Sköna Marstrand!

 
Förra söndagen tog vi oss en liten tur till vackra MARSTRAND, situerat ett par mil väster om Kungälv, jag och den käre Sambon. Det är något vi iallafall försöker göra MINST en gång om året, och då gärna om Sommaren, för att där är så vackert och trivsamt just då. Denna gången blev det dock ingen tur upp till den högst belägna FÄSTNINGEN som ståtar här på bilden, utan vi nöjde oss med att i sakta mak strosa omkring på de trånga och pittoreska små gatorna för att njuta av alla vackra hus med tillhörande små trädgårdar.

Marstrand är en ö, och det krävs alltså någon form av "flytetyg" för att ta sig över till platsen, om man nu inte vill SIMMA över förstås vill säga... ;-) Vi tog det vanligaste färdmedlet som är en FÄRJA, som väl går ungefär var tionde minut under högsäsong kan jag tro.
 
Det var verkligen SYRÉNERNAS tid på ön förra helgen! I i stort sett var mans trädgård blomstrade de för fullt, och doften var fantastisk och alldeles LJUVLIG.
 
Det är verkligen mysigt att strosa runt på de små, små gatorna som går mellan de oftast fantastiskt vackra trähusen och insupa den speciella atmosfären. Allt känns litet, gulligt och rart, och det känns som om tiden stannat upp för en stund.
 
Mycket "snickar-glädje" på vissa av husen...
 
...och man kan bara föreställa sig hur lång tid det skulle ta att måla alla detaljer...
 
...medans andra hus i all sin sköna enkelhet mest är skeva och vinda, och verkligen påminner om svunna tider, men fint målade är de iallafall!
 
Här hade jag ABSOLUT kunnat tänkt mig att avnjuta en eftermiddags-fika... :)
 
HÄR hade säkert också gått bra med en liten kopp... ;-)
 
Men "Favorit-Huset" blir ändå detta! Helt ensamt beläget längst ut på udden med hela HAVET alldeles utanför dörren...bara SÅ vackert! =D

Har Ni vägarna förbi detta område vill jag varmt rekommendera ett litet besök till ön! Ta gärna med en liten picknick-korg för att njuta av på någon vacker plats, eller så kan man ju också ta med en kär Sambo som bjuder delikat på någon av öns alla restauranger! ;-)

Trolda - On The Island! =D

Kommentarer
Postat av: Inga M

Husen är verkligen pittoreska! Det där gula med allt större balkonger ju längre upp man kommer är ju läckert. Så borde man inte kunna tänka när man bygger hus, det brukar vara tvärtom.Havet är vackert, men jag gillar det nog mer på avstånd, skulle inte vilja bo i det där huset ute på udden med hav runt om, jag skulle nog bli sjösjuk. ;-)

Postat av: Saras Inredning

Åh vad det ser charmigt ut. Verkligen härliga hus. Och kanonväder =)Ha en underbar fortsättning på söndagen.Kramkram/Sara

2010-06-13 @ 11:01:58
URL: http://katterochpasta.blogg.se/
Postat av: Poppins

Det ser helt underbart ut! Vi var där för några år sedan och det är verkligen ett paradis.

kramar från Poppins

2010-06-13 @ 22:22:29
URL: http://poppinstradgard.blogspot.com
Postat av: Anna-Karin

Hittade hit när jag letade efter Härmanö :-)Marstrand är verkligen underbart, fattar inte att jag inte varit där i sommar än. Dit favorithus inhyste den gamla Volvodirektören PG Gyllenhammar en gång i tiden.

2010-06-14 @ 12:30:28
URL: http://nancyandi.blogg.se/
Postat av: Nina

Härligt att gamla hus är bevarade! Verkligen mysigt ställe att besöka.

2010-06-15 @ 15:16:07
URL: http://ninalindh.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback