Grundsund

 
Jag ÄLSKAR den svenska VÄST-KUSTEN! Det är få platser på vår Moder Jord som tilltalar mig mer än just detta område. Naturligtvis är det framför allt närheten till HAVET som är allra mest lockande och som fyller alla mina sinnen med sådan lycka och glädje. Där klippor möter Hav, och där Horisonten utlovar så mycket fylls mitt Hjärta och min Själ av så mycket ny, härlig energi, och SKÖNHETEN är total.  
 
Och dagen i GRUNDSUND, detta lilla vackra pittoreska samhälle som hitintills faktiskt klarat sig undan kommersialismens alla fällor, var precis så härlig och underbar som förväntat. =D  
 
Tätt, tätt ligger husen i hamnen, och inte en endaste AFFÄR i området! Annars är det ju ganska så ofta förekommande med diverse "turistattraktioner" och souvenirbutiker inhysta i minimala sjöbodar och i privata längor. Men alltså INTE i Grundsund! 
 
Tyst och lugnt var det också, endast en och annan båt som "tuffade" fram i viken...  
 
 
Och inte kan man väl motstå denna skylten...!?! Man MÅSTE ju bara följa riktningen för att se vad som komma skall... ;-) 
 
Och inte blev man besviken inte! Efter kanske tio minuters vandring upp i bergen kom man till denna platsen där utsikten bara är alldeles hänförande! De kala klipporna kantade av den magiska Horisonten - så vackert!
 
Nedanför ligger alltså Grundsund, och bortanför skymtar man LYSEKIL med sin karaktäristiska kyrka situerad högst upp i samhället som riktmärke.
 
Men det är ändå DETTA som fyller mig med mest energi och glädje. En sådan fantastiskt vacker vy tycker jag. Man känner Frihet, Längtan och fylls med så mycket Skönhet inom sig att man nästan tappar andan! Väst-Kusten kallas också ibland för "Bäst-Kusten" och jag kan bara hålla med! =D 
 
Efter några timmars strosande runt i området hand i hand med den käre Sambon ;-), avslutade vi dagen på en av samhällets två restauranger och det var ytterst trivsamt och gott! =D

Jag kan och vill absolut rekommendera ett besök i denna väst-svenska lilla PÄRLA bland samhällen som heter Grundsund!

Trolda - At The West-Coast! =D

Kommentarer
Postat av: Ann Catrine

Fantastiskt, vilken vacker ort!När jag var ca 15 år (himmel och pannkaka, det är ca 40, FYRTIO, år sedan) tillbringade familjen ett par veckor på Västkusten.

Jag minns klipporna, att jag solade i min första bikini, och att jag blev brun som en pepparkaka..Efter det har jag inte ens kommit i närheten av Västkusten!

Ser nu på dina underbara foton att det absolut vore värt den långa resan...(fast Bottenvikens kustremsa är inte så tokig den heller måste jag ju tillägga...) ;-)

Postat av: ejmis

Jag har ju så långt till västkusten så det blir alltför få besök.

Grundsund är en okänd ort för mig...det ser underbart ut!

2010-09-07 @ 12:38:44
URL: http://ejmis.blogg.se/
Postat av: Lily

Ojojoj...så vackert!

Vilken tur att Blogglandia finns så man kan förmedla och njuta av vårt vackra land. Tänk så många smultronställen det finns..

Jag älskar också Västkusten där jag bor :D

Ha det gott

Kram Lily

2010-09-07 @ 17:02:52
URL: http://liljekonvalj.blogspot.com
Postat av: Poppins

Vilken pärla! Tack för att du delar med dig av detta smultronställe. Hoppas att det inte blir invaderat av turister nu så det dyker upp "tingeltangel"-affärer. :)

kramar från Poppins

2010-09-07 @ 18:14:13
URL: http://poppinstradgard.blogspot.com
Postat av: Inga M

Nu sviker mig mitt minne, men vi var på besök i något som heter Akvarellmuseum, det såg ut ungefär så här, lika pittoreskt. Men det var nog inte Grundsund. Jag är dålig på Västkusten, men vackert är det. De röda tegeltaken står så fint i färg mot grå stenar och berghällar.

2010-09-07 @ 22:51:59
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Saras Inredning

Åh så underbart! Vilken idyll och så vackert :)

Swischar förbi och önskar en underbar ONSDAG!

Kram/Sara

2010-09-08 @ 14:39:34
URL: http://blogg.magnusochselma.se
Postat av: lucke

Hejsan, vad göres? :)

2010-09-08 @ 14:55:43
URL: http://modegrabben.blogg.se/
Postat av: Ann Catrine

Vad gullig du är som kommer med användbara tips!Långa purpurfärgade ljus står i kandelabern, blockljus på bricka hade jag inte ens tänkt på, nu står det på morgondagnes inköpslistan!Den där extra touschen som du har, den får jag nog aldrig till.

Det handlar om betydligt mer än att bara köpa grejerna, det handlar ju om att komponera ihop det hela... Få till den extra knorren liksom ;-)

Och det kan du!Men jag kollar in dina foton, och snor små idéer, vill verkligen lära mig!Kramar!

2010-09-08 @ 19:50:14
URL: http://mormormu.blogg.se/
Postat av: maria

vilka härliga bilder att njuta av så här på onsdags kvällen :)må så gott !

2010-09-08 @ 20:30:25
URL: http://www.forsnetblogg.se/Maria
Postat av: milla-andante

Ja det är verkligen västkusten när den är som bäst!

Blir toppen med tiden den 20:e!!!! Nu har vi en hel sommar att skvallra om...!:)

KRAM

2010-09-09 @ 17:40:10
URL: http://milla-andante.blogspot.com
Postat av: Saras Inredning

Kikar in för att önska en underbar FREDAG och helg och hoppas allt är bra med er!Vi har köpt DVD-boxen SOLSIDAN och har nu plöjt igenom alla härliga avsnitt =) Vilken höjdarserie, har ni sett den? Rekommenderar den varmt annars.Kramkram/Sara

2010-09-10 @ 07:42:06
URL: http://blogg.magnusochselma.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback