Söndagsbilden

Man ser faktiskt LIKHETER mellan den "gamla" SÖNDAGSBILDEN och den NYA. VATTNET finns där, om än i mindre skala, GRÄSET finns där och NATUREN finns där. Till min stora glädje är det också befintligt DJURLIV alldeles utanför köksfönstret...=D Ett mumsande RÅDJUR, en flygande SVAN och en mycket fet röd-vit KATT... Alla har de "spatserat förbi" utanför husknuten och därmed förgyllt min tillvaro på ny destination.
image970 
Nu är ju en SNÖ-FRI december inte den månad som framkallar störst SKÖNHET och EXALTERING i Naturen direkt...Men jag ser ÄNDÅ möjligheter och vackra ting i bilden. En mycket trevlig gång;- och cykelstig kantar ån. Jag har promenerat där några gånger och upptäckt nya intressanta ting vid varje tillfälle. Bland annat har jag häpnat över skönheten hos en inflygande SVAN som med sina kritvita utsträckta vingar utgör en magnifik syn...En i stort sett ljudlös landning bara några meter ifrån mig ger glädje och hopp. Ett möte och ett kort ordbyte med en dam som rastade sin lilla PUDEL gav mersmak för kommande samtal...Jag har också funnit potentiella FIKA-STÄLLEN utmed ån när nu den tiden infinner sig...Och den tiden KOMMER ju förr än vi anar...=D

Så summa summarum konstaterar jag att det inte ÄR så pjåkigt trots allt...Även om den TIDIGARE "Söndagsbilden" ÄR svårslagen, så FINNS det Liv och Lust även här.

Den underbara ALTANEN där bilden togs då, är utbytt mot ett något mindre glamouröst utförande i form av ett inte så speciellt gracilt halvt hängande ut genom köksfönstret...(GRANNARNA undrar ÅTERIGEN vad Trolda är för en...=D) Men det syns ju inte på bilden, så varför orda om DET!?!

Jag önskar ER alla en skön SÖNDAG!

Trolda - With Weekly Report.


Kommentarer
Postat av: Janne Pettersson

Själv har jag väldigt svårt för söndagar. Tror det är ett arv från barndomen då INGENTING HÄNDE på söndagar (och man dessutom hade ångest för att gå till skolan dagen efter). Men du verkar bättre på att handskas med den sjunde dagen.

Postat av: Anonym

Jag blir så glad när jag läser ditt inlägg. Att du kan glädjas av "det lilla" som naturen ger. "Skönheten hos en inflygande svan". Det tyckte jag lät härligt, alla kan inte SE sånt. Jag tycker att det är en underbar söndagsbild och jag ser med glädje fram emot när den börjar bli lite grönare.
Jag tycker att du bor jättemysigt, och jag skrattar
när jag läser att du tagit bilden halvt hängandes utanför köksfönstret.:)))))))Kan inte låta bli nu i heller. Du är för UNDERBAR. :)
Många Lilykramar

2007-12-09 @ 14:30:34
Postat av: Mediabrus

Näe visst är det trist med en snöfri december?

2007-12-09 @ 14:57:59
URL: http://www.mediabrus.dinstudio.se
Postat av: Zassi

Hihi.. vilken härlig beskrivning! Ditt nya promenadstråk verkar inte så pjåkigt! Och att hänga ut genom köksfönstret känns som det enda rätta för att få den perfekta söndagsbilden! Det måste bara grannarna begripa :) :) :) *fniss*
Ha en underbar söndagskväll! Kramiz//Z

2007-12-09 @ 17:56:43
URL: http://katterochpasta.blogg.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Vilken fin vy Trolda. Ser fram mot vårbilder. Ha en skön söndagskväll!

2007-12-09 @ 18:00:17
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Trolda

Janne; "Ingenting händer" beror ju också lite på vad man GÖR det till...=D För egen del är den sjunde dagen ett oskrivet blad fuuuuullt av möjligheter! Så är det =D
Lily; =D =D TACK för dina UNDERBARA kommentarer! Du är en SANN glädjespridare och jag tycker SÅ mycket om dig =D
Mediabrus; Ja nu vill vi ha lite vitt som lyser upp snart!
Zassi; =D Jag tror det kan bli riktigt bra med "söndagsbilden" igen faktiskt =D Och promenadvägen utanför känns helt ok...Och grannarna får helt enkelt LÄRA sig att leva med mina "egenheter" - så är det =D Kraaaaam!
Slottsträdgårdsmästaren; Tack =D Jag ser OCKSÅ fram emot VÅRBILDER! Och lääääängtar efter LJUSET!

Trolda - Godmorgon och Kramar!

2007-12-10 @ 07:12:09
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Nina på Johangården säger

Du är utmanad, i min blogg, att skriva sju önskningar.

ninajohangarden.blogg.se/1197271498_sju...ars_nskeli.html

2007-12-10 @ 09:13:04
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: Eva

Vilken fin "ny" söndagsbild...sån vacker utsikt är det ju inte så många som kan få...
Och vilken skitsnygg krans...saknar tillgången på ädelgran sen jag slutatde på trädgården...hihi !
***
KRAM EVA

2007-12-10 @ 15:29:16
URL: http://whiskyochchampagne.blogg.se
Postat av: Anonym

Tack min vän! Dito! Du vet inte hur glad du gör mig med dina ord. kram Lyktan

2007-12-10 @ 16:45:24
Postat av: Poppins

Det är ju helt fantastiskt att du har en sådan utsikt! Trodde du bodde inne i staden men det kan du ju inte göra, eller?
kram

2007-12-10 @ 20:14:59
URL: http://poppinstradgard.blogspot.com
Postat av: Trolda

Nina på Johangården; Det skall jag ordna frampå...Tack =D
Eva; Ja den är väl inte så dum iallafall...=)bÅDE utsikt OCH krans =D Och "ädelgran" är ju så tacksamt att jobba med, förstår om du saknar ditt jobb där på trädgården!
"Lyktan"; Tack =D
Poppins; Nej kära Poppins - jag bor inte I staden, utan en bit utanför i ett mindre lantligt samhälle. Hade helt enkelt bara inte STÅTT UUUUUUT i betongsfären efter 15 år på landet...Här har jag NÄRA till skog och mark och det FINNS sjöar i området också...=D ch som synses NÄSTAN grannfritt åt ett håll, lite mer befolkat åt det andra, men inte många hus iallafall..=D
Trolda - godmorgon!

2007-12-11 @ 08:29:10
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: åsa

Jag tcyker du har fin utsikt..men det är förstås svårt o jämföra med det man haft.. men att hänga ut genom ett fönster och skapa lite rykten är väl klokt..=))/åsa

2007-12-11 @ 08:33:21
URL: http://asas.tradgardsblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback