Ananaspaj
"Världens godaste ANANASPAJ" blev jag bjuden på av en rar Blogg-Väninna häromdagen, och kanske var det just det ytterst trivsamma SÄLLSKAPET som gör att jag vill kalla den för "världens godaste", för vi hade bara SÅ roligt och trevligt tillsammans, och jag är så glad åt att vi lärt känna varandra. (Hon serverade den dessutom med LÄTT (;-)) vispad grädde och en "Kaffe-Latte" - en LJUVLIG kombination som varmt rekommenderas... =D) Känner att jag gärna vill dela med mig av denna DELIKATESS för smaklökarna också till ANDRA rara Bloggare, så den fina trenden med fika oss Bloggare emellan kan spridas och fortgå. Så håll till godo, här kommer receptet! =D
ANANASPAJ
Ugn 175 grader
BLANDA:
150g smör
1dl socker
3dl mjöl
1tsk bakpulver
Tryck ut degen i en pajform med höga kanter och
grädda den i 175 grader i mitten av ugnen i ca 5 min.
VISPA med elvisp under tiden ihop:
1 ägg
2dl creme fraiche (lätt eller vanlig)
1dl socker
1tsk vaniljsocker
500g avrunnen krossad ananas
HÄLL fyllningen i pajskalet och fortsätt grädda i mitten
av ugnen på 175 grader i cirka 40 minuter.
Servera alltså gärna pajen med vispad grädde eller vaniljglass, och avnjut den
GÄRNA med en "latte" och i trevligt sällskap, då blir den helt enkelt OEMOTSTÅNDLIG!
SMAKLIG MÅLTID! =D
Trolda - Pineapple-Pie-Freak! ;-)
Åhh, den är go den där pajen!! Min dotter brukar bjuda på den, och en sockerfrivariant med samma recept (svärsonen är diabetiker)
Nattinatti!
Jag är ju övertygad om att det var gästen som gjorde den så god... och inte den LÄTT vispade grädden... :):)
Vilken härlig bild!!
KRAM
Morning fresterska! Just den pajen blev vi bjuden på en oförglömlig dag i somras...när jag just kommit hem från Örebro...smakade gudomligt!
Mer gudomligt hos dig ser jag...vårblommor! Härligt!
Kramen!
Ragnvi
Åhhhh den måste jag testa ! Helt klart...alltid gott med ananas...
***
KRAAAM EVA
:)
Mmmmmm! Låter smarrigt!:D
Kram Lily
Ojoj det låter hur gott som helst :)
Men som LCHF:are så går både socker och mjöl bort! Som tur är så älskar jag 70%-ig choklad!! Och det är helt OKEJ att äta huur mycket som helst (eller nää).
Så mysigt du gjort det på bron, eller entren, här har dom lovat 2-3 dm snö i helgen så några penseer blir det inte än på några månader :)
Kom från Linköping igår och vilken skillnad - där är det faktiskt vårkänning, när jag landade i Gideå snöade det. Ja jösses detta avlånga land.
Glöm nu inte att ställa om klockan :)
Ha det bäst!
kramkram/Sara
Den ser smarrig ut
Den får man prova en dag.
Kram Ingrid
Det där verkar himla gott. Jag blir lite avundsjuk som inte kan äta vispgrädde utan en tristare ersättning.
Ha en fortsatt trevlig helg!