Musik

Jag fick frågan: -"Vad gillar du för Musik!??"

Det är nu inte helt enkelt att besvara....Det beror nämligen HELT på situationen, humöret och sällskapet.

Det som ÄR lätt att besvara däremot är att jag ÄLSKAR musik!! Och jag lyssnar på det mesta - och nästan alltid.

I bilen är det fullt tryck och full gas......Vill gärna ha det lite rockigt där.....Då blir min körning okomplicerad. Och så älskar jag att SJUNGA i bilen......(När jag åker ensam - och tur är väl det tycker nog de flesta..)
Så melodiös rock säger jag nog DÄR.....

Är jag hemma blir det allt som oftast lite blues och jazz. (Det passar jag på att spela när Sambon inte är hemma.....Han avskyr jazz!)  Det är dagar när jag är i balans och harmoni.

Är jag lite smådeppig och ledsen kan jag ånjuta den klassiska musiken. Bach, Vivaldi och inte minst Mozart! Det ger min själ lugn och ro och tid till kontemplation.

Jag satt en natt under gnistrande stjärnhimmel vid Döda Havet´s strand. Min bror spelade klassisk gitarr till syrsornas ackompanjemang.......Det var något av det vackraste jag hört.....
Några timmar innan hade vi haft vild, eldig Flamenco som tema.....Då älskade jag DET!

Under min tid i Scotland blev det mycket skotskt och irländskt. En kväll - efter stängningsdags-var det allsång till irländska toner.....Visor som gick rätt in i själen. Visor om havet, horisonten och längtan. Visor bärandes på mycket sorg och vemod. En fantastisk natt var det.

Jag var på Opera på Läckö Slott för flera år sedan. Att höra de höga tonerna eka mellan borggårdens murar var också en upplevelse.

Är det FEST vill jag kunna DANSA! Då tycker jag om lite "melodiös" pop......Även lite "rivigare"toner - och naturligtvis en och annan "tryckare".......För det finns väl inget underbarare än att dansa tätt med en Man!!!?

Ja, så svaret på frågan kanske är "Allätare" (men det låter så tråkigt....), beroende på umgänge, situation och humör. Och som sagt så lyssnar jag nästan alltid!

Trolda - pure Music!


Kommentarer
Postat av: thomas

Trolda, jag skrev om fado under fel blogg, det hamnade under älgtexten. Men du förstod nog?!

Postat av: Trolda

Det gjorde jag ju nu inte....Det KUNDE lika väl varit en irritation från din sida, med åsyftan till hetsigt humör...Men NU förstår jag - ALLT! Och VISST, jag SKA skaffa lite Fado-musik, och se/höra vad jag tycker om det...Och kommer så TILLFÄLLET..Säkert att jag ska njuta av det!

Trolda - smått trög.

2006-10-01 @ 20:53:33
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: thomas

Men kära Trolda, så var det inte alls. Hur kunde du uppfatta det så??? Jag skickar fado till dig. Du kommer att älska den. Varför blev det fel idag? Är det så att bloggen är missförståndens plats? Jag skulle aldrig skriva något som kunde uppfattas som irritation, lovar och svär, på hedersord. Kära du. Fråga i ett mail nästa gång, så du inte tror det!
kram, Thomas

2006-10-01 @ 23:25:46
URL: http://tnydahl.blogg.se/
Postat av: Trolda

Ja, visst kan det bli fel ibland...Och jag menar NATURLIGTVIS inte att DU är irriterande på något vis! Ej heller är jag upprörd...

Men nu har vi ju så fått konstatera att bloggandet föder mer än en blogg!!! Detta unikum till Livsstil!

Trolda - Kramar tillbaka!

2006-10-02 @ 07:47:42
URL: http://trolda.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback