"När Man Får Oväntat Besök..." =D

 
Verkligen ett OVÄNTAT BESÖK var det när denna STARE i vinterskrud gästade oss här i Hemmet för två dagar sedan! Och besöket föregicks av en hel del DRAMATIK... ;-) 

Det var min Käre Sambo - vi kan titulera Honom Trold (så får ju även JAG en liten del i äran här... ;-)) - som under eftermiddagen blev vittne till hur en ROVFÅGEL störtdök ner på denne lille stare som vi titulerar staren "Sture", och tog honom i ett järngrepp med klorna. Med kraftfulla vingslag lyfte han rätt upp i luften med sitt byte som flaxade vilt med vingarna...men Sture lyckades på något vis komma loss och föll handlöst (eller vinglöst...!?) ner till marken igen, varvid TROLD halvt påklädd (!) RUSADE ut till undsättning och omvårdnad i de rådande minusgraderna. Trold - en riktig HJÄLTE minsann! =D Undsättning och omvårdnad BEHÖVDES! Svag, säkert i chocktillstånd och med BLOD på kroppen, togs fågeln genast in i Hemmets lugna vrå för omplåstring... Efter en natt med vatten, mat, vila och mycket KÄRLEK från Värdparet ;-), stod Sture återigen på egna ben och det var dags för avfärd. Med lätta vingslag flög han vidare ut på nya äventyr, säkert styrkt av sin vistelse och närvaro här hos oss, med förhoppningsvis en något mindre dramatisk framtid att gå till mötes.  

Att det var ett OVÄNTAT BESÖK på många vis vittnar väl speciellt omständigheterna över att Sture överhuvudtaget befann sig här hos oss NU! De allra flesta starar har nämligen lämnat landet för iallafall ett par månader sedan, och befinner sig numera vid det betydligt varmare Medelhavsområdet eller ännu längre söderut. Några få kan dock stanna kvar och överleva om det exempelvis är ett rikligt BÄR-ÅR vilket det ju sannerligen är i år. Har också fått goda råd av en FÅGELEXPERT med vad VI kan mata dessa individer med och det är HAVREGRYN indränkt i MATOLJA, samt att mosa en TALGBOLL på marken som gäller. Men inte kändes det helt enkelt att sända ut Sture i minusgraderna igen måste erkännas...vi hade dessutom gärna haft en permanent inneboende här hos oss under de kommande månaderna... ;-) Men vem vet; kanske det blir FLER oväntade besök!? =D

Trolda - With A Special Guest! =D


Kommentarer
Postat av: Ragnvi

Oh..man blir lite rörd av din berättelse! Och så kul att få se Sture! Hoppas han mår bra nu!

Kramen!

Ragnvi

Postat av: Sara - Zassi

Nämen?! Vilken hjälteinsats =)

Det va inte dåligt av TROLD att rycka ut som en räddande ängel.

Ja då blir det till att SMULA talgbollar nu då.Ha en underbar fredag!

Kramkram/Sara

2010-01-08 @ 10:54:30
URL: http://katterochpasta.blogg.se/
Postat av: Inga M

Vilket festligt besök och tur att det gick bra. En sparvhök kanske? Starar är fina fåglar men synd om den här som blivit kvar i sådan kyla. Hoppas att den klarar sig!Här använder vi mer pengar till fågelmat än till folkmat för tillfället. De äter massor. Vi har maten vid en stor gran som ger skydd.

2010-01-09 @ 01:12:47
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Poppins

Oj, så dramatiskt! Vilken tur för Sture att herr Trold kom till undsättning. Och även om det känns lite jobbigt att låta Sture flyga vidare i det kalla vädret, är det nog det bästa för honom. Han sitter nog på en gren någonstans och tänker på hur snälla människor det finns.

kramar från Poppins

2010-01-09 @ 12:40:31
URL: http://poppinstradgard.blogspot.com
Postat av: ejmis

Vilken dramatik!! Skönt att det gick bra till slut =)

2010-01-09 @ 17:29:41
URL: http://ejmis.blogg.se/
Postat av: Ragnvi

Morning o tack för alla goa varma rader hos mig!

Kramen från Rullbältorna!

Ragnvi

2010-01-10 @ 07:18:21
URL: http://rankans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback