Trädgårdsdrömmar

107318-282

Så här i början av månaden FEBRUARI börjar mitt trädgårdsintresse så sakteliga att spira. Drömmar, visioner och förhoppningar tar form...Oftast kanske det just stannar vid drömmar och visioner, men vad vore väl Livet utan det!? Och förhoppningarna finns ju alltid kvar!

För dem som när TRÄDGÅRDSDRÖMMAR vid sitt bröst vill jag VARMT rekommendera den för mig helt nyinköpta boken "Italienska Trädgårdar" av Ann Larås. En UNDERBAR bok!

Här tas vi med på en RESA genom det vackra ITALIEN och besöker sextio olika trädgårdar. Från 1500-talets renässansträdgårdar till 1900-talets mer moderna snitt. Här får man sitt lystmäte av allt.

Storslagna vackra bilder av trädgårdar och parker med namn såsom "Villa Aldobrandini", "Giardini della Landriana", "San Liberato" och "Isola Bella".....Från norr till söder.

Jag får lust till att packa min väska, ge mig av, upptäcka det vackra Italien...Jag får lust att göra RESAN! Resan till mina drömmars trädgårdar, resan till det vackra Italien....Nu och då, alltid och för evigt.

Istället går jag ut i min "halv-vintriga" trädgård och ser tiden an. Stannar upp, planlägger, får visioner och drömmar. HÄR skall minsann något NYTT få spira, växa ur mullrik jord, ge glädje och liv i min lilla trädgård!  Så får jag en alldeles EGEN resa hemmavid. Inte fy skam det heller! =D

Trolda - with Visions!


Kommentarer
Postat av: Inga M

Jag ser fram emot att få följa Din blogg under växtsäsongen. Jag brukar också lägga ut funderingar på blommor och rabatter o sånt. Vi kanske kan utbyta tankar om det, fast jag har ingen fin trädgård, det får Du inte tro.

Postat av: cleo

Bara att höra namnet på italienska gör att jag blir lyrisk, det är så vackeert! Trevlig helg på Dig och pussa alla ankor (och slängkyssar till katterna)

2007-02-02 @ 18:03:07
URL: http://cleopethra.blogg.se/
Postat av: Trolda

Inga; Jag har heller ingen "fin" trädgård ! Det är ju liksom inte DET som räknas! Räknas däremot gör VISIONERNA, DRÖMMARNA och de små, små stegen dithän...Jag utbyter GÄRNA tankar med Dig om det! Kuuuul!=D

Cleo; Underbara Italien.....DÄR skulle vi bo...=)Konst, trädgårdar, harmoni, rödvin och passion...Ohlala...=D Jag pussar lite extra på Ankorna så....Trevlig Helg till Dig och Din familj och Djurfamilj också! =D

Trolda - Lyriskt Italienskt Trädgårditiskt!

2007-02-02 @ 19:38:22
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Emma

Håller med dig om att trädgårdsdrömmarna vaknar nu. Jag skall snart köpa litet frön. Och planera litet nytt i sommarstugan. tack för boktipset.

2007-02-03 @ 21:06:46
URL: http://emmalexa.blogg.se
Postat av: Trolda

Emma; Visst är det härligt att så...Och så väntar man på resultatet=)! Och boken är verkligen underbart vacker! "Varsågod"! =)

Trolda - med boktips!

2007-02-05 @ 08:42:44
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Ska absolut köpa den boken. Den 24 april åker jag till trakterna av Rom för att besöka trädgårar i en vecka. Vi börjar med Villa d´Deste som jag alltid velat se. Tack för tipset.

2007-02-06 @ 10:24:57
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Trolda

Slottsträdgårdsmästaren; Varsågod för det! Det är som sagt en UNDERBAR bok, och skall du (LYCKLIGA DU!) till Italien är den "oumbärlig" i jakten på Juvelerna...

Trolda - Vill OCKSÅ åka...=)

2007-02-06 @ 11:22:31
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Hemla

Känner författarinnan och såg boken innan tryck, visst är hon duktig, Hemla

2008-03-13 @ 01:35:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback