Janis Joplin

107318-283

Tack vare Caroline af Ugglas är Janis Joplin "på tapeten" igen.

Få artister har vågat sig på att sjunga in sångerna som gjorde den alltför tidigt avlidna Janis Joplin världskänd (eller kanske skall man säga ökänd). Och det med rätta.

För VEM kan mäta sig med denna fantastiska kvinnas sensuellt hesa röst!? VEM kan från djupet av sitt hjärta förmedla sådan inlevelse, sådan passion som Joplin? När Hon tar ton KÄNNER man smärtan, lidelsen och lusten i varje ord, i varje mening. Hon sjunger för LIVET!

För trots att Hon är död lever Hennes toner kvar, Hennes musik skall för evigt bevandra denna allas vår Jord, och på så vis lever Hon vidare...

Caroline af Ugglas gör sin tolkning av Joplin på SVENSKA. Och det är inte illa, inte illa alls. Men det stoppar liksom vid det. Själen, smärtan och genuiniteten saknas, och där Joplin skrek sig hes av smärta och lidelse, skriker Caroline endast falskt. Det LÅTER som det åtminstone. Joplin gör det helt enkelt lite tuffare, lite hårdare.

Jag behåller mina gamla trovärdiga skivor av Joplin, och med stort UNDANTAG kanske jag någon enstaka gång lyssnar till Caroline. Men det får vara av någon alldeles speciell orsak i sådana fall.

Trolda - "Just a Little bit Harder".

Kommentarer
Postat av: Janne Pettersson

Jag har lyssnat endast sparsamt på Janis Joplin, men jag tvivlar inte på det du skriver. Jag skulle bli ytterst förvånad om Caroline af Ugglas över huvud taget greppar vad Joplin egentligen gjorde.

Postat av: Fialotta

Jag har inte lyssnat allt för mycket på henne, men den speciella rösten biter sig fast, den har hon! Fröken Ugglas gillar jag inte ett smack. Hon var ju på Så Ska Det Låta här om helgen, jag kunde knappt se programet. Något med henne jag inte tål.

2007-02-03 @ 15:57:15
URL: http://fialotta.bloggagratis.se
Postat av: Fialotta

Jag skulle önska dig en trevlig helg också :)

2007-02-03 @ 15:57:50
URL: http://fialotta.bloggagratis.se
Postat av: Zassi

Gillar oxå af Ugglas tolkning på svenska, hon var på TV4 imorse =)

2007-02-04 @ 15:24:10
URL: http://katterochpasta.blogg.se
Postat av: Trolda

Janne; Så borde du lyssna mer..=)

Fialotta; Ja, det ÄR något irriterande över den kvinnan...=)Trevlig helg till dig också!

Zassi; Missade henne där, men Janis finns i min stereo, det räcker så fint, så fint...=)

Trolda - Tjingeling!

2007-02-04 @ 16:26:53
URL: http://trolda.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback