Sandskulpturer!

 
I Söndervig i Danmark har de varje år en "Sandskulptur-Festival" där deltagare från flera länder tävlar i att skapa den mest fantastiska skapelsen av sand. Varje år är det ett nytt tema och i år är det "Egyptens Mysterier" som gäller. Denna gigantiska sandskulptur är hela 7 meter hög och 100 (!) meter lång och är ett gjord av samtliga deltagare tillsammans. Utöver denna gemensamma skapelse tävlar de sedan med var sitt verk och det är endast fantasin som sätter gränser för vad du vill tillverka och visa upp. 
 
Och man kan väl lätt konstatera att nivån ligger något högre än den på "sandlådenivå..." Och redskapen som används är också de något förfinade jämfört med den traditionella hinken och spaden. Här används mejslar, penslar och andra specialverktyg för att skapa. Vatten är en dessutom en avgörande ingrediens, och konstverken duschas ofta för att inte torka ut och därmed vittra sönder. 
 
Alla har dock samma förutsättningar från starten - en rejäl hög med sand körs ut med hjälp av en grävskopa, och det är bara att sätta igång... 
 
Lite svårt att tänka sig att detta konstverk var en simpel sandhög från början...  
 
Den här gamle mannen har verkligen ålderns rynkor inmejslade i ansiktet... "Voffsingen" som vaktar vid hans sida ser väl onekligen ut som en riktig bitsk vakthund och ingen jag skulle våga klappa direkt... 
 
Visst känner man historiens vingslag av det forna Egypten... 

Sandskulptur-Festivalen i Söndervig på den danska västkusten pågår till och med oktober om det nu är någon som är intresserad och ändå har vägarna förbi!

Trolda - At The Sand Sculpture Festival! =D

Kommentarer
Postat av: Saras Inredning

Wow!! Vilka konstverk. Vad duktiga dom är. Man kan verkligen tävla i allt =) Är det en speciell sand eller? Fränt hur som.Ihihihi... jag ska kolla lådan varje dag!! lyckaHa en skön dag!

Kram

Postat av: Cadial

Grymt! Tack for korten!

2010-07-16 @ 12:30:56
Postat av: Poppins

Helt fantastiskt! Otroligt! Det måste ha varit kul att ha upplevt dessa konstverk. Tänk, så förgängliga de är. Så mycket arbete och så kommer en storm och förstör allt.

2010-07-16 @ 16:38:59
URL: http://poppinstradgard.blogspot.com
Postat av: Mauden

OJ OJ OJ !!! Helt makalöst! Va imponerad man blir :O

Vilka konstnärer !Kramen !

2010-07-16 @ 23:42:35
URL: http://enmarken.se
Postat av: Lily

Wow! Vilka konstverk!!!!Kram Lily

2010-07-17 @ 18:18:13
URL: http://liljekonvalj.blogspot.com
Postat av: Inga M

Men det här är ju helt sanslöst!! Kan man göra sånt här i sand? Det borde ju falla sönder om det inte är blandat med cement. Och sen ska det här vackra bara förstöras av väder och vind?Kul att se bilderna.

2010-07-19 @ 06:20:33
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Inga M

Jag tar mig friheten att länka hit från min blogg, hoppas det går bra!

2010-07-19 @ 06:23:26
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Saras Inredning

1000 TUSEN TACK för den helt underbara tvålen och doftpåsen! Guud vad det kändes exklusivt. Tvålen luktar ju bara HEELT underbart och är såå vacker. Och bilder kommer på dom härliga presenterna =D =DSemestern fortsätter här och jag åker till mamma ett par dagar.

Kramkram/Sara

2010-07-19 @ 09:36:14
URL: http://blogg.magnusochselma.se
Postat av: ejmis

Vilka otroliga konstverk!!

2010-07-20 @ 15:47:34
URL: http://ejmis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback