Kvällspromenad

Jag tycker om att PROMENERA. Speciellt skönt är det att efter en lång arbetsdag få sträcka ut sina "spiror" och andas in lite frisk och härlig luft. Jag tänkte visa lite bilder från hur det ser ut där jag tar mina små promenader i näromgivningen här. Igår kväll var det dessutom lite sol och en behaglig temperatur.
  
Det är ytterst lite trafik i området...Oftast möter jag inte en enda bil på vägen, men igår kom det faktiskt två. Det kom också en grabb på moped och en cyklist. Alltså var det riktigt "livat"...=D
image795 
Det är ett SJÖ-RIKT område och under min "vanliga" lilla promenad som är ungefär sex kilometer lång, passerar jag tre sjöar. Detta är den minsta av dem och det är en sjö som inte inbjuder till något bad direkt, men däremot är det ofta man kan fånga lite fisk här. Gädda och abborre hör väl till de vanligaste.
   
Längs vägkanten växer det vilda blommor och bär. Jag hittar till och med en och annan kantarell ibland. Blir man alltså lite sugen på något att mumsa på är det bara att sträcka ner handen och plocka...Hallon, smultron och blåbär...Allt finns där, bara att förse sig.
   
image802 
Det är verkligen rogivande att promenera i dessa omgivningar. Ibland stöter man dessutom på vilda djur som förhöjer upplevelsen ytterligare. Häromdagen kom det ett rådjur skridandes ur skogen alldeles framför mig och lyckan var total... De är ju bara så vackra ! 
image804 
Som avslutning på min lilla tur brukar jag sätta mig en stund på vår brygga. Där sträcker jag ut mina ben och andas in sjöns alldeles speciella doft. Där är harmoniskt, stilla och vackert - en perfekt avslutning på promenaden.

Ja, så vet ni hur det ser ut när Trolda är ute om kvällarna och spatserar...Hur ser det ut i ERA omgivningar och tar NI också promenader där ?

Trolda - Walking...


Kommentarer
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren mitt i frukosten

Det ser verkligen stillsamt och vackert ut.
Jag ska absolut ta kameran med på min vandring hemma i helgen...om jag hinner...det är ju Tall Ship race. Kolla på en gammal vårvandring så länge. http://gardener.blogg.se/300406094431_en_vandring_hemma_i_bromma.html

2007-07-26 @ 08:17:48
Postat av: Anonym

JISSES! Vilket paradis...:)
kram Lily

2007-07-26 @ 09:06:33
Postat av: Inga M

Det här är så likt där jag bor i västra Värmland. Ibland undrar jag om Du bara skojar och egentligen bor här på andra sidan sjön! Din söndagsutsikt är väldigt likt en plats där.
Asch jag vet ju att Du inte bor här!
Det här är det bästa med bloggen; att få följa med i någons alldeles vardagliga liv. Det behövs inga mord och någon stor dramtik för att vara spännande. Tvärtom så är det sånt här som gör en glad att läsa om och se!
Jag har också lagt ut bilder på hur våra promenadvägar ser ut under kategorierna natur och jakt.

Postat av: ejmis

Du bor verkligen vackert! Visst är det underbart att bo på landet och bara kunna njuta av detta fantastiska runt hörnet!!

2007-07-26 @ 10:03:02
URL: http://ejmis.blogg.se
Postat av: Anonym

Oj så vackert och jag förstår attdet rogivande att sitta där på kvällen och njuta Glömde kameran när jag var ute igår kväll kram pimpim

2007-07-26 @ 10:10:20
Postat av: Poppins

Måste vara härligt att kunna ströva omkring ute i naturen. Och få sitta vid sjön och fundera lite. Romantiskt!
Själv är jag en morgonmänniska så jag brukar promenera 4 km på morgonen innan jag går till jobbet. Inte varje dag men ett par gånger i veckan. Men då blir det på gatorna runt omkring vårt område, vågar inte gå där det är för folktomt. Så är det när man bor i staden, då söker man inte ensamheten...
Men när jag promenerar mitt på dagen har jag ett koloniområdet precis runt hörnet. Där är det alltid kul att gå, kika lite på växtligheten och njuta av alla fina rabatter.
kram

2007-07-26 @ 21:26:37
URL: http://poppinstradgard.blogspot.com
Postat av: Nina på Johangården

Verkar som en trevlig promenad!

2007-07-27 @ 00:12:28
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: Trolda

Slottsträdgårdsmästaren;Ser fram emot eventuella bilder fårn helgen så!Din vårvandring var underbar! Njut av frukosten och kommande helg.
Lily; =D Ja, det är fint...
Inga; Hahaha....Jag är din mystiska och luriga granne..=D Jag tycker OCKSÅ dina bilder hemifrån liknar området häromkring emellanåt...-Kanske är det rent utav DU som bor HÄR...!?! =D Visst är det härligt att få ta del av bloggvännernas vardag och leverne, och detta utan hemskheter och annat..Dina promenader är verkligen vackra! Tack för dina trevliga ord =D
Ejmis; Ja det är härligt att bo så här!Även DU bor ju med djur o natur tätt in på knutarna har jag förstått...=)
Pimpim; Brygg-stoppet är som balsam för själen...Och så doftar det så gott från sjön =)Du får ta med kameran i helgen kanske!?!
Poppins; Jag är också morgonmänniska och promenerar hellre då, men innan jobbet blir det INTE...Då blir det om kvällarna. Förstår att man inte söker ensamma promenadstråk i städerna - en trist utveckling...Verkar ju underbart att ha
koloniträdgårdar runt knutarna....=)
Nina på Johangården; Den är riktigt trevlig!Och dyker det då upp något vackert djur blir den som sagt ÄNNU bättre =)
Trolda - Godmorgon och kramar!

2007-07-27 @ 06:40:32
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: ejmis

Du har blivit "tagen" av mig, titta in på min blogg.

2007-07-27 @ 10:39:58
URL: http://ejmis.blogg.se
Postat av: Pethra på Inredningsbloggen

Åh, vad härligt! Speciellt bryggbilden, där sulle jag vilja sitta långa sommarkvällar!

2007-07-27 @ 12:40:38
URL: http://inredningsbloggen.blogg.se
Postat av: Åsa

Ja ..ni bor verkligen fint..härligt med vatten så nära..
Ja jag brukar gå mycket runt omkring här.. och sist när jag gick själv..så..spatserade jag ut på kaölhygget..inte bra..=( gick ner mig till knäna..
Gjorde som jag brukar varna barnen för... men vad fina kort jag tog..=)/åsa

2007-07-27 @ 17:02:08
URL: http://asas.tradgardsblogg.se/
Postat av: Trolda

Ejmis; Tack för dina fina ord om mig på din blogg....=D De värmer sannerligen =D
Pethra; Bryggan är underbar...Och jag sitter gärna där.Hade önskat lite bättre väder dock..=)
Åsa; Visst är det härligt att promenera i Natuern!Men kalhyggen är väl kanske inte att rekommendera, nej...=D
Trolda - godkväll!

2007-07-27 @ 22:09:23
URL: http://trolda.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback