Söndagsbilden

 
Veckans "Söndagsbild" är frisk och färgsprakande. Det blåser en byig vind och det gäller att hålla hårt i hatten...Förhoppningsvis blir de vackra löven i de mest fantastiska kulörer kvar en tid till på träden, för det ÄR ju så vackert. Temperaturen ligger på cirka fjorton grader och det är en hög och klar luft som doftar av Höst.

Det har nästan blivit lite av en "tradition" att medverka på TIPSPROMENADER om söndagarna här i Ljungskile. Det är extra roligt att deltaga eftersom sträckorna varierar områdesmässigt varje vecka, och att man på så vis finner NYA områden och sevärdigheter att upptäcka och utforska. Idag var det dags för att strosa runt på "Lyckorna", detta område som ligger alldeles vid Havet och innefattar så många HÄRLIGA gamla hus med snickarglädje och trivsel.
 
Tinnar och torn... och härliga gamla plåttak. Krusiduller hit och krusiduller dit, vinklar och vrår. Ju mer man betraktar ett hus desto mer detaljer finner man. Och jag tycker de är så fantastiskt vackra och charmiga.
 
I blått och vitt, som Hav och Himmel, med ett svart tak ståtar detta gamla hus som jag gärna hade huserat i...
 
Eller kanske skulle jag hellre bott i detta stora och charmiga hus med massor av fönster som ger maximal Havsutsikt i Solens färg...
 
Riktigt pampigt känns väl detta hus...Och antalet fönster är oroväckande stort, iallafall om man tänker "fönsterputsning..." eller "ommålning..." ;-) Ja man kan hur som helst inte annat än att NJUTA av husen och omgivningarna de är situerade i, och de allra flesta av dem ligger alltså vid Havsbandet och har en magnifik utsikt.
 
NÄSTAN i klass med "Söndagsbilden..." Ja det ÄR ju faktiskt samma Havsvik iallafall ;-)

Hur det gick på tipspromenaden? Jodå, inte så illa...Fjorton utav femton rätt blev det. Får satsa på full pott nästa runda :)

Trolda - With Weekly Report And Lovely Houses =D

Kommentarer
Postat av: Ragnvi

Hej på dig! Vilken skillnad din söndagsbild har idag mot för förra veckan! Träden är ju så fina där borta i kanten nu!

Husen - underbara!

Säger grattis ändå även om det inte blev full pott!

Ha en fortsatt bra dag!

Postat av: Zassi - Sara

Underbara bilder :) Vilka otroligt vackra hus. Vad roligt att tipspromenaden är på olika stället.Jag har köpt likadana köksgardiner som du på Hemtex :) Det är såå snyggt i köket. Skulle visa på bloggen, men det trilskas lite för mig. Visar iallafall vad jag har under kronan :)Ha det bäst!

//Z

2008-10-12 @ 18:18:22
URL: http://katterochpasta.blogg.se/
Postat av: Inga M

Oj, vilka fina hus!

2008-10-12 @ 22:24:59
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Poppins

Mmmm, vilka fina hus. Jag älskar att titta på hus och deras detaljer. Du har en riktig godispåse med vackra hus där uppe. Ibland har vi åkt Strandvägen mellan Helsingör och Köpenhamn och funderat på vilket hus som vi ska bo i... Ja, drömma kostar ingenting.

kramar från Poppins

2008-10-13 @ 21:39:39
Postat av: J o h a n n a - Inredning & pyssel

Vilka härliga höstbilder!

2008-10-14 @ 09:30:35
URL: http://inredning.webblogg.se/
Postat av: EVA

Vilka underbara bilder och vilken härlig snickarglädje ! Man blir lite avundsjuk...***

KRAAAM EVA

2008-10-14 @ 12:59:48
URL: http://whiskyochchampagne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback