Alla Hjärtans Dag

På onsdag den 14 februari infaller "Alla Hjärtans Dag", Sankt Valentins Dag eller Valentindagen. En dag då det är tänkt man skall visa lite extra omtanke till nära och kära. Personligen tycker jag det är lite av ett kommersiellt JIPPO och ser hellre mer kärlek och omtanke figurerandes i vårt vardagliga liv, året om. 

Firandet startade redan på 400-talet i södra Europa och innehåller smaskiga detaljer och tragedier i form av ond bråd död, och således martyrskap. Jag lämnar de detaljerna därhän och tar hellre fasta på den söta versionen om FÅGLARNA!

Ty i FEBRUARI söker de sydländska vingförsedda små fåglarna sin partner. Med frenesi letar de efter sin tilltänkta, den rätta. Med uppburrad fjäderkostym och med sitt allra vackraste kvitter försöker de snärja Honan i sitt garn. (det låter vagt bekant...!?) När detta väl lyckats och allt går väl blir det samboskap, ägg och ungar.

Detta förfarande inspirerade främst de yngre testosteronstinna männen till att börja fundera på vem som skulle bli DERAS tilltänkta. Och uppvaktning i form av kärleksbrev, blommor och presenter tog form.

Idag ser vi tydliga bevis, iallafall inom blomsterbranschen där jag arbetar, att trenden håller i sig. Jag tror "Alla Hjärtans Dag" tillhör en av årets dagar då vi har som mest att göra.

Helt nyligen bevistade jag "FloraDekor", en blomsterskola i Alingsås, där temat var "Bröllopsbinderi". Samtidigt passade då ELEVERNA vid nämnda skola på, att visa upp sina färdigheter och kreationer i form av en "Alla Hjärtans Dags Utställning". Jag visar några bilder från den här och nu. Kanske kan de inspirera och ge tips inför onsdagen.

107318-302

Ett HJÄRTA gjort av Kornellkvistar kanske kan vara trevligt att ge sin Älskade...Här med den röda blomman GERMINI som huvudrollsinnehavare.

107318-305

Som små GÅVOR i sig är väl dessa små dekorationer där ROSEN är stjärnan. Omgiven av den härligt cirtusdoftande Vaxblomman.

107318-311

Rosornas "Rolls Royce" bland snittblommor kallas den ibland, denna sammetsliknande Grand Prix-rosen. Här extra framträdande i kombination med blygsam (men ack så vacker) mossa.

107318-313

En bukett JAG skulle bli glad över att få är denna Karamell! Härligt rosa Aqua-rosor blandas med de mustigt röda El Torrero-rosorna. Allt omgivet av de vackra Aspedistrabladen. Lite Pärlor förhöjer glamouren...

107318-307

Enkelt och fräckt. Här möts två helt olika material, den grova betongen kontra blommornas mjukhet. Ett möte som framhäver skönheten hos blommorna. Här får Germinin assistans av sina egna stjälkar och den graciösa Daggkåpan. Spansk mossa fyller ut.

107318-304

Eleverna vid skolan har gjort ett fint arbete tycker jag! Med egna kreativa ideér har de lyckats exponera sina skapelser på ett attraktivt sätt. Det var en mycket trevlig utställning och jag fick lite inspiration.

Förhoppningsvis har jag också förmedlat lite inspiration och tankar till Er inför denna begivenhet. Det viktigaste är väl dock att ALLTID ta till vara på sina nära och kära, inte bara just denna dagen!?!

Trolda - with Flowers.

Kommentarer
Postat av: cleo

Här var det romantiskt värre, så fint! Jag förstår att det måste vara en hektisk dag för er. Jag tycker också att det är ettkommersiellt jippo, men kan ändå inte låta bli att charmas av det till viss del... :-)

Postat av: Fialotta

Oj så mycket vackert. Jag gillar denna dag, omän jag precis som du tycker man ska ge omtanke och kärlek året om. Jag skulle verkligen vela besöka ditt jobb!

2007-02-12 @ 13:56:55
URL: http://fialotta.bloggagratis.se
Postat av: Konstprojektet

Mycket vackra bilder, och blomsterarrangemang.
Håller också med dig om att varje dag är viktig.

Allt gott från Borås

2007-02-12 @ 15:08:36
URL: http://konst.wordpress.com
Postat av: Johanna

Åh va många fina bilder på härliga blomsterarrangemang! =)

2007-02-12 @ 15:48:52
URL: http://inredning.webblogg.se
Postat av: Picasso

Fina saker, men jag hade uppskattat det mer om skaparnas namn hade satts ut. Copyright du vet...

2007-02-12 @ 18:59:26
Postat av: Trolda

Cleo; Visst BLIR man lite charmad, trots kommersialismen...

Fialotta; En kram varje dag och ett snällt ord...Vår melodi! =D

Konstprojektet; Det är viktigt att ta till vara på Livets små glädjeämnen och nära och kära.

Johanna; Ja eleverna på "FloraDekor" kan sina saker =)!

Picasso; Eftersom det var en omöjlighet får jag nöja mig med att nämna SKOLAN och att det är ELEVERNA som utfört arbetena! Jag antar att SKOLAN faktiskt är huvudansvarig för elevernas arbeten, så där har du din källa.

Trolda - Godkväll!

2007-02-12 @ 19:34:53
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: pimpim11

Fina och inspirerande foton på vackra saker.
Inget eller liknande kommer jag att få men om jag gissar kommer jag nog få några rosor och trisslotter och det blir jag glad över.
Det ärju tanken som räknas själv håller jag på att klura ut vad jag ska hitta på till mina kära.
/pimpim

2007-02-12 @ 21:05:27
URL: http://pimpim11.blogg.se
Postat av: roland hedlund

Jag förstår att det är mycket att göra. Min fru Eva jobbade på handelsträdgård tidigare och det var likadant då.
Ha de bra
Rolle

2007-02-12 @ 21:06:53
URL: http://www.rollesatelje.blogg.se
Postat av: Lars Anders Johansson

Jag håller helt med om att kärleken och omtanken hör hemma i vardagslivet och inte i kommersialiserad jippoform!

2007-02-13 @ 00:15:37
URL: http://slott.blogg.se
Postat av: Trolda

Pimpim; Det är TANKEN som räknas!!! =D Det har du alldeles rätt i!

Roland; Trenden håller i sig, och ÖKAR...Ha det bra du också, tack!

Lars Anders; Vi är så VISA....=D

Trolda - Tjingeling!

2007-02-13 @ 18:04:44
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Therese

Här var det mycket, mycket vackert. Håller med dig om kärlek och omtanke året om.

2007-02-13 @ 19:04:42
URL: http://theaa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback