"Kan Själv..." ;-)

 
Ja, så har tydligen den tiden kommit då "Lilleman" vill äta själv! "KAN SJÄLV..." hävdas med bestämdhet och det går INTE att mata honom som förut - nej, nu skall han äta SJÄLV! Och det måste han ju få, annars lär han sig ju aldrig. :) 
 
Jag läste en artikel där det gavs förslag på hur man skall gå till väga... "Lägg ut en rejäl bit vaxduk på golvet och klä gärna både dig och barnet i regn-kläder..." Lite smått överdrivet tyckte jag DÅ, men nu efter två dagar med denna nya vanan är det nästan så jag funderar på att skaffa mig ett regnställ... ;-) För mat BLIR det - ÖVERALLT!!! Hela golvet är fullt, hela Linus är kladdig, och jag har definitivt inte rena kläder efter måltiden... ;-)
 
Men det går faktiskt bättre och bättre för var dag! :) Och jag får helt enkelt ha rejält med tålamod och gott om tid inför våra nya middags-vanor och bara vara GLAD och STOLT över att Linus faktiskt är väldigt duktig helt enkelt! =D Och KAN man annat än att vara glad med en sådan SÖTNOS, hur kladdig han nu än är!?! ;-)

Trolda - Proud Mother! =D

Kommentarer
Postat av: EVA

Vilken söt liten gulleplutt ! Ja det ska kladdas och geggas ner...överallt ! Men det är ju så dom små liven lär sig :)♥ ♥ ♥

KRAAAM EVA

Postat av: ejmis

Vilket charmtroll ni har!

=)

2011-05-25 @ 23:01:24
URL: http://ejmis.blogg.se/
Postat av: Ann Catrine

Klart Linus kan själv!

Och vad gör lite kladd?!

Han är ju lika charmig och go ändå ;-)Njut!

2011-05-26 @ 05:08:02
URL: http://mormormu.blogg.se/
Postat av: Thomas Nydahl

Du ska se Trolda, med den farten och det goda humöret blir ni säkert snart bjudna på en läcker söndagsmiddag av honom. Är det du som har bra tajming eller ler han alltid? Jag har god erfarenhet av mina egna barn och barnbarn, nog bjuds jag på leenden, men han är ju helt otrolig, ler till och med när skeden är i munnen.Vet ni hur lyckligt lottade ni är? Ja, det är klart ni vet. Vill han ha några fina recept inför bjudningen för er kan jag skicka till honom, kanske lite portugisiskt?

2011-05-26 @ 15:36:14
URL: http://nydahlsoccident.blogspot.com/
Postat av: Marie-Louise

Vad duktig han är :)

Ja det kan bli lite kladdigt då de ska äta själva, men att ha regnställ på är kanske lite överdrivet ;) Fast jag minns att mina tjejer ofta fick lov att duscha efter att de ätit själva :) så kanske hade ett regnställ underlättat... Kram

2011-05-26 @ 16:18:51
URL: http://madredetres.blogg.se/
Postat av: Poppins

Vilka härliga bilder! Och så duktigt av honom att lyckas få något in i munnen?! Eller hamnade allt på mamma? Nästa gång kanske ni ska äta i badkaret! :)

kramar från Poppins

2011-05-26 @ 17:47:57
URL: http://poppinstradgard.blogspot.com
Postat av: Linda - Sprudla

Vilka underbara bilder!!!

Klart han ska äta själv, och som tur väl är går ju "kladdet" över.

Kram, Linda

2011-05-26 @ 20:59:03
URL: http://sprudla-linda.blogspot.com
Postat av: Linda - Sprudla

Vilka underbara bilder!!!

Klart han ska äta själv, och som tur väl är går ju "kladdet" över.

Kram, Linda

2011-05-26 @ 20:59:33
URL: http://sprudla-linda.blogspot.com
Postat av: Ragnvi

Ha, ha, ha! Tack för morgonens första skratt! Härliga unge! Och han får då i sig så det räcker tror jag...växer ju så det knakar!

Idag har jag två små foton på Bältan...får nog göra ett eget blogginlägg med henne snart...blir mer såna om vintern tror jag, fniss!

Kramen!

Ragnvi

2011-05-28 @ 07:49:33
URL: http://rankans.blogg.se/
Postat av: Sara

Hahaha... vilket tips :) Det är förunderligt hur det verkligen blir mat ÖVERALLT.Har hunnit med en tripp till Köpenhamn, vi tog tåget från Lund och fick åka den nya tunneln under Malmö, hann inte med någon shopping - jag behöver tips :) :)Ha en skön söndag och GRATTIS på Mors Dag!

Kramkram/Sara

2011-05-29 @ 13:34:38
URL: http://blogg.magnusochselma.se
Postat av: Inga M

Exakt så gjorde jag med mina barn också när de var små! De njöt verkligen av att peta i sig maten i egen takt och fick på köpet väldigt bra träning i finmotoriken, med god öga - handkoordination. Jag brukade lägga en sån där nästan klibbig duk under så att inte tallriken skulle åka i golvet och så en rejäl haklapp.Ok om man kanske inte gör så vid finaste middagen med gäster, men till vardags duger det gott.

2011-05-31 @ 10:11:42
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback