Jorden

107318-109
Det var sannerligen inga upplyftande profetior som förutsades i gårdagens program "Planeten" i SVT1. En programserie i fyra avsnitt där människans verkan och påverkan av vår planet står i fokus.

Fortsätter vi att leva som vi gör, med det GIGANTISKA konsumtionssamhället som största boven i dramat, och därmed också det brutala utnyttjandet av  Jordens alla tillgångar och resurser, är det så inte långt till "Domedagen"!!

Ökad global uppvärmning med påföljder såsom vattenbrist, svält, utdöende djur;-och växtarter är bara några av förutsägelserna. Naturkatastrofer lär bli vardagsmat, och därmed en ökad folkvandring....

Det låter sannerligen inte som den underbara planet JAG vill leva på iallafall.....

Men även i "Domedagsprofetior" finns det ju hopp...Och de nämnde ordet "varningsklockor" i programmet, och därmed är det alltså inte för sent att GÖRA något åt det!

Det är ju faktiskt också så att "det lilla" som görs kan vara av STOR betydelse.....Om ALLA gör det! Vi ALLA som faktiskt HAR möjligheter att "tänka om", att ändra vår bekväma livsstil, att välja andra val. (Och då handlar det ju FRÄMST om oss bekväma i VÄSTVÄRLDEN...)

För mycket handlar det om att VÄLJA....Och handlar det om att välja att eventuellt avstå från vissa ting, för att främja vår kära Moder Jord, och alla de som skall leva på den, väljer jag ABSOLUT livet och Moder Jord!

Så om nu alla gör det "lilla" blir det STORA förändringar....Jag skall iallafall med glädje och hopp "dra MITT strå till stacken"! Gör det DU också!

Trolda - believes in Life!

Kommentarer
Postat av: cleopethra

Bra inlägg. Ibland orkar jag inte ens se sådana program för jag får så ont i magen. Men jag försöker tänka miljövänligt. (och så röstar jag på de gröna också!)

Postat av: Maria

Man gör ju vad man kan (även om jag handlar på Jysk). Sopsorterar och promenerar mycket istället för bil.
Tyvärr tror jag inte att det kommer finnas tillräckligt med människor och storföretag som bryr sig så långt att vi hinner 'stoppa' den globala uppvärmningen... hmm

2006-11-10 @ 20:01:32
URL: http://www.emen.blogg.se
Postat av: Fialotta

Jag är precis som Cleo, jag mår dåligt. Sambon satt och såg, men jag såg bara några glimtar av programet. Usch och fy, tänker på de blivande barnen och barnbarnen.

2006-11-10 @ 20:49:52
URL: http://fialotta.bloggagratis.se
Postat av: Trolda

Visst ger det "magont" att se eländet...Men jag tror att det på något vis fixar sig i slutändan...Det MÅSTE det ju! (Och det ÄVEN om man handlar på Jysk...:))

Trolda - en obotlig Optimist!

2006-11-11 @ 17:07:56
URL: http://trolda.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback