Fado

107318-24   Idag tror jag "banne mig" att den åker ut....Den ordinarie lite "rockigare" bilmusiken ersätts av själfulla Medelhavstoner!

Kanske får jag lätta lite på gasen, och det blir svårt att sjunga med....(skulle jag läst portugisiska istället för italienska....!?) Men när jag under resans gång passerar de fyra sjöarna (har jag Sveriges vackraste väg till arbetet!?), lär jag säkert få förnimmelser och synintryck av Medelhavets böljande vågor...Kanske känner jag också den ljumma Havsbrisen....Dofterna......Smakerna...

Senare -parallellt med Älven - byter jag nog ut de tunga lastfartygens däck mot en enkel fiskares lilla skuta....Kanske jag också ser näten...Den nyfångade fisken. Och åter igen skall dofterna komma emot mig. Dofter av mat, dofter av det röda vinet. Smaker av Medelhav.

Ja, ABSOLUT - idag gör jag ett undantag!! Min bilresa skall fyllas av dessa smäktiga, passionerade toner som FADO´n innebär. Och jag skall njuta....Hela resan!

Trolda - in enjoyment.


Kommentarer
Postat av: thomas

Fadon har erövrat din själ, nu kommer den för alltid ha ett eget inre rum i dig och varje gång vemod eller tyngd drabbar dig i livet kan du gå till fadon för tröst, styrka och ny livskraft.

Postat av: Trolda

Det ÄR verkligen helt underbar musik....Tack för att du invigde mig i den! Den kommer alltid att finnas i mitt hjärta!

Trolda - med Hjärta.

2006-10-04 @ 20:19:47
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Cadial

FADO? Medelhavet? Ta fram en Atlas!

2006-10-16 @ 13:07:42
Postat av: Trolda

Ja, ja Mr Märkvärdig....Allt är ju relativt...Inte ligger det vid NORDPOLEN iallafall....

Trolda - som varit vid Medelhavet...:)

2006-10-16 @ 13:40:08
URL: http://trolda.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback