Planering, Planering...

 
Just nu är det mycket PLANERING i tankarna inrednings-mässigt inför det kommande nya boendet. Jag funderar, planerar och drömmer...Mäter, kollar tapeter och färgkartor. Än så länge har jag inte gjort något definitivt färgval, men känner mig allt mer övertygad om att satsa på en säker bas i form av övervägande JORD-FÄRGER. Ett säkert kort som skapar HARMONI i Hemmet.
I KÖKET drömmer jag om att ha lite "fransk touch" i inredningen. Ni vet så där lantligt härligt med kryddor i gamla slitna lerkrukor, gedigna lerfat fyllda med vackra frukter och grönsaker, gamla trälådor fyllda med dammiga vinflaskor, olivoljor av högsta klass ståendes i någon rostig järnställning, och KORGAR! Korgar hängandes i taket, korgar med Blommor och krukväxter i, och korgar både för det ena eller det andra. Därför har jag också trots den anstående flytten införskaffat denna vackra korg. Som en START till min samling...(och så praktisk att bära ANDRA saker i...;-)) =D Behöver jag säga att det utöver ovan nämnda attribut till köket också skall DOFTA i mina små "drömmerier"...!?! Dofta av nybakt bröd, nyskördade kryddor, vitlök och andra kulinariska anrättningar...Och för att göra dröm-bilden helt komplett är det givetvis en röd-rosig och glatt leendes Trolda som huserar mitt i alltihopa i kökets mitt!  ;-)

Trolda - With Dreams! =D

Söndagsbilden Och "Rugguggle-Möte" =D

 
Dagen idag har varit full av aktiviteter såsom svamp-plockning, möte med de danska Vännerna och middags-bjudning hos den käre Sambon´s moder, allt under en Himmel som bjudit på både moln och Sol. Det har dessutom varit varmt och skönt! =D
 
Mycket värme och en hel del Skönhet (;-)) var det också igår då "RUGGUGGLORNA" stämde upp till möte! Jag och mina KÄRA Väninnor som man verkligen kan prata om ALLT med, och som jag håller så mycket av,  dinerade i hela fem timmar (!) på en och samma restaurang. Vi njöt av god mat och god dryck, och det blev många och långa härliga skratt tillsammans. Precis som det skall vara med de käraste Väninnorna! =D Här ses "Lill-Ruggis" på bild tillsammans med en glad undertecknad...=D (De andra "Uvarna" får komma med på bild NÄSTA gång...för en nästa gång BLIR det! ;-))

Trolda - With Weekly Report And With True Friends! =D

Packa, Packa Och Packa...

 
Allt fler saker finner sin väg ner i PACKLÅDORNA nu, och det är minsann ett GEDIGET arbete...Och ibland känns det som om det inte är någon ände på sakerna. Kanske det rent utav sker någon form av FÖRÖKNING här i Hemmet när man inte är hemma...!?! ;-)
   
Idag är det bland annat delar av min kära ÄGG-SAMLING som bäddats ner i tidningspapper och varsamt lagts ner i lådor. Ägg som ligger framme året om hemma hos mig för att jag helt enkelt tycker de är fantastiskt vackra att se på och gillar dess form.
 
Dessa små Sötnosar fyndade jag i min kära Blogg-Väninna Zassi´s lilla web-shop för en tid sedan. =D

En av fördelarna med att PACKA i god tid är förutom att det faktiskt blir gjort också att man nästan hinner "glömma" vad som finns i lådorna... Så när man senare på plats börjar packa upp blir sakerna som NYA igen och finner säkert en alldeles ny placering dessutom. Man får ett helt nytt Hem med sina gamla kära ting med andra ord! ;-)

Trolda - "Packing..."

Snart Augusti...!?!

 
Är det någon mer än jag som tycker TIDEN och SOMMAREN bara RUSAR iväg!? Snart är ju redan månaden JULI avverkad och Sommaren går så sakta mot HÖST!?!  Och var ÄR Sommaren? De där ljuvligt ljumma kvällarna vi njöt av för en tid sedan känns långt borta...Och dagarna då vi njöt av att ligga och SOLA oss och tog oss ett BAD, känns som för en evighet sedan...Nu har ju förvisso inte min SEMESTER startat på allvar än, utan drar igång först i augusti (så DÅ kommer värmen och Solen tillbaka...;-)), men ändå...!?!    
 
Kanske går det extra fort nu också för att jag väl också LÄNGTAR lite...!?! Lägenheten dignar nämligen under FLYTTLÅDOR och jag packar och packar för fullt inför den "stora dagen". Nu är det ju inte riktigt än som det stora lasset GÅR, men det är skönt att ha packat så mycket som möjligt inför den dagen, och eftersom man nu gillar prylar i mängd, så BLIR det en del att lägga i lådor...;-) Och under tiden som sakerna tar plats i lådorna går mina tankar till FÄRGVAL! VILKEN färg till VILKET rum...? Det gäller verkligen att tänka till innan man sätter penseln i burken eller klistrar upp den första våden...Och det finns ju så mycket att VÄLJA på! Jag tror dock jag satsar på en hyfsat neutral bas i JORDFÄRGER, som ju efter år av inredande ständigt är en återkommande Favorit, och enkel att kombinera annat med. Även om man när man står där i färgaffären onekligen lockas av utstickande tapeter och häftiga fonder så tror jag man gör bättre i att tänka på längre sikt och anlägga en trivsam bas man inte tröttnar på. Hellre då "fräcka till det" med gardiner och kuddar som är enkelt att byta ut. Ja, det är sannerligen inte ENKELT, men det är så ROLIGT, och jag njuter i fulla drag av att planera det kommande nya boendet! =D

Trolda - "With Plans" =D

Söndagsbilden

 
Gårdagens ihållande regnväder är just ihållande...Himlen är grå, grå och grå, och just nu kommer det en kraftig regnskur - igen. Begreppet "den svenska sommaren" börjar få en mening igen, om man med det uttrycket nu avser att det är dåligt väder, och det tror jag man gör. Men, men...det är bara att "bita ihop" och göra det bästa möjliga av situationen...Och bättre väder till att packa inför den stundande FLYTTEN finns ju inte! Och så kan man ju vara inne och MYSA, tända ljus, läsa böcker och ha lååånga middagar med gott samvete. Bland annat. =D 
 
Gårdagens väder till trots tog vi oss en liten tur ut och plockade HALLON. Uuuunderbart goda var de! Och tillsammans med så där lite lagom smält vaniljglass var det verkligen en smaksensation i munnen... Det bästa av allt är att de är plockade på tomten till mitt kommande nya boende! Alltså kommer det bara vara att gå ut i Trädgården för skörd kommande säsong! =D Och GENAST sätter ju Trädgårdsdrömmarna fart...;-)

Trolda - With Weekly Report And With Raspberry =D

Fler Ljusstakar...=D

 
Det är lustigt hur vissa saker har en tendens till FÖRÖKNING i Hemmet...Här hemma är det LJUSSTAKAR som verkar multiplicera sig i rask takt i nya modeller...Helt plötsligt så bara står de där på plats, och jag undrar SÅ hur de egentligen hamnade där...;-) De finns oftast i ett par, ibland i en trio och i enstaka fall är de singlar. Någon kvartett finns ej att skåda om man nu inte räknar små ljuslyktor då förstås...men det gör jag inte! =D
 
Detta ståtliga par härstammar från mitt Arbete såklart...;-) Länge, länge har jag tittat på dem, beundrat deras skönhet och vägt dem i min hand - men tänkt att jag ju faktiskt HAR så många ljusstakar redan och inte BEHÖVER fler egentligen. (Trolda - den förnuftiga...;-))  "Egentligen" ja...Men så kommer en KUND med paret i sin hand och jag inser vad jag riskerar att "förlora"!!! "Huuu, hemska tanke! I HENNES hem!?!" Men som av ett ödets nyck ändrar hon sig och ställer tillbaka dem. Och i den stunden rök allt vad förnuft heter för Trolda...SJÄLVKLART behöver jag fler LJUSSTAKAR! Och när de är så VACKRA dessutom, och nu när jag skall FLYTTA! (som om det inte är NOG att packa...) Och det ÄR med stor tillfredsställelse jag nu konstaterar att de helt enkelt gör sig PERFEKT hemma hos mig. =D

Trolda - With More Candlesticks =D

Kantareller...=D

 
Jag MÅSTE bara få visa vad gårdagens SKOGSPROMENAD förde med sig...Årets första KANTARELLER!!! Inte så många ännu, ej heller så stora, men bara vetskapen om att de nu FINNS! Det blir garanterat FLER skogspromenader, medhavandes KORG! =D

(Kan tillägga att de hamnade på en macka senare...MUMS!)

Trolda - With Chanterelles =D

Söndagsbilden Och En Golfrunda...=D

 
Efter dryga dygnets konstanta regnande känns det riktigt upplyftande med dagens grå-väder och UPPEHÅLL. Solen HAR faktiskt glimtat igenom molnen ett par gånger. Temperaturen visar på sexton grader och det är väl inte så att man direkt svettas i värmen...Men säkerligen dröjer det inte så länge innan vi åter igen får härliga Sommar-temperaturer! 
 
Vädret till trots tog jag mig en tur på den lokala GOLFBANAN! Ja, nu var det inte till FOTS, ej heller medhavandes klubba och boll, utan en guidad tur med BIL! =D Den käre Sambon arbetar nämligen på banan och vi har länge pratat om att jag skall få mig en liten rundtur på domänerna.  
 
Golfbanan i Ljungskile är väldigt vackert situerad med sin närhet till Havet. Och den är betydligt större än vad jag hade trott. Jag har aldrig riktigt förstått mig på de "stora entusiasterna" inom golfen som höjer sporten till skyarna, men efter denna lilla tur förstår jag det nog något lite bättre. Man är verkligen ute i det fria och rör på sig (om man nu inte åker bil vill säga...;-)), samtidigt som man har kul med en boll. Nu är jag ju både en "sportmänniska" och en stor beundrare av Naturen, men kommer nog ändå inte att KOMBINERA dessa glädjeämnen på en golfbana...Men man skall ju aldrig säga aldrig! 
 
Men det var hur som helst en riktigt trevlig liten tur! Och det ÄR vackert med de gamla vackra TRÄDEN som tar plats på den millimeter-friserade gräsmattan i ett för övrigt böljande och frodigt landskap.
 
Sen var det också väldigt roligt att studera golfarnas alla olika STILAR...;-) Gamla och unga, män och kvinnor, stelbenta och mindre stelbenta...där fanns verkligen alla stilar representerade. Härligt att se! =D

Nu skall JAG förhoppningsvis bli mindre "stelbent" genom att ge mig ut i den "riktiga" Naturen! En härlig SKOGSPROMENAD med en medhavd fika-korg står på schemat för dagen, och det får väl bli till att ta med paraplyet också i förberedande syfte...Jag önskar Eder alla en fin söndag!

Trolda - With Weekly Report And Golf...=D

"Kruk-Frossa..." =D

 
Med det ihärdiga regnandet till följd börjar man bli sugen på att pynta lite INOMHUS igen. Och vad passar väl bättre än att börja med att se om sina små BLOMMOR och KRUKOR!?! På mitt arbete pyntar vi för fullt...;-)
 
Riktigt snygga tycker jag dessa KRUKOR är. Dem skall jag definitivt ha några av i mitt kommande nya boende! =D
 
Denna bruna serie FINNS redan hos undertecknad...;-) Krukorna är gjorda i lergods men ser nästan ut som om de var tillverkade i rostigt gjutjärn, något som iallafall JAG tycker är väldigt vackert.
 
Sen tilltalar även den här lite "mossiga" modellen min smak...Det är en nytillverkad kruka som ser ut att ha stått utomhus och blivit bevuxen av mossa - härligt!
 
Den grå serien passar lika bra ute som inne. Man bör dock ha en rejäl fönsterbräda om man tänkt ha dem på där, för de väger en hel del...
 
"Slitet och nött" i vitt är ju aldrig fel heller...;-) Små dekorativa skålar som bara fantastin talar om vad du skall fylla dem med! En liten GRODA på boll passar väl bra som dekoration tillsammans med växterna.
 
Vitt, vitt och vitt..."Zinkhink" i vit emalj, enkelt och trevligt! Och vill man inte PLANTERA i allt kan man ju bara fylla upp VATTEN i sakerna och göra ett litet FÅGELBAD! =D Lite Blommor och ljus, och så har du ett litet MYSHÖRN i ditt bo! =D

Det är HÄRLIGT och INSPIRERANDE med alla vackra KRUKOR som finns! Och det är ett enkelt och roligt sätt att förnya och ändra om med växter och krukor i sin inredning.

Trolda - "At Work" =D

"Gubb-Frossa..." =D

 
Det råder ett överskott av JORDGUBBAR i området nu på grund av förra veckans Sol och värme. De små "gubbarna" riktigt exploderade i färg, smak och storlek i den stekande hettan, och de säljs i stort sett överallt till ett bra pris. Och jag äter...massvis! Ty jag älskar verkligen denna röda lilla gubbe som dessutom är så NYTTIG! Och hur ofta är det egentligen man kan "frossa" i något så gott som dessutom är så nyttigt...!?! :) 
 
Sen beror det ju såklart på vad man eventuellt TILLFÖR jordgubbarna vart gränsen för "nyttighet" går...Nu föredrar jag dem faktiskt naturella, endast värmda av Solen! I min barndom var det grädde med strösocker i skål hos mormor som gällde. Idag tackar jag dock inte nej till dem med en skopa vaniljglass i skålen, det skall jag villigt erkänna. Men allra godast är de att plocka direkt från den lilla plantan som riktigt dignar av de röda, söta klasarna, under en klarblå Himmel i Solens sken. Och det är PRECIS vad jag skall göra nu! =D

Trolda - "Sweet As A Strawberry" =D

En Enkel Bordsdekoration...

 
Det behövs oftast inte mycket för att få till en trevlig BORDSDEKORATION med enkla medel...Här har jag skurit av tre stycken ROSOR och ett par rankor av MURGRÖNA och placerat dem i vatten på ett glasfat med fot. Jag har även tillfört en vacker sten och ett doftljus, enkelt och snyggt.
 
Det är oftast det lilla enkla som är det vackra...Det är också ett bra sätt att ta till vara på Blommor som håller på att vissna, då hållbarheten i ett nedkortat tillstånd förlängs betydligt. Sen är det ju bara FANTASIN som sätter gränser...och smaken. Jag tycker det blev riktigt fint på MITT lilla vardagsrumsbord och känner mig ytterst nöjd! =D 
 

Trolda - With Decorations...=D

Söndagsbilden

 
Veckans "Söndagsbild" är från sent igår kväll då Solens nedgång färgade Himlen vackert i olika nyanser. Idag är Himlen ovanligt nog GRÅ, något den inte varit på evigheter som det känns. Temperaturen pekar också på betydligt lägre siffror än de senaste veckornas dryga trettio, och jag tycker faktiskt det är rätt skönt...

Den rådande hettan har dock tempererat VATTNET till ytterst sköna och behagliga temperaturer, och nästan varje kväll efter uträttat arbete har det blivit ett dopp! :) De ljumma kvällarna har också inneburit att man verkligen kunnat njuta av kvällarna sittandes på en klippa eller under trädens kronor och bara varit...De svenska Sommar-kvällarna är helt fantastiskt sköna och det gäller verkligen att passa på att vara ute och ta till vara på dem.

Jag önskar Eder alla en skön söndag! För egen del är det arbete som gäller och därefter FOTBOLL. Ljungskile - vårt lag här - behöver onekligen allt stöd de kan få just nu, så därför får man gå och "heja" fram dem i den ljumma Sommar-kvällen. Och därefter BLIR det nog faktiskt ett BAD! =D

Trolda - With Weekly Report! =D

"Att Vara Med Trädgård..."

 
Har man en gång "varit med Trädgård" och tagit det levnadssättet till sitt Hjärta, är det svårt att vara utan...Har man en gång känt den fuktiga myllan mellan fingrarna när man satte fröna som växte upp till vackra plantor, vill man göra det igen...Har man en gång fyllt sina gamla urnor och krukor med allehanda Skönheter från växtriket och fröjdat sig över utvecklingen och färgkombinationerna man kréerat, vill man se det spira igen...Har man en gång haft den möjligheten och lyxen av att bara kunna gå ut och sätta sig i utemöblerna på sin alldeles egna lilla plätt, blir man inte nöjd med mindre...

Nu HAR jag lyckosamt nog ett ARBETE där allt detta är möjligt och jag är väldigt glad för det. Men det ÄR inte riktigt detsamma som att ha det "Hemmavid" - så ÄR det bara...

Och därför skall det också bli en FLYTT! =D Lägenheten jag bor i nu tillsammans med min Käre Sambo har varken BALKONG eller någon direkt tillgång till TRÄDGÅRD. Den NYA lägenheten har BÅDA dessa fördelar! =D Den är dessutom STÖRRE än den nuvarande och med en UTSIKT som heter duga...Havet kommer betydligt närmare och BÅTLIVET och hamnen blir centralt. Kan det BLI bättre!?! =D

Flytten går av stapeln runt första september och troligen blir det väl inte något direkt gjort i TRÄDGÅRDEN detta året, men BALKONGEN skall iallafall blomstra! Och så har jag ju hela långa vinterhalvåret på mig att planera, fundera och drömma om kommande Trädgårdsliv! Nu blir det väl kanske inte en Trädgård i klass med Monet´s, men ändå...;-) Jag glädjer mig hur som helst oerhört! =D

Trolda - "In The Garden" =D

Fredriksdal

 
Fredriksdal ligger mitt i Helsingborg och är ett område med bland annat museér och trädgårdar. Här ses den gamla HERRGÅRDEN från 1787 ståta under den klarblå himlen.

Området är ganska så stort och tar en stund att vandra igenom. Den rådande värmeböljan var väl kanske inte det ultimata vädret för ett besök, men innebar också att man verkligen inte behövde trängas på platsen...
 
Området består också av en del med gamla bevarade STADSKVARTER. Här fanns även hantverkare på plats som utförde tidsenliga sysslor. Värmen gjorde dock att det var få som var direkt aktiva, och de flesta befann sig säkerligen på stranden eller satt undangömda i skuggan någonstans. En del hantverk fanns också att köpa till - förvånande nog - självkostnadspris. 
 
Det var verkligen som om tiden stannat upp...Jag hade väl hoppats på att kanske även få se MÄNNISKOR iförda tidsenliga kläder, men inte en människa inom synhåll...varken modernt klädd eller gammalt! Kanske även här på grund av hettan...
 
Så fick jag träffa NILS POPPE! ;-) Han var situerad skönt där i skuggan under träden. Han fanns även till beskådan inomhus på ett museum tillägnat just Nils Poppe och Fredriksdalsteatern.
 
Nils Poppe var ju en av 1900-talets främsta svenska komiker som under närmare trettio års tid bjöd på "lustspel" på Fredriksdals friluftsteater. Idag är det Eva Rydberg som driver lustspelet om somrarna, och det är cirka tusen besökare varje dag som får sig lite skratt till livs.
 
Det bästa av allt var dock ROSENTRÄDGÅRDEN. Här fanns en uppsjö av Rosor att beundra och dofta på. Jag fann förutom en "gammal" Favorit också en ny...Den gamla är "Charles Austin" som ju vann en omröstning av "Årets Favoritros" hos den kära medbloggerskan POPPINS förra året! :)
 
Nu fick jag inte bara nöjet av att se den på BILD...Nu fick jag även KÄNNA och DOFTA på den, och att även jag lade min röst på den mycket trevlige "Charles" i tävlingen förra året ångrar jag alltså INTE...;-)
 
Den NYA favoriten är också DET en karl...;-) Det är en klätterros som heter "Thor" och som har fantastiskt vackra dubbla blommor och som doftar något alldeles LJUVLIGT gott! " Honom skall jag ha!"

I anslutning till anläggningen ligger det också en mycket trevlig BLOMSTERAFFÄR. Där hade man förutom en stor sortering av Rosor också vackra krukor och annat fint som hör till. Jag tror de hade de flesta av sorterna som ingick i rosenträdgården och de flesta sorterna  gick även att beställa. Jag frågade om "min karl" gick att få hem, och det var ingen sällsynt ros alls, så den skall jag absolut beställa tills nästa år, då den skall få bo hos mig i mitt kommande nya boende där tillgång till TRÄDGÅRD finns! =D

Trolda - True Tourist ;-)