Koloniträdgård på Danskt vis

Våra danska Vänner har en KOLONITRÄDGÅRD. Där finner de lugn och ro, gemenskap och får utlopp för sina intressen. Det är en riktig liten "oas" som förutom vackra blommor och välsmakande grönsaker dessutom innefattar ett litet "lusthus". En underbar plats.
image745 
Lusthuset är trevligt inrett med bord och stolar för luncher inomhus vid dålig väderlek. Där finns ett härligt skåp och till och med en säng om man skulle vilja ta sig en liten "lur"...Något som jag vet att iallafall EN av ägarna gärna gör...=)
    
Som Florist - och Väninna - fick jag det stora nöjet att få gå och välja och vraka i det stora utbudet av blommor för att binda dem var sin bukett...De är två helt skilda personligheter och därför blev buketterna också olika i färgsättningen. Jag tycker om när man kan matcha personligheterna till färg...Det är något jag ofta utövar inom mitt yrke, och oftast blir kunderna nöjda. Nöjda blev iallafall mina danska Väninnor.
image750 
Denna går i lite lila-rosa toner som bryts vackert av det vinröda och grå...Att tillföra "grönt" i form av BLAD till buketterna gör "halva utséendet" tycker jag.
image751 
Att blanda orange och rosa toner kan ibland vara fatalt. Här tycker jag dock att det snarare lyser med sin färgprakt och förhöjer intrycket av en färgsprakande karamell...
   
För egen del är jag fullt nöjd med min trädgård och mitt växthus här hemma. Men tanken om att ha en KOLONITRÄDGÅRD tillsammans med sina bästa Vänner är onekligen tilltalande...Här har de många och långa trivsamma dagar tillsammans där de njuter av arbetets glädje, middagar och vänskap. Och så av de vackra BLOMMORNA naturligtvis!

Trolda - With Flowers.

Kommentarer
Postat av: ejmis

Åh vilka vackra buketter!!

Postat av: Poppins

Så vackra buketter! Det märks att du kan det här med blommor! Du är jätteduktig. Intressant att du gått efter personligheten. Jag tror jag får en liten uppfattning om hur de är, precis som du tänkt dig.
kram

2007-07-14 @ 10:10:59
URL: http://poppinstradgard.blogspot.com
Postat av: Maria

Håller med om att grönt gör mycket i en bukett. Tycker det ser närmast naket ut utan något. Och mycket! Haha, jag älskar att använda mcket grönakvistar i mina buketter!
Härligt att kunna välja och vraka, men jag tycker nästan det är svårare att jobba med vilda blommor, de har inte samma stadga i stjälkarna som de odlade, visst är det så? =)

2007-07-14 @ 11:41:27
URL: http://www.hos-emen.se
Postat av: Trolda

Ejmis; Tack...=D Där fanns en del att välja på...=)
Poppins; Tack...=D Jag tycker mycket om mitt arbete och att försöka hitta personligheter som stämmer i färg o form är riktigt kul...=D Man blir lite av en "personlighets-kännare"...=D
Maria; Visst blir det annorlunda med "vilda" blommor, de har ju inte odlats på samma vis riktigt..Men det är ändå kul att jobba med dem...Och grönt är skönt....=D Så är det!
Trolda - tjingeling!

2007-07-14 @ 14:52:31
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: laijnen

Hejsan Trolda, jag skäms nästa lite, har varit mycket runt omkring så jag har inte riktigt hunnit med att läsa och kolla vad du har haft för dig. Gud vilka fina buketter du har gjort. Väldigt vackra.
Ha en skön helg
Kramar Laijnen

2007-07-14 @ 16:50:31
URL: http://laijnen.wordpress.com
Postat av: ÅSA

Såg på TV några program från kolonilotter..kommer inte ihåg nu vad det hette..
Man blev onekligen inspirerad.... vilken glöd och gemenskap.Fina bilder från Danmark!/ Åsa

2007-07-14 @ 18:33:28
URL: http://asas.tradgardsblogg.se/
Postat av: Anonym

Härlig trädgård och underbart vackra buketter. Kul att du väljer efter personlighet. Undrar vad för bukett man själv hade fått...;)
Det märks att du gillar ditt jobb och det är kul att se när människor "brinner".
Ha en skön lördagskväll
kram Lily

2007-07-14 @ 20:05:42
Postat av: Inga M

Så här är det vackert! Tänk att Du kan få ihop orange och rosa och det blir fint!! Det lyser riktigt!

2007-07-14 @ 22:53:53
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Trolda

Laijnen; Ja du borde skämmas....=D Klart du inte skall! Bloggandet går ju i peioder och skall inte vara något tvång...Ibland har man juhelt enkelt lite annat också....Ha en fin helg du också, kram! =D
Åsa; Tack =D Jag småkikade på det också...Och visst är det nåt speciellt med koloniträdgårdslivet....
Lily; Naturligtvis hade det blivit Liljekonvaljer till dig, Lily. Vad annars !?! =D Och visst är det härligt att ta fram "personligheterna" när man vill skapa något...Tack =D Ha en fin kväll,kramar!
Trolda - godkväll!

2007-07-14 @ 22:54:51
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Trolda

Inga; Ja ibland lyckas det...=D
Trolda - godkväll!

2007-07-14 @ 23:00:30
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: pimpim11

Så fina du är så duktig kram pimpim

2007-07-22 @ 16:32:45
URL: http://pimpim11.blogg.se
Postat av: Trolda

Pimpim; Tack....=D
Trolda - =D

2007-07-22 @ 17:19:50
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Pethra på Inredningsbloggen

Underbara buketter och färger! Mums!

2007-07-27 @ 12:41:57
URL: http://inredningsbloggen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback