Söndagsbilden

107318-374

På smått geléaktiga ben efter gårdagens dansande där uppenbarligen varenda "gubbe" i lokalen ville dansa, går jag ut i söndagsförmiddagen och tar veckans bild.

Snön är äntligen helt borta, isen ligger kvar men börjar naggas i kanterna. Det är gråmulet men uppehåll, och det blåser friska sydliga vindar. Temperaturen visar på hela 8 grader och fåglarna kvittrar så vackert.

Det doftar av VÅR i luften!

Jag tycker mycket om fåglar och väntar nu vilken dag som helst på STARARNAS ankomst. Bor man som jag vid mark som nyttjas av boskap sommartid, brukar man ha glädjen att inhysa dessa små ettriga och pigga varelser. Jag har även haft glädjen av att ha ett TRAN-par smygandes runt husknuten. Förra året fick de dessutom två ungar, varav en överlevde, och dem kunde jag med nöje följa tills ungen var helt flygfärdig. Av dem syns idag dock inga spår, men "den som väntar på något gott".....

Trolda - with Weekly Report. 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vilken underbar Söndag det är idag. Solen tittar fram och det är vår i luften. Hoppas att du ställer upp i Söndagshälsoutmaningen.
Kram Malena

2007-03-11 @ 11:40:04
Postat av: Malena

Vilken underbar Söndag det är idag. Solen tittar fram och det är vår i luften. Hoppas att du ställer upp i Söndagshälsoutmaningen.
Kram Malena

Postat av: Trolda

Malena; Idag blev det bok och "slöande"...Blir däremot promenad i veckan....Älskar verkligen att vara ute och gå i Naturen!

Trolda - Godkväll!

2007-03-11 @ 20:17:07
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Inga M

Fin bild! Tranor är jättekäcka i lagoma portioner. Ibland har vi haft häckande par här runt knuten. De envisas ofta med att "ställa ifrån sig" ungarna på morgonen vid 4-tiden och vistas en bit därifrån. Det är ju frid och fröjd men de håller kontakt genom att skrika hjärtskärande så där var femte minut! Och varje gång tror man att det är ett barn i nöd. Men de är stiliga!

2007-03-12 @ 23:44:49
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback