På Jobbet

I mitt arbete är det blommor till både GLÄDJE och SORG. Man möter ystra och glada människor som kanske har världens FEST att gå på och därför önskar sig en härlig bukett till värdinnan. Man tar emot nervösa "ultraplanerande" brudar som vet exakt hur de vill ha sin brudbukett och arrangemangen där omkring. Man står öga mot öga med en liten nyförälskad tonåring som vill förära sin nyfunna kärlek röda rosor. Allt det där fyller mig med glädje och tillfredsställelse och jag blir SJÄLV glad och lycklig.

Så möter man också människor i stor sorg. Människor som kanske just mist sin enda och mest kärleksfulla livskamrat de levt tillsammans med i femtio år. Man möter människor som vill kondolera, beklaga sorgen och trösta med blommors hjälp. Man ser deras tårar, man känner deras frustration och elände och man kanske till och med gråter en skvätt med de drabbade...Och man pratar om begravningen.

Då har man som uppgift att som FLORIST vara deltagande och lite av "psykolog" med de rätta orden och de rätta uttrycken. Man vill också försöka tillfredsställa kundens behov av tilltänkta BLOMMOR. För oftast har de anhöriga en sinnesbild av VAD för sorts blommor som passar till den avlidna. Det skall vara blommor som passar till personen i fråga och ger ett fint sista avsked. Det tycker jag vi lyckades med på jobbet häromdagen...
image825 
Som en riktigt härlig PRALIN är väl detta öppna hjärta...Det består av lila rosor, vinröda dahlior, löksorten astrania och limonium. Gröna och fräscha rosblad täcker runt om och emellan.
  
Som en praktfull GRÄDDBAKELSE är väl detta fyllda hjärta...
image828 
Här är det vita nejlikor, vita rosor och vinröda dahlior som ingår. Det är även guldfärgade rosor och "guldiga" detaljer som gör det hela så personligt och speciellt. Brudslöja ramar in tillsammans med grönt. Allt enligt kundens önskemål.
   
Kunderna var mycket nöjda med arrangemangen till begravningen. Och det är vid tillfällen som dessa man trots allt  personligt lidande för de sörjande, ändå känner en yrkesstolthet och GLÄDJE i sitt arbete över att kunna få vara med att  förmedla de anhörigas sista önskemål till den avlidnas bår i form av vackra blomsterarrangemang...

Trolda - At Work.

Kommentarer
Postat av: Lily of the valley

Vad kul att få se era arbeten. Båda är jättevackra fast jag gillar den öppna mest för den är "färg, kärlek och glädje ". Jag förstår mer än väl att kunderna är nöjda för yrkesstoltheten och glädjen syns i era verk. Vad härligt! :)
Ha en bra kväll :)
kram Lily

Postat av: ejmis

Vilka vackra arrangemang! Så mycket vackrare med ett hjärta mot för de vanliga traditionellt runda.

2007-08-01 @ 21:00:55
URL: http://ejmis.blogg.se
Postat av: Nina på Johangården

WAOOOW för båda hjärtan... men det röda var bäst. Jösses vad du är duktig!

2007-08-01 @ 21:09:48
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: crue Annika

jätte vackra allihopa !

2007-08-01 @ 21:13:54
URL: http://motleycrue.blogg.se
Postat av: Trolda

Lily; gillar också den första mest...=D och dina fina beskrivande ord får verkligen glädjen inom yrket att bestå! =D Ha en fin kväll du också - kram!
Ejmis; Hjärtan ÄR vackert! I ALLA sammanhang...=D
Nina på Johangården; Tack! nu är det inte jag allena som åstadkommit verken, men vi BRUKAR få till det på jobbet....=D Gillar också det röda bäst!
Crue Annika; Tack! =D
Trolda - Godkväll!

2007-08-01 @ 21:50:58
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Poppins

Hej min vän! Jag har varit på en liten resa, bl a till Skärhamn där jag också beskådade den leende kyrkan och åt god fiskrätt på Haddocks! Vad nu detta? undrar Trolla. Mannen och jag åkte iväg på en minisemester till Göteborg och tillbringade en dag med att utforska södra Bohuslän. Och vi har haft det underbart!
Har nu läst dina inlägg som jag inte hunnit med och ska avslöja att jag HAR en mobiltelefon men den är aldrig i gång. Trodde jag var den enda som inte blivit biten men ser till min glädje att jag har en själsfrände i dig. Min mobil är bara till för akuta samtal och som tur är har jag hittills inte behövt använda den som sådan.
Måste avsluta med att säga att blomsterarrangemangen är otroligt vackra. Förstår att det måste kännas bra i hjärtat när kunderna blir nöjda. Framför allt i sorgens stund då man så gärna vill att det ska bli ett värdigt och personligt farväl. Du är SÅ skicklig och duktig. Och så vet jag att ditt hjärta alltid är med!
Tusen kramar från Poppins som nu är tillbaka vid datorn.

2007-08-01 @ 22:47:50
URL: http://poppinstradgard.blogspot.com
Postat av: pimpim

Så jättefina de var bägge två.
Ni florister har verkligen en viktig roll.
Ibland är det kanske lättare att öppna sig för en som har sådär precis lagom avstånd till de berörda.
Jag älskar att besöka blomsteraffärer speciellt sådana som har det där lilla extra och är lite mer än en vanlig blomsteraffär.Du är så duktig skulle vilja ha dig på lite närmare håll jag blir så inspirerad av dig. /pimpim

2007-08-01 @ 22:48:20
URL: http://pimpim.11blogg.se
Postat av: Maria

Begravningsblommor är ju på något sätt så himla viktigt att det blir rätt. Jag tar alltid åt mej mer om man får en komplimang på ett sorgbinderi än på en vanlig bukett.

2007-08-01 @ 22:52:01
URL: http://www.hos-emen.se
Postat av: Maria

Otroligt vackra arrangemang.

2007-08-02 @ 06:17:59
URL: http://lofgrens.blogg.se
Postat av: Trolda

Poppins; Nej men så TREVLIGT!!! Tänk om vi hade varit där på samma gång istället...=D Skärhamn är riktigt mysigt måste jag säga...KUL att du tog dig dit för ett besök! Och härligt att höra din mobila inställning...=D Jag blir nog precis som dig där...Och tack för dina fina ord om blommorna, och framför allt det om att hjärtat alltid är med! =D
Pimpim; Tack =D Och det är nog lite så att det kanske är lättare att "öppna" sig för någon som inte står så nära alltid...Jag älskar OCKSÅ att besöka blomsteraffärer vart jag än kommer..Ni har säkert fina där uppe också =D!
Maria; Ja det KÄNNS faktiskt mer viktigt med begravningsbinderiet än "det vanliga". Och man blir så glad över komplimanger från kunder...=D
Maria; Tack =D
Trolda - Godmorgon och kramar!

2007-08-02 @ 08:12:01
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Vildängel

vad härligt det måste vara ibland att jobba som florist och kunna lysa upp lite grann i någons svåra stunder - alternativt kunna glädjas med personer som bara kikar in så där på impuls och köper blommor till nära och kära. :D

2007-08-02 @ 11:28:10
URL: http://vildangel.blogg.se
Postat av: Åsa

Vilka fina... blomhjärtan...=) och visst är det så med sorg.. att man får stötta...
Läste idag om en diakonissa... att det fanns 4 H
Hålla om,,,hålla i...hålla tyst.. och hålla ut...../ åsa

2007-08-02 @ 21:33:41
URL: http://asas.tradgardsblogg.se/
Postat av: Inga M

Jag förstår att Ditt jobb har många sidor och att kontakten med människor är en viktig bit. Det röda hjärtat är ju bara helt fantastiskt. Du måste vara lite av en konstnär också eller Ni kanske har färdiga mallar att gå efter?

2007-08-03 @ 09:52:21
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Trolda

Vildängel; Det är yrkets lycka =D
Åsa; Det är en viktig del av Livet...
Inga; Visst finns det bilder att gå efter..Men jag hoppas och tror att man ändå behöver lite av "konstnär" för att "få till det"... Iallafall ha LITE smak....=D
Trolda - ytterst smaaaaakfull...=D

2007-08-03 @ 17:57:15
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Jannice Lindell

å,vad fint. hur gjorde du den? har du en mall?

2012-05-19 @ 07:25:46
URL: http://jannicelindell.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback