Stavgång med Snavgång

Jag tillhör den allt mer växande skaran av människor som brukar STAVGÅNG!
Ett för mig alldeles UTMÄRKT sätt att motionera!

Det har fördelar såsom ökad fettförbränning(och det skadar väl aldrig...), pulshöjare(ÄNNU en....ska DET verkligen vara nödvändigt!?), och ökad blodcirkulation med följder såsom starkare hjärta etc.etc.....

Alltså ett HÄLSOSAMT idkande!

För mig har STAVARNA också tillfört en "Partner"! Då min dyre Sambo allt som oftast är alldeles för lat för att ta promenader, har jag oftast gått alldeles ensam......NU däremot, samtalar jag frekvent med mina Stavar........Ja, kanske blir det mer dialog än konversation.....Men ändå.......

I början kände man sig lite "fånig"...Tyckte det såg lite dumt ut.....Och kom det så en bil (bor ju på landet - kommer inte så många...), sänkte man sina Stavar beskedligt.....

Också FÖRDOMARNA emot oss motionärer var många.....Vi HÅNADES, NARRADES och var en UTSATT grupp! En attityd som dock dessbättre gett vika. IALLAFALL här i Sverige! I Danmark däremot märktes det TYDLIGT att HÅNANDE, NARRANDET och FÖRDOMARNA lever kvar!!!!

Kommentarer såsom; "Det är bara för GAMLA människor..." "Se så´n STIIIIIIIIL.....Ha.Ha.Ha Det ser så LÖJLIGT ut!!"....var inte ovanligt.....Snarare regel än undantag! Men så anses väl DI DANSKARNA också som lite EFTER oss SVENSKAR!!??!

Ja,  alltså bär jag numera mina Stavar med HEDER!! Tills igår....

Eftersom jag är lite fåfäng av mig, bär jag även med mig läppstift på mina promenader...I fickan.
(Ja,ja.....jag VET.......men så ÄR det...!) Skulle således förbättra mina sensuella läppar :) med lite färg, varvid jag kör ner handen i fickan......Då grenslar jag Staven! Den åker in mellan benen (och JA, en ANNAN Stav - ett ANNAT tillfälle.............DET kunde ju vara nå`t....), fastnar och jag går obevekligt ner mot hård mark. Aaaaaaaajjjjjjjjj! Det gjorde ont - och känns idag också!

Så nu har min relation till mina Stavar satts på prov......Frågor rörande FRAMTIDEN dyker också upp....

Tidigare - på mina mörka höstpromenader - har jag burit med mig en ficklampa för att synas när bilar kommer. Nu är ju båda mina händer upptagna(och ibland till och med fötterna ju..), och jag undrar i mitt stilla sinne hur jag ska lösa DET!?! Är det PANNLAMPA som gäller!??

Och med PANNLAMPA är jag väl kanske böjd att hålla med de HÅNANDE Danskarna...Det SKULLE se otroligt löjligt ut....Kanske är det där GRÄNSEN går även för en stolt Trolda!?!

Trolda - in motion!

Kommentarer
Postat av: Lucidor

Du stavar fel. Du hade någ en monolog och inte dialog med dina stavar.

2006-09-19 @ 06:50:14
Postat av: Trolda

Så du TROR verkligen att jag pratar med mina Stavar!!??

Apropå STAVNING....(du bjuder på det!)så stavas NOG just så - och inte NÅG......

Trolda - vice Språkprofessor!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback