Inför Advent....

107318-105
Advent är nog den helg då jag pysslar som allra mest - och då också verkligen NJUTER av det!

Jag tar nog faktiskt fram hela julen då egentligen.....Utom Julgranen, som åker in till Lucia. Detta beror väl delvis på att jag alltid arbetar extra mycket hela december månad - MED pyntet, MED blommor, och MED julsaker - så för att inte tröttna hemma, är jag ute i god tid.

Igår lade jag så äppelskivor, apelsinskivor och clementinskivor på tork...De skall alla ingå i det tilltänkta julpyntet! Några hamnar garanterat på en dörrkrans, tillsammans med kanelstänger och nötter, andra finner man säkert i någon mysig "pynthörna..."

Det är enkelt att torka sin egen frukt! Antingen kör man in dem i ugnen några timmar på kanske 50-75 grader, eller så lägger man dem på ett galler för att lufttorkas. Det tar ju några dagar, men samtidigt kan du ju då också redan nu njuta av julens dofter! HÄRLIGT!

Trolda - before Advent...

Kommentarer
Postat av: cleo

Åh, så härligt, ska kanske göra det också. Fast inte idag, för idag ska vi baka lussekatter och fry´sa in, barnen och jag.

Postat av: ElinLeticia

Hur gör man det? Berätta så ska jag också sätta igång med pysslandet.

2006-11-08 @ 16:38:14
URL: http://elinleticia.blogg.se
Postat av: Trolda

Låter mysigt med Lussebullar!!! Själv är jag ingen "bakerska" direkt...Elin, enkelt, enkelt...Skiva bara, och lägg på tork!Antingen i ugn eller låt lufttorka. Sen är det bara att "pynta på"!!:)

Trolda - pyntad!

2006-11-08 @ 20:10:34
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Tinna

Det är så fint med torkade fruktskivor =) Hur länge ska de vara på tork i ugnen? Man kanske ser det eller? =)

2006-11-15 @ 17:32:55
URL: http://tinnalove.blogg.se
Postat av: Trolda

Jag vet inte exakt...Ett par-tre timmar på 75 grader kanske..Men man ser det faktiskt, och framförallt KÄNNER du det! Lite lagom "hårdmjuka"...Och det är så härligt att dekorera allt möjligt med dem!:)

Trolda - med skivor i MÄNGDER!!

2006-11-16 @ 06:56:03
URL: http://trolda.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback