"Vackert Rostigt!" :)

 
"Det står en gammal rostig burk i soprummet...jag tänkte att du kanske skulle tycka om den...!?!" Den käre Sambon via ett telefonsamtal från jobbet. Och aldrig hade jag väl drömt om en sådan HÄR underbar burk!!! =D Härlig, rostig och vacker! Med tidigare innehåll av CACAO...jag blev SÅ glad, och den passar perfekt i vårt kök.
Bara något tidigare införskaffades dessutom denna gamla och härliga VÅG på LOPPIS för en femma (!). De matchar varandra väldigt fint och skall så småningom hamna sida vid sida. Tänk vad roligt när man kan fynda det lilla! Rostigt och härligt, vackert och fint! =D
 
Trolda - In The Kitchen! :)
 

Kommentarer
Postat av: ejmis

Vilket fynd!! Sådana burkar är dyra på loppisar nu.

Postat av: C

Wikipedia:

Bröderna Kanold var ett handelsbolag som etablerades 1901 i Göteborg och som 1921 (då en av Europas största konfektyrfabriker) ombildades till aktiebolag. Grundare var bröderna Anton T. Kanold och Fred. G. Kanold, men 1924 blev Fred. G. Kanold ensam ägare av bolaget samt biträddes av sina söner, disponenterna Raymond Kanold och Edward Kanold. Kanolds hade som mest över 400 anställda samt egna butiker.

Anton och Fred Kanold åkte till USA 1893, 16 respektive 14 år gamla. Åtta år senare var de tillbaka i Sverige, experter på att göra karameller och att koka kola. Till Magretedal flyttades verksamheten 1905, och 1911 lades grundstenen till en fabrik, vid Sofierogatan 3 i Jakobsdal. Byggnaden ritades av arkitekt Rudolf Steen (1872-1926) och stod klar 1915.[1]

Bolagets huvudsakliga tillverkning kom att bli choklad, kakao, konfekt, karameller och våfflor. Bolaget drev även sågverks- och kvarnrörelse samt jordbruk vid Velanda. Genom dotterbolaget AB Vaxpapper & Lito drev man tillverkning av vaxpapper, kartonger samt litografiskt och offsettryck. Fler dotterbolag var (1939) Fastighets AB Skeppsbron och Fastighets AB Orion. Bland varumärkena fanns; Monark Choklad, Ideal Cacao, Gräddkarameller och Eucalyptus Menthol Tabletter.

Bröderna Kanold AB avvecklades i början av 1980-talet och fabriken, som uppfördes i Jakobsdal (i dag stadsdelen Bö) i Göteborg förvandlades till ett modernt kontorshus. Numera ägs fastigheterna av KB Askungen 23.

2013-07-24 @ 09:04:53
Postat av: Lily

Härliga fynd <3
Kramar
Lily

2013-07-28 @ 19:12:32
URL: http://lilysnewplace.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback