Söndagsbilden

image778 
Så är det äntligen lite "happening" på "Söndagsbilden"...De FYRFOTADE varelserna har äntligen anlänt. Det är tre kvigor och en ungtjur som strosar runt här på markerna och även om jag nu inte är någon stor fantast av så STORA djur, ger de en trivsam närvaro och de "hör liksom till". Och så här på avstånd känns det riktigt idylliskt...

Solen behagar kika fram lite mellan molnen och den sprider genast glädje i sinnet. Termometern visar på blygsamma arton grader och det är utlovat upp emot tjugotvå. Till natten spås ett riktigt oväder komma in och det skall ge rikligt med regn under morgondagen. En morgondag som innebär nystart på JOBBET igen...De härliga fyra långa semesterveckorna har gått med rasande fart, och vädermässigt är det nog den sämsta semestern på länge. Det har dock varit en skön, rolig och trivsam ledighet i det hela, men jag hade inte tackat nej till någon ytterligare tid eller till mer sol och värme.
image779 
Som ytterligare DJUR på "Söndagsbilden" får Nisse och Zigge figurera. Det är Grannens hundar som är så här blöta och smutsiga efter en lång och härlig svamptur i skogen. Riktiga små charmörer är de...De små busarna.

Trolda - With Weekly Report.

Kommentarer
Postat av: Maria

Vilka söta små vovsingar!
Hur kommer det sej att det alltid är strålande stol på söndagsbilden? vaaaa? =)

Postat av: ÅSA

Söta hundar..=) och visst går tiden för fort..=)/Åsa

2007-07-22 @ 09:47:54
URL: http://asas.tradgardsblogg.se/
Postat av: Anonym

Jisses vad tiden går fort. Jag tycker det var inte längesedan du skrev att du skulle vara ledig 4 veckor. Nej, lite mer sol och värme hade inte varit fel.
Vad de är söta, de små busarna, Nisse och Zigge
Ha en skön söndag
kram Lily

2007-07-22 @ 09:58:29
Postat av: Trolda

Maria; Antagligen för att jag bor på rätt ställe och har TUR....=D
Åsa; Ja visst är de! =D
Lily; Ja tiden rusar iväg....Och Vovvarna är urgulliga....=D
Trolda - önskar en fin söndag och kramar!

2007-07-22 @ 10:01:24
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Inga M

Oj, vilken lycka att få ha djur gående i närheten! Vi är jätteglada för att arrendatorerna släpper kvigor på bete här hos oss. De är trevliga att se på. Din idé med söndagsbild är kul. Jag undrar om jag kan använda något liknande i naturundervisningen i min klass? Får se! Sommarlovet känns ju oändligt när det börjar, men nu kan vi skönja slutet.

2007-07-22 @ 10:37:25
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Poppins

Kossorna passar verkligen in där ute på ängen. Nu har du en riktig pastoral vy att blicka ut över.
Hur gick det med svampletningen? Blev det något resultat?
Stackars dig som ska börja arbeta på måndag! Du får tänka tillbaka med glädje på veckorna av frihet...
kram på söndagen

2007-07-22 @ 10:58:37
URL: http://poppinstradgard.blogspot.com
Postat av: Nina på Johangården

Du verkar bo mysigt till. Lite längre bort från mig finns höns, kalkoner, får och elaka småhundar i stor flock. Det sägs att hundarna springer ut på vägen och biter folk. Så jag går inte där speciellt ofta. Om en vecka har jag semester. Synd om dig som har slut på din! Trevlig söndag!

2007-07-22 @ 11:02:09
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: ejmis

Tråkigt att höra att din semester är slut, jag har jobbat en vecka redan och det är otroligt vad fort man är tillbaka i vardagslunken.
Jag gillar verkligen söndagsbilden, ett extra plus idag för djuren. Min koskräck har faktiskt nästan gått över den här sommaren, har man egna så är man ju i närheten av dom så ofta så man vänjer sig.
Hundarna var också jättesöta...men vad är det dom sitter i...??
;)

2007-07-22 @ 11:11:21
URL: http://ejmis.blogg.se
Postat av: Trolda

Inga; Vad trevligt att kunna inspirera....=D Idén kom från Slottsträdgårdsmästaren från början...Han tog foto från sitt fönster.Och sommaren och lov och semester med den går alldeles för fort!
Poppins; Svampturen gav dessvärre ganska så magert resultat...Antingen har någon varit där före, eller så är det brist på värme...Och du har så rätt med det att man får tänka tillbaka på ljuva stunder...=)
Nina på Johangården; Vad härligt att du har semester att se fram emot! =D Och vad trist med bitande ilskna hundar...Då är dina egna att föredra, eller som här Nisse o Zigge =D
Ejmis; ja det är bara att "bita ihop"...Kossorna KÄNNER att jag är lite rädd för dem och då blir de ÄNNU mer närgångna...."De små liven"....Men man kan säkert vänja sig också....Hundarna sitter i en gammal uråldrig SKOTTKÄRRA med järnhjul och det hela...Har tänkt fixa till något med BLOMMOR i framigenom....=D
Trolda - kramar till er alla =D

2007-07-22 @ 16:13:39
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: pimpim11

Så söta de är men de växer ju som sagt så fort. (naturligtvis fortsätter de vara söta men sötast när de är valpar) Härlig läsning för mig nu när jahg kom hem här på din blogg. Vilken kanotutflykt, kram pipmim

2007-07-22 @ 16:36:19
URL: http://pimpim11.blogg.se
Postat av: Trolda

Pimpim; Välkommen hem igen! Och visst är de små sötingar.....=)Kanotturen var riktigt trevlig - ja.
Trolda - kram.

2007-07-22 @ 17:17:36
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Karin A

Åhh, vilka härliga bilder! Hundarna är ju bara så söta. :) Ha en fin söndagskväll.

2007-07-22 @ 19:49:30
URL: http://www.uteochinne.blogspot.com
Postat av: Trolda

Karin A; Visst är de gulliga...=D Ha en fin kväll du också,tack!
Trolda - =D

2007-07-22 @ 20:27:59
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Zassi

Åhnej första jobbdagen!!? ..suck..
Här har vi strålande sol idag. Idag är en typisk slappardag då helgen varit full av aktiviteter (slänger in ett inlägg sen). Superfin hylla som passar tokbra med din matsalsmöbel :) Och du Bowmore kannan är som gjord för dina små burkar! Roligt med Fallens dagar, synd bara på det trista vädret..
Hoppas dagen varit bra :)
Kramkram

2007-07-23 @ 11:21:06
URL: http://katterochpasta.blogg.se
Postat av: Anonym

Zassi; Ja det var lite tufft i morse...Men nu känns det "som vanligt" igen....=D Och vädret är inte det bästa dessvärre, men fredagen var fin på Fallens dagar iallafall....Hoppas solen lyser på er länge där uppe och ha en fortsatt skön semester!
Trolda - kramar!

2007-07-23 @ 19:23:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback