Bilavgaser

image429

Så har regeringen Bush fått sig en knäpp på näsan...Det har konstaterats att koldioxidutsläppen från bilar ÄR skadliga för miljön. OCH att det påverkar växthuseffekten.

Inget vi alla andra inte redan visste, men tydligen har det tagit Mr President himself betydligt längre tid att inse fakta. Och när han nu har PAPPER på det, kanske vi kan förvänta oss minskad bilkörning från världens mest biltäta land. Kanske kan det också resultera i nya energisnåla modeller. I bästa fall ett helt annat bränsle, en helt annan prototyp.

Vi håller andan - och hoppas.

Trolda - Holding My Breath.


Kommentarer
Postat av: EVA

Såg på nyheterna att det enda som kunde få ner bilkörningen i USA, var höjda bensinpriser ! Jamen höj då !!!

KRAM EVA

Postat av: Laijnen

Håller med, någon rättvisa kan det väl ändå vara, vi betalar ju svinpriser för bensinen så det är väl dax att dem får känna på de med...

2007-04-03 @ 11:30:41
URL: http://laijnen.wordpress.com
Postat av: Therese

Min pojkvän var i USA för några år sedan och när bensinpriset höjdes var amerikanarna upprörda till tusen, hysteriska typ. Det var det högsta priset på flera, flera år...priset, ungefär 8 kr, tror jag det var.

Avstånden är stora i USA, bil är det enda alternativet. Att åka i Los Angeles med buss tar nästan en dag, Los Angeles är lika stort som skåne. (som jag har hört iallafall, kan ju vara överdrift)
Det är bra att man uppmärksammat problemet.
Bensinen kan ju bli dyrare, det är bara synd att de som är rika i USA verkligen är rika och har råd med energisnåla bilar eller dyrare bensin. De som är fattiga är verkligen fattiga och det drabbar dem.

Jag tycker att det är bra att man uppmärksammar problemet för om något förbättras och fler kör med andra bättre alternativ är ju det bättre än ingenting. Någonting kan alltid göras...

2007-04-03 @ 12:25:28
URL: http://theaa.blogg.se.blogg.se
Postat av: Therese

Jag igen
Min pojkvän var i Asheville och när jag hälsade på fanns det ingenstans man kunde gå eller cykla,INGA trottoarer. Det där landet är uppbyggt så att man ska ta bilen. Så otroligt sjukt.

2007-04-03 @ 12:30:10
URL: http://theaa.blogg.se.blogg.se
Postat av: Lily of the valley

MrBush, MrPresident himself har nog inte haft tid att sätta sig in i detta med koldioxidutsläppen-växthuseffekten. Han har varit upptagen med att kriga. Han behöver väckas!( Det tar nog sin lilla tid). Jag tror inte han bryr sig så mycket om miljön och människorna.
Kram Lily

2007-04-03 @ 18:58:46
Postat av: Cadial

Hej Lily och ni andra! George Bush har varit, och ar, upptagen med att sakra demokratin i varlden nar Europa och andra delar av varlden inte intresserar sig for det eller klarar av det. Detta har varit USA:s mission ganska lange. Nagra fa exempel: Utan USA skulle hela Europa och troligen storre delen av varlden fallit under Hitler. Utan USA skulle kriget i Jugoslavien ha skordat manga fler offer pa 1990-talet (vad sysslade egentligen EU med da?). Utan USA skulle vi aldrig blivit av med Saddam (fraga kurderna och Kuwait om han var en bra ledare). For bara nagra manader sedan strejkade busschaufforerna i Iran. Vad hande med strejkledaren? Man skar ut hans tunga! Exakt. Skar ut den. Gissa vad jag tycker att USA ska gora nasta gang? Hindra Iran fran att skaffa atombomber, eftersom inte Sverige, EU eller Ryssland kommer att gora det. Sedan far de garna bry sig om miljon ocksa.

2007-04-03 @ 19:54:21
URL: http://inksoul.bloggagratis.se
Postat av: Lily of the valley

Hej Cadial! Det är knappast Mr Bush´s förtjänst att
världen inte föll under Hitler. Jag ifrågasatte Mr Bush inte USA(även om han är USA just nu, men inte länge till får jag hoppas för mänsklighetens och världens skull)Han kan ju föregå med gott exempel.
Lily

2007-04-03 @ 20:10:47
Postat av: Anonym

Vet inte om det hjälper men vi har i allafall köpt en miljöbil. /pimpim

2007-04-03 @ 20:27:05
Postat av: Åsa

Ja.. vad gör vi med vår värld????

2007-04-03 @ 21:16:15
URL: http://asas.tradgardsblogg.se/
Postat av: Cadial

Hej Lily! USA brukar ofta forknippas med sin president. Darfor later ett angrepp pa denne i mina oron som ett angrepp pa den internationella demokratins storsta forsvarare, USA. Mr Bush ar USA i drygt ett ar till, sedan har han suttit sina tva lagstadgade perioder. Darefter ar det dags for nya krafter. Sa fungerar det i demokratins USA. Diktatorer sitter tills de ramlar av pinnen eller det att nagon knuffar ner dem. Men det var kul att hora att du ocksa gillar USA; vi tycks inte vara sa manga langre. Kalle Anka, Hollywood, Spiderman, Coca Cola, Jimi Hendrix, Bill Gates, Levis, Donuts, Arnold Schwarzenegger och jordnatskram. Lagg dartill NASA:s forsok att skapa ett skydd for hela jorden mot nasta meteor som kan doda manskligheten. Hogt stallda ideal som ibland ar svara att leva upp till! Detta staller jag mot terrorism, svarta slojor och tortyr.
Jag onskar dig en riktigt bra fortsattning pa veckan och en spirituell pask full av religiosa upplevelser, kanske rent av en chans att se ljuset?! Och anvand stearinljus, bade for ratt stamning och for att bidraga till att vanda vaxthuseffekten!

2007-04-03 @ 23:29:11
URL: http://inksoul.bloggagratis.se
Postat av: Trolda

Eva; En satsning på miljön erfordras..och om en höjning sänker förbrukningen är det absolut ett alternativ!
Laijnen; Det skulle behövas...
Therese; Jag antar att USA är uppbyggt på bilpremisser och att det kommer att ta oerhört lång tid för att införskaffa alternativ...men kanske är något på gång...jag hoppas/vi hoppas.
Lily; Jag tror heller inte att Mr Bush himself bryr sig så mycket om oss "vanliga" människor...och miljön. Det är först när det handlar om makt och pengar..DÅ blir det intressant för honom....Fy och fy...
Cadial; USA har gjort en hel del för världsläget - dock tycker jag inte Herr Bush har gjort mycket positivt. Definitivt inte vad gäller miljön - där är han en simpel idiot som inte har någon koll på läget! Och de ingrepp USA gör i världen är endast i EGETintresse! Varför är de inte i det fattiga AFRIKA och leker världsledare....JO, för där finns inga PENGAR eller OLJA att tjäna på....Sen skall de ha kredit för deras ingrepp vad gäller kärnvapen i diverse osolidariska länder. Men INGEN kredit för miljötänkandet alltså! Och ingen kredit för titeln "världsfrälsare" heller...Det talar egoismen alldeles för mycket för. BASTA!
Lily; Du har koll på läget minsann....=D
Pimpim; En KLIPPA i dagens samhälle är du!!!! =D
Åsa; Ja, det gäller faktiskt att ta de små, små besluten i vardagen man som liten människa kan göa något åt....Då BLIR det bättre! Men det är till syvende o sist de "stora" som måste ändra inställning!
Trolda - Godkväll!

2007-04-03 @ 23:34:40
URL: http://trolda.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback