Söndagsbilden

image1207 
Nästan en helt klarblå Himmel och en underbar VÄRME präglar veckans "Söndagsbild". Värmen kan kanske ej ses på BILD, men undertecknad som ånjutit tre timmar på balkongen situerad på ANDRA sidan, garanterar den...=D

Det har varit min "jobb-helg" och aktiviteten på arbetsplatsen har inte sett några gränser...För helt plötsligt kom ju SOMMAREN till området och många som ej ens hunnit få undan vinter-riset i sina trädgårdar fick smått panik över den böljande värmen, de orafsade rabatterna och fåglarnas kvitter...Våren kom av sig och Sommaren tog plats! (Och "banne mej" om jag inte blivit smått solbrun på dessa få balkong-timmar i Solen  =D )

Det är dagar som dessa då jag saknar min tidigare TRÄDGÅRD nå´t så OERHÖRT...Har man varit med trädgård i dryga femton år och helt plötsligt står utan, känns det i kropp och själ. Det RIVER i Hjärtat av hjärtans lust att gå ut och kratta och räfsa...Det KLIAR i fingrarna att få plantera det där "ULTIMATA VACKRA" man bara DRÖMMER om att få se växa upp och ta form...Det KÄNNS i Själen att veta att allt det man tidigare planterat sköts under någon annans händer eller inte alls...Man DRÖMMER om att gräva den där gropen i sitt anletes svett för att senare sätta ner den där PLANTAN man alltid önskat sig just på DEN platsen...Man våndas, man lider - och man ser FRAMÅT!

För visst KOMMER det en dag att finnas en NY trädgård för mig någonstans! En NY plats att skapa allt det där man alltid drömt om...Där skall jag gräva den där gropen och plantera den där ULTIMATA plantan...I mitt anletes svett skall jag planera, organisera och FÖRVERKLIGA allt det där jag drömt om...För att sedan sätta mig ned och bara NJUTA skörden av mina Frukter...=D

Tills dess blir det BALKONGEN som gäller! Här kan jag väl förvisso icke GRÄVA, men jag håller mig med en allt större växande skara av FÅGLAR (som BAJSAR ner...- och SÄKERT irriterar grannarna...men "So What!!?" ;-)), jag PLANERAR och jag PLANTERAR. Det duger så länge! Och med den förvissningen om KOMMANDE projekt och en i framtiden alldeles LJUVLIG egen liten TRÄDGÅRD nöjer jag mig just nu med att ånjuta Livet från en Balkong...Så ÄR det!

Trolda - With Weekly Report And Future-Thoughts...=D

Kommentarer
Postat av: Lily of the valley

Hej min vän! Jag kan sätta mig ini och känna vad du menar! Tanken på att ha en trädgård i framtiden är härlig och drivande. Det dröjer nog inte länge min vän förrän du har ett litet hus och trädgård igen.
Det är skönt att du har en balkong så länge, så du får utlopp för din kreativitet och grävaranda.
Ha en underbar vecka
Många Lilykramar :D

Postat av: EVA

Förstår vad du menar... Och självklart kommer du att ha en trädgård igen där du kommer att ha den vackraste och finaste och snyggaste växtligheten som bara finns...ABSOLUT !!!
***
Ha en fin start på veckan !
KRAAAM EVA

2008-04-20 @ 22:47:22
URL: http://whiskyochchampagne.blogg.se
Postat av: Trolda

Lily; Tack för dina fina och uppmuntrande ord - de värmer som alltid =D
Eva; Hihihi...=D det låter verkligen som en riktigt härlig DRÖM, tack skall du ha =D

Trolda - med kramar =D

2008-04-21 @ 10:59:53
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Zassi

Åh det låter ju helt fantastiskt. Vi har oxå haft upp emot 6 plusgrader minsann, så snön är iallafall borta och det var nog minst 15 barn som dragit fram cyklarna på slingan och cyklade runt, runt med mödrar och fädrar i släptåg :)
Det är ju först nästa helg jag ska flandera i Gamla Stan - den här helgen har jag ägnat åt loppisbesök (igen).
Kramiz//Z

2008-04-21 @ 11:32:11
URL: http://katterochpasta.blogg.se
Postat av: Trolda

Visst blir det Vårkänslor lite överallt...;-) Cyklar tas fram, promenadskorna putsas och grillningen sprider dofter...Och jag läste väl fel då...nå, då får du ha en underbar helg i stockholm NU till helgen då...=D Och loppisFYND igen...;-)HÄRLIGT!!!
Trolda - kramar!

2008-04-21 @ 16:03:25
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Inga M

Jag förstår att det är med sorg i hjärtat som Du tänker på Din gamla trädgård. Det är för en del av oss ett behov att att hålla på med detta. Fast det går ju att göra en hel del med en balkong också. Glömmer aldrig när vi besökte dottern i Järna. Hennes balkong var full av olika kryddor, slingerväxter och blommor. Hon hade fixat till det med pinnar, nät och lådor. Och det blev plats kvar att sitta också.

2008-04-22 @ 05:11:03
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback