Ljungskile - LSK

I det lilla, lilla samhället LJUNGSKILE pågår STORA ting...Jag har tidigare arbetat i det lilla Västkustsamhället och mitt hjärta kommer sedan dess ALLTID tillhöra den lilla Pärlan vid Havet - så ÄR det. (Och jag kan ABSOLUT i framtiden tänka mig att bosätta mig där..."I ett liiiiitet sött rött hus vid Havet"...=D)

Men just nu är det FOTBOLLEN som är det primära! Det lilla landsortslaget Ljungskile - LSK - har nämligen gjort den enastående prestationen att ta steget upp i  ALLSVENSKAN! Stort, stort i lilla Ljungskile...Läktarna och standarden runt planen är jämfört med den allmänna standarden för allsvenskan OERHÖRT liten...Kommentatorn som hörs ljuda ur de något raspiga högtalarna låter väldigt "bonnig"...Teveskärmen som skall hålla publiken ajour om de senaste resultaten från ANDRA allsvenska matcher är placerad bakom en liten lotteribod...Fotbollsplanen är situerad cirka en kilometer från samhället uppe i SKOGEN och vägen dit är smal...VÄLDIGT smal.
Det är charmigt, det är genuint och det ÄR "bonnigt" =D

Vid matcherna där "DE STOOOORA" lagen från redan etablerade lag i allsvenskan kommer blir det smått kaotiskt...Piket-polis och polis ridande på hästar intar den lilla vägen där knappt två bilar kan mötas. Fans från "de stora" invaderar i massor...Ljungskile håller andan men bemöter allt med den berömda "Ljungskile-andan". Positivism, hjärtlighet och hopp! För sådana ÄR "VI" , Ljungskile-folket! Och jag NJUTER verkligen av FOTBOLL, ANDA och den allsvenska HAPPENINGEN =D
 
Lite köldslaget med kaffemuggen i högsta hugg strax före gårdagens match mot Helsingborg...Men den samlade PUBLIKENS värme, halsduken och "heja-rop" värmer snart upp hjärta och själ =D
image1190 
Här ligger Helsingborgarna som däckade på mållinjen...Det var en ren olycka där två Helsinborgare kolliderade i stridens hetta när Ljungskile tryckte på...Annars VAR det väl tyvärr Helsingborg som mestadels dominerade matchen, med den ursöte HENKE i spetsen =D De vann också med två mål mot noll - inte HELT rättvist faktiskt. Men bara det att få ta del av Henke´s fantastiska äventyr på planen gjorde det nästan värt...=D

Sammanfattningsvis vill jag säga att jag tycker det är KUL att få ta del av lilla Ljungskile´s allsvenska närvaro! Det är URMYSIGT att se det lilla samhället dras med i spänningen och glädjen i sporten fotboll. Det är fantastiskt härligt att sjunga med i invånarnas "heja-ramsor" och känna ysterhet och förhoppningar om MÅL. Det skapar en gemenskap, en samvaro en rrrrysande glädje.
   
Det lär bli FLER matcher...Det lär bli fler mål och "heja-rop". Och FÖRHOPPNINGSVIS lyckas lilla, lilla Ljungskile hålla sig kvar =D

Trolda - Ljungskile-Fan =D

Kommentarer
Postat av: Poppins

Jag hoppas att Ljungskile får fortsätta vara så där charmigt enkelt och att det inte byggs ett jättestadium med en jätteparkering utanför.
Ha en bra helg!
många kramar från Poppins

Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Vilket underbart inlägg Trolda. Nu kommer Ljungskile få en plats i mitt stora fotbollshjärta och jag kommer absolut att se dem på söderstadion. Ha en fin helg!

2008-04-11 @ 21:47:10
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Trolda

Poppins; Det hoppas jag också! Det är så charmigt och trivsamt med det "lilla" =D Men jag vill ha fler MÅL bara från laget...;-)
Slottsträdgårdsmästaren; Tack =D Och vad KUL att ditt hjärta har plats för lilla Ljungskile också =D (men kanske du ändrar åsikten där när vi sätter första målet på er...;-))
Trolda - godmorgon =D

2008-04-12 @ 09:08:42
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Det är bra att drömma Trolda! Men det klart, vi har ju ett såll i målet i år....

2008-04-12 @ 09:24:01
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Zassi

Hihi.. vilken härlig hyllning till fotbollen. Själv är jag ingen fotbollsfantast alls =) Men det är klart att nu håller även jag på Ljungskile när jag hör deras lag nämnas!

Satt klistrad framför hockeyn igår med ett glas rött hos svägerskan, svågern är HV71are då han är inbiten smålänning - själv håller jag på Linköping =)

NU ska jag på skåpjakt!

Tack för peppande ord! Bamsekramar//Z

2008-04-12 @ 10:48:49
URL: http://katterochpasta.blogg.se
Postat av: Trolda

Slottsträdgårdsmästaren; Att DRÖMMA är Livets melodi...=D
Zassi; VISSTE väl jag kunde räkna med dig =D Låter som en mysig gårdag...Hoppas du hittar DITT skåp - det gör du SÄKERT =D
Trolda - kramar!

2008-04-12 @ 17:48:21
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Du har en utmaning....se i min blogg!

2008-04-12 @ 19:27:31
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Lily of the valley

Så härligt du beskriver det! Det är ju precis så det ska vara med fotbollen! (Han är för gó, Henke)
Ha en skön och trevlig helg
kram Lily

2008-04-12 @ 20:11:24
URL: http://liljekonvalj.blogspot.com
Postat av: Trolda

Slottsträdgårdsmästaren; Jag skall fundera på det hörru´=D Men tack för inbjudan =D
Lily; Visst ÄR han gó =D
Trolda - kramar =D

2008-04-13 @ 11:33:14
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Sarah

vilka vinner allsvenskan?

2008-05-07 @ 13:39:20
URL: http://svartaparaden.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback