLATS med tillbehör".  Därför är det också två FONDVÄGGAR i rummet fast då på två OLIKA väggar alltså...;-) Mycket TVÅ och mycket FOND...och nästan PRECIS lagom till JUL blev det äntligen FÄRDIGT!!! =D Här ser man MATPLATS-DELEN och fondväggen gör sig minst lika bra HÄR, tycker jag.
 
Det blev LITE protester från den Käre Sambon när det konstaterades att de ROSTIGA ljushållarna ABSOLUT skulle upp på "dyrgripen" till tapet... Men efter fin övertalningsförmåga och med mycket Kärlek så satt de helt plötsligt där på de franska våderna...;-) Och fint blev det ju! 
 
Efter JUL försvinner nog det RÖDA från området...vi får se!
 
Men just nu känns det MYSIGT med lite röda inslag i inredningen...det gör det absolut!
 
På den ANDRA fondväggen - som ju är den samma i samma rum, fast i annan SEKTION (!) ;-) - huserar det dock inget rött. Nej här råder som synes en mildare färgskala, och det känns mysigt det också! =D

Trolda - With Two Wallpapers In The Same Room...;-)


Vintersolståndet! =D

 
Idag är det VINTERSOLSTÅNDET! Idag VÄNDER det åter mot LJUSARE tider!!! =D Och det känns väl bara alldeles UNDERBART och fantastiskt härligt!?! Jag glädjer mig oerhört och skall absolut ta till vara på denna LJUSETS DAG lite extra!!! =D HURRAAAAAAA!!! =D

Trolda - Celebrating The Return Of Lights! =D

Söndagsbilden

 
"Veckans Söndagsbild" går i VINTERNS tecken, precis som sig väl bör i månaden december och med bara några dagar kvar till JULAFTON! Isen ligger i hela viken och landskapet är inbäddat i ett tunt snö-täcke. Det är vackert och det är KALLT. Temperaturen visar nu på cirka tio grader men har under veckan varit nere på nästan tjugo minus och det är bitande kallt. Det känns verkligen som vinter.
 
När det är bitande kallt UTE, trivs jag INNE! =D Och vad passar väl bättre än att njuta av en FIKA beståendes av CHEESECAKE och en värmande kopp KAFFE då i värmen!?! Gör man det dessutom tillsammans med en rar VÄNINNA som dessutom medbringar en sådan här söt liten BUKETT till Värdinnan, är det väl helt perfekt! =D Buketten består av en vacker creme-färgad ROS i sällskap av SKIMMIA och GREVILLIA. En smäcker GLAS-DROPPE förhöjer hela arrangemanget. TACK rara Väninna, och det var SÅ trevligt! =D
 
Så FINT! =D

Trolda - With Weekly Report!

"Jul-Klapps-Jakt!"

 
VARJE ÅR vid denna JULE-TID tänker jag att "NÄSTA år skall jag minsann vara ute i god tid med mina julklappsinköp", men ÄNDÅ springer jag runt i affärerna de allra sista dagarna tillsammans med TUSENTALS andra för att hitta just de där klapparna... Det är stimmigt, det är stökigt och det är framför allt väldigt långa köer i affärerna i månaden december, och jag undrar i mitt stilla sinne varför jag faktiskt gör detta NU, istället för att exempelvis avklara "bestyren"  redan under hösten, eller som vissa till och med gör, redan under sommaren!?!

Men jag TYCKER nog inte att det skulle vara speciellt roligt att handla JULKLAPPAR i månaden juni... Det finns inget JULPAPPER att slå in sina paket i. Det ljuder ingen JULMUSIK ur högtalarna, och det doftar inte utav GRAN. Ej heller finns det någon TOMTE att beskåda och affärerna dignar ej heller utav julkulor, juleljus och girlanger... Inga doftande HYACINTER att sniffa på, eller någon ståtlig AMARYLLIS att beskåda. Inga små "GLÖGG-STATIONER" med PEPPARKAKOR utstationerade och inga erbjudanden om "årets julklapp". Och allt detta HÖR TILL tycker jag!

För att inte tala om hur MYSIGT det är att senare sitta i Hemmets lugna vrå under "GRANEN den granna i stugan" och slå in sina små förvärv! Att lacka, skriva rim och dricka glögg samtidigt som stämningsfull JULMUSIK råder ur högtalarna... Har man dessutom tur SNÖAR det ute och i alla fönster lyser juleljusen så stämningsfullt, och man KÄNNER att det faktiskt snart är JUL! Den där KÄNSLAN är det visst något visst med, och det är nog DET det handlar om mest för min del. Men vi får väl se...kanske jag är ute i bättre tid NÄSTA ÅR!?! ;-)

Trolda - With Cristmas Presents! =D

Söndagsbilden

 
Ja, men ÄNTLIGEN lite SOL!!! =D För det är vi sannerligen inte bortskämda med... En alldeles UNDERBAR vinterdag bjuder denna söndag på som ju dessutom är LUCIA-DAGEN, och därmed också varit kantad av Ljusets Drottning, skön-sång, glögg, lussebulle och pepparkaka, allt intagit på det "GAMMALDAGS JULTORGET" i Uddevalla. Precis som det sig väl bör en dag som denna!?! 
 
En promenad runt VIKEN i Ljungskile har det också blivit! Och faktiskt låg där redan en tunn is-skorpa på vattnet och vegetationen runt omkring var vackert frostnupen. Och imorgon pratas det till och med om SNÖ!!! Hur det nu blir med DET återstår ju att se, men det HADE onekligen varit trevligt med lite puder på marken som lyser upp.
 
Tar man sig en tur runt viken och heter TROLDA tar man med sig BRÖD på färden under vinter-säsongen... Ty FÅGEL-LIVET är rikligt på denna plats och NATURLIGTVIS delar jag mer än gärna med mig till de vingförsedda Vännerna! =D Ett "fasligt" liv och väsen BLEV det, och vart alla kajor och måsar egentligen KOMMER ifrån är det svårt att veta...;-)
 
Ja, som sagt, riktigt vackert har det varit denna LUCIA-DAG med en härligt blå Himmel och ett par minusgrader i luften, och det känns väldigt skönt att ha fått avnjuta lite Sol-timmar utomhus för en gång skull! =D

Trolda - With Weekly Report! =D

Ljus I Mörkret! =D

 
Jag tror verkligen vi människor påverkas av LJUSET och så här i mörkaste december är det lätt att falla in i tungsinthet, håglöshet och tristess... Och detta TROTS alla "JULE-LJUS" som lyser upp tillvaron! Tänk om vi inte ens hade haft DEM!?! ;-)

Men då gäller det att försöka tänka POSITIVT och glädjas åt det vi faktiskt HAR! Då BLIR genast allt lättare och allt KÄNNS betydligt bättre. Så ÄR det! Prova själva får Ni se! =D 

För egen del tänker jag bland annat på all KÄRLEK jag har inom Livets ramar! Det är den Käre Sambon såklart ;-), det är Vänner och Familj, och det är möten med MÄNNISKOR som sprider glädje och omtanke i tillvaron. Att GE och att FÅ Kärlek sprider genast en positiv känsla i hela sinnet och allt känns betydligt lättare. 

Jag tänker också på att jag håller på att skapa mig ett nytt HEM där jag som det känns nu, kommer STOR-TRIVAS! Också DET fyller mig med positivitet och energi, och den grå Himlen skiftar nyans till en ljusare kulör...

Sen kan man ju kanske också glädjas åt att man har ett ARBETE att gå till. Har man dessutom ett arbete man verkligen TRIVS med är det ju toppen! 

Att få ha HÄLSAN i behåll är en lyx i vardagen vi som är friska tar för given...Tänk på det och glädjs åt det, och gör något för någon som inte är lika kurant som Du, då får Du DUBBEL lycka tillbaka! =D

Att vi dessutom bor i ett land med många fördelar är också något att tänka på och som vi bör vara tacksamma för...

Sedan är det ju alla SMÅ ting i vardagen som ger en känsla av välbefinnande! Simpla ting som att mata Fåglarna =D, hålla upp dörren för en granne, möjligheten att kunna ta en promenad vid Havet...Ja, denna lista kan väl göras hur lång som helst egentligen, och kanske är det då, när vi faktiskt TÄNKER på detta som helt plötsligt de grå molnen skingras helt, och fram kommer en klar-blå Himmel. Och banne mig - lyser där också inte en SOL!!! =D

Trolda - "Your Light In The Dark!" =D

Söndagsbilden

 
Jag konstaterar att "Veckans Söndagsbild" är väldigt mörk och i stort sett är helt färglös... Detta TROTS att bilden faktiskt är tagen mitt på dagen, men det är väl så det ÄR här uppe i Norden i en av årets mörkaste månader. Skönt att vi då har LJUSETS tid ADVENT att glädjas åt så vi kan frossa i Ljus, Stjärnor, Tomtar och annat "bling-bling" som förgyller tillvaron med färg och form! =D
 
Nu tycker jag inte min ENTRÉ kan definieras "bling-bling" men väl som en trivsam och glad FÄRG-KLICK i tillvaron! För glad BLIR jag när jag kommer hem till mina söta små HALMGRISAR och dito SNÖGUBBE! =D Och i lyktorna brinner det i stort sett ljus dygnet runt vid denna tiden.
 
Också de härliga FLUGSVAMPARNA gör mig glad...=D
 
Kanske liiite på gränsen till definitionen "bling-bling" är väl de konstgjorda ILEX-BÄREN jag stuckit ner i väggampeln tillsammans med de levande växterna...;-) Men också denna färg-klick inspirerar och glädjer i det annars så grå och mörka och jag tycker det passar fint till det övriga röda vid entrén.

Ja sannerligen BEHÖVS det lite färg och LJUS i tillvaron nu! Och vad passar väl bättre än att alltså tända ljus nummer TVÅ nu i skrivande stund denna ANDRA ADVENT!?! Lite glögg och pepparkakor hade inte varit dumt heller, så det får det bli! =D 

Trolda - With Weekly Report!

Ibland Blir Det Bara Så Bra...=D

 
"Ibland blir det bara så bra..." =D Ja, det tycker jag verkligen att det BLIR!!! Vardagsrummet börjar ta form och PYNTANDET - det SÅ roliga - är igång på allvar, och jag njuter i fulla drag av sysslorna! =D
 
Perfekt i min smak - så ÄR det! Och jag är så glad och nöjd! =D De två PILKRANSARNA på väggen har jag sprayat med vit sprayfärg och jag tycker de blev så fina på den vackra fondväggen. Lamporna är också ett par Favoriter och passar fint till. Ljuslyktan i zink är en gammal Favorit som kan varieras i all oändlighet...De tre små krukorna inhyser tåliga SUCKULENTER som går i de passande färgerna grått och brunt (såklart...;-)), och i ORMHASSEL-GRENEN hänger matchande HJÄRTAN i zink. =D
 
De två GLAS-FLASKORNA är ett loppis-fynd från Danmark! Jag gillar dem verkligen och serverar gärna dryck i dem vid festligare tillfällen.
 
Yep, jag är verkligen nöjd med dekorerandet av denna delen av Vardagsrummet och ser med stor förnöjelse fram emot det resterande pyntandet av den ännu ej helt färdigtapetserade delen. =D

Trolda - Decorating! =D

Boktips!

 
Halvvägs igenom boken "Den Förlorade Symbolen" av Dan Brown är det svårt att släppa den ifrån sig...för den är så SPÄNNANDE (och HEMSK emellanåt) att man liksom bara MÅSTE läsa vidare. Redan från första sidan dras man in i den inte helt okomplicerade handlingen och man hamnar i svunna tider och symbolspråk, trots att handlingen iallafall än så länge i huvudsak utspelar sig i nutidens Washington, USA. Det är samme trevlige professor som leder oss igenom historien som i "Da Vinci-koden" och "Änglar Och Demoner", alltså Robert Langdon. Och tyckte man om ovan nämnda böcker tycker jag ABSOLUT man skall läsa denna också, för den håller samma klass. 

Jag har som sagt inte hunnit igenom mer än drygt halva boken än så länge, men det är verkligen en bok man riktigt LÄNGTAR hem till för att "kasta sig över" och fortsätta läsa. Och förslagsvis skall man ligga under det varma täcket med den Käre Sambon tätt intill för lite extra trygghet när den blir riktigt spännande och otäck! ;-)

Så tycker Ni om spännande romaner kryddat med historik och en hel del mystik, skall Ni absolut införskaffa denna bok - ni kommer INTE bli besvikna! =D

Trolda - "Reading" =D